Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x20 - The Last Man [Poslední muž]

4x20 - The Last Man [Poslední muž]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.3.2008 12:57:46
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

S tím směřováním Atlantisky?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.3.2008 13:00:21
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Karloss píše:
štít byl nahozen za pomocí solárních panelů :wink:

Ano, ale v dialogu jak se ho John ptal, jestli by generator nemohl nahodit stit, tak Rodney rekl ze ano, ale nebylo by dost energie na Johnovu stazi a Rodneyho program. :wink:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 09.3.2008 13:19:18
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Raynor: To o romantickém ději a Andromedě. :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 09.3.2008 13:41:06
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Mám z toho dost smíšené pocity. Na jednu stranu, bylo tu dost věcí, které mi udělaly opravdu radost a hudba byla naprosto úžasná. Konec se tam vůbec nehodil a docela mi pokazil dojem z celého dílu. Jednotlivým příběhům bych vytkala jen málo věcí, ale dohromady to působilo hrozně uspěchaně.

Vůbec, nemůžu se zbavit pocitu, že tohle celé se mělo začít odehrávat už v nějakém třináctém díle a mělo se to stát doopravdy. Každý příběh měl být na celou epku, hlavně ten Michaelův (pokud je tak velkou hrozbou, proč se to sakra dozvídáme takhle?). Tedy nemuseli by všichni umřít (stačila by Teyla... omlouvám se, to jsem si nemohla odpustit :wink: ). Takhle co? Dozvěděli jsme se, jak by to bylo bez Teyly a Johna hrozné a hned jedeme zpátky do starých kolejí...

Hmm, jen doufám, že někdo pochopil co se pokouším říct, trošku jsem se do toho zamotala :oops:
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 09.3.2008 14:02:02
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem byla donucená - ale vcelku ráda - se na to podruhé podívat s bráchou.

Teda ten Shepův účes fakt vydrží všechno - 40 tisíc let i písečnou bouři.
:o
Proč jen nemám taky tak úžasný vlasy. :(
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 09.3.2008 14:04:09
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Hudba byla opravdu skvělá. Motiv zániku Phenixe, motiv Ronona a Tedda v obležení, motiv marného vztahu McKaye, všechny tři byly dobré a, proklatě, proč nemá Atlantiska soundtrack?
Obrázek

Příspěvek 09.3.2008 14:44:27
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
...
Taky mě naštvalo, že tam Radek nebyl, ale zase to byl takový pěkný moment "nevzpomínám si, jestli tam byl Zelenka" a najednou scéna, kde se mihne. Ale souhlasím, že už to začíná být únavné. Totéž platí třeba o tom "byl jsem na ošetřovně s vážným zraněním" :roll: To ještě nikdo autorům neřekl, že opakovaný vtip přestává být vtipem a že už je to protivné a postavu to sráží? Obzvlášť, když Rodney/David byl ve zbytku epizody tak skvělý?

To se Sam...já nevím, ale tady to asi moc pitváš :wink: Rodneyho výraz při tom objetí neříká "tak se teda obejmeme, no". Spíš mi přijde, že byl překvapený, že ho Sam vůbec obejmout chtěla.

Sheppard je kapitola sama pro sebe. Vím, že být milý k hologramu nejde, ale jemu to dělá problémy i normálně. Je pravda, že v tom hologramu byly nahrané jenom určité důležité věci a nějaké projevování emocí k tomu asi moc nepatřilo, ale Sheppardova reakce na to, jak všichni umřeli a na to, že McKay v podstatě obětoval celý život na záchranu jich všech, byla dá se říct nulová. Tradičně na něj místy řval a na konci mu ani nepoděkoval. Sice to pak trochu vykompenzoval tím "jsi génius, Rodney", ale to bylo spíš takové překvapené vyjeknutí jako že to opravdu vyšlo.
Prostě jsou oba jako zaražené ****, když jde na nějaké vzájemné projevy přátelství. Moc mě to mrzí, protože mám zrovna ten jejich vztah ráda a štve mě, jak ho docela zazdili po první sérii....

Tak přinešení kafe s tím "ani si nevzpomínám, jestli tam byl" rozhodně za pěkný moment nepovažuju! :evil: Naopak. Lepší, kdyby se tam vůbec nemihl (jen by ho zmínila Sam), protože tohle je akorát zesměšňování. Samozřejmě, já se na něj extrémně zaměřuji, ale v té třetí sérii to s tím opravdu přehánějí. Vždyť je tam furt něco. Bojím se, že příště bude ve scénáři, že se Radek kouká ve svém pokoji na Atlantis na svou zeď, kde má nějaké prasárny, případně něco, co ho nějak jinak zesměšní :roll: .
A ano, to "vážné zranění" taky nic moc. Za 25 let by si snad tohle mohl odpustit.
K obětí - nesouhlasím (I disagree :D ;-)). Tohle mi nepřišlo jako překvapení. Možná kapku, ale jako něco hodně v pozadí. Kdyby byl překvapený, tak by snad měl překvapený výraz, snad i potěšující, protože tohle by mělo být loučení přátel. On ale ale v reakci ušklíbne. Mno, alespoň trošku pohnul pusou do úsměvu či co to mohlo být, ale takhle by prostě reagovat neměl.
S tím holoRodneym...jo, dobře, to by se dalo, není naprogramovaný...ok, i když příběhy říkal dosti procítěně...ale minimálně John nebyl holo. To "jsi génius" bylo pěkné, ovšem reakce na ty vlasy...já nevim, nepřišlo mi to vtipné. Ale...tohle prostě vzdávám.

Rufu píše:
...
Kde je Ford ,aby zametl s Michaelem?Taky se živí enzymem ne?
Kde je nějakej 3tí odboj proti wraithům.Proč nenaklonovali Kolyu?
Kde je repli nerepli Weirowá která zdrhla s jednou lodí?
...

Ten je s největší pravděpodobností mrtvý (resp. tvůrci s ním nepočítají).
Kolyu? Tak to nevim, zda by byl ten nej tah, ten by se soustředil na sebe.
Mno, tady je to docela zajímavé...v době natáčení vlastně nevěděli, že Torri jim to napříště odmítne, takže tohle jim tam docela chybí. I když je samozřejmě spoustu možností, jak by tam být nemusela (prostě někde zničena a nikdo to ani nevěděl, krom Michaela).

Jo, jsem si říkala, jestli není vedle v mrazáku Carson, ale...to je příliš dlouhá doba. Tak možná kostra :?. Elizabeth to ke smrti trvalo pouhých 10 000 let.

Tak jsem si říkala, že tenhle díl byl vlastně na podobný způsob jak Unending, tak v čem tak lišil, abych se na něj dokázala dívat pozitivně? Časovka - do budoucna a z budoucna zpět, změna časové linie, hodně let minulo, jeden člověk si vše pamatuje... mno, je toho ale dost, v čem se to liší - žádným naprosto idiotským způsobem nezamordovali jednu z nejlepších ras, nebylo to žádných xlet na malém prostoru v omezeném počtu lidí, kteří by se prostě museli zbláznit, nepopíralo to jejich schopnosti (jo, Rodney to taky vyřešil až za dlouho, ale myslím, že s dostupnou technikou a dalšími věcmi to není tak hrozné (i když za tu dobu a za dosažené úspěchy na poli technologií...ale tak s tím časem to není tak lehké ;-))) a John byl zmražený v mrazáku, nemusel si prožít celý život, aby se mohl vrátit. Navíc tam zajímavě pokračovalo "co by, kdyby" a uvěřitelně (i když nějaké mouchy to mělo).

Mmch., jsem ráda, že ho holoRodney nechtěl poslat do doby, kdy Michaela chytili...to by byl pak reset ;-).

Syrestesia: Jo, vlasy :lol:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 14:47:49
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak všechny klady a zápory tu už byly vyjmenovány, ale co mě dostalo (v dobrém smyslu slova) byla spolupráce Ronona s Toddem. Určitě si Ronon ani v nejhorším snu nepředstavoval, že zemře bok po boku s kamarádem wraithem :lol:
Jinak 9/10

Příspěvek 09.3.2008 15:04:38
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tar-ara, Klenotka: Při vší úctě, není to Stargate Zelenka, zvláště v takhle dějem narvané episodě můžeme být rádi, že se jako vedlejší postava vůbec mihnul. Stejně tak, McKay vždycky byl částečně komickou postavou, takže se divím, že se... scénám ala ošetřovna ještě... divíte ;-)
Obrázek

Příspěvek 09.3.2008 15:09:53
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Raynor: Tady ale vůbec nejde o to, že se jen minul, ale jakým způsobem se tam mihnul! Jakým vyzněním!
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 15:15:28
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale o to přesně jde, děláte IMO z komára velblouda. Mihnul se s žádným vyzněním, většině lidí je to fuk, scénáristi taky asi tři hodiny nebrainstormovali na téma "jak znemožníme Zelenku tentokrát," není to hlavní postava.
Obrázek

Příspěvek 09.3.2008 15:22:35
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Raynor: Tady ale vůbec nejde o to, že se jen minul, ale jakým způsobem se tam mihnul! Jakým vyzněním!

Mihnul se a byl popsany presne stylem ala McKey,nwm co je na tom divneho...

Příspěvek 09.3.2008 15:24:26
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Parádní epizoda... ale mrzí mě tam pár chyb, který mi zkazily celou epku...

Myslím tím to, jak umřela Sam, měla uplně novou lod s asgardskýma zbraněma atd., dávala si Hivky na 2 rany, což pár epizod zpět nebylo možné, tam do Michaela stříleli hodinu a jen si mysleli, že je ta lod poškozená :lol:
Ale to by nebyl takovej velkej problém, tohle je v SG na denním pořádku :wink: , ale co mě nejvíc zarazilo bylo to, jak umřela... v Siege letěl Daidalos proti 12 Hivkám nebo 9 a pár jich zničil a pak do něho začlo šít minimálně 5 Hivek, ale on to vydržel a utekl a to ještě neměl ty nejnovější asgarský věci... a ted najednou lod nevydrží 3 Hivky a k tomu má ty asgardský zbraně, se ani nebránili a neutíkali... prostě lol... :roll: :cry:

Je opravdu vidět, jak je Shep nepostradatelný... jak kdyby s ním našli Teylu dřív, kdyby tam byl tak by Ronona neobklíčili atd. :lol: , uplna blbost :lol:

A když Shep vlezl do brány a nevylezl na "své" Atlantis, jak zjistili, že se posunul o 48 tisíc let dopředu? :lol:

Jako těchto pár chyb se tam našlo, možná, že to tu někdo psal, nevím, ale jinak epka dobrá...
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 15:28:49
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Tar-ara, Klenotka: Při vší úctě, není to Stargate Zelenka, zvláště v takhle dějem narvané episodě můžeme být rádi, že se jako vedlejší postava vůbec mihnul. Stejně tak, McKay vždycky byl částečně komickou postavou, takže se divím, že se... scénám ala ošetřovna ještě... divíte ;-)

Whoa, tak to počkej, já si přece na tohle nestěžovala. Naopak. :wink:
I když souhlasím, že pro Zelenku tahle série moc úspěšná nebyla, většinou sloužil už opravdu jako komická figurka, tak u tohohle dílu, kde se zkrátka chtěli a museli zaměřit na hlavní postavy, to chápu. I když pravda, doktorka taky není hlavní postava.

Ad Ronon a Todd:
Ronon: "Právě jsem se to tu chystal vyhodit do vzduchu."
Todd: "Přirozeně." :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.3.2008 15:31:50
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kayle sice není hlavní postava, ale jelikož Mallozzi netouží, aby byla Atlantiska známá homosexuálním vztahem dvou postav, tak po Zelenkovi byla jedinu možností na McKayův romantický vztah.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách