Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x19 - The Kindred (Part 2) [Spřízněný (Část 2)]

4x19 - The Kindred (Part 2) [Spřízněný (Část 2)]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 02.3.2008 14:05:56
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Co jsem absolutně nepobrala, jak Carson přišel ke Carterové, řekl jí "Samantho"...

Tohle mi zas tak divný nepřišlo, pravděpodobně se už znali (Carson pracoval nějakou dobu v SGC) a Carson každýmu řikal křestním jménem. Ale taky mi neni jasný proč ten dopis posílal zrovna po ní...

Tohle byl podle mě takovej průměrnej díl ...no nic extra.

Příspěvek 02.3.2008 14:56:24
Merlin Miridyn Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jo čekal jsem trochu víc, asi sem to odhadl správně, můj soukromý tip jak tato epizoda dopadne! :roll:
G.Hank Landry:Vy znáte toho muže???
Vala Mal Doran:Ano, je to můj otec!!!

Příspěvek 02.3.2008 15:23:22
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevím, proč se do této epizody všichni tak obouváte. V porovnání s předchozími vycpávkovými díly byla prostě velmi dobrá. Michael rulez a já doufám, že dostane více prostoru. I když samozřejmě, celkově řečeno, 4. řada je prostě slabá. Tahle epizoda byla jen jednookým králem mezi slepými. Návrat Carsona B. byl milý a vzhledem k tomu, že jsem jeho návrat čekal až v 5. sérii, tak mne i překvapil. To, že je to klon, mi přijde logické. Co jiného byste také očekávali, návrat postavy (když už udělali takovou pitomost a vůbec se ho zbavili), musí mít nějakou hlavu a patu a být v daném prostředí nějak logicky zdůvodnitelný (např ve srovnání se snícím Bobbym z Dallasu).
S čím naprosto souhlasím, je názor o Teyle. Ta postava mne štvala od počátku a teď mne štve ještě daleko více. Snad se jí nějak elegantně zbaví a najdou za ní nějakou pěknou náhradu (co ta fešná kapitánka lodi, co za ní pálil Sheppard :P ?). Nemám nic proti mateřství, ale fakt nestojím o to, abych se dočkal záběru na Roddneyho dělajícího "ňuňuňu" na novorozeně v kolébce.

BTW: Co, když scénáristé nekecali a v 5. řadě se opravdu vrátí skutečn Dr. Beckett? To bychom pak měli dva :D :D :D .
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 02.3.2008 15:27:51
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem konečně mrknul na tento díl. No nadšenej zrovna nejsem :evil: Co to jako mělo být? :shock: Kam se poděla kvalita první poloviny 4. řady? Po několika (až dost) vyplňujících epizodách přišlo to, čemu scénáristé a ostatní z týmu říkají velkolepé vyvrcholení série. Kde to jako je? Objev Carsona a "překvapivé" zjištění že je klon bylo něco ... (doplňte dle libosti). Horší znovuzařazení postavy do děje jsem snad neviděl. O částech kde byla Teyla radši nemluvit. Už jen ten "super" herecký výkon když dostávala injekci od Michaela bylo něco :pukel: . To že se z Carsona stal na konci chladnokrevnej zabiják ala Rambo, rozdejchávám ještě teď :pale: . A to že se na konci málem Ronon rozbrečel a objímal se s Carsonem bylo taky dost divný. Já bych to spíš čekal od Rodneyho (alespoň to objetí).
Když jsem viděl první část, tak jsem byl zklamán a čekal jak se to v té druhé vylepší. Takovou hrůzu jsem ale nečekal. Jediné pozitivum byla znovu dobrá hudba a i posun Rodneyho. Konečně ukázal, že ho někdo cvičil i ve střelbě.
Abych to shrnul: Ulhaní scénáristé, děj skoro o ničem, ubohý návrat Carsona, hodně divný konec. Dobrá hudba a trochu posun u některých postav.
Prostě 3/10

EDIT: Zajímalo by mně kam se poděl Daidalos. V první části docela užitečnej a teď tam ani není

:scratch:

Příspěvek 02.3.2008 15:55:56
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, co se mě týče, nemám skoro co dodat, všechno už zde bylo asi řečeno. Návrat Carsona mě moc nepotěšil, neboť se mi zatím zdá zbytečný, navíc, nevím proč, ale Carson se choval divně, i když dva roky v zajetí udělají s člověkem hodně. S tím klonem je to škoda, myslela jsem, že to vyřeší tak, že klon byl ten mrtvý Carson a tohle bude pravý Beckett. Při scénách s Teylou jsem dokonce měla chuť přeskočit scénu. Je opravdu čím dál horší, těhotenství netěhotenství, navíc má čím dál děsnější oblečky a její jednolitý výraz mě už skoro dovádí k šílenství. Nesmyslná postava, kterou doufám brzo někdo odstraní.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 02.3.2008 18:18:55
Dwayne Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Moje první myšlenka po shlédnutí dílu byla - No jo, oni vlastně odvezli Teylu. Druhá myšlenka - Paráda, oni odvezli Teylu !!!
Vítězství ukazuje sílu.
Vítězství bez boje ukazuje skutečné znalosti.

Příspěvek 02.3.2008 19:37:06
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak epizoda...no oproti The Kindred byla The Kindred, part 2 trochu slabší, ale přesto na rozdíl od ostatních jí nejsem tak znechucen. Hodně se mi líbily dialogy mezi Carsonem a Rodneym na začátku, ačkoliv celé to jeho vrácení mi dost vadilo. Michael byl opět skvělý, ale mohli by mu přidat pár barev, aby nebyl zase až tak černobílý nepřítel, byl by první v SG :D . Co se týče Teyly tak jak jsem psal u názoru na The Kindred neřeším ji prostě tam někdo takový je a tím to hasne. Teď už se hlavně těším na pátek na The Last Man.

Hodnocení epizody: 8/10
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 02.3.2008 20:13:19
Mercantile Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobrej večír. Chci se zeptat kde zjistujete to, v kterem dile bude kdo hrat, napriklad Carson. jsem ten typ co se jenom diva na epky nic vic. A nevite jestli jeste bude hrat nekdy Rainbow sun franks alias Aiden Ford? jeho postava se mi libi tak doufam ze tam este nekdy bude, diky

Příspěvek 02.3.2008 20:45:01
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No ještě mě napadlo, co když Carson nakonec nebude klon a to že má zkrácené telomery o 30 % je nějaký Michaelův ďábelský trik a nakonec se přijde na to, že klon byl Carson, co vybuchl v Sunday a tohle je právý doktor Becket...ale uznávám , že to zní docela krkolomně :roll:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 02.3.2008 21:13:38
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Až na Teylu OK... tuhle babu by nikdo zachraňovat nemusel.... i já jsem lepší herečka než ona... i jako muž!

Díl byl OK, Carsonova skvělá angličtina, spousta akce a Michael...
Shal kek nem´ron brother...

Příspěvek 02.3.2008 21:22:42
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

já jsem docela zvedavej jakej bude kapitan ty novy lodi:-D

Příspěvek 02.3.2008 21:34:39
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Teď ve vaně jsem o tomto dílu přemýšlel a zjistil jsem, že platí to, co platí i v řadě ostatních seriálů. Jakmile se nějak začne hýbat s výchozím obsazením (nějaké postavy přijdou a jiné jsou odejity) a nebo se začne nějakým zásadním způsobem vyvíjet charakter postav, tak to stojí vždy za h... .
Snad jedinou výjimkou je Ronon, který do SGA opravdu sedí a výborně nahradil toho bezvýznamného poručíka, jehož jméno si ani nepamatuji. Ale jinak...
Dr. Wier byla (jak tu někdo uvádí ve svém podpisu) duší Atlantis a skvělým integrujícím prvkem všech dílů. Zatímco S. Carter jako velitelka... Musel přijít Teal´c a říci, ji, že obdivuje, jak ji všichni berou za svého velitele. HAHA. To bylo řečeno zejména proto, aby si to uvědomili i diváci. O Dr. Wier to bez podobných poznámek každý věděl.
To samé platí i o teleti Teyle, která byla už od počátku protivná, ale poté, co jí dali scénáristé nový rozměr (a to doslova :D) tím, že začala chodit s outěškem, tak se stala ještě nesnesitelnější (BTW: je to jen záměr scénáristů a nebo nutnost, protože je příslušná herečka opravdu v jináči?).
Ale píšu to proto, že v tomto díle došlo k přímému srovnání Dr. Becketta a Dr. Keller. Jakkoliv je Dr. Keller dobrá, tak zde vyšlo hned najevo, že Beckett je prostě Beckett a Dr. Keller na něj nemá. Jeho rozvážná a lidská osobnost je příjemným protikladem vojenskému a nedospělému Sheppardovi a fakt tam chyběla. Jsem rád, že je zpět (i když momentálně ho dali scénáristé k ledu :( ).

BTW: Všimli jste si, jaký má Beckett pěkný zpěvný přízvuk? Stejně jako Desmond z Lost a nebo ta kůstka, co jí nechal v budoucnosti Peter z Heroes. :bom:
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 02.3.2008 22:21:25
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Rachel těsně před natáčením otěhotněla a tak to museli narychlo vpisovat do seriálu. Takže jestli s už napsanými scénáři nějak narychlo hýbali, tak je to znát. Sami říkali, že její těhotenství nebude klíčovou složkou, ale jak se zdá, to její břicho je tam opravdu nejvýraznější (v několika smyslech toho slova).

Elizabeth neměli pryč posílat vůbec. I když tam často taky prostě jen "byla", nikdo nepochyboval o tom, že to tam vede a že se za lidi v expedici pere. To ostatně ukázala v Lifeline, kde se obětovala. Byla takovým spojovacím článkem. Rodney se před ní nikdy nepitvořil, protože ho velmi dobře znala a respektovala a on věděl, co si k ní může dovolit. Sheppard byl zase něco jako rádce, který, pravda, často hodil očima a ona ho poslechla. Přesto jejich debaty o tom, co je správné a co není, o tom, co je potřeba udělat, měly nějakou vášeň a náboj. To naštěstí přetrvalo z 1. série, kde měli tak očividné spory a od nich přešli ke vzájemnému respektu.

Scény Beckett/McKay v téhle epizodě taky ukázaly, že přirozená chemie dělá hodně. Dlouho spolupracovali i jako herci, vzájemně vědí, co jeden od druhého čekat a to nemůžou tvůrci uměle vytvořit tím, že tři postavy zavřou do jeskyně.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.3.2008 23:08:51
Danny Jackson Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konečně jsem se přinutil na tenhle díl kouknout..Musím rozhodně vyzdvihnout že oproti první části byl tento díl snad i lepší ale na druhou stranu jsem tím taky zklamám..
Malozzi několikrát potvrdil že o klon nepůjde,že to bude prostě náš Carson co se tam objeví,přesto už hned na začátku možnosti jako alternativní realita byly jasně mimo..Na druhou stranu měl své vzpomínky,je mi teda sice záhada jak se jim to povedlo ale prostě to nebyla Carsonova prázdná maska a to je hlavní..Jak už tu možná někde zaznělo,taky jsem si uvědomil jak moc mi Carson chyběl..Působení Michaela bylo na druhou stranu velmi osvěžující a aspoň se opět ukázalo že jsou tu ještě stále ´´bad guys´´,kteří jim mohou pěkně zatopit..Co se Teyly týká..Mno dřív jsem nebyl její skalní odpůrce ale teď už mi opravdu začíná vadit..Je to postava o ničem ještě víc než dřív..Kanana tam v jednom momentě asi docela přesvědčila,když se jí pokoušel odpoutat,ale stejně si myslím,že Michael z něj udělal monstrum natolik že už bude těžký dostat ho zpět..K nedostatkům:Ten způsob návratu mě hodně zklamal..Doufal jsem že to dopadne jinak ale teď už si říkám proč ho nenechali mrtvého když ho vrátí takhle pitomě nebo proč ho vyhodili v Sunday..Uvědomil jsem si také že Kellerová prostě není Beckett,že on tam seděl líp..Výrazně mi neseděla tak vzájemná reakce Carson x Carterová a jak jí předal ten dopis..Čekal bych spíš,že to předá Rodneymu nebo tak..Pozitiva podle mě:Posun dopředu v ději,vzájemná reakce Carson x Beckett,objev dalšího mocného nepřítele,kterého se bude těžké zbavit a taky zajímavá hudba v některých momentech..
Ne že bych hodnotil epizody takto rozsáhlým textem ale teď jsem si to prostě nemoh odpustit..Epka nebyla špatná,rozhodně však ne tak dobrá jako Midway ale rozhodně lepší než dějové ´´zalepovačky´´ Trio a Harmony..
Hodnocení:7/10
Mitchell:Hele kámo,mám dojem že jsme vykročili špatnou nohou ne??
....
...
Ale o co já se to tady snažím?Už od začátku mi bylo jasný že si debil..

Příspěvek 02.3.2008 23:10:41
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Hmm, tak koukám, že se s většinou lidí shodnu. Kamenujte mě, ale SGA mě poslední dobou už absolutně nebaví. :x Bože, tohle tohle už ani není SGA :evil: !!! Mé znechucení samozřejmě nepramení jen z posledního dílu, ale z celé druhé půlky série. Jsem ten typ mimořádně nekritického fandy, kterému se líbí skoro všechno a první půlka série byla dobrá... Proto je dost smutné, že tohle píšu....
Takže jsem prakticky pominula i věci, které by se mi líbily (zmiňovaná interakce Rodney-Carson, Teyla alespoň na chvilku ze scény :D ).
Naposledy upravil Lirael dne 03.3.2008 18:11:04, celkově upraveno 1
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách