Teď ve vaně jsem o tomto dílu přemýšlel a zjistil jsem, že platí to, co platí i v řadě ostatních seriálů. Jakmile se nějak začne hýbat s výchozím obsazením (nějaké postavy přijdou a jiné jsou odejity) a nebo se začne nějakým zásadním způsobem vyvíjet charakter postav, tak to stojí vždy za h... .
Snad jedinou výjimkou je Ronon, který do SGA opravdu sedí a výborně nahradil toho bezvýznamného poručíka, jehož jméno si ani nepamatuji. Ale jinak...
Dr. Wier byla (jak tu někdo uvádí ve svém podpisu) duší Atlantis a skvělým integrujícím prvkem všech dílů. Zatímco S. Carter jako velitelka... Musel přijít Teal´c a říci, ji, že obdivuje, jak ji všichni berou za svého velitele. HAHA. To bylo řečeno zejména proto, aby si to uvědomili i diváci. O Dr. Wier to bez podobných poznámek každý věděl.
To samé platí i o teleti Teyle, která byla už od počátku protivná, ale poté, co jí dali scénáristé nový rozměr (a to doslova

) tím, že začala chodit s outěškem, tak se stala ještě nesnesitelnější (BTW: je to jen záměr scénáristů a nebo nutnost, protože je příslušná herečka opravdu v jináči?).
Ale píšu to proto, že v tomto díle došlo k přímému srovnání Dr. Becketta a Dr. Keller. Jakkoliv je Dr. Keller dobrá, tak zde vyšlo hned najevo, že Beckett je prostě Beckett a Dr. Keller na něj nemá. Jeho rozvážná a lidská osobnost je příjemným protikladem vojenskému a nedospělému Sheppardovi a fakt tam chyběla. Jsem rád, že je zpět (i když momentálně ho dali scénáristé k ledu

).
BTW: Všimli jste si, jaký má Beckett pěkný zpěvný přízvuk? Stejně jako Desmond z Lost a nebo ta kůstka, co jí nechal v budoucnosti Peter z Heroes.