Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x19 - The Kindred (Part 2) [Spřízněný (Část 2)]

4x19 - The Kindred (Part 2) [Spřízněný (Část 2)]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.3.2008 13:29:40
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nejak nevim co se to stalo s mojim oblibenym serialem, posldnich nekolik dilu pusobi jako telenovela v jine galaxii... To s "unikatnim" ditetem ma byt co? Co ja si pamatuju tak tu wraithskou DNA ma vcelku dost Athosianu, tak to mi vykladejte ze Teyla s tim svojim borcem jsou prvni co maji takove dite, ze uuuuuuuuuplne nahodou potrebuje zrovna to jeji... Jak postoval nekdo nademnou: Michael by mohl zmizet i s Teylou a uz nikdy se neobevit. V poslednich 2dilech sem pretocil vice nez 40% filmoveho materialu, ne ze by mi vadily dialogy, ale pokazde jak se obevila Teyla a udelala :roll: tak sem skakal vpred, ocividne sem o nic zavazneho neprisel. Carsonuv navrat je prome totalne zniceny tim ze se to byl pribeh na vedlejsi koleji a epizody staly za psi stek...

Příspěvek 01.3.2008 14:59:02
fuckerik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jak jste vyřešili to že nejde spustit to video od HDTV-lol a chce se to ěnkam logovat? dík moc nechce se mi tahat nový torrent znova

Příspěvek 01.3.2008 15:03:23
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No tak i já se přidávám k dlouhé řadě zklamaným. :( Na tenhle díl jsem se těšila, což byla asi ta největší chyba, kterou jsem mohla udělat. Kdybych nemusela celý díl pozorně sledovat a napínat uši, abych bez titulků rozumněla, tak bych se u toho nejpspíš dosti nudila. Prostě to byl další průměrný díl, ve kterém nic nového či zajímavého nepřinesli. Když nad tím tak přemýšlím, tak na sga už opravdu koukám pouze ze setrvačnosti. Kde jsou ty časy, co jsem se nemohla dočkat dalšího dílu.. :(

Příspěvek 01.3.2008 15:09:33
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To fuckerik: Stáhl si fake. Budeš muset sosnout znovu. Skutečná verze od LOL už je na světě.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 01.3.2008 15:50:59
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak zase rozporuplné pocity, ale spíš zklamání. Jelikož Mallozzi, a vlastně celkově všichni z tptb vykecají, co se dá, nikdy tam není správné napětí.
Toto je spoiler!!!:
To, že Carson bude už v prvních epizodách 5. série napovídá, že to rychle vyřeší.

Jinak nevím, epizoda celkem dobře udělaná ve smyslu, no, takové zvláštní atmosféry. Ale nejsem si jistá, jestli je to dobře, protože tohle už SGA nepřipomíná ani náhodou.

Jsou věci, které se mi líbily - povětšinou Rodney, kterému konečně napsali něco, co vypadalo jako ovlivnění celou tou věcí s Carsonem. Ale naštvali mě na konci, protože jsem čekala, že se aspoň obejmou nebo něco a on tam začne žvatlat o blondýnkách :roll: I když to s tím "dohodli jsme se, že se uvidíme později", to bylo hezké. Sheppard a Ronon taky byli fajn. Vlastně si tak říkám, že kdyby jim to v týmu nekazila Teyla, tak tahle trojka úplně stačí. Mohli by tam dát místo ní třeba Cadmanovou, zmizelou v nějaké dějové díře.
Co jsem absolutně nepobrala, jak Carson přišel ke Carterové, řekl jí "Samantho" a ještě PO NÍ poslal dopis matce! Jako tohle mě nadzvedlo. Jednak tedy skoro se neznají a jednak jelikož původně o Carsonově smrti říkal jeho matce Rodney, který by měl být nejlepší přítel, tak to měl říct jemu. :? To vypadalo, jakoby se jí snažili mermomocí udělat nějak "ovlivněnou" někým pod jejím velením, jenže ouha - Carsona neznala, vlastně pořád nezná, protože tohle je klon (což je další věc, která mě naštvala) a navíc valná většina věcí, na které tady odkazovali, se stala ještě před jejím příchodem. Dalo by se to vysvětlit tím, že ona je technicky jeho velící, ale Elizabeth to taky Carsonově rodině neříkala a ani se vlastně nedá říct, že by mu Sam velela, když nebyl ve službě.

Potěšil mě návrat Hallinga, výjimečně ho nevcucla nějaká dějová díra.
Michael je trochu mdlý, ale jako postavu ho mám ráda, hlavně tedy díky představiteli, který narozdíl od Rachel umí hrát umírněně a nepůsobí jako nějaký maniakální magor. Tady trochu nesouhlasím s Eleirou, protože to, že dělá tyhle pokusy, už neplyne z toho, že mu "ublížili". Oni to podělali, totálně a naprosto tím, že ho měnili tam a zpátky a sami ho vytvořili. Dobře jim tak. Navíc on své situace jako bývalý Wraith prostě jenom využívá, není to o pomstě, ale o tom, že jako každý z vyšších Wraithů touží po moci.

Carson bez mrknutí oka zabil dva lidi. Co s ním Michael provedl?

Líbilo se mi, jak si Rodney vzal na starost Carsona, kryl ho a pomáhal. Navíc už to opravdu vypadá, že ví, kterou stranou se míří, což je super. Bylo načase.

Líbila se mi tu doktorka. Musím říct, že ona a Rodney byli pro mě dva nejvýraznější aspekty. A Carson taky, i když ne tak, jak bych čekala. David a Jewel to i moc pěkně zahráli. Vlastně všichni byli tak nějak fajn, tedy až na...ano, Rachel.
Vykopněte ji už někdo! Dneska to snad bylo ještě horší, než minule. Její křečovitost a afektovanost byla děsná. Nemluvě o pitomém textu, který jí tradičně napsali "Co se děje?" "Co chceš dělat s mým dítětem?" "Neodejdu bez Kanaana" apod. Proč by s Carsonem neodešla? Musela vědět, že mu pomůže nejlíp tak, že proti Michaelovi půjdou všichni. Sama nic nezmůže, navíc když má nějaké "hrozně ďábelské plány" s jejím dítětem. To se o dítě najednou nestará? Špatná herečka chycená v labyrintu špatného textu a obrovské dějové díře.

Tahle reace je negativnější, než jsem chtěla, ale nějak to vyplynulo z přemýšlení nad epizodou. Chybí mi Elizabeth a její vedení. Její soucit, napojení, dynamika s postavami. Opakuju se, ale Sam nemá nic z toho. Prostě si vyslechne, co jí říkají a pak poslechne Sheppardův návrh a sama vlastně žádné rozhodnutí neudělala. Debata o Carsonovi byla emotivní jen ze strany Rodneyho a Sheppa, tedy Davida a Joa, mezi nimiž ta chemie fungovala celkem přirozeně i v obyčejných pohledech, které si vyměňovali. Sam/Amanda to jenom zpovzdálí sledovala, jakoby tam vůbec nebyla.

Náš Carson z masa a kostí? Joe, Paule, Roberte, Brade....jste lháři.
Naposledy upravil Klenotka dne 01.3.2008 17:22:35, celkově upraveno 4
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.3.2008 17:04:14
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: ne že bych chtěl šťourat, ale zrovna teď musím - "...které si vyměňovali :lol: To já jen tak, že je to první chybka, kterou u tebe vidím. Alespoň máš důkaz, že si někdo přečetl tvůj příspěvek celý :)

Já už jsem přestal mít chuť psát o dílech dlouhé příspěvky. To, co v posledních dílech předvádějí, mě už opravdu začíná štvát. Čtvrtá řada se tak u mě po pár dílech naprosto propadla. Jsem rád, že jsem nevnucoval kamarádovi, aby se na ni díval dál, když přestal po prvních dvou dílech. Řekl bych, že touhle sérkou ztratí celkově hodně diváků...
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 01.3.2008 17:13:05
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Stalker - já taky nechci šťourat, ale myslím, že je to: v obyčejných pohledech, které si vyměňovaly (- ty pohledy...)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 01.3.2008 17:18:12
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

No jo, oni si pohledy vyměňovali, takže to jsou "oni" čili měkké "i" :) Chyba ukazuje jak jsem neuvěřitelně vytočená, že to snad ani není možný. Takhle jsem byla naštvaná...vlastně poměrně nedávno, po Quarantine, předtím ještě po té finálové...ani nevím, jak se to jmenovalo...
Musím doufat, že z 5. série vytěží maximum a nějak to ještě zachrání.

EDIT: Vlastně jo, jedna věc se mi tam hodně líbila - komentář o A Dog´s Breakfast. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.3.2008 17:59:38
SiMiK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Carson bez mrknutí oka zabil dva lidi. Co s ním Michael provedl?

No prave...taky sem se nad tim zamyslel...protoze vzdycky kdyz se neco stalo tak se Carson snazil pomoct a ne nekoho killnout...divny
(\./) This is Bunny. Copy Bunny into your
(o.o) signature to help him on his way to world
( X ) domination.

Příspěvek 01.3.2008 18:18:47
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Přidávám se k mírně pesimistické náladě ohledně tohoto dílu(to mírně čtěte jako hodně,jak to tak pročítám :lol: )

Ano,díl nepřinesl nic nového.To,že Carson je defektní klon mi bylo jasné už od chvíle,kdy ohlásili jeho návrat.. to jste si vážně mysleli,že anulují Sunday?
KKP(klony kladných postav) jsou VŽDY defektní... :D
scénáristi kecali o tom,že je to pravý Carson,žádný klon,atp

Teyla v tomto díle měla pár uvěřitelných replik,napočítal jsem dvě :) ...Ale zbytek dílu mi šla na nervy.Když už není amazonka,a chodí všude s bubnem,tak i ten sexappeal zmizí,a už je na scéně jen ze solidarity(nevím jak jinak to nazvat)

Toho chycenýho chlápka z Missing asi daj na Midway a budou ho tam držet do doby,než zase zajmou Todda(místo chudáka Wallace)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 01.3.2008 19:43:17
Merlin Miridyn Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

víte co mě tak napadlo, jestli náhodou na konci BAMSR jak elizabeth říkala, že můžou začít, mám takový dojem, že pracovala pro michaela? vám to tak nesedí mě teda jo a až dost!!! :roll:
G.Hank Landry:Vy znáte toho muže???
Vala Mal Doran:Ano, je to můj otec!!!

Příspěvek 01.3.2008 20:01:31
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já si při sledování tohoto dílu uvědomila, jak moc mi Carson chyběl. Sice taky jsem četla, že se má objevit i 5.serii, ale i tak mě to jeho rychlé stárnutí deptalo. Takový prototyp laskavého a mírného člověka, odhodlaného vždy pomoci (teda nějak mě nerušilo, že zabil dva lidi :wink: - bylo to přece v sebeobraně) a dokonce mě ani nerušilo to, že byl klon. Vznikl přece ze své vlastní buňky , ze své vlastní DNA - pro mě je to Carson a nemám s tím problém:). Jen si zpětně říkám, že to opravdu byla zhovadilost odpravit ho v Sunday...
Ač jsem tolerantní člověk - snášet Teylu začíná být čím dál obtížnější. Jako by to těhotenství nějak umocňovalo její "moudrost" :wink:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 01.3.2008 21:09:18
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

:evil: :evil: :evil: :comp: :comp: :comp: :stavka: :stavka: :stavka:
Doháje s Atlantis a jejím d****ním štábem! To, že se všichni zapřísahali, že Carson nebude klon...ať jdou do kopru, fakticky!
Po skončení minulé epky jsem nadšením lítala u stropu(P3revisited:-) ) a jediné o čem jsem přemýšlela bylo, kdy Michael Carsona unesl. Vcelku logicky jsem dospěla k Misbegotten - takže když mi to v týhle epce Carson potvrdil, fakt jsem si myslela, že mluvili pravdu a že to je náš Carson. Málem jsem rozbila notebook, když Keller přišla s tou svojí diagnózou. Carson mi chyběl naprosto neskutečně a oni z něj teď udělaj...defektní klon. Když Paul na Pegasu mluvil o Carsonově návratu a doporučoval nám, abychom měly po ruce kapesníčky, smála jsem se. Ale teď musím konstatovat, že věděl, o čem mluví. Celou epizodu jsem probrečela...většinou zlostí a bezmocí.
Pravda je, že epka měla i světlé momenty. Úplně maximálně se mi líbil Rodney. Jak byl pořád s ním, jak mu do očí řekl, že je jeden z jeho nejlepších přátel, jak se za něj bral na poradě, jak ho vždycky kryl. Odkaz na A Dog's breakfast taky potěšil, pobavil a trošičku zvednul atmošku(ale jen maličko). Shep a Ronon byli v pohodě, chovali se tak jak měli, super.
Doktorka...no nevím, když byli v epce oba vedle sebe tak jsem si zase uvědomila, jak moc mi tam vlastně vadí (uznávám, že iracionálně, ale prostě ji nemůžu vystát) - nejlepší její scéna byla ta v gateroom. Sam...no, prostě blonďatý průměr, co dodat. Teyla byla děsnější než obvykle, mimčo jí nejspíš pořádně šlape na vedení (zopakuji připomínku, co tu padla už nesčetněkrát - "Bez Kenaana neodejdu" :puker: :puker: :puker: ).
Michael je nejcharismatičtější záporák v celým SG, doufám, že se mu nakonec podaří nás T-lady zbavit...
Co se týče střílení...Carson se snažil zachránit Teylu a věděl, že nemá zrovna čas na vyjednávání, takže logické to bylo, ale stejně se mi ta jeho chladnokrevnost a počet výstřelů nezdály.
Scéna odchodu do stáze se mi poměrně hodně líbila. Dovolím si nesouhlasit s Klenotkou, Rodneyho reakce byla roztomilá a pro něj přirozená. Koneckonců on to sám řekl: "This is not a goodbye, only see you later." Kdyby se objímali, byl by to pro Rodneyho goodbye...Proč Carson o tom dopisu řekl Sam a proč ji oslovoval křestním jménem jsem sice taky úplně nepochytila...ale jsem ochotná to považovat za nejmenší zlo té epizody.
Zkrátka jsem zklamaná a naštvaná. Do háje s Mallozim!
:stavka: :stavka: :stavka: :comp: :comp: :comp: :comp: :evil: :evil: :evil: :evil:

EDIT: Omlouvám se za emotivnější reakci, ale ten díl jsem fakt psychicky nedávala. Holt jsem se moc těšila a doufala...a to se nevyplácí. Snad se na to jednou budu moct podívat jakž takž objektivně, i když v nejbližší době to nehrozí...
Naposledy upravil Blanca dne 01.3.2008 21:31:52, celkově upraveno 3
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 01.3.2008 21:11:41
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak som to práve kukol.
Mne by tam docela sadlo, že nakoniec by sa ukázalo, že Carson je evil, zradil ostatných a odišiel by s Michaelom. Taký alternatívny koniec. :wink:
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

Příspěvek 01.3.2008 21:12:22
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já půjdu proti proudu. Mě se tato epizoda líbila, i když se tam toho zase nějak moc nestalo. Když na konci loučili s Carsonem, tak jsem si říkala "To už chcou skončit?!".
Návrat Carsona mě hodně potěšil, i když to byl klon. Rozhovor s Rodneym na začátku mě celkem dostal. Ale scénáristy bych praštila za to, že tvrdili, že to bude skutečný Carson :evil: .
Moooc se mi tady líbil Michael a to co o něm všichni říkali. Párkrát jsem se přistihla při myšlence "to je ale parchant" :oops: . A jde z něj strach, respektive co dělá a udělal, jakou má moc.
No, Teyla a její rodinka. Blech, to jsem zvědavá, co se jí to narodí, po tom co jí Michael píchnul a co to dítě málem zabila wraithská královna ze Spoils of War. Nějak jsem čekala, že ji v tomto díle zachrání a ono nic.
Co se týče Sam, Carsona a dopisu matce, tak se přikláním ke Klenotce. Taky mi to nedávalo smysl, proč zrovna ona.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách