Tak zase rozporuplné pocity, ale spíš zklamání. Jelikož Mallozzi, a vlastně celkově všichni z tptb vykecají, co se dá, nikdy tam není správné napětí.
|
Toto je spoiler!!!:
|
| To, že Carson bude už v prvních epizodách 5. série napovídá, že to rychle vyřeší. |
Jinak nevím, epizoda celkem dobře udělaná ve smyslu, no, takové zvláštní atmosféry. Ale nejsem si jistá, jestli je to dobře, protože tohle už SGA nepřipomíná ani náhodou.
Jsou věci, které se mi líbily - povětšinou Rodney, kterému konečně napsali něco, co vypadalo jako ovlivnění celou tou věcí s Carsonem. Ale naštvali mě na konci, protože jsem čekala, že se aspoň obejmou nebo něco a on tam začne žvatlat o blondýnkách

I když to s tím "dohodli jsme se, že se uvidíme později", to bylo hezké. Sheppard a Ronon taky byli fajn. Vlastně si tak říkám, že kdyby jim to v týmu nekazila Teyla, tak tahle trojka úplně stačí. Mohli by tam dát místo ní třeba Cadmanovou, zmizelou v nějaké dějové díře.
Co jsem absolutně nepobrala, jak Carson přišel ke Carterové, řekl jí "Samantho" a ještě PO NÍ poslal dopis matce! Jako tohle mě nadzvedlo. Jednak tedy skoro se neznají a jednak jelikož původně o Carsonově smrti říkal jeho matce Rodney, který by měl být nejlepší přítel, tak to měl říct jemu.

To vypadalo, jakoby se jí snažili mermomocí udělat nějak "ovlivněnou" někým pod jejím velením, jenže ouha - Carsona neznala, vlastně pořád nezná, protože tohle je klon (což je další věc, která mě naštvala) a navíc valná většina věcí, na které tady odkazovali, se stala ještě před jejím příchodem. Dalo by se to vysvětlit tím, že ona je technicky jeho velící, ale Elizabeth to taky Carsonově rodině neříkala a ani se vlastně nedá říct, že by mu Sam velela, když nebyl ve službě.
Potěšil mě návrat Hallinga, výjimečně ho nevcucla nějaká dějová díra.
Michael je trochu mdlý, ale jako postavu ho mám ráda, hlavně tedy díky představiteli, který narozdíl od Rachel umí hrát umírněně a nepůsobí jako nějaký maniakální magor. Tady trochu nesouhlasím s Eleirou, protože to, že dělá tyhle pokusy, už neplyne z toho, že mu "ublížili". Oni to podělali, totálně a naprosto tím, že ho měnili tam a zpátky a sami ho vytvořili. Dobře jim tak. Navíc on své situace jako bývalý Wraith prostě jenom využívá, není to o pomstě, ale o tom, že jako každý z vyšších Wraithů touží po moci.
Carson bez mrknutí oka zabil dva lidi. Co s ním Michael provedl?
Líbilo se mi, jak si Rodney vzal na starost Carsona, kryl ho a pomáhal. Navíc už to opravdu vypadá, že ví, kterou stranou se míří, což je super. Bylo načase.
Líbila se mi tu doktorka. Musím říct, že ona a Rodney byli pro mě dva nejvýraznější aspekty. A Carson taky, i když ne tak, jak bych čekala. David a Jewel to i moc pěkně zahráli. Vlastně všichni byli tak nějak fajn, tedy až na...ano, Rachel.
Vykopněte ji už někdo! Dneska to snad bylo ještě horší, než minule. Její křečovitost a afektovanost byla děsná. Nemluvě o pitomém textu, který jí tradičně napsali "Co se děje?" "Co chceš dělat s mým dítětem?" "Neodejdu bez Kanaana" apod. Proč by s Carsonem neodešla? Musela vědět, že mu pomůže nejlíp tak, že proti Michaelovi půjdou všichni. Sama nic nezmůže, navíc když má nějaké "hrozně ďábelské plány" s jejím dítětem. To se o dítě najednou nestará? Špatná herečka chycená v labyrintu špatného textu a obrovské dějové díře.
Tahle reace je negativnější, než jsem chtěla, ale nějak to vyplynulo z přemýšlení nad epizodou. Chybí mi Elizabeth a její vedení. Její soucit, napojení, dynamika s postavami. Opakuju se, ale Sam nemá nic z toho. Prostě si vyslechne, co jí říkají a pak poslechne Sheppardův návrh a sama vlastně žádné rozhodnutí neudělala. Debata o Carsonovi byla emotivní jen ze strany Rodneyho a Sheppa, tedy Davida a Joa, mezi nimiž ta chemie fungovala celkem přirozeně i v obyčejných pohledech, které si vyměňovali. Sam/Amanda to jenom zpovzdálí sledovala, jakoby tam vůbec nebyla.
Náš Carson z masa a kostí? Joe, Paule, Roberte, Brade....jste lháři.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.