Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x18 - The Kindred (Part 1) [Spřízněný (Část 1)]

4x18 - The Kindred (Part 1) [Spřízněný (Část 1)]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.2.2008 14:11:57
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jsem zmatená a trochu rozladěná. Epizoda celkově docela pěkná, ale šíleně chaotická!
Bylo to, jako by se snažili do dvoudílu nacpat celé tři série a nějak to nevyšlo. Kdyby vypustili epizody Quarantine a Trio, tak ten děj mohli klidně roztáhnout do víc epizod. Copak je takový problém natočit něco jiného, než dvojdíl?

Je škoda, že rok dopředu hlásili, že se tady vrátí Carson. Překvapení na konci se nekonalo a i ti, kteří dokázali zůstat nesespoilovaní, měli překvapení zkažené úžasným Sci-Fi teaserem "Neuvěříte, co se stane v posledních pěti minutách" a prsk, ukážou nám to. :roll:

Teď k epizodě - těšila jsem se na tu "hezkou scénu mezi Teylou a Rodneym", a docela se jim to povedlo. Trochu mě mrzelo, že Rodney nakonec Teyle nevěřil, ale Sheppard následně taky ne a navíc, je to vědec a těmhle věcem prostě nevěří. I když ta jeho odpověď "Měl jsem v hlavě cizí vědomí, potkal sám sebe, kdo jsem, abych se hádal?" byla super :D A jak dal Teyle ten dárek, to bylo hrozně milé a samozřejmě tam musel nahrát něco ze svých mouder :D Čekala jsem botičky nebo chůvičku, ale tohle bylo i docela sladký :D

Teyla - já nevím, když dostane Rachel víc prostoru, prostě mi přijde, že hrozně moc přehrává a celkově jako herečka nic moc. Hlavně mi to přišlo patrné v porovnání s Connorem Trinneerem, čili Michaelem. Na druhou stranu scéna se Sam ale byla hezká. Nesnažila se tam hrát nějak vyloženě rozčilenou a byl to takový normální hovor. Ty její vize...no budiž, je to to, co jí vlastně dělá "zajímavou" a docela i zajímavě to pojali, tak proč ne.

Je teda dost na hlavu, že v posledních epizodách se snaží Sam nechat velet, když v půlce série nebyla a pokouší se až teď navazovat nějaké vztahy.
Mezi Sam a Sheppardem není žádná chemie, jsou to prostě jenom takové rozhovory, bez nadšení a dynamiky.
Na druhou stranu takové ty pohledy mezi ní a Rodneym, které nejspíš nevědomky plynou i z přátelství herců, byly pěkné.

Viděli jsme dost Lorna, vlastně se mi líbilo, že byl na nějaké misi sám, bez toho, aby šel někam se Sheppardem. Za to jsem ráda.

Ráda jsem taky viděla znovu Michaela, a s tím novým vzhledem je podivně atraktivní :D Connor je super herec a jeho mírný, klidný hlas byl hodně zajímavě modulovaný a přišlo mi to k té scéně perfektní.

Pořád nevíme, jak se stalo, že je Carson naživu. Jestli si ho Michael naklonoval a jestli umřel ten pravý nebo klon. Nebo si ho třeba vůbec nenaklonoval, ale jiná možnost mě nějak nenapadá.

Na další díl se těším hlavně proto, že nám tohle vysvětlí a hrozně se těším na Rodneyho reakci. Jestli to tedy řešit budou.

Todd taky potěšil, ty jejich "souboje vůlí" mezi ním a Sheppardem s McKayem je pěkné sledovat.

Rodneyho vysvětlení, proč dát výzkum Toddovi byl kouzelný, dával smysl, nebyl zbytečně natahovaný a řekl jen, co bylo potřeba. Že by konečně posun?

To jsou jen tak nějaké postřehy z toho zmatku. Musím se na to podívat znovu, protože nacpat děj celé série + série předtím do jedné epizody prostě nejde. Ale na další díl se těším, protože sice bude končit na pokračování, ale je pravděpodobné, že se její děj natáhne ještě do dvou dalších v 5. sérii. Aspoň něco.

A hrozně mě štvaly ty reklamy, zasahující skoro do půlky obrazu :? Co je platné, že vysílají v HD formátu, když to zapatlají tímhle.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.2.2008 14:47:48
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

dobrej díl. Přesně jak píše Klenotka, kdyby to roztáhli do víc dílů, bylo by to moc fajn. Takhle to byl občas děsnej chaos.

nejlepší byl Todd a jeho hláška, že Teyla je teď nejspíš jídlem pro nějakýho hladovýho wraitha :-)) škoda, že neměl pravdu. Michael byl taky dobrej, doufám, že bude hrát v pátý řadě větší roli. Jinak mi přišlo divný, že se Carterová tvářila divně na ty vize Teyly. Přece něco podobnýho zažila s Valou. Ale to s tim dítětem tu taky už jednou bylo. Když už, tak by to mohla bejt rychle rostoucí holka, jako Adria. :-) *

trošku mě mrzí, že ty zajímavý díly jsou až úplně nakonci.

Příspěvek 23.2.2008 14:52:05
Kulda Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mně tak napadá,že jestli ta epizoda nebude mít úspěch,tak ji můžeme přejmenovat ze "Spřízněný" na "Sprzněný"... :roll:

Příspěvek 23.2.2008 15:13:12
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak celkově budu hodnotit až po druhé části dílu, ale zatím to celkem ujde. Nějak mi připadá, že všechno, co Mallozzi nasliboval do čtvrté série se týká jen posledních dílů, ale to je asi jen můj dojem. mno každopádně se mi víc líbil předchozí díl, ale jak říkám, hodnotit budu až po druhé části. :wink:

Příspěvek 23.2.2008 15:31:51
Blitzkrieg Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Teyla out + Carson back = way to go :thumbsup: :pivo:

Příspěvek 23.2.2008 18:03:42
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Začátek epizody byl nudný, poté gradoval, takže doufám, že za týden ten díl bude ještě lepší. Teyla mi strašně vadila, jako vždy. Když sem viděl jak ten chlápek utíká před Lornem tak sem myslel že vystrčí svojí ruku a sundá ho (alá Teal'c).

Jinak mi nedošlo proč v upoutávce bylo, že Teyla skončí v pasti replikátorů, když sem o nich nic nezachytil...

8/10
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 23.2.2008 19:03:57
noxxxx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

RomanArts píše:
Heh já sem usnul při poslední reklamě... No moc mě tahle epizoda neoslovila.

kde na to koukate muzete pls hodit okaz ?
SG rlz

Příspěvek 23.2.2008 19:22:03
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Proč mi Beckett na konci přišel směšný?
"Proč vám to tak dlouho trvalo?!"

5/10

Příspěvek 23.2.2008 19:22:03
Poul Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

odpovědí budiž citát z předešlé stránky (tj. 5.):
STLucy píše:
to seqwence: stiahni si TVUPlayer. mozes potom sledovat nazivo.

Příspěvek 23.2.2008 19:26:10
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Angmar.FZ píše:
Proč mi Beckett na konci přišel směšný?
"Proč vám to tak dlouho trvalo?!

No, je fakt, že ta věta zavání klišé. Ozývá se v každým druhým seriálu a filmu. :roll:

Příspěvek 23.2.2008 19:49:42
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

mno já jsem si TVUPlayer stáhnul,ale stejně mi to nějak nefachá....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 23.2.2008 20:28:33
Poul Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pořád se zkoušej připojit. Já se připojil až asi na pátý pokus a po hodině mi to zheblo. Pak jsem nemohl se znovu připojit a tak jsem "Zprzněný" viděl od druhé třetiny. (jezus, to zní jakobych se díval na hokej :D )

Příspěvek 23.2.2008 21:06:46
seqwence Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak mě se to povedlo hned na poprvé a čumím na ten blbej film už přes hodinu :D

Příspěvek 23.2.2008 21:41:18
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mno takže budu zkoušet a zkoušet.... :)
Ale ted k epizodě - Musím uznat, že tato epizoda mě nezklamala, ale zároveň musím říci, že nic extra to také nebylo. Epizoda měla své světlé momenty jako třeba unesení Teyly :D návrat Toda (začínám si myslet, že to bude jeden z hlavních nepřátel v 5.sérii) a hlavně návrat Carsona Becketta, ale jinak byl děj dosti nudný.
Dal bych takových 5/10.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 23.2.2008 21:59:50
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

me se to celkem libilo davam tak 8/10

Vadi mi ze se vratil Carson
Pak mi vadilo jak se ten deadalus sral s tim kriznikem v realu by ho sestrelil a pak by se teprve dozvedel ze tam je teyla
Ale velke plus byl Tod , doufam ze Tod bude hojne i v pate serii , jako spojenec
A ten Kahnanuv pristup mi prisel jak kdyz Tealcovi vymyli mozek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách