Bylo to, jako by se snažili do dvoudílu nacpat celé tři série a nějak to nevyšlo. Kdyby vypustili epizody Quarantine a Trio, tak ten děj mohli klidně roztáhnout do víc epizod. Copak je takový problém natočit něco jiného, než dvojdíl?
Je škoda, že rok dopředu hlásili, že se tady vrátí Carson. Překvapení na konci se nekonalo a i ti, kteří dokázali zůstat nesespoilovaní, měli překvapení zkažené úžasným Sci-Fi teaserem "Neuvěříte, co se stane v posledních pěti minutách" a prsk, ukážou nám to.
Teď k epizodě - těšila jsem se na tu "hezkou scénu mezi Teylou a Rodneym", a docela se jim to povedlo. Trochu mě mrzelo, že Rodney nakonec Teyle nevěřil, ale Sheppard následně taky ne a navíc, je to vědec a těmhle věcem prostě nevěří. I když ta jeho odpověď "Měl jsem v hlavě cizí vědomí, potkal sám sebe, kdo jsem, abych se hádal?" byla super
Teyla - já nevím, když dostane Rachel víc prostoru, prostě mi přijde, že hrozně moc přehrává a celkově jako herečka nic moc. Hlavně mi to přišlo patrné v porovnání s Connorem Trinneerem, čili Michaelem. Na druhou stranu scéna se Sam ale byla hezká. Nesnažila se tam hrát nějak vyloženě rozčilenou a byl to takový normální hovor. Ty její vize...no budiž, je to to, co jí vlastně dělá "zajímavou" a docela i zajímavě to pojali, tak proč ne.
Je teda dost na hlavu, že v posledních epizodách se snaží Sam nechat velet, když v půlce série nebyla a pokouší se až teď navazovat nějaké vztahy.
Mezi Sam a Sheppardem není žádná chemie, jsou to prostě jenom takové rozhovory, bez nadšení a dynamiky.
Na druhou stranu takové ty pohledy mezi ní a Rodneym, které nejspíš nevědomky plynou i z přátelství herců, byly pěkné.
Viděli jsme dost Lorna, vlastně se mi líbilo, že byl na nějaké misi sám, bez toho, aby šel někam se Sheppardem. Za to jsem ráda.
Ráda jsem taky viděla znovu Michaela, a s tím novým vzhledem je podivně atraktivní
Pořád nevíme, jak se stalo, že je Carson naživu. Jestli si ho Michael naklonoval a jestli umřel ten pravý nebo klon. Nebo si ho třeba vůbec nenaklonoval, ale jiná možnost mě nějak nenapadá.
Na další díl se těším hlavně proto, že nám tohle vysvětlí a hrozně se těším na Rodneyho reakci. Jestli to tedy řešit budou.
Todd taky potěšil, ty jejich "souboje vůlí" mezi ním a Sheppardem s McKayem je pěkné sledovat.
Rodneyho vysvětlení, proč dát výzkum Toddovi byl kouzelný, dával smysl, nebyl zbytečně natahovaný a řekl jen, co bylo potřeba. Že by konečně posun?
To jsou jen tak nějaké postřehy z toho zmatku. Musím se na to podívat znovu, protože nacpat děj celé série + série předtím do jedné epizody prostě nejde. Ale na další díl se těším, protože sice bude končit na pokračování, ale je pravděpodobné, že se její děj natáhne ještě do dvou dalších v 5. sérii. Aspoň něco.
A hrozně mě štvaly ty reklamy, zasahující skoro do půlky obrazu

) škoda, že neměl pravdu. Michael byl taky dobrej, doufám, že bude hrát v pátý řadě větší roli. Jinak mi přišlo divný, že se Carterová tvářila divně na ty vize Teyly. Přece něco podobnýho zažila s Valou. Ale to s tim dítětem tu taky už jednou bylo. Když už, tak by to mohla bejt rychle rostoucí holka, jako Adria.