Vážení,
s podporou naší stránky, SGA-Project.com, se konala akce Prosba o Bránu. O co se jedná? O prosbu o seriál Stargate: Atlantis (Hvězdná brána: Atlantida). Je to spin-off (odnož) seriálu Hvězdná brána: SG1. Atlantis běží v USA už 4. rokem, hraje v něm herec českého původu, který už dvakrát navštívil ČR a sám seriál má obrovskou fanouškovskou základnu. Existují desítky stránek, fanoušci se scházejí na conech (jako např. Fetival fantazie), a to přesto, že tento seriál u nás vůbec neběží.
Budu upřímná, lidé seriál stahují z internetu, protože jiná možnost není. Proč chceme, aby seriál běžel v televizi? Protože i lidé, kteří nemají přístup k internetu, nebo nemůžou číst amatérsky vytvářené titulky, mají právo tento seriál vidět s dabingem. Sama jsem redaktorkou největší stránky o tomto seriálu a máme tisícovou návštěvnost za den!
Vím, že lidem, kteří internet používají jen ke komunikaci a získávání informací, je několik tisíc fanoušků, jedno.
Mně to ale jedno není, protože máme zájem za zachování fandomu v České republice. Obracím se na vás tedy s prosbou a otázkou, zda tento seriál budete dávat nebo se alespoň výhledově chystáte k nákupu práv. Samozřejmě bych se přimlouvala i za nějaký normální čas, když ne hlavní vysílací čas, tak alespoň v podvečer, protože sci-fi vážně, vážně není pro děti a běžně pracující to do tří odpoledne domů nestihnou. Možná byste mohli u vás v televizi věnovat pozornost např. RTL2, kde je každou středu tématický sci-fi večer a SG1 tam už hodně let běží v hlavním vysílacím čase a zájem rozhodně neopadá.
To, že SG1 budete opakovat, už víme. Vaše pořady mě jako 25-ti letého člověka ani v nejmenším nezajímají, protože mi nemáte co nabídnout a dívám se leda tak na Víkend a i z „nejsledovanějších zpráv“ jsem upustila poté, co jste věnovali masakru v Keni 30-ti vteřinový spot, ale svatbě Karla Gotta deset minut. S velkou pompou vysílané Lost nebo 24 si spousta lidí mého věku „sežene jinak“ a mnohem dřív, než vy vůbec víte o jejich existenci. Jejich existence se dá zjistit snadno-na internetu.
Existují desítky lepších seriálů, než Lanssen a spol., Jake a tlusťoch apod., desetkrát opakované seriály. Uvedu příklad seriálu Heroes (Hrdinové) na televizi Prima. Dále pak spousta kriminálních a sci-fi seriálů, které teď slaví obrovský úspěch.
Proč tedy chci, aby se Stargate: Atlantis vysílala? Kvůli důvodům uvedeným výše a také proto, že bych ráda, aby se tento seriál dostal do podvědomí dalších lidí, nejen těch, kteří mají přístup k internetu. Lidí, kteří jsou (bohužel), stále ještě odkázáni na to, co jim předloží naše televize. A pak taky důvod, proč píšu do TV Nova je ten, že jste už dávali SG1, i když v nemožném čase a s hrozným překladem.
S pozdravem (a na automatickou odpověď čekající) Lenka ******* –
www.sga-project.com