Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 23.1.2008 - Prosba o Bránu

23.1.2008 - Prosba o Bránu

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Příspěvek 26.1.2008 02:12:10
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

A myslíš, že udržet SG živé u nás v Republice potřeba není...?
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 26.1.2008 10:23:37
Martik Airman
Airman

Odpovědět s citací

A co ste tady (fans ceskeho SG sveta) udelali pro to, aby neskoncila SG-1? Tedy krome diskuzi na toto tema.
Ikdyz osobne si myslim, ze SG-1 mela skoncit ve chvili, kdy tam zacali tlacit Ori, jako kdyby to byl uz jiny serial :(
Priznejme si to, v rozhodovani, kdy a zda bude dalsi serie nejakeho americkeho serialu, nemame zadnou paku. A zda pobezi na ceske (slovenske) televizi na to nema vliv.
Jinak, ja jsem pro, aby se SGA rozjel na nejake cesky mluvene televizi, ikdyz jsem skeptik, co se tyce vlivu toho na prilakani novych fans a ...
Ted si radeji stahnu dalsi epizodku z torrentu, proc cekat na komercni televizi :D

Příspěvek 26.1.2008 10:40:45
Artů Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hej, lidicky...osobne znam asi 2 lidi, kteri maji Stargate strasne radi, ale na Atlantis se nedivaji...a vite proc???? Jsou dyslektici...a cteni titulku jim dela problemy..nestihaji.
Jsou i taci lide co dislexii nemaji a presto titulky cist nestihaji...
A male deti, rekneme "nova generace fanu" , tem se zase titulky cist nechteji.. :)
A krom toho..kdyz nekdo nema dabing rad, tak se na nej prece nemusi divat :wink:

Příspěvek 26.1.2008 10:54:26
The_Mix Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

CHCEME ATLANTIS NA NOVĚ! Sice to všechno vyzní jinak a spoustu věcí přeloží špatně ale přece si nenecháme ujít Atlantis v našem rodném jazyce!
:o
Marge: Houmí, copak chceš dědečka až do svý smrti igorovat?
Homer: Ovšem že ne, Marge, jenom do jeho smrti.

Příspěvek 26.1.2008 11:05:33
Martik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pokud si pamatuji, Nova ten serial davala hrozne brzy odpoledne, ve dve ve tri mezi telenovelema a serialama pro teens. Nebyt videa, tak jsem ho ani nevidel, ale to asi problem nebude. Video ma dneska kazdy.
Slysel jsem, ze v severskych zemich (myslim ze treba ve Svedsku) skoro nic nedavaji v dabingu, jen titulky. Ucinny prostredek, jak naucit lidi mluvit cizimi jazyky.
Ceske televize podporuji omezenost ceskych divaku, to je smutne :shock:

Příspěvek 26.1.2008 11:32:44
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Martik píše:
Ceske televize podporuji omezenost ceskych divaku, to je smutne :shock:

Tohle myslíš vážně? Co lidi co s jakehokoliv důvodu nestihají či nemužou číst tiulky?? Většina obyvatel podboruje dabing proto to dělají.

Příspěvek 26.1.2008 12:14:20
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dobre. Nechcela som sa zapojiť do tejto debaty, ale musím.
Ja rada sledujem seriály v originálnom znení s titulkami, pretože ich môžem vidieť hneď keď sú ešte nové a pretože niekedy ten daging vážne všetko pokazí a ešte jeden dôvod je - stargate mi pomohla s rozšírením slovnej zásoby v mojej chabej angličtine :)
Ale na druhej strane k SG-1 som sa dostala práve vďaka TV Nova. Brat ma to nútil nahrávať, keď bol v škole a jedného dňa som si to pozrela a bum, zostala som závislá. SG-1 mala podľa mňa dosť dobrý dabing a vlastne až siedmu sériu som videla prvýkrát v originálnom znení. Dobre možno by sme dabingom prišli o Zelenkove hlášky, ale sú ľudia s obmedzením prístupom na net, alebo nemajú aj v dnešnej dobe pokročilej techniky doma internet a sú odkázaní na herne prípadne hodiny informatiky v škole, kde je niekedy dosť veľký problém stiahnuť si čo i len jednu MP3 a nieto ešte celú epizódu seriálu - verte mi, viem o čom rozprávam (staré zlé časy). Takže s týmito ľuďmi sympatizujem.
Dabing by naozaj mohol pomôcť rozšíriť Atlantis medzi novým nadšencou, ale zas nejaký extrémny príval nečakajme. V mojom okolí poznám len minimus SG fanúšikov (bratia a ich kamaráti) z toho je minimum napr. dievčat (poznám okrem mňa až jednu moju bývalú spolužiačku)
Takže ak by Nova začala vysielať Atlantis bol by to skvelý poobedný oddych. Aj keď ja by som bola za, keby to začali vysielať začiatkom leta, prípadne v priehu júna, lebo počas roka som na internáte a novu tam nechytáme :(.

PS: Ešte jedna pripomienka k dabingu: Nech zostanú Whraiti Whratmi a nie ako to bolo v Pegasus Project, že ich preložili ako Prízraky
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 26.1.2008 12:20:36
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

VÁŽNĚ SE TU TEN WRAITH MUSÍ POŘÁD OPAKOVAT?!!!To je snad za trest lidi,zkuste si pročíst topic o dabingu,tam to chudák Markus vysvětluje pořád a ne!furt se najde někdo!
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 26.1.2008 12:26:25
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Geser: Prepáč, nechcela som tu znovu do niečoho rýpať. Len mi zrovna toto zostalo v pamäti. Tak sa ospravedlňujem.
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 26.1.2008 12:27:59
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Martik: Ty se mi snad zdáš. A kdo jsi, že budeš diktovat celé republice, jaký jazyk se mají učit? Představ si, že jsou i lidé, které angličtina nijak zvlášť nezajímá. Dabing je možnost, ne povinnost. Já ho mám rád, ne proto, že bych byl "omezenej", jak jsi barvitě napsal, ale protože mám češtinu rád a opravdu si užívám, když můžu slyšet svoje hrdiny mluvit česky. To neznamená, že se na originál nepodívám. Oboje má svoje kouzlo. Ale miluju týpky jako jsi ty, kteří by chtěli rozhodovat, co je pro všechny lidi nejlepší. Když ten originál tak miluješ a dabing nenávidíš, tak se na něj nedívej, ale nemáš žádné právo odsuzovat ty, kteří z mnohých důvodů mají dabing raději. Copak když dyslektik nestíhá titulky a tak se podívá s dabingem, tak je omezený?! Když někdo špatně vidící (ano, představ si, že jsou i tací lidé) se raději podívá s dabingem, tak je také omezený? Příště než něco napíšeš, tak si to laskavě rozmysli... :?

Zizi: To máš těžké, já jsem zase pro Přízraky, protože to vystihuje jejich podstatu a když se na to amík dívá, tak taky neslyší nic neříkající Wraith, ale Přízrak. Takže já jsem rozhodně pro překlad. Jenomže už si umím představit, kdyby to přeložili, jaká se na dabing zase snese kritika... :roll:

Příspěvek 26.1.2008 12:34:16
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Markus: Ja osobne by som Atlantis sledovala aj s tými Prízrakmi :), ale vieš, sila zvyku z angličtiny - Wraith znie hrozivejšie :D.

Příspěvek 26.1.2008 12:42:25
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zizi: Tak to mě těší, že by jsi se dívala stejně. Spousta lidí by uslyšela Přízrak a už by se nedívali, což naprosto nechápu. Překlad je naprosto správný a jen kvůli tomu, že když někdo Atlantis začal překládat špatně s Wraithama, tak to neznamená, že jsou překladatelé SG hrozní. Navíc o tomhle rozhodli fandové, kteří se podíleli na dabingu SG-1 a ne dabingové studio Novy, jak by si spousta lidí ráda myslela. :wink:

Ale jestli se chceš bavit podrobně o dabingu, tak se koukni sem:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?t=5100

Tady jsem Přízraky-Wraithy probíral mnohokrát a dost lidí jsem přesvědčil, že by se to mělo do dabingu přeložit. Tak třeba přesvědčím i tebe. Nenech se mýlit, já jsem samozřejmě také zvyklý na Wraithy, ale to neznamená, že nebudu chtít jejich překlad... :) Ale to už jsme hodně off-topic, tak se omlouvám. :oops:

Příspěvek 26.1.2008 13:51:57
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak teda dobre. Ja sa k boju za Atlantis pripojím. Je to dobrá vec a aspoň spravím niečo pre iných ľudí. A možno Novu odmäkčí medzinárodný záujem :D

Příspěvek 26.1.2008 15:18:56
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Martik píše:
Slysel jsem, ze v severskych zemich (myslim ze treba ve Svedsku) skoro nic nedavaji v dabingu, jen titulky. Ucinny prostredek, jak naucit lidi mluvit cizimi jazyky.

No jo ale v severskych zemich se uci anglicky uz od skolky, a kazdy, myslim naprosto kazdy umi anglicky natolik aby titulky pouzival jako opernou berlicku, kdyz nerozumi nejakemu slovu nebo tak ... coz u nas jeste neni ten pripad.
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 26.1.2008 17:40:12
Martik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Markus : A ty jsi kdo, ze mi budes urcovat, jake mam mit nazory? Nebo se to tu nesmi, napsat svuj nazor na dany topic? Navic, z ceho jsi poznal, ze nemam rad dabing? O tom, co mam nebo nemam rad, jsem nepsal. Ja jen napsal svuj nazor k danemu topicu a ze je smutne, ze ceske televize nepodporuji uceni cizich jazyku. A nerad mi, kdy a nad cim mam premyslet, vubec se nezname, takze nedokazes posoudit, co a kdy delam a proc to delam.

Zacinam mit pocit, ze jste stejne nesnasenlivi, kdyz vam nekdo saha na modlu, jako kdokoliv jiny. Diskuze je od slova diskutovat, ne?

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM