Podle mě průměrná epizoda. Když začnu tím, co se mi líbilo, tak to byl především Radek a to nejen díky výstupu v češtině, ale také za všechny okamžiky s Carterovou v transportní místnosti. Oba hráli dobře a působilo to na mě hodně přirozeně, nenuceně.
Naprosto jsem se ztotožnil se Sheppardem, když se obával Teylina náhlého porodu. Bál jsem se už od té chvíle, kdy jsem ji spatřil v tom "co největší břicho" a "co nejmateřštější poprsí" oblečku. Docela se mi ulevilo, že mi její děcko zkazí jiný sobotní večer a ne tenhle.
Docela věrohodně na mě působil i příběh Ronona a doktory Kellerové, fandil jsem jim. No a znovu bych měl zmínit Radka a jeho záchranu města v rozvodně proudu. Pobavily mě ty antické manuální jističe. Antici cestovali mezi galaxiemi, teleportovali se po městě, měli nezničitelný štít... a jističe jak z třicet let staré fabriky

Ale co, aspoň pěkně svítily, lepší než kdyby používaly keramické pojistky s pískem, že.
A jaké že jsou ty minusy? Sheppard lezoucí po věži o x pater výš. (Ještě že měli Antici takový smysl pro nejrůznější výstupky). Visení za jednu ruku nebo za konečky prstů si taky mohli odpustit. Chtěl bych vidět člověka, který by se z takové polohy vyhoupl nahoru..
Nejvíc mě ale zklamala dějová linie Rodney - Katie. Jak McKay řekl, že ji požádá o ruku, tak mě jen napadlo: WTF? 1. neviděl jsem předtím téměř žádný náznak jejich vztahu, než že ji McKay zval na obědy a zůstal u ní, když byla na ošetřovně. 2. neviděl jsem, že by měli někdy nějaký bližší konkakt než obejmutí. Možná se David Hewlett stydí líbat před kamerou, nevím. Spíše je to tak, že v SGA jsou všichni tak nějak "sterilní" No prostě... dokážu pochopit, jak byl nervózní, hypochondr...ok, ale co je moc. Dva lidi se přece vezmou až když už se dokonale znají a neplkají před sebou blbosti jako na prvním rande. Děkoval jsem scénáristům, že z té svatby na konci sešlo.
Na závěr pak jedna poznámka způsobená profesionální deformací (možná) budoucího stavaře: Zdálo se mi to nebo Antici opravdu stavěli ty věže
z betonu? Ta zeď byla sice trochu olezlá, ale za tři miliony let proklamovaného stáří města mohla být olezlá buď víc nebo aspoň z jiného materiálu (pomyšlení železobetonové monstrum létající vesmírem mě děsí)
Závěrem tedy to co na začátku. Takový lepší průměr.