Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách Prosba o Atlantis

Prosba o Atlantis

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 13.1.2008 10:22:01
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Farley píše:

Mimochodem jedna z odpovedi:

------
Rad se zucastnim proto?e tento seriál si to plne zaslou?í a to podotýkám ze
je mi 50 roku a ka?dý tyden cekam na dal?í dil
------

:shock: To je hustý. Ale dost potěšující :)
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 13.1.2008 18:48:50
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

V kontaktech na Novu na webu PoA je mail na volejte.novu

Když jsem jim tam jednou psal, tak jsem nedostal odpověď. Zato na dopisove@nova.cz odpovidaji ;)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 13.1.2008 18:55:56
Farley Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jj, uz mi to rikal i Markus. Hned s tí běžím na web. :-)
Teal'c: "Where is rest of your team, collonel Mitchel?"
Mitchell: "Eaahmmm ... Actually it's still kind of SG-me..."
:-D

Příspěvek 17.1.2008 09:08:58
Hexx Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já se určitě přidám a taky zlanařim pár kamarádů a spolužáků. :wink:
Bude někdy naše civilizace natolik vyspělá, že se budou koblihy plnit rovnoměrně?

Příspěvek 13.2.2008 20:15:42
Many Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ja se taky přidal a nasaly mi že na to nemaj autorský práva.
Zelenka: What did you touch?
Scientist: Nothing.
Zelenka: Ježiši, já s těma hercema nemůžu dělat.

Příspěvek 31.7.2008 15:24:58
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak už nám uplynula nějaká ta doba a pomaličku se začíná připravovat druhá akce Prosby o Atlantis, tentokrát na TV Prima. Proč na Primě? Hned z několika důvodů.

1) Sci-fi u nich hraje čím dál větší roli. Hrdinové, Terminátor, připravují Angela či Eureku. Takže by tu i byla šance, že by se jim SGA mohla zamlouvat.

2) Už od Hrdinů za zakládají na kvalitním dabingu. Překlad, který je opravdu věrný originálu a to je IMHO to nejdůležitější na dabingu. Druhou řadu Hrdinů dokonce překládá jeden z fanoušků tohoto seriálu. No to je prostě paráda.

3) Jsou tam nakloněni tomu, aby se na dabingu podíleli i sami fanoušci. Jejich dramaturgyně se o názory fanoušků velice zajímá.

Toto jsou hlavní důvody, proč jsme se rozhodli druhou Prosbu směřovat na Primu a ne na Novu, která jde naopak s dabingem dost dolů a sci-fi jí toho moc neříká.

Žádost: Pokud je zde někdo, kdo to umí s databázemi sql, tak se mi prosím ozvěte na ICQ 347239662. Člověk co dělal stránky Prosby o SGA na Nově už nemá čas a tak bychom potřebovali náhradu. Ty stránky jsou potřeba předělat.

Když to půjde dobře, tak se sbíráním podpisů se začne od 1. září. Ale to je jen čistě předběžné...

P.S. Rovnou na začátek podotýkám, že jestli je někdo přímo proti nadabování SGA, ať si to laskavě nechá pro sebe. Toto je akce pro ty, kteří Atlantis v TV chtějí... :wink:

Příspěvek 31.7.2008 15:34:58
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Doufám že to nedopadne jako dabing Heroes :roll: Viděl jseem jeden díl a stačilo mi to.

Příspěvek 31.7.2008 15:48:53
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ehm, dabing Hrdinů patří k tomu nejlepšímu, co za poslední rok vzniklo. Skvělý překlad, dobré herecké výkony, slušné hlasové obsazení. Jestli SGA dopadne jako Hrdinové, budu šťastný jak blecha... :wink:

Příspěvek 31.7.2008 16:13:25
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ale podobnost s původním anglickým "dabingem" není nic moc.

Příspěvek 31.7.2008 16:20:38
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak tim že na to Prima přistoupí si nejsem tak dost jist protože na jiném vebu o SGA sem četl odpověď od Primi na toto téma a znělo to asi takhle:

Je nám líto ale s vysíláním Stargate Atlantis nepočítáme a ani o tom neuvažujeme.
Takže asi zase nic :(

Příspěvek 31.7.2008 16:28:54
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sheppy: Promiň, prostě nemohu souhlasit. O dabing se velice zajímám, ale nepohrdnu ani originálem, takže si myslím, že jsem vcelku objektivní. Viděl jsem obě řady Hrdinů jak v originále, tak první v dabingu a hlasová podobnost je velice dobrá. Na dabing prvních řad SG-1 skoro nikdo nenadává a přitom je tam hlasová podobnost mnohem horší. A třeba takový Miloslav Mejzlík má hlas absolutně jiný než RDA. Avšak to je jen důkaz, že ne vždy jde v první řadě o hlasovou podobnost, ale také o herecký um daného dabéra...

sgcatlantis: To jsem četl také, ale to nic neznamená. Nova také tenkrát psala, že o SG-1 nemá zájem a bum, už se vysílala. Tyhle dnešní stanice se rozhodují téměř ze dne na den. To, že teď o tom neuvažují neznamená, že o tom uvažovat nezačnou. Navíc proto se tato akce koná, aby uvažovat začali... :wink:

Příspěvek 31.7.2008 16:46:26
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Sheppy píše:
Ale podobnost s původním anglickým "dabingem" není nic moc.

Tak dost těžko najdeš hlas, který padne na každého. Je to nemožné. Zpočátku mi to trvalo, hlavně zvyknout si na hlas Micah, ale dá se na to zvyknout. Na Festivalu fantazie přednášela Draky, která nejprve jako fanoušek pomáhala s úpravami (a vysvětlila, proč někde nechala to a ono a ty hrůzy, jak to vypadalo původně, než na to sáhla ona, ukázala taky). A teď? Stala se z ní hlavní dramaturgyně, takže můžeme čekat víc seriálů - a tudíž si myslím, že to s SGA můžeme zkusit. Hlavně tedy taky proto, že podle Draky už Prima registruje fanoušky, vědí tam už dokonce, co je spoiler a jsou ochotní s fanoušky spolupracovat - budou, jen tak mimochodem, dávat seríály Angel, Big Bang Theory a druhá série Heroes se už překládá - a nepřekládá ji nikdo jiný, než PetrSF, který je autorem nejkvalitnějších titulků.
Takže já se do čehokoliv zapojím, protože si myslím, že to má smysl.

A teď čekám, až sem přiběhne nějaký chytrolín a začne tu vyřvávat, jak kvůli pár Zelenkovým hláškám dabing nechce. :roll:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 31.7.2008 16:51:49
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ale jo, těšim se na to, jak to dopadne. Snad bude mít David Nykl čas, aby mohl sebe dabovat. Ale pořád mi nejde do hlavy, jak vyřeší některý momenty, např to jak sheppard říka že sice česky neumí, ale že si myslí že tomu rozuměl :lol:

EDIT: Kdybch se na to díval častěji, určitě bych si na to zvykl, jak si říkala, je to o zvyku.

Příspěvek 31.7.2008 17:28:49
Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Čtyři nemyslitelné možnosti:

Možnost 1)
Ignorovat češtinu, jako že tam zkrátka je, a co z toho.

Možnost 2)
Konkrétní scéna "I think my czech's getting better, 'cause I know what you mean" by se dala zastřít větou typu: "Nikdy bych neřekl, že jsou češi tak sprostí."

Možnost 3)
Nějaký nápis jako "Originální hlas"

Možnost 4)
Nejdrsnější způsob by byl předabovat Zelenku do zpět do angličtiny.
Popřípadě i jiného jazyku jako maďarštiny, finštiny, čínštiny, atd...
Obrázek

Příspěvek 31.7.2008 17:35:41
Airman First Class

Odpovědět s citací

add 2) Asi nejlepší způsob jak to udělat

add 4) To myslíš že by ty český hlášky přeložili do angličtiny nebo do jinýho jazyka? Takto radši ne :lol: :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách