Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.12.2007 17:55:54
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jde o to to napsat a natočit tak, aby mě to během sledování nenapadlo.

Příspěvek 09.12.2007 18:03:25
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No díl byl výbornej. Jsem rád že se mi potvrdila teorie o zničení jiný Atlantis než ty originální. A ten konec byl super. Ty tečky co ukazovali lodě repliků, jak pořád přibývaly a pak to pípání na úplném konci a Rodneyho reakce. :faint: Fakt bomba.

Příspěvek 09.12.2007 18:08:38
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já mám z tohoto dílu všelijaký pocity. Díl jako takový byl pěkný, rozhovor mezi Rodneym a Radkem se mi moc líbil, líbil se mi i rozhovor mezi Johnem a Elizabeth a to pípání na konci a následné "sakra" byla skvělá tečka :) jenže jak už tady bylo párkrát zmiňováno - hned na začátku dílu jsem si říkala "Kde už jsem to viděla?" a to je velká škoda. Rodneyho usnutí v jumperu ve mě taky nevyvolávalo nejlepší pocity, nevím, jestli to mělo být vtipný, ale na mě to tak rozhodně nepůsobilo. A ještě k těm dvojníkům - moc jsem nepochopila, proč se museli obětovat všichni...protože jsou tým?Kdo ví... navíc nikde není řečeno, jestli umřeli nebo někdo z nich přežil, ale pochybuju, že by je nechali na živu. Na závěr ještě řeknu, že ty efekty ničení Atlantis se mi líbily, i když to nebyla ta "pravá" Atlantis, tak jsem při té scéně stejně zatajila dech :) Honotím to takovým lehkým nadprůměrem.... něco mi tam prostě chybělo.

Příspěvek 09.12.2007 19:35:12
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Proč museli zemřít všichni? To je takový "Stargate syndrom". Jakmile se objeví někdo jiný, někdo z altrnativní reality, tak musí zákonitě na konci dílu zemřít, třeba i hloupě.
Nevím, proč by s nima alter-tým nemohl třeba do dalšího dílu a pak zemřít (nebo zmizet, odejít někam,...) nějak smysluplně.
Ona ta 'provázanost' SGA je taková značně omezená. Na konci dílu jsme zjistili kolik je Auror, ale to je tak všechno. Jinak jsou ty díly "náádherně" oddělené a uzavřené... Věřte pak Malozzimu :roll:

Příspěvek 09.12.2007 20:13:13
STLucy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ak viete trochu anglicky, precitajte si vysvetlenie Joea Mallozziho (producent alebo scenarista) k tejto epizode
http://josephmallozzi.blogspot.com/

Pise o celej epizode ako mala vyzerat, aka nakoniec je a preco je taka.

Najviac sa mi pacil jeho komentar k scene, kedy Sheppard a Dupli-Weirova utekaju pred exploziami. Ak si to vraj prehrate spomalene, uvidite dokonaly vyraz hrozy na Joeovej tvary. Poviete si - fantasticky vykon! Vraj, podla Joea Flanigana, boli ten den vybuchy az nepohodlne blizko. Mallozzi si ale pomyslel, ze nikdy nevidel Joea utekat tak rychlo. :rflmao:

Ale teraz vazne, co sa tyka konca epizody, o obetovani sa dvojnikov. Nie je to obeta, chceli len odlakat replikatorov, aby ten skutocny tym mohol utiect a dvojnici mali v umysle tiez zdrhnut. Len im to nevislo. Ani to, ci zomreli nie je iste.

Příspěvek 09.12.2007 20:25:11
AntikX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Heh.. to by mě zajímalo co naši hrdinové provedou s tolika nepřáteskýma loděma třídy Aurora...:D

Příspěvek 09.12.2007 20:29:00
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no nejspíš
Toto je spoiler!!!:
je jednu po druhý zničej :lol:
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 09.12.2007 20:30:09
AntikX Airman
Airman

Odpovědět s citací

No to by bylo sice hezký ale podle toho pípání nakonci týhle epky by to dělali asi až do důchodu:D

Příspěvek 09.12.2007 20:31:17
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Smicr píše:
no nejspíš
Toto je spoiler!!!:
je jednu po druhý zničej :lol:

Tak s tím nesouhlasím mi je totiž ROZKRADEM :twisted: :twisted:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 09.12.2007 20:36:08
AntikX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak to by bylo něco..:D ale nějaká slušná aurora s nějakým vylepšením ketrý vymyslí Rodney a Radek by se hodila. Mám teda osobně radši spíš technický epky vkterých získáme nějakou zajímavou technologii nebo tak... a taková epka mi zatím chybí...:(

Edit by Tar-ara: Necituj příspěvek hned nad tvým.

Příspěvek 09.12.2007 20:57:45
cofraid Airman
Airman

Odpovědět s citací

moc dobrý díl.......nebylo to jak ničili tu replikátorskou verzi Atlantis náhodou vize kterou viděla Carterová v ep-The Seer ? :)
[img][http://img821.imageshack.us/img821/3593/imagse.gif][/img]

Příspěvek 09.12.2007 21:17:52
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Takže, jaký mám pocit z této epizody...jsem smutná, moc smutná a taky naštvaná. Na scénáristy. Odrovnali mi v SGA už druhou milovanou postavu. Takže skutečná Elizabeth (jakkoli měla v sobě nanity) je mrtvá... :cry: .
Když mluvila repli-Keller o Elizabeth, ještě jsem měla naději, že tím myslí jí, jen prostě naplněnou nanitama. Ale...
Kéž by jim Oberoth lhal. Přála bych si alespoň, aby Elizabeth přemístili někam jinam, ale aby žila. I někam mimo, třeba na Zem, kde by mohla žít víceméně šťastně. Jde mi o postavu, o vědomí, že je v pořádku, i když jí nevidím. Jenže Oberoth asi nelhal a sga ji ztratila (ano, ještě jedno objevení, ale je příliš mnoho jiných možností, než ta, která by se mi líbila).

Jinak když se objevili na začátku se starýma uniformama (tak to se mi líbilo...to víte, já a staré uniformy ;-)), tak mi bylo hned jasné, která bije. Jen jsem si říkala, jak zreplikovali všechny ty lidi...mno, všechny ne. Jen škoda, že tím pádem Radek na začátku nebyl Radek (mmch., krásný pohled s úsměvem, když John obviňoval Rodneyho za tu bránu).

Co se mi líbilo, byl ten boj Ronona s Johnem s tyčema. Škoda, že toho nebylo víc. Ale jak do sebe rubali...Johnovi by po té ráně spíš ulétla hlava ;-) (no, to ne, ale byla to slušná rána).

A co se mi líbilo ještě mnohem víc, byla ke konci rozmluva Rodneyho a Radka. Bylo tam několik věcí, které normálně postrádám. Jednak vzpomínali na Elizabeth, jednak na Carsona a také to nebylo obyklé říkání Rodneyho Radkovi, jak je neschopnej. A dokonce mu ještě poděkoval. To je jedna s nejhezčích scén, co spolu měli. A upozornění, že Radkovi Carson zjevně chybí také, mě moc potěšilo.

Mno a už nemusíme pátrat po tom, co za město to bylo zničené. Jsem říkala, že jsou tam lidičky v Atlantis uniformách. Jen ty trojúhelníčky jsem neviděla :).
Že tam nebyla Sam...už to opravdu začíná vadit. Jednou z ní udělali velící. Já vim, 14 dílů, ale to jí nemuseli svěřovat celé město. Takhle to vypadá, že tam věčně není nebo se o něj nestará. A to se mi nelíbí. To si Sam nezaslouží.

Taky jsem si říkala, proč všichni z repli-teamu museli letět Jumperem. Jak tu někdo poznamenal, kvůli detekci známek života...jenže, ty si snad mohli zdetekovat na celé planetě. Mno...nevím. Na ten Mallozziho komentář se teprve chystám (i když teď nemám moc náladu, chtěla bych spíš něco povzbuzujícího, něco, o čem vím, že mě to potěší a rozveselí).

Díl nebyl špatnej, ale kvůli Elizabeth.... :cry:

To úplné zakončení s pípáním by bylo skvělé, kdybych zrovna netruchlila :?

Elizabeth, budeš mi moc scházet... :( :cry: :cry:
:!: Sláva tobě :salut: :salut: :salut:
A laita, laita rë!
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.12.2007 21:18:54
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Jj, byla :P ...

To o tom blogu je zajímavý...

Jsem si ještě jednou pustil ten konec kvůli té hudbě a připomnělo mi to teda Ori, ne Goauldy...

Jak tam mohla být Sam, když zreplikovali jen tyhle, protože Sam replikátoři neznaj, tak ji nemohli zkopčit :oops:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 09.12.2007 21:42:59
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

proboha jen to né zreplikovat samantu udělat z ní replikátora sga kopíruje sg1 na plné čáře ale todle je už moc nikdo si nepamatuje na replisamantu kterou stvořil Pátý :P

Příspěvek 09.12.2007 21:49:35
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tar-ara: Jo, zabít jednu z (bývalých) hlavních postav, aniž bychom viděli jak, kdy a prostě to jen tak zmínit? Elizabeth si tohle nezasloužila, vlastně si to vůbec nezasloužila, ani odejít...já nevím, pořád mi na tom jejím odchodu, a teď mluvím o herečce, něco nesedí. Nejspíš se musela s někým dost ošklivě chytit, protože mám dojem, že zrovna jí by pryč neposílali, kdyby nemuseli. Někdo v Mallozziho blogu na to upozorňoval a taky na to, že se Joe Flanigan zmínil o "vyšoupnutí" Torri. Na to mu Mallozzi odpověděl něco jakože "při vší úctě k Joeovi, on u toho rozhodování nebyl". Myslím, že jestli u toho byl nebo ne vůbec nevadí. Herci nejsou slepí, určitě něco tušili a tuší. Docela mě mrzí, že přes to jejich obrovské poplácávání po ramenou tam něco tak nepěkně zapáchá. Samozřejmě taková samochvála je normální u všech tvůrců, herců ze všech seriálů. Ale tady se to zdálo být aspoň částečně v pohodě.

K té Sam. Jedna věc je "podpůrná" role, s níž jsem byla nakonec smířená, že prostě bude něco jako Hammond. A něco jiného je naprostá absence velení. Většinu času to vypadá, že na Atlantis velí Sheppard, McKay nebo kdokoliv, kdo dá podnět k nějaké misi. Je to degradace postavy a Amanda to jako herečka s takovou statickou rolí taky vážně vyhrála. Season finale a ona tam není? Tohle je trošku moc. Nebyla jsem za ní ráda. Pořád nejsem. Ale když už tam jednou velí, tak by mohli někdy to velení i ukázat. Absenci v epizodách věnovaných jiným postavám chápu (Missing, Travelers, Miller´s Crossing-tu věc o promo videích nezmiňuji), ale jaktože nebyla tady, kde by zkrátka a dobře být měla? To mi asi nikdo nevysvětlí. V té části, kde se to odehrávalo už na naší Atlantis, kontaktuje je tam Elizabeth, Rodney a John na ní koukají a Sam tam není? Ale no táák...

U Atlantis mi letos vážně něco dost chybí. Dynamika seriálu se úplně změnila, i když postavy se snaží psát dobře, nějak to není ono. Jsou tam skvělé momenty, jako minule Rodney/Sheppard nebo teď Radek/Rodney. Ale chybí mi tam taková ta chemie, která tam byla, když tam byla Elizabeth. Ta její vášeň pro ostatní, jak byla schopná se obětovat, to mi hrozně moc chybí. Navíc se tam skvěle doplňovali.

Trochu mi připadá, že děj 4. série je víc roztříštěný než byl kdy dřív. Asi se jim pokusím znovu věřit, že tohle všechno, co se stalo, bude mít nějaké rozuzlení ve druhé půlce, protože jinak je to jenom kopie 10. série SG1, kde o hlavní linii mluvili ve dvou, třech větách, ale jinak to bylo úplně o ničem jiném.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách