Takže, jaký mám pocit z této epizody...jsem smutná, moc smutná a taky naštvaná. Na scénáristy. Odrovnali mi v SGA už druhou milovanou postavu. Takže skutečná Elizabeth (jakkoli měla v sobě nanity) je mrtvá...

.
Když mluvila repli-Keller o Elizabeth, ještě jsem měla naději, že tím myslí jí, jen prostě naplněnou nanitama. Ale...
Kéž by jim Oberoth lhal. Přála bych si alespoň, aby Elizabeth přemístili někam jinam, ale aby žila. I někam mimo, třeba na Zem, kde by mohla žít víceméně šťastně. Jde mi o postavu, o vědomí, že je v pořádku, i když jí nevidím. Jenže Oberoth asi nelhal a sga ji ztratila (ano, ještě jedno objevení, ale je příliš mnoho jiných možností, než ta, která by se mi líbila).
Jinak když se objevili na začátku se starýma uniformama (tak to se mi líbilo...to víte, já a staré uniformy

), tak mi bylo hned jasné, která bije. Jen jsem si říkala, jak zreplikovali všechny ty lidi...mno, všechny ne. Jen škoda, že tím pádem Radek na začátku nebyl Radek (mmch., krásný pohled s úsměvem, když John obviňoval Rodneyho za tu bránu).
Co se mi líbilo, byl ten boj Ronona s Johnem s tyčema. Škoda, že toho nebylo víc. Ale jak do sebe rubali...Johnovi by po té ráně spíš ulétla hlava

(no, to ne, ale byla to slušná rána).
A co se mi líbilo ještě mnohem víc, byla ke konci rozmluva Rodneyho a Radka. Bylo tam několik věcí, které normálně postrádám. Jednak vzpomínali na Elizabeth, jednak na Carsona a také to nebylo obyklé říkání Rodneyho Radkovi, jak je neschopnej. A dokonce mu ještě poděkoval. To je jedna s nejhezčích scén, co spolu měli. A upozornění, že Radkovi Carson zjevně chybí také, mě moc potěšilo.
Mno a už nemusíme pátrat po tom, co za město to bylo zničené. Jsem říkala, že jsou tam lidičky v Atlantis uniformách. Jen ty trojúhelníčky jsem neviděla

.
Že tam nebyla Sam...už to opravdu začíná vadit. Jednou z ní udělali velící. Já vim, 14 dílů, ale to jí nemuseli svěřovat celé město. Takhle to vypadá, že tam věčně není nebo se o něj nestará. A to se mi nelíbí. To si Sam nezaslouží.
Taky jsem si říkala, proč všichni z repli-teamu museli letět Jumperem. Jak tu někdo poznamenal, kvůli detekci známek života...jenže, ty si snad mohli zdetekovat na celé planetě. Mno...nevím. Na ten Mallozziho komentář se teprve chystám (i když teď nemám moc náladu, chtěla bych spíš něco povzbuzujícího, něco, o čem vím, že mě to potěší a rozveselí).
Díl nebyl špatnej, ale kvůli Elizabeth....
To úplné zakončení s pípáním by bylo skvělé, kdybych zrovna netruchlila
Elizabeth, budeš mi moc scházet...
Sláva tobě :salut:
A laita, laita rë!