OK, nejsem přesně ta, která 4. sérii chválí až do nebes, ale....to snad není možný

Nejdřív tady lidi prskají, že postavy jsou prázdné, bez vývoje. Že se McKay chová jako idiot, Sheppard nemá hloubku, Ronon jenom střílí atd. a pak se s tím pokusí něco udělat a lidem se to zase nelíbí.
Tahle epizoda, i když měla hluché části, ukázala naprosto odlišnou stránku jak McKaye, tak Shepparda. Oba udělali těžká rozhodnutí a myslím, že udělali taky posun v jejich přátelství. OK, vím, že na to nejspíš v další epizodě zapomenou, ale tady třeba udělali i posun ohledně toho kódu, což je imo dost důležité.
Nechci odsuzovat epizodu jenom za to, že se tam prostě víc řešily vztahy mezi lidmi než nějaké střílení, lodičky apod.
Než sem zase někdo naběhne a začne s tím, že je to "sci-fi a ne telenovela", tak i ke sci-fi vztahy patří, vidíme to ve všech sci-fi seriálech, a občas se na to zaměřit musí.
Taky mám ráda akci, líbí se mi to, ale když tam jenom bude někdo říkat "cool" a obyčejně hláškovat a ta postava bude jinak dutá jako cedník, tak mě ani ta akční scéna nebude bavit.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.