Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x09 - Miller's Crossing [Millerova křižovatka]

4x09 - Miller's Crossing [Millerova křižovatka]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.12.2007 16:35:25
lightbrand Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To ej až tak spatný jo? No je to SGA a i když to bude slabší díl, pořád se na něj těším.
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 01.12.2007 16:39:39
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Hrozná epizoda, opravdu se těším na trojdíl v polovině. Na tuhle epizodu jsem se těšil, ale opět mě SGA zklamala na plné čáře, v poslední době je ze mě hrozný kritik, nebo kvalita SGA opravdu razantně klesá.
Obrázek

Příspěvek 01.12.2007 16:42:39
Airman
Airman

Odpovědět s citací

10. 11. a 12. díl to bude trojdíl jo? hmm tak to se taky těším jaký to bude. Asi něco super, když je to na tři díly. Teda doufám, že to bude super :D
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 01.12.2007 16:48:07
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Fazulina: bacha, to zase není pravda. Nemám nic proti epizodám, které jsou zaměřeny na postavy, jenže to by musely být udělány pořádně. Ikdyž nikterak nekritizuju, tak se zatím veškeré slova Malloziho o "coolovosti" této sezony nenaplnily. Tajně doufám, že to napraví ta druhá půlka. Jak někdo psal na GW, a i jak bylo zmíněno na Lapiduchu, tak by měl přestat psát s prominutím blbé slohy na svůj blog a začít pořádně pracovat na scénářích. Protože u 404, 406, 407 a nyní i 409 jsem se pořád koukal na čas, kdy už to sakra skončí a to není dobré. Taky by mě ten pojem "temný seriál" zajímal, asi mám odlišnou představu ohledně slova temné. Je sice pěkné, že je to více propojené, ale to kvalitu nijak nezlepší.

že z toho mohli vytěžit tvůrci víc

Jenom to ne, nebo abych byl přesnější, nynější tvůrci ne. Někdo nový by to zajisté napsal lépe, jenže to už je tak zaběhnutá škola, že se to nezmění a jelikož už Mallozi řekl, že jsou sehraný tým, čili nikoho nového na pátou sérku přibírat nebudou, takže to tak zůstane. Čili hlavně žádné earth-based epizody v páté sérii (No což mi připomíná, že ve 4. sérii bude ještě jedna s tou Sheppovou manželkou, no už teď se hrozím)

RomanArts: není z tebe hrozný kritik, když tyhle slohy píšu i já, tak je něco špatně :lol:
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 01.12.2007 18:08:43
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě se tahle epizoda docela líbila,hlavně když to srovnám s Doppelganger, Tabula Rasa
a Missing.Tahle epizoda byla proti nim na dobré úrovni.
Musím říct že mě zatím 4. řada dost zklamala.Hlavně mě naštvaly ty kecy co se vypouštěly před 4.řadou, jak perfekní a nadupané to budou díly. Zatím musím říct že mě nějak více zaujali pouze 2 epizody z 9.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 01.12.2007 18:34:07
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je fakt, na to jak to vychvalovali je to zatím nic moc. Doufám, že druhá polovina nebude taková.

Příspěvek 01.12.2007 19:17:36
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

HAck píše:
Fazulina: bacha, to zase není pravda. Nemám nic proti epizodám, které jsou zaměřeny na postavy, jenže to by musely být udělány pořádně. Ikdyž nikterak nekritizuju, tak se zatím veškeré slova Malloziho o "coolovosti" této sezony nenaplnily. Tajně doufám, že to napraví ta druhá půlka. Jak někdo psal na GW, a i jak bylo zmíněno na Lapiduchu, tak by měl přestat psát s prominutím blbé slohy na svůj blog a začít pořádně pracovat na scénářích. Protože u 404, 406, 407 a nyní i 409 jsem se pořád koukal na čas, kdy už to sakra skončí a to není dobré. Taky by mě ten pojem "temný seriál" zajímal, asi mám odlišnou představu ohledně slova temné. Je sice pěkné, že je to více propojené, ale to kvalitu nijak nezlepší.

OK, já to beru, já jen, že tak hrozné to zase nebylo, ba naopak, mě se epizoda líbila. Rozhodně je 4. řada pro mě lepší než 3. O temnosti mám taky jiné představy. Ale temné v SGA znamená lehce hrozivé jinde:-). Hlavně, že se neopakujou epizody typu Inrresistible, Irresponsible... a už to nepůsobí jako sitcom. Já jsem se zatím nenudila u žádné epizody. Jen se mi některé líbí víc a některé míň. A ta dnešní se mi líbila docela dost. A Earth based epizody mám ráda a na tu o Sheppardově exmanželce se těším hrozně moc. :-)

S Mallozim máte pravdu, kdyby každý den neztrácel čas fotograofváním všeho, co sní, pak by možná psal líp:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 01.12.2007 20:16:08
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Eh, tak koukám, že stačí napsat, že jsem holka a je jasné co si o téhlé epce myslím. Protože dneska se s vámi, děvčata, shodnu prakticky ve všem a ať už napíšu cokoliv, nejspíš se budu jen opakovat.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 01.12.2007 20:22:58
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mallozzi ať už radši nevychází ze studia, nebo ho fanoušci umlátí :D To, co nakecal o tom, jak je to skvělé atd....vím, že je to člověk, který je hrdý na nějakou práci, ale já osobně, když něco píšu nebo dělám, tak čekám na reakce a pak teprve se snažím to propagovat. Ne, že to všude vychválím a pak mi to lidi hodí na hlavu. Prostě to mají trochu převrácené.

Jinak souhlasím s Fazulinou, kromě Shepparda, ve všem :D Já sice z epizod na Zemi moc nadšená nebyla a u SGA je to trochu divné, ale mně se tady prostě hlavně líbilo, jak vykreslili vztah Rodney-Jeannie (ta scéna na konci na ošetřovně byla prostě...no asi roztomilá, jiné slovo nemám :)) a Rodney-John. Jestli tohle nebyla jedna z nejlepších epizod pro jejich přátelství (po Defiant one), tak už nic.
Mně se tuze nelíbily akorát Travelers a Missing. Travelers hlavně proto, že to pojali až moc jako sitcom (vyhoďte toho Mullieho někdo) a Missing proto, že Teyla :D

Pokud jsem za něco ve 4. sérii ráda, tak za to, jak se aspoň snaží napravit škody na postavách, které za poslední dva roky napáchali a to se samozřejmě nenapraví přes noc.
Samotný fakt, že v téhle epizodě nebyla Teyla a vůbec to nevadilo, ba by si toho člověk ani nevšiml, svědčí o tom, jak je postradatelná. A to je špatně, když je jedna z pěti hlavních postav postradatelná.

Jenom mě mrzí, že těch 10 epizod, kde má být Radek, jsou vyčerpány takovými štěky. Byla to kouzelná scéna, ale mohlo toho být víc. I když myslím, že zrovna tady to asi dost dobře nešlo, když se to odehrávalo na Zemi.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.12.2007 20:37:13
BTJ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kde berete anglicke titulky? Je nejaka sajta, kde jsou nejdriv?

Příspěvek 01.12.2007 21:49:17
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No, nevím jak ostatní, ale já jsem k tomu neměla titule, ani anglické, ani jiné.

Ty epizody na Zemi, mě se líbí, ale stačí jedna dvě za sérii. A vyhnout se tomu taky nedá. Moje asi nejoblíbenější "Zemní epizoda" je Memento Mori z SG1, i když třeba 1969 je taky skvělá:-), no i ty ostatní:-).

U SGA to působí jinak, jako by nepatřičně, navíc je tam vidět, jak je to vedlejší, žádný generál Lanry je nevítá, akorát Walter a agent Barret:-). Proto jsem byla zvědavá, jak to udělají s Rononem, fakt jsem čekala, že bude něco. Aspoň něco, jako vyjevené oči, nějaký střet třeba v obchodě, na ulici nebo prostě něco. Chápu, že neměli čas někde trajdat, když zachraňovali McKaye, to zase jo. I když, lidi, co jsou zvyklí cestovat bránou na jiné planety, asi zase tak vyjevení nejsou, to jsem si uvědomila až teď. Vlastně nechápou, co to pro pozemšťana je, dostat se do vesmíru. Jak správně poznamenala Dr. Kellerová, když jí Teyla vytkla, že se bojí výzev. Přihlásila jsem se na misi do jiné galaxie, to je snad dost velká výzva, ne?:-) No nic, jsem trochu OT, tak pardon.

Podle mě ta epizoda nebyla vůbec tak špatná jak tady někdo píše. Nechci se někoho dotknout, ale jako by poslední dobou bylo kritizování SGA módním trendem.:-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 01.12.2007 22:13:19
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Taky jsem žádné titulky nepoužila a tohle je dost nevhodný topic, kde se ptát jak na titulky, tak na stahování. Na titulky je tady sekce, na stahování taky, stačí koukat.

Já nevím, bylo by sice fajn vidět Ronona, jak si třeba projíždí internet nebo tak něco, ale to by zase ubralo čas tomu ostatnímu okolo. A pak, je ze Satedy, která byla očividně vyspělá civilizace, tak si myslím, že z naší planety zase tak vyvalený nebude. Je to prostě další planeta, kterou navštívil, i když tahle je domovská planeta jeho "zaměstnavatelů" :wink:

Ten Walterův monolog tam taky moc nezapadl a vůbec to tam nemuselo být. Navíc se mi nelíbilo, že zrovna z něj udělali komickou figurku, i když bylo fajn slyšet ho mít tolik textu než jen "unscheduled offworld activation" :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.12.2007 22:19:05
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ronona mohli vypustit do ulic. Bylo by to stokrát zajímavější než po dvacátý civět na Rodneyho a jeho sestru jak debatujou u počítačů :roll:

Příspěvek 02.12.2007 02:24:59
Farley Airman
Airman

Odpovědět s citací

Epizoda krasna, zapletka zajimava. ALE: Dost se mi nelíbilo Sheppardovo mysleni, i kdyz asi udelal jedinou moznou vec v tu chvili, co udelat ze svyho presvedceni mohl. Scenarista to mel vyresit jinak. Ne tim, ze objetuje jednu postavu... Nejak mi tohle reseni proste do Atlantis nesedi.

Ale jinak epka fain. Zvlast, jak vocural toho Rodneyho, co se snazil o utek... :D
Teal'c: "Where is rest of your team, collonel Mitchel?"
Mitchell: "Eaahmmm ... Actually it's still kind of SG-me..."
:-D

Příspěvek 02.12.2007 09:06:25
pako_02 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mne sa epizoda pacila. Velmi. Videl som znova Rodnyho sestru, znova sa riesili vztahy medzi postavami. A myslim ze sa aj pribeh posunul dobredu, pretoze uz poriesili preprogramovanie nanitov - replikatorov.
Co sa tyka tej sceny na konci v Johnovej izbe, mi to prislo akokeby John toho chlapika nepresvedcil a ze sa ani dobrovolne neprihlasil - skor si myslim, ze John mu nedal na vyber. Proste ho naserviroval Wraithovi. Preto o tom nechcel hovorit a preto boli podla mna zamknute tie dvere do labaku v SGC.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách