Wow! OK, je mi jasné, že jsem veeelmi zaujatá, ale tohle bylo super
Tedy kromě toho okamžiku s tím kopáním do dveří, to si mohli odpustit, ale jinak, bezva. I když i to bylo spíš takové úsměvné než pokus o nějaké ponižování.
Pro mě asi nejlepší scény z SGA za celé ty 4 roky - jednak to, že se Rodney nabídl tomu Wraithovi, jen aby zachránil Jeannie. Tedy, vím, že se stará, ale dát to takhle najevo, to bylo úžasné.
A druhá, asi nej scéna, na kterou jsem čekala celé 4 roky - Rodneyho a Johnův rozhovor o tom, co chce Rodney udělat. Za a) řekl Sheppardovi Johne, což pro mě znamená strašně moc. Chvíli jsem tam čekala, když se ho Rodney zeptal, proč ho to nechce nechat udělat, že odpoví "protože jsi můj přítel", ale OK, nemůžu to chtít všechno najednou

A pak, je to u nich tak dané. Vědí, že se jeden o druhého starají, jsou přátelé, ale neřeknou si to, ale přesto to vědí. A za b) Sheppard konečně, konečně udělal něco, kde dal najevo, že McKaye opravdu považuje za přítele a přemluvit Wallace byla myslím taky obrovská oběť.
Líbily se mi takové ty maličkosti, jak si pořád vyměňovali ty pohledy a jak Rodney očima poprosil Johna, aby se postaral o Madison.
Ronon a Sheppard v civilních šatech, hádám, že určitě bylo značkové

Ale tady poprvé se mi Ronon opravdu líbil, když byl takhle normálně oblečený.
Malá výtka k tomu, že to, co Wallace udělá bylo jasné hned, jak ho ukázali sedícího se Sheppardem u stolu. A taky mi bylo líto, že jeho dcera zemřela, ale asi to jinak dopadnout nemohlo. Wallace mi bylo částečně líto, ale rozhodně ho to, že ztrácel dceru neomlouvá k tomu, aby vyhrožoval smrtí Jeannie.
Rodney starající se o Jeannie bylo tak skvělé

Teda, ty jejich diskuze o tom, jak se Rodney ztratil jako kluk nebo "vezmeš si Katie" byly moc pěkné, i když mi tentokrát k dokonalosti něco chybělo. Asi to bylo tím, že tohle byla vážná epizoda a tohle bylo trochu "navíc". Rodney podávající na konci Jeannie župan a bavící se o rodině, to byla taky priceless scéna.
Rodneyho monolog k Wraithovi ohledně rodiny byl neuvěřitelný. David tam byl skvělý. A to bych asi řekla, i kdybych nebyla zaujatá

A David měl zase tolik textu, obdivuju ho, že si to všechno pamatuje a ještě to dokáže zahrát.
I když ta závěrečná v Johnově pokoji taky.

To už bylo jak zase najeli na to svoje typické "jsi přítel, ale nebudeme o tom mluvit, budeme se spíš špičkovat"
Ale dovolím si nesouhlasit s názorem Jeannie ohledně Rodneyho. Jako sestra to samozřejmě vidí jinak, ale můj výběr mezi Sheppardem a Rodneym by byl jasný a neměla pravdu
A třešnička na dortu-Wraith na Zemi! Spojující minulou a budoucí epizodu. Pěkné
A mohl by prosím Martin Gero psát víc epizod? Díky!
A líbí se mi, jak Rodneyho letos píšou. To je velké plus. Žádné kňourání, ponižování, prostě takový typický vědec, který dělá, to co má.
A nebyla tam Teyla. A co je nejlepší (nebo nejhorší?), vlastně bych si její nepřítomnosti vůbec nevšimla, kdyby na to Fazulina nepoukázala. Výborná práce autoři, zazdít postavu tak, že si nikdo její nepřítomnosti nevšimne. Ale to by byla výtka k celé SGA, ne téhle epizodě, s tou to nemělo co dělat.
That´s all. For now.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.