Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x09 - Miller's Crossing [Millerova křižovatka]

4x09 - Miller's Crossing [Millerova křižovatka]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 27.11.2007 23:40:25
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

McKay a velet? Panebože jen to ne :lol: I když je občas vidět, že mu vydávání povelů problémy nedělá, velet městu by nemohl. A popravdě mi přijde i trochu praštěné, že i "Sheppardovo jméno bylo taky na seznamu", když měl očividně s autoritami potíže a IOA by ho tam nedosadila ani náhodou. imo by tam nedosadili ani jednoho, protože jsou moc loajální k městu a lidem tam a IOA by neposlouchali ani náhodou. Proto tam asi dosadili někoho "zvenku". Na to by byl určitě výborný Caldwell, ale to se už někde řešilo.
Já nevím, jak říkám, nevím, co je horší. Fakt, že je to tak laciné až to bolí, že tam prostě je proto, aby přitáhla diváky a tím ji degradují na reklamní artikl a je tam docela zbytečná. Nebo to, že tam vůbec je a měla bych být tudíž ráda, že není moc na očích? :) Je to dilema :D

Nemyslím si, že je to nějaké vykrádání SG1. NID epizody tam asi být musely a nemusí to být nutně vykrádání zápletky. Čtyři věty ve shrnutí příběhu epizody ti neřeknou, o čem to bude. Mallozzi říkal, že když už nemají SG1, tak chtějí aspoň dvě, tři epizody odehrávající se na Zemi. Je to další oběť za to, že SG1 už není. Trochu mě mrzí, že návrat Kate Hewlett využijí na takový koncept, to je pravda. Ale slibuje to taky docela epizodu pro vývoj postav, tedy vývoj v rámci možností SGA. A píše to Martin Gero, jehož epizody jsou až na výjimky velmi dobré.
A já se přiznám, že je mi to jedno, je to epizoda o McKayovi a jeho sestře, tudíž tam bude Kate a David spolu, což je vždycky super. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 28.11.2007 19:09:39
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Musim rici, ze se mi sam/amanda to je vicemene jedno, libila v sg1 ale i se mi libi v atlantis...Jsem rad ze se chova tak jak se chova hlavne v ep. seer ukazala, ze dokaze mestu velet a rozhodovat se...
Celkem ale nechapu ze IOA dali do vedeni armadniho dustojnika, kdyz elizabeth byla civilistka na tom si snad zakladali, ze expedice nebude mit vojensky charakter, proto me to prekvapilo...
Jinak, wraith na zemi, no aby nee, este by jim moh utect a nadelat nejakou paseku!!!

:offtopic: Asi si zacnu tisknout dialogy mezi klenotkou a markusem a budu si je cist pred spanim, ty me fakt bavi, vase argumentovani by mohlo jit donekonecna a ani jeden byste svuj nazor nezmenili, to nechapu a i vas obdivuji :salut:

Příspěvek 01.12.2007 10:34:02
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem to viděla. No řeknu Vám, nejdřív jsem byla mírně zklamaná.
To, že se ukázalo, že Rodney a jeho sestra byli uneseni proto, že ředitel medicínské společnosti nechce, aby jeho dcera umřela, to mě docela zklamalo, čekala jsem něco víc. Ale jakmile se objevil Wraith, tak jsem změnila názor. Druhá půlka epizody byla výborná, když se Rodney chtěl obětovat pro Jeannie, tak jsem byla dojatá, hlavně z toho, jak ho Sheppard nechtěl nechat... Navíc tady se ukazuje opět, že temnost této série nebyla oznamována marně. Ten konec byl dost temný a na Sheppardovi bylo vidět, jak není jen flyboy nad věcí, ale že to, co se kolem něj děje, má taky nějaký vliv na jeho rozhodování a posléze chování, výčitky, uzavřenost. Strašně se mi líbí, jak Sheppard a McKay oba ví, že se mají rádi, jeden by dal život za druhého, ale ne, oni si to prostě nemůžou říct. John mu pak řekne, že je cenným členem jeho týmu, ale stejěn uvnitř oba vědí, co to znamená.
Jinak si myslím, že mohli vytěžit víc z Rononova pobytu na zemi. Čekala jsem něco jako střet s místním obyvatelstvem, ne jen převlečení do saka a rozhovor s Walterem v kantýně. Nějaká hádka v obchodě nebo hospodě nebo tak něco:-). Mohl třeba na nějakýho otrapu vytasit pistolku:-). Vím, že by to bylo otřepané Teal´covské klišé, ale co, mě by se to líbilo. Kladem epizody je to, že tam není Teyla. Wraith se mi taky líbil a zjistila jsem, že asi absolvoval nějaký kurz computer skills, s naším laptopem mu to šlo poměrně dobře.:-). Ten konec byl předvídatelný, to zase jo, hned mi bylo jasné, že Wraith se bude muset nakrmit a kdo to asi bude. Ale i tak. To, že nakonec musel umřít jeden člověk, aby zachránil druhého, ta beznaděj, to se mi líbilo. Navíc, byl to přece dobrovolník, Sheppard mu jen vysvětlil situaci. Nakonec něco pro Klenotku.... Rodney byl vážně skvělý v této epizodě. Mám ráda, když na něj nikdo neřve a on ze sebe nedělá chudáka. Jeho pokus o vykopnutí dveří, když agent Barret otevřel klikou, byl velmi úsměvný, takový typický. Líbí se mi takový ten kontrast - na jedné straně Rodney, co si otevře dveře a pak nemůže najít východ a na druhé vážnost, s jakou chtěl, aby se Wraith nakrmil na něm a pomohl sestře. No, epizoda se mi líbila. Hlavně od druhé půlky. Začátek byl takový vlažnější.

Jo a všimla jsem si, že v názvu topicu není český překlad - Millerova křižovatka. Podle mě to souvisí s filmem Miller´s Crossing (Millerova křižovatka), což je starší gangsterka, v níž sestra pomáhá jenomu mafiánovi proti druhému, nebo tak něco.
Naposledy upravil Fazulina dne 01.12.2007 12:06:31, celkově upraveno 1
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 01.12.2007 10:52:59
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Já to taky na mininově nenašel, ale na isohuntu to je
:arrow:
http://isohunt.com/torrents/?ihq=stargate+atlantis+s04e09

já tahám ten úplně nahoře i když předtim tam toho nebylo tolik (myslim S a L) :wink:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.12.2007 10:57:16

Odpovědět s citací

Šmarjá, co je tak těžkýho na tom, kouknout se do příslušného topicu s odkazy a vybrat si jeden z těch mnoha, co tam jsou? Navíc tam nejsou jen torrenty, které jsou děsně pomalé, ale i přímé linky, odkud to jde mnohem rychleji. Stačí se fakt jenom mrknout. Překvapuje mě, že někdo ještě neví, že to tady je, po takové době:-). U mě je to v sobotu ráno první místo, kam se kouknu.:-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 01.12.2007 11:09:53
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

u mě Torenty :lol: protože stejně potom čekám na Title
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.12.2007 11:50:43
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Wow! OK, je mi jasné, že jsem veeelmi zaujatá, ale tohle bylo super :D
Tedy kromě toho okamžiku s tím kopáním do dveří, to si mohli odpustit, ale jinak, bezva. I když i to bylo spíš takové úsměvné než pokus o nějaké ponižování.

Pro mě asi nejlepší scény z SGA za celé ty 4 roky - jednak to, že se Rodney nabídl tomu Wraithovi, jen aby zachránil Jeannie. Tedy, vím, že se stará, ale dát to takhle najevo, to bylo úžasné.
A druhá, asi nej scéna, na kterou jsem čekala celé 4 roky - Rodneyho a Johnův rozhovor o tom, co chce Rodney udělat. Za a) řekl Sheppardovi Johne, což pro mě znamená strašně moc. Chvíli jsem tam čekala, když se ho Rodney zeptal, proč ho to nechce nechat udělat, že odpoví "protože jsi můj přítel", ale OK, nemůžu to chtít všechno najednou :D A pak, je to u nich tak dané. Vědí, že se jeden o druhého starají, jsou přátelé, ale neřeknou si to, ale přesto to vědí. A za b) Sheppard konečně, konečně udělal něco, kde dal najevo, že McKaye opravdu považuje za přítele a přemluvit Wallace byla myslím taky obrovská oběť.
Líbily se mi takové ty maličkosti, jak si pořád vyměňovali ty pohledy a jak Rodney očima poprosil Johna, aby se postaral o Madison.

Ronon a Sheppard v civilních šatech, hádám, že určitě bylo značkové :D Ale tady poprvé se mi Ronon opravdu líbil, když byl takhle normálně oblečený.

Malá výtka k tomu, že to, co Wallace udělá bylo jasné hned, jak ho ukázali sedícího se Sheppardem u stolu. A taky mi bylo líto, že jeho dcera zemřela, ale asi to jinak dopadnout nemohlo. Wallace mi bylo částečně líto, ale rozhodně ho to, že ztrácel dceru neomlouvá k tomu, aby vyhrožoval smrtí Jeannie.

Rodney starající se o Jeannie bylo tak skvělé :love: Teda, ty jejich diskuze o tom, jak se Rodney ztratil jako kluk nebo "vezmeš si Katie" byly moc pěkné, i když mi tentokrát k dokonalosti něco chybělo. Asi to bylo tím, že tohle byla vážná epizoda a tohle bylo trochu "navíc". Rodney podávající na konci Jeannie župan a bavící se o rodině, to byla taky priceless scéna.
Rodneyho monolog k Wraithovi ohledně rodiny byl neuvěřitelný. David tam byl skvělý. A to bych asi řekla, i kdybych nebyla zaujatá :) A David měl zase tolik textu, obdivuju ho, že si to všechno pamatuje a ještě to dokáže zahrát.

I když ta závěrečná v Johnově pokoji taky. :D To už bylo jak zase najeli na to svoje typické "jsi přítel, ale nebudeme o tom mluvit, budeme se spíš špičkovat" :)

Ale dovolím si nesouhlasit s názorem Jeannie ohledně Rodneyho. Jako sestra to samozřejmě vidí jinak, ale můj výběr mezi Sheppardem a Rodneym by byl jasný a neměla pravdu :D

A třešnička na dortu-Wraith na Zemi! Spojující minulou a budoucí epizodu. Pěkné :D
A mohl by prosím Martin Gero psát víc epizod? Díky!

A líbí se mi, jak Rodneyho letos píšou. To je velké plus. Žádné kňourání, ponižování, prostě takový typický vědec, který dělá, to co má.

A nebyla tam Teyla. A co je nejlepší (nebo nejhorší?), vlastně bych si její nepřítomnosti vůbec nevšimla, kdyby na to Fazulina nepoukázala. Výborná práce autoři, zazdít postavu tak, že si nikdo její nepřítomnosti nevšimne. Ale to by byla výtka k celé SGA, ne téhle epizodě, s tou to nemělo co dělat.

That´s all. For now. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.12.2007 12:10:55

Odpovědět s citací

Koukám, že tentokrát jsme se s Klenotkou docela shodly, až na to, že já bych si vybrala Shepparda:-), ale jo, v této epizodě jsem začala mít Rodneyho ještě raději. A smutný Sheppard, který musí udělat něco, co nechce a ty pohledy na Rodneyho, wow.... :shock: No, myslím, Klenotko, že jsme zaujaté hodně obě:-).

Příspěvek 01.12.2007 13:23:22
AnubissAss Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Tak mě tak napadlo - když se Sci-fi opozdí a půjde to dřív v Kanadě, tak ...se lidi budou koukat na to a ratingy se zas zhorší... :?

Ja myslim ze ne, rating se prece nepocita podle toho, kolik lidi si to stahne...vypocitava se podle sledovanosti v TV...a nemyslim si ze si to lidi budou stahovat z netu kdyz jim to za tyden pobezi v TV:-)
Mitchell: "So what do we suppose to do, just start guessing?"
Vala: "Darlol, the dragon."
Mitchell: "How about Smokey?"
Tielc: "Perhaps...Puff!"

Příspěvek 01.12.2007 13:23:34
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ještěže se to dá na počítači posunout v přehrávači. Celejch 42 minut tý hrůzy bych asi nevydrřel, takhle mi stačilo 10 minut. Někoho možná baví díly, kde většinu času někdo sedí u počítače, mě teda ne

Příspěvek 01.12.2007 13:46:42
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d: mimořádně s tebou souhlasím, toto byla opravdu nuda, ale vzhledem k tomu, že jsem to očekával, nikterak zklamán nejsem. Epizody na zemi mě nebavily ani v SG-1 a bavit mě nebudou ani v SGA. Bylo tam pár světlých momentů, ale jinak další vyplňovačka. S nadějí tedy vzhlížím k nadcházejícímu trojdílu :)
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 01.12.2007 15:20:50
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mně se líbí, jak se u téhle epizody místní osazenstvo rozdělilo na mužskou a ženskou část :-)
Já jsem samozřejmě ženská a McShepofilka, takže jsem absolutně unešená a souhlasím se vším, co napsaly mé předchůdkyně. Až na to, že John měl říct Rodneymu, že je jeho přítel. Nemůžu si pomoct, ale bylo by to tak strašně OOC. Já jsem spíš připravená na to, že mu vyroste třetí ruka, než že by začal mluvit o svých pocitech:-)
Každopádně bylo vynecháno několik detailů.

1) Úvodní scéna. Já vím, že v téhle epizodě bylo málo Radka, ale byl výborný. Bylo vidět, že pořád ještě je on ten jediný, kdo dokáže Rodneyho k něčemu přemluvit. Rodney byl zase jdou Rodney bez toho aby to bylo trapné a hloupé.

2) Fotka na Johnově stole. Já vím, že už jsem ji jednou viděla, ale stejně - je to jeho otec? Je ten kluk John?

3) Rodney neklepal, když přišel za Johnem. John možná o přátelství neříkal nic, ale řekla bych, že to, že tohle toho říká daleko víc. Nevím, jak vy, ale já bez klepání lezu do pokoje jen rodině.

Příspěvek 01.12.2007 16:00:47
lightbrand Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No sem na tento díl zvědav :-)
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 01.12.2007 16:12:54

Odpovědět s citací

No jo, koukám, že my holky jsme téhož názoru. Holt mužské polovině asi víc sedí ty efekty, bitvy, střílení atd. Nějaké konverzačky asi nejsou pro ně:-). Navíc, epizody, které se odehrávají na Zemi, jsem měla vždycky ráda (pokud byly jednou za čas... samo). Mám ráda takový to, že obyčejní lidi si žijou svoje obyčejné životy, zatím co nad nimi bojujou rasy ze všech planet, snaží se je zničit atd. Navíc mimozemšťan pobíhající mezi nima - to je super, proto myslím, že z toho mohli vytěžit tvůrci víc. No, představte si to, že si dcera přivede domů nápadníka a jen tak mezi řečí řekne, joooo tak tohle je Ronon, je zdaleka:-). Rodiče si myslí, že je třeba z Evropy aonon ne:-), sice to víte jen vy, ale už jen ten pocit:-). No, prostě tak.

Ta scéna s Radkem byla fajn, to je fakt, že na tu jsme zapomněli.

Příspěvek 01.12.2007 16:17:53
Miloo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

trapnej dil...ze to vubec toci takovyto blbosti, clovek se na to tesi 14 dni a pak vyjde z toho totok :roll: ... no sak uvidite samy az to uvidite
[img][http://i61.photobucket.com/albums/h67/alwyzrght84/TV-stargate.jpg]http://i61.photobucket.com/albums/h67/alwyzrght84/TV-stargate.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách