Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 10.11.2007 - review epizody 406

10.11.2007 - review epizody 406

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.11.2007 12:15:12
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak já jsem navýsost spokojená. Epizoda byla super, ta tísnivá atmoseféra, jak Rodney chodil prázdnými chodbami, střídání současnosti a minulosti, fakt super. Rodney + Katie taky bezva, konečně zase víme, že se tam mají i rádi. Hodně se mi líbilo duo Ronon a Sheppard, Ronon opět docela dlouho mluvil a mělo to smysl a líbil se mi. taky bylo pěkné, jak byli všichni sehraní, dokázali si navzájem říct, co kdo má dělat (než všechno zapomněli), a ta fotka Shepparda v Lornově kapse, ta byla výborná. Všechno pěkně do sebe zapadlo. Tak zatím musím říct, že se mi 4. sezóna dost líbí (taky se přikládním, že je lepší než 3.). Nějaké výtky by byly, ale jen malinké:-). V podstatě to byla skvělá výplňovka, odehrávající se během pár hodin a asi nemůžeme říct, že by to nějak skákalo v ději. Prostě se to stalo a oi se s tím museli vypořádat. Teď můžou dál brojit proti Asuranům:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 03.11.2007 12:21:40
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

:D a jejda, už somto aj videla. Sice to sem nepatri,ale toto bola moja najčerstvejšie sledovana... vec v živote :D.
ok. o epizode: mne sa páčila. Napriek tomu, ako ma obchadzal strach , ked sa zdalo, že to Teyla a Ronnon budu zahranovat. U mna to určite nie je priemer ale daleko viac. Koniec bol šíce rýchlejší, ale ako bolo spomínané, nerada by som prišla o nejake cennejšie vecičky kvôli aplikacii lieku. Vztah Rodnyho a Katie bol pekný, len dúfam, že nan nezabudnú (čo by vlastne nemali...), Zelenka bol super :D , prestrihy sa mi páčili. V minulosti som to neznášala. bo som sa nevedela orientovať,, ale čím som staršia, tým to mam radšej :wink: . A určite zbožňujem vety typu: Where I am? Who are you? And who I am? :D
takže určite je to nad priemer, číselne hodnotenie nedávam, bo to som nikdy nevedela :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 03.11.2007 13:13:57
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já Katie zrovna nemusím, ale v tomhle díle se mi její scénky s Rodneym líbily a snad poprvé bylo uvěřitelné, že spolu mají nějaký vztah.
A moje láska k doktorovi Zelenkovi opět vzrostla. Stává se ze mně posedlá zelenkofilka :oops:
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 03.11.2007 13:20:57
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak se mi to líbilo o hodně víc než minulá epizoda. Hodně jsem se na tuhle epizodu těšila a rozhodně nejsem zklamaná.
Řekla bych, že jako vyplňovačka byla hodně nadprůměrná. Trochu si myslím, že by snesla být dvoudílná, ale to řešení s tou fotkou se mi celkem líbilo.
Rodney :love: Miluju toho chlapa :D Harry, já ti dám civění, strašně mu to slušelo :)
Zelenka, Sam a Rodney pobíhající po chodbách a hledající Teylu, to byla nádhera.
Trochu jako "Save the Athosian, save the world"? :D Někoho hledají, nevědí koho, ale vědí, že je to zásadní.
Líbilo se mi to kombinování týmu, kdy šla Teyla s Rodneym a dokázala ho udržet při smyslech, že to dokončil a jak ho na konci navedla bylo moc pěkné.
Ronon měl k Sheppardovi pěknou řeč o tom, že mu musí věřit, protože někde uvnitř ho zná a věří mu.
Bylo taky moc pěkné, že i když tu kytku přivezl Ronon a Teyla ji dala do ventilačního systému, tak Rodney zase ten program spustil a bylo to takové pěkné týmové úsilí.
Nápad s nemocí, která je pro lidi v Pegasu běžná, ale pro lidi u nás smrtící, byl zajímavý. Je to jako když Indiány zabíjela evropská rýma. A dokonce to dává i smysl!
Trochu mě mrzelo, že o boji Asuranů a Wraithů zase jenom mluvili, už by to asi chtělo vidět je v akci. Ale zase je fajn, že si na to aspoň vzpomněli.
Rodney a Katie, co na to říct? Rodney je byl tak skvělý, když tam tak seděl a doufal, že se vzbudí. :love: Jak jí poslouchal, když mu říkala o té kytce, to bylo tak roztomilé :D Jen jsem si na konci tak říkala "tak ji polib ty pitomče" :lol:

Pěkné bylo, jak se Sheppard zajímal, kde je Rodney, když zjistil, že někteří lidi umřeli. *To* mi dosud chybělo, taková ta starost jednoho o druhého. Hlavně ze strany Shepparda vůči Rodneymu.

Nejlepší scéna? Lorne k Sheppardovi: "Co máme dělat, pane?"...Sheppard: "Dělejte, co říká on" :D

Taky mě zaujalo, jak to bylo točené, takovým zvláštním způsobem. Viděli jsme zase kus města, dokonce i oblohu a pohled na město byl super. "Jak velké tohle místo může být?" :D

Celkově, moc pěkná epizoda. Mám ráda týmové epizody a tohle byl přesně ten případ.
Jen doufám, že Katie uvidíme dřív než v Quarantine.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.11.2007 13:46:03
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nějak sem tam neviděl Zacka Selwyna...Se mi ten jeho klip moc líbil,a čekal sem,kterej díl mu dovolej hrát...Ale nějak sem ho vůbec nepostřehl.Neostříhal si náhodou háro?

Jo a eště něco...:Mohl by mi někdo napsat,co to Zelenka pronesl česky?přesně...Se mi to na reprácích ztrácí a ani sluchátka to použitelně nebraly.

Příspěvek 03.11.2007 16:12:49
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda se mi opravdu moc líbila. Měla úžasnou atmosféru a střídání minulosti a přítomnosti překvapivě nebylo matoucí. A dokonce ani účes Sam nebyl tak hroznej :D
A konkrétní postřehy k postavám?
Ronon - příjemně překvapil. V týhle epizodě byl fakt dobrej a o pár procent zvednul moje mínění o něm. Opravdu se mi líbila jeho řeč k Johnovi.
Teyla- taky nebyla tak hrozná jako normálně. Docela se na ní dalo i koukat. I když ano, přiznám se, že při střetu s Lornem a jeho týmem jsem fandila Lornovi a slavila jsem, když jí nakonec střelili. Zklamání bylo, že jí nestřelil Lorne sám, ale co, aspoň že jí zavřeli.
Rodney - no jo, David si zase vyhrál. Byl skvělej jako vždycky. Líbilo se mi, jak se staral o Katie. A jak zmateně chodil po chodbách a hledal Teylu. A jak vyburcoval ostatní, aby utekli Lornovi :D
John - úžasně zmatenej výraz, jinak nic moc. Ovčem geniální věta "Dělejte, co říká on" :D :lol:
Sam, Radek - tentokrát jen přihrávali, ale Radkovo bloudění chodbama bylo kouzelný :lol:
Kellerová - Jewel je skvělá a ty monety, kdy paměť trochu selhávala hrála výborně.
A nakonec kdo jiný, než Lorne - z epizod, kde se objevil, tady měl asi nejlepší prostor. Toulající se se svým týmem za zadkem městem, střílející lidi, polykající hromady prášků. Docela z něj šel strach :D Ale dokázal to tam docela postavit do latě. Úžasnej nápad dát si do vesty Johnovu fotku s nápisem "Tohle je náš velící důstojník"..."Tak jaké jsou vaše rozkazy, pane?" :lol: :D
Prostě moc dobrá epizoda. Nezklamala.

Příspěvek 03.11.2007 17:58:33
flipper Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jóóó , tak tenhle dílek vypadá opravdu hodně akčně.Moc se na něj těším.J
inak mi v SGA vůbec nesedí Amanda.V SG-1 , byla.....opravdu .....prostě něco,ale tady mi nesedí.Podle mě jí tam neměli vůbec montovat :?

Příspěvek 03.11.2007 22:38:24
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jedním slovem: Paráda! :D

Ok, trochu se rozepíšu - Nápad s infekcí, která je jako dětská nemoc, ale pro cizince je smrtelná je opravdu zajímavý. Zvlášť, když ještě postupně maže paměť. :) Problesky mezi součastností a minulostí do toho vnášely zvláštní atmosféru a to zmatení ještě více podtrhovaly. Celou epizodu jsem napjatě seděla a rozhodně jsem se nenudila. Od Rodneyho bylo velmi chytré, že si nahrál ten vzkaz (bodejť ne, vždyť je to genius :D ). Nevim, nevim, co by se stalo, kdyby....ale to už je něco pro spekulace. Na konci, jak usnul u Katie, mi přišlo kouzelný, čekala jsem, že se alespoň políbí, ale tak to asi bude v dalších epizodách,mno :)

Radek běhající po chodbách s tyčí (konečně taky někoho jako první fláknul :D ) se mi moc líbil a to, že stále dokázal utíkat vojákům jen ukazuje na to, že by se o sebe v nouzi uměl dobře postarat. :) Nebo když se poprvé setka s Rodneym a když odcházel, jak nervně nadával...to bylo supr :D

Líbilo se mi pár momentů, třeba - už zde zmiňovaná scéna "Jak velké může tohle město být?" nebo když Rodney měl dokončit ten program, zmáčkl jen enter a bylo to :D Teyla mi vyjímečně v tomto díle nevadila a dokonce mi konečně jednou přišla užitečná (I když já být na jejím místě, tak se asi zcvoknu, pořád někomu něco připomínat :D ). Také jí už bylo trochu více zase vidět bříško, jsem opravdu zvědavá, jak to pak vyřeší.

Shrnuto, podtrženo - epizoda se určitě zařadí mezi mé nejoblíbenější - až tedy na ten konec..odfkláklé, ale rozdělení do dvou dílů bych asi neunesla :) (velký podíl na tom mají samozřejmě Rodney s Radkem, jakožto mé dvě neoblíbenější postavy :oops: ) a zatím se slib, že čtvrtá řada bude tajemnější a napjatá, podle mě úspěšně plní. :wink:
Naposledy upravil Shial dne 03.11.2007 23:27:47, celkově upraveno 1

Příspěvek 03.11.2007 23:15:00
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak tenhle díl se mi opravdu líbil. Hlavně ty pasáže jak Rodney, a po útěku se k němu teda přidali i další, procházel to potemnělý město. Lorne jako "záporák" byl taky zajímavý nápad. Takže jediné co mi trochu dojem z tohoto dílu kazí je trochu odfláknutý konec, takže moje hodnocení je 8/10
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 03.11.2007 23:30:59
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Takže já osobně hodnotím díl celkem jako nadprůměrný a řekl bych ž z toho vytřískali celkem dost. Čekal jsem slátaninu a céčkovej díl, ale byl jsem naprosto překvapen co jsem dostal. Díl měl nápad, současnost a minulost se skvěle protínaly až do chvíle sjednocení, akce kvalitní, Rodney výbornej. Jediná věc kterou bych tomuto dílu vytknul by byl asi konec, ale to je problém většiny scifi seriálů že během několika závěrečných sekund se všechno v dobré obrátí a problém je vyřešen, ale jako celek se mi díl líbil, Radek byl taky famozní, líbilo se mi, že Radek dostal jednoho Lornova muže ! :-) Musím říct, že po dílu 4x05 kterej se mi líbil velice i tento byl podařený a pokud bude v tomhle tempu atlantis pokračovat tak se máme na co těšit...

85% :wink:

Příspěvek 04.11.2007 00:04:43
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tedy, moc jsem se těšila, musim se naučit netěšit. Čekala jsem, v jistých ohledech, ještě něco víc. Čímž neříkám, že by se mi to nelíbilo. Líbilo, supr :D.
Velmi pěkná atmosféra - zabarvení scén, prostřihy do minulosti, tiché chodby....;-)

Co mě nejvíc zklamalo - mno, byl to rozhodně nedostačující výskyt Radka. To hlavně. Protože...už je jen málo epizod. Měl tam být víc! Nicméně, když byl, byl supr :D. A že někoho složil železnou tyčí? WOW! Zatraceně!!! - proč to tam nedali??? To bych chtěla vidět!! Radek složí vojáka a ani to neukážou...grrr!!! Aspoň se tam pak potuloval se zbraní. Zbraně já u něj normálně nerada, ale v této situaci supr :D. Toho člověka miluju čím dál tím víc, jestli to jde ;-). A miluju jeho "Why?" (i když nej "Why" je z Grace under pressure ;-)).

Sam mě potěšila, jak neměla tu šílenou uniformu :). A ty vlasy nebyly tak hrozné (ale snad už si je nebude rozvazovat ;-)). A věta "Jak velké může tohle město být?" mě královsky pobavila :D. A vůbec kombinace Sam, Rodney a Radek se mi VELICE líbí. Škoda, že spolu víc nekomunikovali...když to je těžký, když si na nic nepamatujou :?. Chtělo by to někdy zkusit znovu...a s pamětí a s časem si popovídat ;-).

Rodney byl skvělý. Ehm...hned první záběr mě zaujal (pardon), jak měl na ruce napsáno něco anticky...a on to byl kód :D. Nicméně ten člověk samotný, abyste neřekli ;-) - krásný pohledy, otázky typu "co se děje?", nutnost někoho neznámého najít. A udělal vzpouru, pěkný :). S tim spuštěním programu, jak nevěděl co, jsem si pomyslela "ten vypadá tak maximálně na enter" ...:D:D:D Jako, tohle taky slušně pobavilo :lol:.
A pokud jde o jeho vztah - začátek byl velmi dobrý. Líbilo se mi, jak na ní kouká a reaguje. Opravdu zamilovaně. A už nepůsobil jako totální blb :). A pak se staral. Jen na tom konci...no...no...no a nepolíbil. Ale budiž, nemůžu mít vše ;-). Aspoň se na ní tak krásně díval :).

Teyla a Ronon - WOW! Tak to byl snad první díl, kdy tam byli OPRAVDU co k čemu. A nejen, že byli důležití, oni se chovali i chytře! Ronon krásně vymlouval Johnovi, aby ho nezastřelil, sám obstaral kytičky, naváděl a radil...Teyla podporovala, zapamatovala si důležité věci, co říkala ostatním, byla zdravě akční, chovala se inteligentně.... Mno, já zírám! :shock: Oni z nich vážně snad ještě udělají postavy a odprostí je od "křoví" (ale zase nesmim zakřikout, že ;-)).

Jsem si to zkoušela pouštět s 3D brýlemi (víte co, jedno sklíčko zelený, druhý červený nebo skoro). Někde ten 3D efekt byl, což bylo ještě hezčí. I když ono se to musí speciálně pohybovat a to se jen tak někde nevidí, takže nic extrémního.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 04.11.2007 01:57:05
nannuck Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tenhle díl byl stylovej.

Musim se přidat k pochválení scény: "Jak velké to tu může být."

I ta fotka byl dobrej nápad, to jak nějak Radek věděl, že musí zdrhat (měl u sebe krystaly od brány).

Taky bylo dobrý, jak Ronon neřešil situaci s Johnem tim, že by ho zmlátil, ale přesvědčil ho.

Neumim tak dobře anglicky, jako skoro všichni tady, ale proč Lorne shromažďoval lidi ve městě?? Vim, že mu tam něco řikali, ale potom??
CALDWELL: "Major Lorne, now would be a good time to open fire."
LORNE: "Yes, sir, I was just thinkin’ the same thing. I gave the order but nothing happened. Zelenka!"
ZELENKA: "I’m trying. Do prdele!"

Příspěvek 04.11.2007 02:22:22
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Protože Lorne dostal předtím příkaz, aby všechen nepotřebný personál shromažďoval do jídelny.Pacienti už se nevešli na ošetřovnu a taky aby všichni byli i kvůli léčbě tak nějak pohromadě...no a těma práškama a virem se mu to nějak pomotalo. Stáhni si kdyžtak titulky :wink:

Příspěvek 04.11.2007 09:22:36
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

jo tahle epkase mi celkem libila hlavne Zelenka jako takovej desperat se tam toulal po chodbach s tyci a stunerem :lol:
a i kdyz to bylo bez lodi a bitev to melo dobrej namet 8/10

Příspěvek 04.11.2007 10:14:58
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda byla fakt skvělá, virus byl jako nápad velmi logický nebot se neco podobneho stalo i tady v nedavne historii, muzeme to nazvat nejrealistejsi epizodou v sga, jinak Rodny a Katie bylo opravdu dobře vykreslené, i když já bych tam dal aspon ten vasnivý polibek nebo pripravenou koupel se svickama na konec, ale jo je to sg, jinak Teyla a Ronon, musim rict ze je ve 4 serce nepoznavam mluvi a dava to smysl hlavne Rononova cast se Shepem a Lornem a Teyla s Rodnym byla taky dobra. Lorne plnici svuj rozkaz byl uzasny a Radek schova krystal od brany a prepadne vojaky ocelovou tyci a jeste utece pryc, tomu rikam pud sebezachovy!! a Pak s Rodnym a s cartrovou , prostě skvělá epka, zanadával si, kdo by ne když se snaží pomoc a Rony ho neposlouchá, taky za to zaplatil, Lorne ho dostal a Radek se dál vyhýbal zajetí. A již několikrát zopakovaná hláška Johna : Jsem váš velící důstojník. Ano pane co máme dělat? Dělejte co říká on! to bylo opravdu skvělé a plus že se zmínili o Repli-Wraitské galaktické válce číslo 2. Tahle epka má mých 8/10 Nebot vždy muže prijit neco lepsiho. :D :oops:
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách