Kruciš. Úplně jsme zapomněli na našeho milovaného doktora!

Já jsem tušil, že jsem někoho vynechal. Tak u toho mě zatím žádný dabér nenapadá. Na to, že má přízvuk zapomeňte, s tím se nedá nic dělat. Maximálně by se to dalo řešit různými českými nářečími a nespisovnou mluvou, jako v případě Scottyho ve Star Treku. Já zatím nevím. Jinak shrnu, co jsme zatím vykoumali:
Elisabeth Weir:
Dagmar Čárová - Elisabeth Weir v SG-1
John Sheppard:
Ladislav Cigánek - Paris v ST: Voyager, Mulder v Aktech X, Harmon v JAGu
Pavel Vondra - Malcolm Reed v ST: Enterprise, DiNozza v NCIS, Sawyera ze Ztracených (AXN!!)
Jan Šťastný - Angel v Buffy (2-3 řada), Často dabuje Antonio Banderase
Teyla Emagen:
Kateřina Brožová - Seriál Směr Jih, Mamutka v Době ledová 2
Dana Černá - Sam v Beze stopy, Princezna Leia ve Star Wars, Často dabuje Winonu Ryder nebo Salmu Hayek
Ronon Dex:
Jakub Saic - Sám Jason Mamoa v North Shore, Zaklínač, Dabuje i Juda Law nebo Vala Kilmera
Marek Libert - Leo v Čarodějkách, Lex Luthor ve Smallvillu, Jonas Quin v SG-1 (7.řada), Dabuje i Juda Law
Jan Šťastný - Angel v Buffy (2-3 řada), Často dabuje Antonio Banderase
Carson Beckett: ??
Rodney McKay:
Zdeněk Hruška - Rodney McKay v SG-1 (5-6.řada), dabuje i Michaela Keatona
Samantha Carter:
Simona Postlerová - asi nemusím představovat, ale třeba Lorelai z Gilmorových děvčat
Aiden Ford:
Martin Sobotka - Lister v Červeném trpaslíku, víc asi říkat nemusím...
Filip Švarc - Travis v ST: Enterprise, Will Smith v Já, robot, Harry Osborne ve Spidermanovi
Doktorka Kellerová:
Andrea Elsnerová - teď nevím, bude mi muset někdo poradit...
Plukovník Caldwell:
Marcel Vašinka - Gibbs v NCIS
Major Lorne: ??
Radek Zelenka:
David Nykl (ale to je hodně naivní...

)
Kavanagha psát nebudu protože je to totálně vedlejší postava a navíc Kamil Halbich normálně vůbec nedabuje a když už, tak si pečlivě vybírá co bude dabovat. A pochybuju, že by se rozhodl pro dabování vedlejší postavy v pár dílech SGA... Snad jsem na nikoho nezapomněl a pokud jsem zapomněl připsat něčí návrh, tak se ozvěte...
Jinak možná si říkáte, proč s tím tak šaškuju. Ale uvedu příklad na seriálu Heroes, kde se také tvůrci dabingu zeptali fanoušků, koho by si představovali do hlavních rolí. Sice to nakonec dopadlo úplně jinak, než jak si fandové představovali, ale možná to taky bylo tím, že se tam jedna část jedinců dohadovala a druhá jen nadávala, že se to nemá dabovat a tak se dalo těžko vybírat. Je tady určitá nepatrná možnost, že se na dabingu SGA opět budou podílet fandové a bylo by fajn, kdyby jsme měli nějakou ucelenou představu o případných dabérech. Proto se to snažím nějak zaznamenat a dát do kupy, aby jsme v případě, že by byl režisér ochotný naslouchat, mohli něco vytáhnout...