Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách Dabing do češtiny

Dabing do češtiny

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Která z nabízených možností by vám v případné dabované SGA zněla nejlépe:

"Wírová"
23
24%
"Wejrová"
50
53%
"Wajrová"
20
21%
Jinak(napište jak)
1
1%

Celkem hlasů : 94

Příspěvek 01.11.2007 23:25:02
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já mám angličtinu taky rád, ale češtinu mám prostě raději. :) Jinak já si obličeje vcelku vychutnám, jsem v tomhle jako ty a též se dívám na filmy a seriály x krát, takže si to vynahradím. Já jsem mluvil o svém bráchovi, který je dyslektik a když já mám titulek už dávno přečtený, tak on chroustá čtvrté slovo z deseti. Pro něj dabing není možnost, ale nutnost. Ale na mém oblíbeném Lapiduchu mi Mirak vysvětlil, že si vymýšlím pohádky a že kdyby brácha chtěl, tak se naučí číst. :roll: Vím, co říkali doktoři na jeho poruchu čtení a vím, že se to prostě naučit nemůže, ale některým lidem to nevysvětlím...

Příspěvek 02.11.2007 08:11:13
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, tak to je samozřejmě něco jiného, to chápu a vřele se přikládním k tomu, aby zrovna kvůli lidem s těmito poruchami byl dabing, to zase jo. Já bych nechtěla, aby dabing zmizel. Podle mě by byl ideální stav, aby si člověk mohl prostě vybrat, a to i v kině.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 02.11.2007 12:44:07
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Taky si myslím, že ideální by bylo, kdyby si člověk mohl vybrat. Někdo originál s titulky, a někdo dabing. Právě kvůli těmhle sporům a pak lidem, kteří nemůžou číst titulky. Máma už blbě vidí a číst titulky je pro ni hodně těžké. Jenže u našich televizí se toho asi jen tak nedočkáme.

Jinak k těm hlasům, myslím, že pro Ronona by byl dobrý Marek Libert (mluví třeba Lea v Čarodějkách)...teď nevím, jestli je to Marek nebo Zbyněk, každopádně je ten hlas dobrý :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.11.2007 13:50:25
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Marek Libert. No já ho znám spíš jako Lexe Luthora ze Smallvillu než z Čarodějek, ale jak říkáš, hlas má dobrý. Ale pořád bych dal přednost Saicovi. Vychází mi z těch všech možností pořád nejlépe, ale i Libert by se dal zvážit. Zrovna teď začíná na Nově North Shore, tak jestli můžeš, tak se na to koukni a zvaž, jestli by Ronon s hlasem Saice šel a nebo ti to absolutně nesedí... :wink:

Ale ještě bych dodal, že rejža může vybrat nějaké neznámé dabéry. Třebas takový David Prachař taky dabuje jednou za uherský rok a člověk o něm normálně neuvažuje. Takže je možné, že si režisér vybere zase někoho, kdo nás momentálně absolutně nenapadá, protože moc nedabuje...

EDIT: Tak teď právě koukám na North Shore, teda je to ale blbost, ale to je vedlejší a dabuje tam právě i Marek Libert a asi máš Klenotko pravdu. Jeho hlas je čím dál hrubší a hrubší a asi bych si zvykl na Ronona s tímto hlasem. Tak Ronon už má dva kandidáty. Tedy ale zatím se víc mluví o dabingu obecně, než o dabingu SGA. Chtělo by to nějaké další názory... :)

k

Příspěvek 02.11.2007 14:47:06
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

ceskej dabink je na nic .nejlepsi je anglickej

Příspěvek 02.11.2007 15:09:56
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Anglický dabing? Hmm, ten jsem myslím ještě nikdy neslyšela:-). Teda neviděla jsem nikdy film nadabovaný anglicky:-), i když asi jo, někde na cestách, ale moc si to neuvědomuji... Ale viděla jsem americký film nadabovaný francouzsky, noo, nic moc teda.

Budu si muset poslechnout toho Liberta, co ho navrhujete na Ronona. teď budu intenzivně přemýšlet nad Teylou:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 02.11.2007 16:14:44
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Fazulina: A co Shrek nebo třeba Doba ledová? Tam je Anglický dabing! :D Sorry.... vtip... :wink:

Ted mě napadl pro Ronona (Jan?) Šťastný. Daboval např. Angela v Buffy 1. - 4. serii. Dal by se ale použít i na Johna.
Teyle by seděla dabérka Piper z Čarodějek.

Příspěvek 02.11.2007 16:34:50
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vojta@: Tak Jan Šťastný taky není špatný nápad. A s tím, že by se dal použít i na Johna máš taky pravdu, to bylo první co mě napadlo, když jsi tohle jméno zmínil. :) Jen tě opravím, v první řadě Buffy Angela nedaboval. Začal až ve druhé řadě...

A na Teylu mě ještě napadla Dana Černá. Momentálně jí můžete slyšet třeba v seriálu Beze stopy, kde dabuje Sam. Ale asi to není nejlepší volba... A kdo dabuje Piper si teď nevybavím, na Čarodějky moc nekoukám...

Příspěvek 02.11.2007 16:48:17
General
General

Odpovědět s citací

Myslím, že Piper mluvily dvě herečky, teď je to snad Tereza Moučková, teda křestním jménem si moc jistá nejsem. Hlas má zajímavý, takový trochu zastřený, takže by to možná i sedělo. Ale ona se herečka u Teyly zase tak moc nepřetrhne :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.11.2007 16:59:08
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tereza Moučková. U tohohle jména si teď hlas nevybavím. No po neděli si Čarodějky odchytím a zhodnotím její hlas...

Tak máme tři kandidáty na Johna, tři na Ronona, dva na Forda a dokonce už nás něco napadlo i u Teyly. Jen u Rodneyho zatím máme jen Zdeňka Hrušku. Nikdo jiný zatím nikoho nenapadl... Tak přemýšlejte. :wink:

Příspěvek 02.11.2007 17:54:18
General
General

Odpovědět s citací

Když s tím Rodneym je to těžký. Myslím, že ten Hruška byl výborný. Když si ho vybavím třeba v Redemption, tak s tímhle hlasem. On má David ve skutečnosti ten hlas taky jiný, má ho trochu míň hrubý a šmrnclý anglickým přízvukem, což je pro mě trochu problém.
Opravdu mě teď nikdo jiný nenapadá.

Příspěvek 02.11.2007 19:32:39
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mě teda napadl jen dabér doktora Kavanagha - Kamil Halbich. Tak nějak mi připomíná Rimmera z Červeného trpaslíka. :wink:
Zelenku dabovat netřeba, ten si všechno obstará sám. Kdyby k nějakému nadabování vážně došlo, byla by to ironie - všichni by tam mluvili dokonale česky a pouze český doktor by měl lehce kanadský přízvuk.
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 02.11.2007 19:43:59
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Markus:Díky za opravu, normálně bych řekl, že Angela daboval už od 1. serie, napsal jsem to vlastně celé špatně, protože ho od 4. serie dabuje zase někdo jiný, a taky se k němu už nehodil, Jan Šťastný mu seděl dokonale.
Ještě si zapomněl na Caldwella, pro toho je kandidát dabér Gibbse z NCIS, té řady, která běží na Nově.

Příspěvek 02.11.2007 22:00:39
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kruciš. Úplně jsme zapomněli na našeho milovaného doktora! :shock: Já jsem tušil, že jsem někoho vynechal. Tak u toho mě zatím žádný dabér nenapadá. Na to, že má přízvuk zapomeňte, s tím se nedá nic dělat. Maximálně by se to dalo řešit různými českými nářečími a nespisovnou mluvou, jako v případě Scottyho ve Star Treku. Já zatím nevím. Jinak shrnu, co jsme zatím vykoumali:

Elisabeth Weir:
Dagmar Čárová - Elisabeth Weir v SG-1

John Sheppard:
Ladislav Cigánek - Paris v ST: Voyager, Mulder v Aktech X, Harmon v JAGu
Pavel Vondra - Malcolm Reed v ST: Enterprise, DiNozza v NCIS, Sawyera ze Ztracených (AXN!!)
Jan Šťastný - Angel v Buffy (2-3 řada), Často dabuje Antonio Banderase

Teyla Emagen:
Kateřina Brožová - Seriál Směr Jih, Mamutka v Době ledová 2
Dana Černá - Sam v Beze stopy, Princezna Leia ve Star Wars, Často dabuje Winonu Ryder nebo Salmu Hayek

Ronon Dex:
Jakub Saic - Sám Jason Mamoa v North Shore, Zaklínač, Dabuje i Juda Law nebo Vala Kilmera
Marek Libert - Leo v Čarodějkách, Lex Luthor ve Smallvillu, Jonas Quin v SG-1 (7.řada), Dabuje i Juda Law
Jan Šťastný - Angel v Buffy (2-3 řada), Často dabuje Antonio Banderase

Carson Beckett: ??

Rodney McKay:
Zdeněk Hruška - Rodney McKay v SG-1 (5-6.řada), dabuje i Michaela Keatona

Samantha Carter:
Simona Postlerová - asi nemusím představovat, ale třeba Lorelai z Gilmorových děvčat

Aiden Ford:
Martin Sobotka - Lister v Červeném trpaslíku, víc asi říkat nemusím...
Filip Švarc - Travis v ST: Enterprise, Will Smith v Já, robot, Harry Osborne ve Spidermanovi

Doktorka Kellerová:
Andrea Elsnerová - teď nevím, bude mi muset někdo poradit...

Plukovník Caldwell:
Marcel Vašinka - Gibbs v NCIS

Major Lorne: ??

Radek Zelenka:
David Nykl (ale to je hodně naivní... :wink: )

Kavanagha psát nebudu protože je to totálně vedlejší postava a navíc Kamil Halbich normálně vůbec nedabuje a když už, tak si pečlivě vybírá co bude dabovat. A pochybuju, že by se rozhodl pro dabování vedlejší postavy v pár dílech SGA... Snad jsem na nikoho nezapomněl a pokud jsem zapomněl připsat něčí návrh, tak se ozvěte...

Jinak možná si říkáte, proč s tím tak šaškuju. Ale uvedu příklad na seriálu Heroes, kde se také tvůrci dabingu zeptali fanoušků, koho by si představovali do hlavních rolí. Sice to nakonec dopadlo úplně jinak, než jak si fandové představovali, ale možná to taky bylo tím, že se tam jedna část jedinců dohadovala a druhá jen nadávala, že se to nemá dabovat a tak se dalo těžko vybírat. Je tady určitá nepatrná možnost, že se na dabingu SGA opět budou podílet fandové a bylo by fajn, kdyby jsme měli nějakou ucelenou představu o případných dabérech. Proto se to snažím nějak zaznamenat a dát do kupy, aby jsme v případě, že by byl režisér ochotný naslouchat, mohli něco vytáhnout... :wink:
Naposledy upravil Markus dne 03.11.2007 23:53:07, celkově upraveno 1

Příspěvek 02.11.2007 22:21:04
Lightsaber Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na col. Caldwella bych si klidně dokázal představit i Štěpničku. Ale musím se ohradit proti Brožové jako Teyle. Brožová špatně vyslovuje sykavky a obzvláště její ž a š jsou hrozné, tudíž je pro dabing naprosto nevhodná. Tedy bych hlavně kvůli tomuhle navrhl Brožovou ze seznamu vyškrtnout.

pozn.: Jako Carsona bych navrhl (nebijte mě) třeba Vladislava Beneše. I když by k němu ten hlas moc neseděl, nic lepšího mě teď nenapadlo.
Smrt jednotlivce je tragédie, smrt milionů je statistika- Josif Vissarionovič Stalin

Red vs. Blue episode 2
Griff: It's a little bit like a pig.
Sarge: Say that again!
Griff: I think it looks more like a puma.
Sarge: What in damn hell is a puma?!
Simmons: You mean like the shoe company?
Griff: No, like a puma. It's a big cat, like a lion.
Sarge: You're making that up!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách