Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie "Neposkoditelny" Puddle Jumper

"Neposkoditelny" Puddle Jumper

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 09.10.2007 14:37:03
pako_02 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Napadlo ma uz davnejsie (este som nevidel 4x02 tak neviem mozno to tam bolo), vlastne hned po pozreti epizody 2x14 - Grace Under Pressure, ze by mohli do jumperu, aspon do jedneho, namontovat natrvalo naguadahovy generator a napajat nim stit, potom by mohli podnikat nebezpecne misie na wraithov. Predpokladam ze s takym silnym stitom by bol jumper takmer neposkoditelny pokial by nan nestrielali z Hive Ship.

Příspěvek 09.10.2007 14:54:54
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A zdroj který dokáže Jumper dostatečně zásobit k lehkému překonávání gravitace, vytváření pole které neodráží sluneční paprsky, zásobuje obranné pole a v posledním díle i dokázal dostatečně zásobit jumper na skok hyperprostorem na 2000 l.y. a jestli není proto tomu naquadahovej generátor tintítko, tak já sem asi replikátor...
Ty si to představuješ tak, že čím větší zdroj=lepší štít. Samozřejmě, ale to se nedá takhle brat, ty vodiče a kondenzátory mají určitou kapacitu a nemůžeš tam pustit tolik energie aniž bys to všechno chtěl spálíl. Už tak je tam sakra dobrý zdroj energie od Antiků a podle všeho je to perfektně vyvážený. Když tam hodíš jenom tak bez ničeho další, tak spálíš obvody.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 09.10.2007 15:18:39
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No rekneme, ze by se tam dalo vic zdroju, silnejsi obvody a vubec vsechno, a treba by tam bylo mista jen pro dva lidi. To by uz snad slo, ale to uz jsou vazne konstrukcni zasahy
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 09.10.2007 15:27:57
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Proč si rovnou nepostavit novou BC-303? Nicméně naquadahovej generátor je sice "tintítko", ale myslím si, že jako menší ochrana před únikem by měl stačit, nicméně by toho stejnak moc asi nevydržel, myslím že by se jim to nevyplatilo když můžou stejně být invisible :roll:
Obrázek
I'm never same like others!

Příspěvek 09.10.2007 15:34:00

Odpovědět s citací

Docela pochybuju že lidi mají k dispozici obvody které dokáží rychlej přenášet více energie než Antické... jaks řekl, to by byl hafo zásah a asi by bylo daleko jednodušší postavit vlastní když už bychom chtěli něco takovýho dělat :wink: jenom sem tu chtěl vyjádřit že spoustu lidí si myslí že když někam narvou superzdroj, aoutomaticky budou mít ultrasuper štíty...
ono v sg to tak funguje ale 100% je tam nějaká hranice kterou s konstrukcí těch lodí nejde překonat, z toho ZPM do štítů Odyssey v určité chvíli de zanedbatelně energie¨které ty štíty významně posílí, ale dokáže ve správném systému který byl k ZPM přímo navržen poskytovat najednou energii daleko větší... je to dáno tím systémem obvodů a kondenzátorů... mám dojem že to i někde říkali, ale nejsou si tím jistej tak kdyžtak klidně řekněte abych neplácal blbosti :wink: . Ale se svýma znalostma elektroniky to vidím takhle. Samozřejmě je to scifi tak to může fungovat jinak..
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 09.10.2007 15:50:55
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Rovnou kdyby lidi dokazali okopcit Merlinuv pristroj na fazovy posun, je s Ori i Wraithama konec.

Prece jste videli, ze ta masinka jedna dokaze TOTALNE invisiblovat celou planetu, ze pokud nedojde energie, nema nepritel vubec zadnou sanci se pres to dostat, pokud nezna presnou frekvenci posunu, a to nezvladli ani Ori, i kdyz urcite vedeli, vo co go :D
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 09.10.2007 18:37:22
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych tu myšlenku s fázovým posunem trošku víc rozvedl. Nemusí to být přece použitý jen na obranu. Taková atomovka s tím přístrojem by zlikvidovala cokoliv a prošla jakýmkoliv štítem.

Příspěvek 09.10.2007 18:56:41
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

To by bylo moc silný, to nemůžeme přeci :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 09.10.2007 19:30:21
B-Rabbit Airman
Airman

Odpovědět s citací

Až šílene silný to ne hádam :)

Příspěvek 09.10.2007 19:35:03
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Kdyz Tollani chteli dat Anubisovi jako vykupne nejakych dve ste takovych bombicek, aby si zachranil krk, co bychom meli nejake vycitky...

Jenze to by byl konec serialu :lol: :lol: :lol:

Apollo a Daidalos by se naplnily zvrchu dolu atomovkama, a po jedne je posilali na kazdou Hive ship :lol: :lol:

Invaze - 41. část

Příspěvek 09.10.2007 20:01:27
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

o tech zbranich co se prochazeji pevnou hmotou jsem taky uvazoval ale pak by takova zbran dokazala znicit i ORI lod a vlastne cokolikv .... :twisted:

Příspěvek 09.10.2007 20:51:27

Odpovědět s citací

To že prochází pevnou hmotou neznamená, že by prošla ochraným štítem lodi, když pominu že ty verze bomb nebyly navrženy na palbu z lodí. Kdyby jo, tak by od Anubise bylo hloupé nechat je vyvinout nový obranný systém, který by je znovu dokázal ochránit. Takže bych řekl, že projdou skutečně jen pevnou hmotou, energetickýma polema to jít nemusí, Narim do té místnosti kde je zavřeli a u dveří vztyčili štít prošel zdí, ne skrze ten štít...

Příspěvek 09.10.2007 21:21:29
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jinak k tématu. Myslím, že PJ s naquadahovým generátorem by byl dost silnej. Výdrž šťítu je závyslá na velikost a energii která je dostupná. Podle tohoto s myslím, že PJ by vydržel i pár ran z hive. Navíc hyper rychlost by nebyla problém. Další otázkou je jestli by to ty energetický obvody unesly.

Toto je spoiler!!!:
V life line tam zapojili ZPM což je podle mě nesmysl, protože takový množstvý energie to snýst nemůže.

V tomto směru se mi SG zdá míň propracovaný než star trek.

Příspěvek 09.10.2007 21:34:01
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

dyk tam to ZPM přeci nakonec nezapojili ne pokud vim ? mno pokud jááá si ještě pamatuju, tak snad i říkali, že to dokáže projít vším i štítem ?

Příspěvek 09.10.2007 22:03:11
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak řekl bych, že hlavní rozdíl mezi ZPM, generátorem v Jumperu a naquadahovym reaktorem (kterej je imho nejslabší) bude v kapacitě. 3títu bude dodávat stejný množství energie, ale prostě vydrží dýl.

Btw Jumper svoji universalitou překonává už snad cokoliv - má štíty, neviditelnost, AR pole, prolítává bránou, vozí lidi, cestuje v čase a hyperprostorem, manévruje jako stihačka, má perfektně naváděnou výzbrouj ... sakra, mě přijde téměř neporazitelnej už teď. Když sem v 4×01 viděl, kolik unese dronů, neměl by problém sundat minimálně dvě hive, pro kterou by byl malej a těžko zasažitelnej cíl - navíc by se mohl zneviditelňovat, nebo lítat těsně kolem trupu jedný Hive a pálit na jinou - pokud by se ho někdo pokusil trefit, spíš by trefil tu Hive okolo který by lítal. Navíc je řízenej myšlenkama ... až na ty sendviče prostě dokonalej stroj. Opět se naskýtá otázka, jak mohli slizáci vyhrát ...
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Další

Zpět na Technologie