Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 402

21.10.2007 - review epizody 402

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 17.9.2007 11:38:39
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Když on John je v pěkně blbý situaci, většinu dílu ví, že to prostě bude on, kdo dát rozkaz, aby Elizabeth zabili, což je podle mě podstatně horší, než kdyby šlo jen o rozkaz, ať ji nezachraňují. Navíc vidí i to, jak je z toho špatná Elizabeth. Sice není fér házet to všechno na Rodneyho, ale to už je v podobné situaci pochopitelný zkrat.
Ale přijde mi, že moc hezky mezi nimi balancuje Ronon. Všimněte si, že když nakonec dojde na věc, tak je to on, kdo řekne, že je třeba Elizabeth vypnout.

Příspěvek 17.9.2007 11:41:50
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
No jo, Ronon má občas světlé chvilky. Kéž by jich bylo víc.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 17.9.2007 12:39:37
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

On Joe Mallozzi říkal něco o tom, že postavy budou v prvních dvou epizodách pod velkým tlakem a budou dělat nezodpovědná a pitomá rozhodnutí.

Toto je spoiler!!!:
Mně se v Adrift líbilo, jak se Sheppard s McKayem o velení dělili, ale bylo to jiné než Elizabeth se Sheppardem. John a Rodney jsou oba tvrdé palice a prostě spolupráce nefunguje tak moc dobře, protože by si to každý nejradši dělal po svém.
Ronon se mi líbil, teda hlavně taková ta scénka, jak ho Rodney vyhazuje od toho hyperprostorového generátoru v Jumperu :lol: To "vypadni" nebo co to tam na něj křičí, přála bych si vidět jejich obličeje :) Ale s tím, jak je oba tak nějak dokázal včas zastavit, toho jsem si taky všimla.
Ale mrzí mě, že po tom všem John Rodneymu prostě pořád nevěří. Jak mu to tam do očí těsně před začátkem akce řekne, tak nevím, jestli je tohle motivace lidí ve svém velení. Nejsem si úplně jistá, jestli by Sheppard zvládl větší velení. Nikdy mě to nenapadlo, ale po téhle epizodě o tom trochu uvažuju. Potřebuje, on i Rodney, nad sebou nějakou klidnou sílu a to byla právě Elizabeth. Oba ji respektovali, Rodneyho dokázala nahodit správným směrem a s Johnem se prostě hodně dobře doplňovali. I když on na ní měl někdy větší vliv, než by bylo zdrávo. Ale nevím no...Carterová URČITĚ zamíchá s dynamikou týmu. O tom není pochyb. Možná by si konečně v týmu mohli ukázat vzájemně trochu důvěry, ne jenom být tlupa lidí, co spolu pracuje. Mně se popichování Rodneyho a Sheppa líbí, ale dřív to bývalo lepší, tohle už není popichování, tohle už je přehnané a nechci to už takhle vidět.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.9.2007 12:46:24

Odpovědět s citací

Bylo by to fajn, kdyby Carterová zamíchala dynamikou. Jsem na to vážně zvědavá.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 17.9.2007 13:10:07
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Klenotko, přesně! John je sice bezva kluk, ale velet prostě neumí. Respektive neumí velet, když se mu do toho zapletou emoce. Nemá problém riskovat vlastní život, ale jakmile jde o někoho jiného, přestane to zvládat.

Já jsem tu původně měla strašnou slohovku o tom, co bych udělala, kdybych byla scénárista, ale pak jsem si řekla, že si to raději napíšu :-)

Příspěvek 17.9.2007 13:16:51

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
No, tentokrát to ale nebyl zorvna on, kdo měl problém s obětováním života Elizabeth. Vždyť on nechtěl aktivovat nanity, zatímco Rodney ano. Ale máte pravdu, velitel to není, což je dobře, aspoň může dělat ty blbosti, kvůli kterým ho miluju:-) a nemusí vždycky rozhodovat správně. A vždycky, když chce obětovat vlastní život, tak plesám. Já prostě miluju ty americké hrdiny:-)

Josiko, já bych si tu slohovku chtěla přečíst!!!

Příspěvek 17.9.2007 15:03:42
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já mám dojem , že jsem asi viděla něco jiného než vy! Skoro mě připadá, že tu jde o život a nebo přinejmemším o zachování světového míru (jak jsme si psaly tuhle v Našich hoších:)). Je to jenom seriál! Nejde o život! :lol: Může se mi to líbit, aniž bych musela dopodrobna analyzovat všechna citová hnutí hlavních hrdinů. Nechávám to na sebe prostě působit... :wink:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 17.9.2007 16:50:28
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem konečně viděla oba díly taky. Musím říct, že Lifeline se mi líbilo víc než Adrift.

Toto je spoiler!!!:
Prostě to bylo takový akčnější s těma replikátorama. Akorát jsem zvědavá, jak to dopadne s tou Elisabeth. Takhle jí nechat Replikátorům, ale třeba jim tam udělá pořádnej bordel a bude od nich na chvíli pokoj. :D Jen mi přišlo, že to bylo takový moc uspěchaný oproti prvnímu dílu, ale ono taky hodně dělá to, jak je to bez hudby a všech těch efektů. Mno počkám si na úplnou verzi a třeba se mi ta epka začne líbit víc :)

Příspěvek 17.9.2007 18:04:53
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
On Joe Mallozzi říkal něco o tom, že postavy budou v prvních dvou epizodách pod velkým tlakem a budou dělat nezodpovědná a pitomá rozhodnutí.

Toto je spoiler!!!:
...

pod jakym tlakym? Dyť se chovali jako na nějakym pikniku. člověk co je pod tlakem se chová úplně jinak než jak nám ukazujou v SGA. Kdyby tam byli místo nich roboti, tak by to bylo uvěřitelnější.

To, že Sheppard neumí velet je známej fakt. Vždycky mě pobaví, když vydá nějakej rozkaz a hned s nim začne někdo diskutovat. Ronon někam odběhne a Teyla s Rodneym začnou mít připomínky. To i šašek O'neill měl v týmu autoritu.

Příspěvek 18.9.2007 00:26:55
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jo, shlédla jsem to. Tenhle díl je bez zvuků a hudby už horší jak ten předchozí. Chtělo by to, dá to tomu hodně. Mno, uvidim za několik dní.
Možná to je tou hudbou, ale tenhle díl se mi sice líbil, ale ne tak jako Adrift. Přišlo mi, že tady to už nemá tu atmosféru.
Toto je spoiler!!!:
Takže už vím, co je s Elizabeth. Opravdu jsem smutná, že už tam skoro nebude. S těmi nanity...to by mělo tak krásný potenciál. Tak uvidim, jak se jí bude "dařit" s Asuřany. Ale zvádla to s Oberothem pěkně :). Moc se jí to povedlo.
Zatímco v Adriftu se mi interakce John/Rodney líbila, teď to bylo slabší. Jak už tu bylo řečeno.
John mi připadal takovej hodně hrr do zabití Elizabeth. Ne, že bych s tim nesouhlasila (v závislosti na situaci), ale mohl se tvářit víc, že je mu to líto. Nevim, tady mi přišlo, že se nemůže dočkat :?.
Vůbec emoce, které jsem vyzdvyhovala u Adriftu, tady byly takové potlačené. Ještě poměrně dobrá scéna s Teylou a Rononem na konci. Sam/John na konci...nevim, asi to chce tu hudbu :).
Lee zabodoval s elfím lesem :) a John pak s Chewiem :). To jen takový detailek :). A ty výkřiky z pozadí na efekty...docela sranda, člověk si nemůže pomoct, když v dramatický scéně někdo ze štábu něco zahaleká :D.
A planeta je nádherná, to jo :D.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 20.9.2007 17:54:58
ninja_girl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jenom jsem tu nahldíla, abych něco do mlejnku přidala...

Toto je spoiler!!!:
Ta scéna na konci mezi Carterovou a Johnem mě pěkně nakrkla, protože si myslím, že ona do té scény prostě nepasuje. Viděli jsme Teylu a Ronona a Johna jak jsou smutní, ale Rodney...no, nikdy jsem ho neměla v lásce, ale aspoň mohl teda projevit aspoň trochu nějaký emoce.

BTW, mě bylo docela jedno že ty díly byly bez zvuků, dojem to na mě neudělá ani tak...

Tak zase jdu...
http://i7.photobucket.com/albums/y293/samjack_girl/liz_conversion.jpg http://i7.photobucket.com/albums/y293/samjack_girl/sparky-1.gif

Příspěvek 20.9.2007 19:54:01
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Tak mně nepřišlo, že by Sheppard přes to řvaní a to "dělej, McKayi, zmáčkni to" projevil nějakou lítost :) Spíš byl hodně protivný až jsem mu chtěla jednu vrazit (a to se mi ještě nikdy nestalo, i když ho nemusím) a jediný, u koho jsem viděla, že projevil lítost, byla Teyla. Což je s podivem, když tam vlastně celou dobu stála s počítačem a dělala wallpaper.
Doufám, že se nějakého resetu vyvarují a Elizabeth aspoň zmíní, ne jako u Carsona :roll: To, jak na konci Sheppard přál Carterové...no, co na to říct...myslela jsem, že by mohli vést nějaký delší rozhovor o ztrátě velícího a ono nic. Snad se to projeví aspoň v dalších dílech, kdy tam má teda být jako nová velící. Jestli ji Sheppard bez výhrad přijme, tak to normálně vypínám, protože to už by byla blbost nejvyšší.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.9.2007 20:04:34
ninja_girl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Pořád říkají jak se snaží aby tam bylo mezi nima nějaký to negativní napětí a konflikt, ale pak to v zásadě popřou hned tím, že se to nedá, protože ona je tak strašně skvělá. :pukel: No nesouhlasíš s nima? /sarcasm

Jo a já sem nemyslela zrovna ten moment v PJ, ale spíš tu scénu na tom balkóně. A taky jak mu Keller řekla v Adriftu, že pokud Elizabeth přežije, tak už nebude tou, co znali. Ale to jsem možná jenom já se svými shippy brýlemi. :D (Ale on fakt vypadal že bude brečet :D)

Myslím, že pro Teylu to bylo daleko těžší v tom, že u toho nebyla.

Jestli Elizabeth zabijou nebo ji dají do Fordlandu ;), tak JM je mrtvý. ;)
http://i7.photobucket.com/albums/y293/samjack_girl/liz_conversion.jpg http://i7.photobucket.com/albums/y293/samjack_girl/sparky-1.gif

Příspěvek 20.9.2007 20:27:08

Odpovědět s citací

Ano

Toto je spoiler!!!:
Taky mě připadlo, že byl dost smutnej, kadyž mu doktorka řekla, že E. už nebude tím co dřív. Takový dlouhý pohled... Já nevím, mám smíšené pocity. Na jedné straně se mi to líbilo, ale na druhé myslím, že se to dalo udělat líp. Ale nemyslím, že by John lítost neprojevil vůbec. Po pravdě, raději tohle, než falešná Teyla, která prostě nic jiného hrát nemůže, tak jí udělají part s lítostí. Jinak by tam nemusela být vůbec. Jenže co je jí líto???? Bylo snad někdy vidět, že by s E. měly nějaký hlubší vztah? Jo, jednou byly domluvené na oběd, ale to je tak všechno..... Jí by bylo líto všech, od ní to prostě neberu, protože ona je prostě ta moudrá, spravedlivá duše... Asi to bude tím, jak ji nesnáším:-). To už byla srdečnější ta scéna s Rononem, jak Elizabeth šel poděkovat, když byla v bezvědomí. A nakonec... naivní já sí říkám... John prostě není typ, co brečí na potkání... Prostě si řeknu, že někde v soukromí, až je na to čas, si prostě pobřečí sám pro sebe... Proč to ventilovat před ostatními? Možná to bude tím, že takhle bych to udělala já... S tím, že byl na Rodneyho trochu protivný, s tím souhlasím... to už jsem psala... tvůrci na těch jejich potyčkách zakládají celý seriál... holt když nedokážou vymyslet nic jiného...

Příspěvek 20.9.2007 20:38:12
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Fazulina: No tak to počkej.
Toto je spoiler!!!:
Teyla s Elizabeth mezi sebou rozhodně nějaký vztah mají. A nejenom o jednom obědu. Občas spolu promlouvali, Elizabeth se jí svěřovala. Třeba ve First strike. Ale i jinde. Můžeš jí nesnášet, ale ne za to, co není, když je.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách