Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Harry Potter a fénixův řád

Harry Potter a fénixův řád

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 07.9.2007 21:25:56
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já jsem pětku viděla těsně po tom, co jsem dočetla Věc napsanou mimozemšťanem vydávajícím se za J.K. Rowlingovou (respektive tedy sedmý díl), takže jsem byla psychicky silně zdeptána. Ale film se mi až na pár výhrad líbil. Harryho nějakým zázrakem naučili hrát, Luna byla skvělá, Hermionu měli zastřelit rovnou na place, protože to, co ona předváděla... Jinak se trochu netrefili s Bellatrix. Herečka, co ji hrála je sice dobrá (viděla jsem ji i jinde), ale prostě se nehodila. Za to scéna na ministerstvu byla skvělá (vůbec i vizuálně bylo ministerstvo povedené). Po všech těch šocích ze sedmičky na mě sice Siriova smrt nezapůsobila tak jako působívala, ale to asi bude spíš tím, že jsem už nějaká otrlá. A hlavně Malfoy...
Moc se mi líbily scény letu na Londýnem (hlavně ten moderní Londýn s neony a se vším, působilo to velice opravdově), i když tedy zejména u toho parníku šel asi zákon o utajení do háje. Vizuálně byl skvělý Azkaban, i když ta dělová koule nebo co to bylo, co do něj narazila, moc smyslu nedávala.
Hodně bych jim vyčetla Snapea jako komickou postavičku, která skoro nedostala prostor něco zahrát. Doopravdy mu tam mohli připsat nějakou alespoň trochu charakterní scénu. A ve scéně s myslánkou mohla být myslánka, když už jsme u toho.
Je pravda, že film byl rozkouskovaný a vážně působil trochu klipovým dojmem. Jenomže vzhledem k tomu, co je v knize, to snad ani jinak udělat nemohli.
Ale každopádně můj jasný favorit je pořád trojka. Film i kniha.

Příspěvek 08.9.2007 07:08:53
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě se Bellatrix líbila - Helena Bohnan Carter, která ji hrála, byla skvělá. Ty lítací scény nad Londýnem byly fakt bezva, to jo. Nevím, co předváděla Hermiona, ale mě se zdá pořád stejná. Nejlepší byla v 1. díle:-). Se Snapem máš pravdu, ale on nedostává ve filmech prostor vůbec všeobecně.... Je to škoda, je to přece klíčová postava, takhle to poůsobí, že je to prostě jen, aby tam byl. Ta scéna na ministerstvu .... v IMAXu ve 3D - prostě mňamka!
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 08.9.2007 12:13:26
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mě taky hodně překvapil Daniel Radcliffe, protože se hodně herecky změnil od 1. dílu. Emma Watson je prostě...no, stejná. Moc jí nepozoruju, abych pravdu řekla. Ale fakt je, že občas jsem si všimla nějakých záškubů u ní v obličeji :)
Helen Bonham Carter se hodně soustředí na tyhle vyšinuté nebo jakkoliv jinak divné postavy a sedí jí to. I když je pravda, že jsem si Bellatrix představovala trochu starší, vážnější, víc uhlazenou a prostě jinou. Ale to třeba i Siriuse, takže to si asi těžko vyberu. :wink:
Akorát mě v tom IMAXu štval ten dabing, protože ten Kotek Harryho postavu zabíjel a překlad byl místy hodně mimo. Naštěstí se v té poslední 20-ti minutovce moc nemluví a tak jsem si mohla vychtutnat celý boj ve 3D. Ale stejně nejlepší byl ten let Testrálů, to vypadalo jakoby se jejich hlavy opravdu vykláněly z plátna :D
Jenom by mě zajímalo, jak pak v posledním díle vysvětlí některé věci, které tady v těch předchozích zapomněli. Když už na to JKR dohlížela, mohla jim aspoň naznačit, co je důležité pro budoucí děj a co můžou vynechat.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 08.9.2007 16:18:17
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Daniel se změnil hodně. Jednu dobu podle mě hrál opravdu špatně. I když uznávám, že hlavně ve třetím díle to měl hodně těžké. Ale oproti čtyřce se opravdu hodně zlepšil.
Emma bývala dobrá, ale její Hermiona je zbytečně afektovaná a v pátém díle to bylo vidět nejvíc. Nevím jestli je to záměr nebo jestli jí prostě sláva stoupla do hlavy, ale nelíbí se mi to.
Helena Bohnam Carter hraje skvěle, ale musím souhlasit s Klenotkou, že mi prostě nesedí. I když stejné pocity jsem měla i vůči Gary Oldmanovi a to se nějak vstřebalo. Oni jsou oba skvělý herci, ale ne a ne se mi trefit do mojí představy.

Jinak se ale obávám, že sedmý film bude muset být o něčem úplně jiném a obsah knihy dají do závěrečných titulků.

Předchozí

Zpět na Filmy