Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Harry Potter a fénixův řád

Harry Potter a fénixův řád

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 10.8.2007 11:02:51
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já nevím, ale mně by tam zrovna famfrpál přišel celkem zbytečný. V knize byl jenom jeden zápas a do filmu mi prostě nezapadá, byla by to zbytečná scéna navíc. Možná že nám, co jsme četli knihu, nějaké věci chybí a jsme ochotní kvůli tomu sedět v kině tři hodiny, ale neumím si představit ty popcornáče, jak tam sedí a koukají na to, jak tam Ron váhá, jestli si má sednout na testrála nebo ne. Totéž platí pro závěrečnou scénu na ministerstvu, byla by strašně dlouhá a to podstatné tam bylo.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.8.2007 03:49:30
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak mě ten film zas tak nenadchnul. Ne, že by se mi vyloženě nelíbil, to určitě ne, ale....bylo tam až příliš vynechaných scén a to i těch "nepodstatných, ale pěkných". Ale i podstatných. Aspoň podle mě. Mohli to udělat trochu delší. Nemyslím dvakrát tolik, ale kus jo. Mno a nejvíc mě zklamalo, že tam skoro vůbec nebyl Remus Lupin. Já se na něj taak těšila, vlastně nejvíc ze všeho, a ono tohle :( . Tim mě fakt dožrali a srazili mi tím i mé hodnocení filmu :?. Tu postavu mám nejraději.
Umbridge byla, podle mě, do role vybrána výborně. Fakt mi přišla děsivě nesympatická a ten její chichot byl na zabití. :)
Boje na konci + vnitří boj byly udělaný pěkně. Jen mi přišlo, že ze Siriovi (Siriusovi) smrti tak na větvi nebyli.
Ale prostě ten Remus... :? :(
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 07:07:39
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No jo, každý se na to dívá jinak. Mě se právě zdálo, že jak Sirius umřel a pak je tam ta zpomalená scéna Harryho a Lupinem, tak že z toho docela i něco má:-) (Harry)... Taky bych ráda, kdyby různé postavy dostaly víc prostoru, ale do toho filmu se to prostě všechno nevleze. Škoda, že třeba nejdou rozšířené verze, pro fajnšmekry:-). Zajímalo by mě třeba do budoucna, jak se tvůrci vypořádají s tím, že ve filmech nevěnovali víc pozornosti Kráturovi nebo Dobbymu. Oba skřítci sehrají ještě významné role.... No, asi je tam prostě dají a bude to. Na tomto filmu se mi nelíbila jen jedna věc. Že to byla Cho, kdo prozradil BA. Myslím, že těch pár minut na přidání její kamarádky, která všechno prozradila i se scénou s vyrážkou (kterou pak přiřadili Filchovi - i když to bylo vtipné) mohli klidně přidat. Teď si bude půlka lidí (těch, kteří nečetli knížky) myslet, že to byla Cho (i když pod vlivem Veritaséra). :-) No, jinak jsem s filmem spokojená, viděla jsem ho už 3x:-)...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 13:36:05
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tillion píše:
Angmar.FZ píše:
Výhoda Harry Pottera je ta, že 'kdo to nečet' je celkem - soudě dle mého okolí a ohromného množství prodaných knih - zanedbatelná skupina obyvatelstva. A kdo to čet', ten chápe.

Inu... :laugh: :laugh: :lol2: :lol2: :rflmao: :rflmao:

Citace z webu o HP
"Jen pro zajímavost, doposud bylo celosvětově prodáno více než 350 milionů výtisků knih o Harry Potterovi, což jej řadí na nejvyšší špičky všech žebříčků."
Kolikže je na světě obyvatel? 6 miliard? Takže když si řeknu, že knihu průměrně přečtou tak dva až tři lidi, tak mi vychází 5 miliard a 125 milionů, které zanedbáváš...

Soudě dle mého okolí. Mi 350 000 000 nepřijde jako málo prodaných knih. Taky neříkám, že si ji každý koupí. U nás ve třídě jednu dobu zajímavě kolovaly.
Pokud bych teda měl být přesný, abych se vyhnul hnidopichům, tak většina těch, co jdou na film do kina, někdy četla i knihu. Ať už proto, že začali číst HP před filmy, nebo si prostě knihy 'nějak sehnali' po nějakém z předchozích filmů. Tím jsme vyřadili křováky z Afriky, mongolské pastevce, čínské zemědělce, indické nižší kasty, domorodce z Amazonských pralesů a podobné.
Mohl bych se ti teď taky za tvůj názor vysmát, ale to je pod mou úroveň. A pokud máš nějaký osobní problém :arrow: PM.

Příspěvek 14.8.2007 20:02:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

FazulinaAle jo, ta scéna, ja se Remus snaží Harryho udržet, je dobrá, to určitě, ale spíš potom. Jo, nebylo tam moc prostoru, ale nepřipadá mi, že by ho to extra vzalo. :?

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 20:18:05

Odpovědět s citací

No, bylo by super, kdyby tam bylo všeho víc:-) Ale to se asi nedočkáme:-) Naštěstí si to můžeme vynahradit při knížkách a Ti, co je nečtou (těch pár zanedbatelných:-), přichází o hodně.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 21:39:55
Sokar Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem Pottery četl ale po čase mě to přestalo bavit. :roll:
Obrázek

Příspěvek 14.8.2007 22:26:57
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Tak mě ten film zas tak nenadchnul. Ne, že by se mi vyloženě nelíbil, to určitě ne, ale....bylo tam až příliš vynechaných scén a to i těch "nepodstatných, ale pěkných". Ale i podstatných. Aspoň podle mě. Mohli to udělat trochu delší. Nemyslím dvakrát tolik, ale kus jo. Mno a nejvíc mě zklamalo, že tam skoro vůbec nebyl Remus Lupin. Já se na něj taak těšila, vlastně nejvíc ze všeho, a ono tohle :( . Tim mě fakt dožrali a srazili mi tím i mé hodnocení filmu :?. Tu postavu mám nejraději.
Umbridge byla, podle mě, do role vybrána výborně. Fakt mi přišla děsivě nesympatická a ten její chichot byl na zabití. :)
Boje na konci + vnitří boj byly udělaný pěkně. Jen mi přišlo, že ze Siriovi (Siriusovi) smrti tak na větvi nebyli.
Ale prostě ten Remus... :? :(

Tak mně přišlo, že tam plno postav mělo mnohem víc prostoru než ve 4. filmu. Tady měl každý nějakou scénu. Jsem ráda, že ukázali pořádně Siriuse, který ve 4. filmu byl akorát hlas v krbu :( Remus...nevím, nepřišlo mi to. V knize sice měl hodně dobrých kusů, třeba to vysvětlení ohledně kříženců by se hodilo a mohl to třeba vysvětlovat on a dostal by tak jednak víc prostoru, a vysvětlilo by se to lidem, kteří neznají knihu. Ale Remus zase můj až tak velký oblíbenec není, takže na to se asi každý dívá ze svého pohledu.
Já osobně jsem se spíš těšila na Snapa a Alan Rickman byl opět super. Ten film jsem vlastně už taky viděla třikrát :)
Kamarád mě pozval do Imaxu. Dělá pro nějakou rakouskou firmu a tak mi zaplatil vstupenku a dokonce i autobus :) Kdo jsem, abych odmítala? :lol:
Musím říct, že se mi to líbilo, hlavně let testrálů je ve 3D rozhodně působivý a celá ta scéna na ministerstvu vypadá tak, jako by tam člověk opravdu byl a stál přímo za postavami. Akorát ty normální scény byly na tom velkém plátně trochu rozostřené. A Kotek jako Harry má hlas úplně jiný a dokonce úplně jiný než ve 4. filmu! Překlad hrozný, no prostě dabing už nikdy.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.8.2007 22:56:25
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Když film vezmu v kontextu dalších dílů- musím říct, že tam chyběla i "výuka kleteb, které se nepromíjejí" v podání Belatrix

Nevim, jak hodlají v 7. díle vysvětlit jednu z Harryho hlášek... :?

Navíc i to opomenutí Lupina jim nadělá dost problémů v budoucnu... jak hodlají vysvětlit jeho chování v budoucnu... to je pro mě záhada (záměrně jsem zvolil tyto narážky, které lidem co ještě nedočetli 7. díl nic neřeknou a zároveň zasvěceným řeknou vše :wink: )

Film je hezkej, ale chtělo by to rozšířenou verzi, kde by tohle všechno, co nám chybí bylo... :)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 14.8.2007 23:11:06
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, Remus je moje nejoblíbenější postava, jak z filmů (mno, tam, kde byl :)), tak z knih. Kam se hrabe Harry ;-). A pro někoho takového je velké zklamání, když tam prostě není :?.

Příspěvek 15.8.2007 07:57:17

Odpovědět s citací

Jenda: Myslím, že budou mít víc problémů. Je tam hodně postav, které scénáristi vynechali, a teď tam mají mnohem větší roli. Co třeba Fleur a Bill? Dobby? A spousta dalších věcí. Proto beru filmy jen jako vizuální doplněk ke knížkám. A vzhledem k tomu, že jsem jako první viděla první dva filmy, tak pro mě všichni už navždy budou mít tváře herců z filmu:-) (Stejně jako u Pána prstenů)...

Příspěvek 28.8.2007 19:10:34
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak dneska jsem na to konečně koukla.Vím,trochu opožděně :) Byla jsem zvědavá,jaký film bude,když čtvrtý film se mi moc nelíbil a byl podle mě zatím nejslabší.Fénixův řád mě teda potěšil i když bych jim vytkla provedení Siriusovi smrti,moc se mi to nezdálo :? Naopak závěrečná bitva mezi Brumbálem a Voldemortem byla výborná,i když si už nepamatuju,jak to v knížce přesně probíhalo.Nejsem nějak moc velký fanda Harryho Pottera,ale knížky jsem přečetla (tedy zatím krom té poslední) a filmy skoukla.Za nejlepší jsem dosud považovala Vězně z Azkabanu,ale po dnešku nevím nevím :wink:

Příspěvek 31.8.2007 19:48:03
zdenous Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jako mě se to líbilo. Sice si myslím že to bylo vzaný hodně rychle, já tvrdím že to bylo krátký (četl jsem knihu) ostatní (nečetli knihu) si myslí, že to bylo zdlouhavý :) .
jo a nevim co tady všichni maj proti čtyřce, přitom byla celkem dobrá. rozhodně lepší než dvojka a jednička.
To je divný, kolik času stráví člověk nad přemejšlením o takovejch blbostech jako je vymejšlení podpisu.
Farscape je nejlepší. (Upřímnost nade vše.)

Příspěvek 02.9.2007 09:45:34
pala Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No já jsem viděl všechny díly. Přišly mi že to je take ******* knihy. Tak jsem byl zvědavy jaky bude ten patý díl a musím říct že to je nejlépe nato čený díl. S nejlepší byla Lenka. Skvěle zahraná. No codat tak zdar. :)

Příspěvek 02.9.2007 22:59:19
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak konečně tento film dorazil i do našeho maloměsta a já se před chvílí právě vrátila z kina:-) A říkám BOMBA! Přestože jsem od filmu mnoho nečekala (ten pesimista ve mě se nikdy nezapře :) ) tak jsem naprosto nadšená..Pátý díl je můj neojoblíbenější (teda možná spolu se sedmým), tak jsem ráda, že ho moc nezkazili...Sice spoustu věcí vynechali, tak to prostě ve filmech bývá, ale to nejdůležitější tam bylo a za to, jak dokázali 800 stránek smrknout filmu, který má něco málo přes dvě hodiny mají můj obdiv. Jen teď lituju toho, že jsem si během srpna, kdy jsem pracovala v Praze, neudělala čas a nezašla do Imaxu :(

PředchozíDalší

Zpět na Filmy