Co by epizodama prostupovalo - celou sérií
Chtěla bych, aby nějak dobře využili tu technologii, kterou už našli. Jako víc než jednu. Nemuselo by to být "megasupr zbraň", klidně něco méně zásadního, třeba víc menších věcí, ale aby z epizodní technologie udělali něco užitečného. A taky bych chtěla, aby toto nebylo v rozporu s tím, co o tom víme.
Chtěla bych, aby se věnovali víc mytologické složce Atlantis. Je příliš nevyužitá. A taky tvorbu, alespoň částečnou, mytologie na cizích světech. Mě by to zajímalo.
Aby se aspoň částečně vysvětlilo, proč byli Antikové z Atlantis takoví strašní ignoranští arogantní a neschopní looseři.
Celkově lepší psychologii postav

.
A epky:
Chtěla bych epizodu, kde by se muselo řešit nějaké morální dilema. Ale aby to neskončilo tak, že "tohle nemůžem, jsme hodný, uděláme to takhle, i když je to blbost ...a pak by se zase přihlásilo štěstí a všechny by něco zachránilo". To ne. Ale něco, kde by museli udělat nějakou nepěknou věc pro vyšší dobro. A taky by to pak mělo dopad na jejich duše.
A chtěla bych zpět pravého Carsona a aby to bylo dobře vysvětlené. Třeba epku na to zaměřenou. Hlavní aktér - Carson

.
Další epka zaměřená na Radka (klidně víc

). Ráda bych, abychom se o něm dozvěděli víc. V druhé části epky by se děj samozřejmě nějak zašmodrchal a on by třeba zůstal někde trčet s Rodneym a něco by se muselo vyřešit (ano, nápad na povídku

).
Pak bych chtěla crossover. Aby na Atlantis zavítal Daniel a mohl by se stavit i Jack (ostatní ani zas tak nevyžaduju). (A Sam, ta je potvrzená jen do čtvrté série). Daniel s Jackem by se mohli zase dohadovat "jako za starých časů". A Daniel by mohl mít nějakou pěknou scénu s Radkem (když umí tolik jazyků

). Třeba by Daniel šel na prohlídku (ne jen tak, že by si prohlížel památky) kvůli nějaké archeologické a lingvictické věci a Radek s Rodneym by ho doprovázeli zase kvůli tomu, že jsou místní a jsou přes ty vědecké věcičky. Nějaké dobré scény mezi sebou. A když už jsem v tom, tak by se tam mohl vyskytnout i Caldwell a něco třeba řešit s Jackem a Sam. Jo a Jack a Sam...

. (Jj, bylo by to hodně o SG-1, ale mě se stejská

).
To, co mě tak teď zrovna napadlo. Seznam by byl jinak samozřejmě delší

.
Já tu povídám spíš o postavách než o dějích, ale ty mě napadnou někdy jindy

.