Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách Nápady na epizody aneb jaká je vaše vysněná epizoda?

Nápady na epizody aneb jaká je vaše vysněná epizoda?

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak si zase po dlouhé době zakládám jiné téma než v novinkách :D A preventivně to dávám do spoilerů, protože ty se asi taky objeví.
Zajímalo by mě, jaké byste kdo rádi viděli příběhy v SGA, i v doufejme, třeba 5. sérii SGA (a dál :) )

Já osobně bych ráda viděla něco na způsob Defiant one, ale mnohem, mnohem drsnější. Ráda bych viděla McKaye se Sheppardem v nějaké opravdu nebezpečné situaci, kde by záviseli jeden na druhém. Prostě vidět i vážnější aspekt jejich přátelství než je jenom pošťuchování.

Pak třeba nějako "ship-based" epizodu. I bez našich hlavních hrdinů, třeba jenom s Caldwellem. Zajímalo by mě, co dělá Daedalus, když zrovna není na Atlantis a na Zemi. Nějaký jejich vlastní tým.

Potom samozřejmě epizodu věnovanou Zelenkovi a Lornovi, ti dva se skvěle doplňují. Nebo i o každém zvlášť.

A pak něco ve stylu The other guys, ale ne tak střelenou, ani ne, aby to bylo někde off-world. Takovou epizodu, kde je život na Atlantis viděn očima "těch druhých". Je to oblíbené téma, nic originálního, ale rozhodně by mi to do Atlantis sedělo.

To je zatím tak všechno, co mě napadá. Co vy? :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.6.2007 20:01:07
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No nevím jestli bych toto napsal zrovna vysněnou, ale třeba bych chtěl kdyby natočili epizodu něco jak 2x14 Grace Under Pressure, samozřejmě jen s podobným námětem, ale se Zelenkou. Prostě Zelenka by byl někde sám a mluvil by celou dobu česky (a Amíci by k tomu měli titulky :D ). Myslím, že by to mohlo být docela zajímavý.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 13.6.2007 20:14:47
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dobrý nápad tohle forum. ;-)

Já mám vysněnou celou dějovou linii, protože bych rád taky viděl hlavní postavy v jiných pozicích, než v jaké jsou nyní, jako elitní tým vzdálené expedice. To téma IMO hrozně svazuje, protože by vypadalo divně, kdyby elitní tým dělal dějově nudnou ale dramaticky výživnou práci typu hlídání věznů apod. Možná bych tu svoji linii tady mohl i vypsat, protože se už asi nikdy nedostanu k tomu ji realizovat na SGTG, (a je to taky navázaný na Odyssey).

No, ale IMO pěknou stand-alone episodou by mohla být společná mise Sheppardova týmu spolu s komandem Wraithů, například proti Asuranům, nebo proti Michaelovi. Nemuselo by to být ani příliš akční, stačily by nějaké svě akční scény, jedna v půlce a druhá na závěr, protože o většinu napětí by se postaralo pnutí uvnitř týmu. V 1. aktu by naši teprve přišli na hrozbu, v druhém by Mc přišel na to, že potřebují z řešení Wraithy a tak by za nima šli jednat, 3. a 4. akt samotné napětí a trocha akce.
Protože to zavání Tomb z SG-1, tak by Wraithské komando nepoumíralo a naopak by mohlo nějakou naši postavu potkat na konci trvalé zranění, jako třeba že by Ronon přišel.. uh, o kus ruky nebo něco. Aby to neskončilo tak předvídatelně. Co by řešili není až tak podstatné, ale prostě by mohlo jít o ohrožení Wraithů k jehož řešení by potřebovali třeba antické technologie, nebo naopak, ohrožení Deadala/Země/Mléčné dráhy k jehož řešení by potřebovali wraithské technologie. Nakonec, mohl by se objevit i ten Sheppardův Wraith jako velitel toho komanda. ;-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 13.6.2007 20:47:35
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No každopádně bych bral epizodu zaměřenou na Zelenku.

Taky bych rád nějakou epku s Triou (či jak se jmenovala ta antická loď z Return). Ale ne aby ji hned rozstříleli jako Orion.

A nějakou pěknou vesmírnou bitvu. Wraithové se spojí s Atlantis a budou pomáhat v obraně proti Asuranům/Michaelovi a jeho potvůrkám.
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 13.6.2007 22:37:51
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

bejt to na mě tak dam průchod svojim militantním choutkám. Nejdřív pořádná řežba několika týmů proti wraithům, ale s tou podmínkou, že by se týmy SGA chovali jako vojáci a ne jako banda trotlů někde na procházce lesem. Při tý příležitosti bych rád viděl nějakou smrt někoho z main castu (Teyla, opičák nebo Sheppard). Tým by se musel pracně probít až k bráně a ne že by je Daedalus zachránil na poslední chvíli, nebo by Rodney(jinej vědec) aktivoval nějaký zázračný zařízení na poslední chvíli. Prostě obrovský lidský ztráty + nějaká smrt jednoho main castu. No a část epizody bych věnoval pořádný vesmírný rubanici, Odyssea, Apollo, Daedalus x části wraithský flotily. Žádný ostřelování rail gunama, ale těma asgardskejma paprskometama. Masový nasazení stíhaček, a ne jen, že akorát letí Sheppard. Na lidský straně by mohla bejt ještě Tria. Jo, a samozřejmě bych nechal zníčit jednu z trojice X-304 a to tak, že by vlítla mezi wraithský lodě a přetížila by energetický jádro a BUM! :) :twisted: :twisted: tohle by se mi líbilo, ale asi těžko dočkam

Příspěvek 14.6.2007 06:20:15
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No já bych do Atlantis nacpal i Ori, ale to už asi nebude možný po Ark of truth. Třeba něco na styl, že zjistili od nějakýho goaulda, že v pegasu jsou taky lidi. Bylo by celkem zajímavý jak by se s nima vypořádali wraithové nebo asurani. dal bych tam třeba díl na styl Camelotu. Wraithové se spojí s asurany a zemí, aby je zastavili u superbrány v Pegasu.

Příspěvek 14.6.2007 07:26:27
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No moje nej je epizoda Common ground! V tom jsem shodla i s vkusem valné většiny populace fanoušků SGA, kteří tuto epizodu zvolili , jako nejlepší - podle Stargate magazinu:). Takže mě by se líbilo něco na ten způsob - možná trochu podobná bude epizoda Travellers...Ale to co píše Klenotka mi přijde taky zajímavé - Shepp a Rodney ve vypjatých akčních scénách, kde na sobě budou vzájemně záviset...hmm to by vůbec nebylo špatné!
After hard working I like hard playing

Příspěvek 14.6.2007 11:16:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak ta moje SGA linie na SGTG byla o tom (potencionální SGTG spolier!), že IOA po čtyřech letech na Atlantis nebyla spokojena se zjištěními a (když si to přehrajete, tak se není čemu divit) a rozhodla se preventivně Wraithy porazit, protože je jasné, že to není tak náročné - stačí opevnit pár lidských planet s Pegasu coilguny a Wraithové se buď rozbijí o obranu, nebo chcípnou hlady.

Takže postavy by byly pod novým velením a rázem součástí velké vojenské mise. Atlantis by nevelel jejich nejlepší kamarád, ale drsňácký velitel, který by je považoval za špatné, protože jejich výsledky v Pegasu byly směšné - přehrajte si hlavní děj, oni tam toho vážně moc neudělali. Takže by je posílal na vojenské mise. Spolu s obranou/okupací lidských planet pozemními armády (na obranu před Wraithy) by navíc vyvstala dnes tak aktuální otázka "je správné okupovat národ pro jeho dobro?" a problémy, které známe ze zpráv, protože armáda situace neřeší tak v rukavičkách, jako Weir. A možná to tak ani vždy nejde.
Co se postav týče, Ronon a Teyla by určitě byli na straně domorodců, kteří se možná až přílišné "přátelské okupaci" bránili, zatímco Sheppard by byl určitě pro ni. Nakonec by to tým mohl i rozbít, neměl bych nic proti tomu, kdyby postavy po dvou nebo třech (připočítám-li ještě Forda, Weir, Carter a recurringů) řešili nezávislé dějové linie, kdy by třeba Ronon a Teyla řešili armádu domorodců, Weir s Caldwellem a Zelenkou by řešili něco na Deadalu/Apollu/Atlantis a Sheppard, McKay, Ford a další by chodili pěšky bránou/jumperem a dělali intel, každý v nezásivlém příběhu, který by se spojil na konci nebo v půlce řady. Spojitý příběh lze udělat na celou řadu a přitom mít současně stand-alone episody, jak ukázala 3. řada Enterprise.

Spolu s tím by se vrátila hrozba Wraithů, protože by se ukázalo, že Wraithové jak je nyní známe v Atlantis, by Antiky nikdy porazit nemohli. Takže by se objevila "nadřazená kasta" s vlastní filosofií, možná i vírou, sjednocovala by Wraithy pod jednu vlajku, ale ne všichni Wraithové by po 10 000 letech od posledního sjednocení nechtěli znovu jít do aliance. Nějak by se do toho mohli zaplést i Ori (aneb proč si nemyslím, že je dobré je v Ark zrušit).
Objevili by se spojenečtí Wraithové, na které by naše postavy přišly spolu s minulostí Pegasu - proč a jak vznikli Wraithové, informace o Anticích, podle kterých by nevyzněli vůbec tak utopisticky jak to zatím vypadá, a vůbec celé vyznění 10 000 let staré války, kdy by paradoxně Wraithové mohli vyznít jako "ti hodní", podobně jako když v první Planetě opic byly opice ty zlé, ale jak série ukazovala minulost, tak bylo jasné, že za své vyhubení si lidstvo mohlo svou arogancí samo.

Takže tak... :-)
Obrázek

Příspěvek 14.6.2007 12:22:00
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tedy Raynore nechceš napsat do Kanady a inspirovat scénaristy? :lol:
Tohle se mi zvlášť líbilo!

:arrow:
Raynor píše:
Spolu s tím by se vrátila hrozba Wraithů, protože by se ukázalo, že Wraithové jak je nyní známe v Atlantis, by Antiky nikdy porazit nemohli. Takže by se objevila "nadřazená kasta" s vlastní filosofií, možná i vírou, sjednocovala by Wraithy pod jednu vlajku, ale ne všichni Wraithové by po 10 000 letech od posledního sjednocení nechtěli znovu jít do aliance. Nějak by se do toho mohli zaplést i Ori (aneb proč si nemyslím, že je dobré je v Ark zrušit).
Takže tak... :-)

Příspěvek 14.6.2007 13:24:32
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mrs, ještě ho podporuj :lol: Raynore, ty se podívej na Babylon 5, ten je podle tvého gusta :wink:
I když s těmi Wraithy souhlasím. Jenže to by bylo strašně nadlouho, možná na celý samostatný seriál a ne na seriál s nejistou budoucností.

A zrovna mě tak napadlo, souvisí to s nově prozrazeným názvem epizody, Midway. Evokuje mi to "Bitvu o Midway". Ráda bych viděla, jak třeba Apollo a Daedalus bojují proti přesile lodí, ať už Wraithů nebo Asuranů a chrání Midway station, aby ji nepřátelné nemohli použít. A kdyby byla dokonečená a byl tam už i nějaký personál, tak by mohlo dojít na pěkný boj zblízka.

A pak, proč do toho tahat Ori? V Atlantis jsou dobří nepřátelé, jenom se s nimi musí umět pracovat. Zrovna mě napadlo, proč by se Wraithové a Asurané nemohli spojit? Asurané mají sice zakódováno, že mají Wraithy zničit, ale když dokázali přepsat svůj kód, který jim bránil útočit na Antiky, tohle by neměl být takový problém. Obě rasy jsou v podstatě děti stejných rodičů, můžou nesnášet lidi, kteří jsou jakoby "oblíbené děti", navíc Wraithové se na Asuranech nemůžou živit a Asurané by po přepsání kódu neměli důvod proč Wraithy ničit. Vždyť když jim udělají místo, tak Wraithové v podstatě udělají špinavou práci za ně=zničí lidi. A Wraithové s technologickou pomocí Asuranů. To už zní zajímavě.
Ale to je opravdu z říše snů....i když mi v hlavě zní *napiš povídku* :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.6.2007 15:52:36
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co by epizodama prostupovalo - celou sérií
Chtěla bych, aby nějak dobře využili tu technologii, kterou už našli. Jako víc než jednu. Nemuselo by to být "megasupr zbraň", klidně něco méně zásadního, třeba víc menších věcí, ale aby z epizodní technologie udělali něco užitečného. A taky bych chtěla, aby toto nebylo v rozporu s tím, co o tom víme.

Chtěla bych, aby se věnovali víc mytologické složce Atlantis. Je příliš nevyužitá. A taky tvorbu, alespoň částečnou, mytologie na cizích světech. Mě by to zajímalo.

Aby se aspoň částečně vysvětlilo, proč byli Antikové z Atlantis takoví strašní ignoranští arogantní a neschopní looseři.

Celkově lepší psychologii postav ;-).

A epky:
Chtěla bych epizodu, kde by se muselo řešit nějaké morální dilema. Ale aby to neskončilo tak, že "tohle nemůžem, jsme hodný, uděláme to takhle, i když je to blbost ...a pak by se zase přihlásilo štěstí a všechny by něco zachránilo". To ne. Ale něco, kde by museli udělat nějakou nepěknou věc pro vyšší dobro. A taky by to pak mělo dopad na jejich duše.

A chtěla bych zpět pravého Carsona a aby to bylo dobře vysvětlené. Třeba epku na to zaměřenou. Hlavní aktér - Carson :).

Další epka zaměřená na Radka (klidně víc :)). Ráda bych, abychom se o něm dozvěděli víc. V druhé části epky by se děj samozřejmě nějak zašmodrchal a on by třeba zůstal někde trčet s Rodneym a něco by se muselo vyřešit (ano, nápad na povídku :)).

Pak bych chtěla crossover. Aby na Atlantis zavítal Daniel a mohl by se stavit i Jack (ostatní ani zas tak nevyžaduju). (A Sam, ta je potvrzená jen do čtvrté série). Daniel s Jackem by se mohli zase dohadovat "jako za starých časů". A Daniel by mohl mít nějakou pěknou scénu s Radkem (když umí tolik jazyků ;-)). Třeba by Daniel šel na prohlídku (ne jen tak, že by si prohlížel památky) kvůli nějaké archeologické a lingvictické věci a Radek s Rodneym by ho doprovázeli zase kvůli tomu, že jsou místní a jsou přes ty vědecké věcičky. Nějaké dobré scény mezi sebou. A když už jsem v tom, tak by se tam mohl vyskytnout i Caldwell a něco třeba řešit s Jackem a Sam. Jo a Jack a Sam...;-). (Jj, bylo by to hodně o SG-1, ale mě se stejská :?).

To, co mě tak teď zrovna napadlo. Seznam by byl jinak samozřejmě delší :).
Já tu povídám spíš o postavách než o dějích, ale ty mě napadnou někdy jindy ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.6.2007 16:11:04
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka: No jo, já raději na Mrs. nereagoval svým klasickým, aby jsi mě zase neseřvala ;-)

Nejde ani tak o to, že by tam museli běhat Prioři, jako špíše o to, aby měli nějaký vliv na děj. V té moji dějové linii na SGTG - proč IOA rozhodlo neutralizovat Wraithy pomocí obrany? Protože chtěli zrušit jednu hrozbu aby se mohli koncentrovat na Ori. Protože chtěli nechat maximum lodí u Země a ne u Atlantis. Ta "vyšší kasta" Wraithů tam měla mít za cíl dobytí Atlantis, které (z určitých důvodů z minulosti) považovala za cosi jako jejich svaté město. Ale částečně bylo důvodem prostě to, že se chystali na obranu Wraithů, potažmo Pegasu, před možnou budoucí invazí Ori. Tohle jsem měl na mysli tím propojením.

Tar-ara: Yep, ta absentující mytologická linie mi nejde ma mysl, zvláště při porovnání s příliš vykrádanou mytologií v SG-1. Já bych řekl, že ji v Atlantis nedávají úmyslně ze stejného důvodu, proč nedali do ruky postavám zaty nebo proč na Atlantis jsou ty legračí transport budky a ne staré kvalitní kruhy. Prostě odlišení.

Ale, jinak až na Carsona souhlas :-) Prostě když už někdo zemřel, neměli by ho vracet. A jednou za čas by zemřít někdo určitě měl - aneb proč by se tam hodilo trochu více recurringů. No a nějaká "Hail to the king" episoda o SG-1 na Atlantis, proč ne :-)
Obrázek

Příspěvek 14.6.2007 19:00:50
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Už mi to tady připadá jako výživná polévka pro potencionální tvůrce povídek. Stačí ochutnat a už máte inspiraci... :lol:

Příspěvek 14.6.2007 19:24:13
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No, vždyť [img][images/thumbs/Raynor_teas1kopieao8.jpg]http://img403.imageshack.us/img403/4421/teas1kopieao8.jpg[/img] :lol:

Ale ještě by to chtělo založit tohle téma o SG-1, aby to bylo úplný. Sice už skončilo, ale po bitvě je každý generál, spoustě lidí šla od pusy síra a docela by mě zajímaly nápady lidí na to, jak detailně to tehdy měli udělat...
Obrázek

Příspěvek 14.6.2007 20:45:04
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo ještě mě jednou napadlo tohle, ale je to dost nedořešený

-tým přichází na další planetu
-...něco se stane... -> brána spadne
-tým opět prochází na planetu, aniž by věděl, že brána leží na zádech
-tým vyjde z brány, ale okamžitě spadne zpět do horizontu události, je v onom "limbu", ale na špatné straně
-brána se nezavře
-na Atlantis zjistí, co se asi stalo (varianta 1: kontaktují někoho, kdo mezitím zůstal mezi místními / varianta 2: před průchodem bránou John popichuje Ronona, který jej za to branou takřka prohodí -> stihne se zachytit kraje brány a informovat Atlantis)
-vyšlou jumper se Zelenkou a dalšími mozky
-...nějaké pokusy s branou a DHD, přičemž na ně "něco" tlačí (tohle "něco" má spojitost i s pádem brány)...
-řešení varianta 1: pojistka v systemu bran
a) brána se otevře na oné planetě
b) brána je pošle zpět na Atlantis
-řešení varianta 2: Zelenka něco vymyslí (lepší než varianta 1, ale nic mě nenapadlo. Možná využít Wraithský transp. paprsek, nebo nějak si pohrát s DHD)
-mezitim by se řešila druhá zápletka na planetě (nejlépe s Michaelem), což by se spojovalo právě v pádu brány a znepříjemňování práce vědcům u brány

Je to vážně dost hrubej nákres, chybí mi řešení atd. Spíš se mi zalíbila ta zépletka s ležící branou (pár dílu brány jsem neviděl, tak doufám, že nic nevykrádam :D )
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Další

Zpět na Pokec o epizodách