Ale žádná válka není, jen si vyměnujeme názory.
Jinak todle je známé, nepsal to tu nahodou AirForce na první stránce?Ono i když si to tam přečteš, tak z toho zní že ten sestřel je úspěch, ale ne-že to tak bude vždy.Ale hlavně si tipnu že tady šlo o sestřel obrannou raketou na "bližší souboj"-laicky(např. ten Sidewinder)
Když si to pročteš já jsem navazoval na tvrzení, že jsme tolik Gripeny nepotřebovali, že máme L-159.Ano L-159 je prdítko, vzhledem k tahu motoru, max. hmotnosti apod.Jak tu psal Air Force je na jiné věci než jako stíhací letoun(přesněji řečeno není na všechno, na co je stíhací letoun).Má rakety vzduch-země + obranné rakety na vlastní obranu.(Jak jsem psal z toho zdroje Sidewindery a Mavericky).Havně na F-16 toho navěsíš mnohem více, a taky i AMRAAMY, což je vzduch-vzduch.Takže jak zakončit..Když si všechny ty fakt uvědomíš, a pročteš znova přijdeš na to, že mě šlo o to že se nemůže s F-16 rovnat.
1)Je na jiné účely
2) Není na účely vzdušných soubojů(není na to stavěná, nemá pro to propozice, nemá na to výbavu - rakety na blízkost a jen ochranu se nemohou sem počítat)
Nikde jsem netvrdil že je to špatné letadlo, to vůbec.Jak jsem psal, měl jsem tátu u letectva, nepůjdu proti tomu.Před jakámikoliv leteckými silami smekám, to jsou profící největšího kalibru.Dostat letadlo(tedy zařízení tězší než vzduch atd atd) o několika tunách to několika kilometrů a do rychlosti přesahující rychlost zvuku to všechno do pár minut bez chybičky, to je tedy opravdu výkon co zaslouží veliký respekt.
Takže ne L-159 není krám.Na to co má dělat je dobrá, ale prostě proti F-16 němá šanci(hlavně tady při tom citovaném cvičení , dost asi šlo o nácvik a hodně laicky ho dostali do zaměřovače.Roli tam mohlo hrát obecně moho jiných okolností.Ale že by se jí dala vyrovnat...Ne nejde, nemá L-159 předpoklady(viz naše příspěvky z Air Forcem)
My o tomdle vědeli, jak jsem již psal, AirForce to tu někde zminoval.Takže žádnej problém, ale nemůžes to brát jako skutečnost napořád