Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 17.2.2007 - review epizody 320

17.2.2007 - review epizody 320

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.2.2007 20:54:09
Sheppard86 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Výborný díl, myslím že od The Siege tu podobně "nabytý" díl nebyl....takhle má vypadat závěr sezóny....doufám, stejně jako asi většina z nás, že pokračování bude opravdu důstojné a že to nedopadne podobným fiaskem jako třeba právě zmiňovaná dvojepizoda The Return

Zpátky k 1st Strike....i přes dobrý příběh a výborné vyvrcholení by mě zajímalo, jak je možný, že mohli s Atlantis odletět, když předtím přece Carson zničil startovací motory (vím, taky to tu bylo vzpomínané)....trochu divný, asi na to scénáristi zapoměli...škoda téhle chybky, trochu to postrádá logiku :)

Příspěvek 06.2.2007 21:05:35
dopik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Btw : tušíte,proč ten štít kolem města úplně na konci epizody před To Be continued tak divně zeleně svítí ?? myslíte že to je díky osvětlení města ?? nikdy předtím když bylo město normálně na planetě jsem si toho nevšiml ..
Are you Russian spies ??
Nyet

Příspěvek 06.2.2007 21:20:03
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem to nevydržel a sosnul jsem oproti zvyklosti HR HDTV verzi. Teda doslova jsem čuměl, co to tam prováděli byla opravdu síla. Jojo city paráda, doktorka good, i když přizabitá Weirová no, no.

100% parádní díl, ani nechci vědět, kdy bude pokračování.

Jinak mě by se myšlenka, že by s městem pořád lítali někde po vesmíru enormě líbila, dalo by to tomu novou šťávu. Jen je to nereálne, dokud nenajdou nějakou továrnu na ZPM. :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 06.2.2007 21:59:58
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

dopik píše:
takje to zajímavá představa, kdykoliv by se na orbitě objevila nějaká loď Rodney by zmáčkl čudlík a město by šlo dolů :wink: jen aby, když pořád kvůli úspoře energie obchází bezpečnostní protokoly, jednou nezapomněli zapnout štít a nezaplavali si :D

Ja to myslel trochu jinak, s jojem si hrajes kdyz se nudis, tak by se Rodney taky nudil a pak nahoru a dolu a nahoru a dolu a nahoru a dolu...jen by se to tak efektivne neotacelo :)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 07.2.2007 00:20:47
Anubis.22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak díl byl skvělej, myslím že hodnocení 10/10 si zaslouží.

Nejlepší byl ten útok na Asurany, a pak to s tím asteroidem jak ho to provrtalo, a přímo do atlantis...

Co mě sklamalo:
1) Jak ten paprsek ze satelitu zasáhl hlavní věž tak ju zasáhl do středu, takže to zvrchu vypadalo že je nakusy, ale pak jako by nic. (než jsem pokračoval, třikrát jsem si tu scénu zopakoval)

2) Jak to odhodilo Wierovou, to nemohla přežít.
A) Musel ju zabít ten žár.
B) Když vylítlo to sklo a zasáhlo to takovou dávkou nějaký ty dva chlapy, tak když stála Wierová u toho tak by ju to muselo rozsekat na kusy, to by nepřežila, ještě když byla čelem k tomu.

3)Pokračování příště mohlo bejt umístěný dřív a napínavěji. Když by dali záběr jak Wierová letí od toho okna, a jak to likviduje řídící místnost, a pak dali pokračování příště bylo by to ještě napínavější. Ale i tak to stačí.

4)Vůbec jak všichni stáli v řídící věži by podle mě byly skoro mrtvý, a ne jen z pěti škrábancama na obličeji. Myslím že scénáristi nevědí co je to letící roztříštěný sklo.

Shrnutí: Moc se těším na pokračování, a nenapadá mě jak to bude dál, ale myslím že k tomu napájení nějak použijou nějakej cizí zdroj nějakých nepřátel neba tak podobně.
Bude moc zajímavý další vývoj války s Asuranama. (Sice je moc rád nemám, ale v tomhle dílu se předvedli dobře)

Ještě k pokračování příště: Mezi 1x22 a 2x01x jsem atlantis ještě nesledoval, ale mezi díly 2x22 a 3x01 to bylo napínavější než toto. Tady na pokračování nejsem tak nedočkavej jako minule.

Závěrečné shrnutí:
Pěkná epizoda, spousta napínavých částí, spousta pěkných efektů, ale i s pár chybami s realističností, ale to můžu odpustit. Dávám 10/10.

Příspěvek 07.2.2007 00:34:44
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Wow. Teda, přiznám se, moc se mi nedařilo se na tuhle epizodu soustředit, kvůli tomu reprtu z conu a tak, ale když jsem viděla Rodneyho v té nové uniformě, tak mě to chytlo. Nejsem si tím úplně jistá, jestli chtějí každou sérii měnit oblečení, ale to je detail.

Efetky byly naprosto úžasné a při vodě, stoupající kolem štítu, jsem ani nedutala. Upřímně jsem trochu nepochopila, kde tu energii vzali, ale hlavně že to vyšlo :D

Chyběl mi Caldwell, mohlo být zajímavé sledovat střet dvou plukovníků, z nichž jeden z nich Weir už respektuje a druhý ne. Na druhou stranu je to trochu klišé, nový plukovník, ať už velitele lodi či ne (Everett, Caldwell, Ellis), přijde, odstrčí ji a pak uzná chybu. A použít stejný záběr na Apollo, který použili u Daedalusu, to mi nepřijde chytré.

Ale na druhou stranu bylo v téhle epizodě tolik věcí, které se mi líbily. Rodney a Radek stojící pod hlavicí a uvažující, jestli ji nemají vyřadit. Rodney a John na začátku u Elizabeth v kanceláři, když po nich chce, aby každý z nich ohodnotil své podřízené. Rodney uznává, že většinu z nich nezná a nezajímá ho to (má přece Zelenku :D ) a Sheppard je prostě ohodnotí výborně. Pak ten rozhvor Shepparda s Teylou a Rononem, kteří toho moc na práci neměli, ale Ronon mi přišel celkem v pohodě a i ta Teyla až na ten její ustaraný výraz, který nasadila hned na začátku.
Rodney se Sheppardem se zase jednou skvěle doplňovali a to, jak přišli spolu na ten nápad (netuším, co to vlastně bylo :lol: ), bylo jako za starých časů.
Rodney! Konečně z něj udělali normálního člověka, neblábolil, choval se jako v Siege, kde se jim naposledy povedlo jeho osobnost nějak normálně napsat.
Záběr na Shepparda, jak sedí v křesle byl docela inovativní a to mi dává naději, že si snad režiséři ještě s příběhem umí pohrát.

To že Jewel v téhle epizodě bude, jsem tušila, aspoň to teda naznačila v jednom rozhovoru a rozhodně vypadá zajímavě. Mám ji ráda už z Firefly, kde sice měla úplně jinou roli, ale docela se mi líbila. Doufám, že z ní neudělají jen doktorku s prsama, co bude chrlit lékařské termíny.

Ale co mi vadí je, jako by se v posledních epizodách snažili dohnat tříleté manko. Mezi Elizabeth a Teylou nikdy žádný vztah nebyl, sotva spolu promluvily a najednou chodí na oběd a mluví o velení.

Elizabeth se mi tu líbila. Nevím, jak se k její postavě postavit. Někdy dělá jeden kopanec za druhým a jindy jenom zírám, jak je dobrá.
Taky tu někdo zmiňoval to, jak se jim chyby vrací a já říkám "it was hell about time". V SG1 tohle nikdy neřešili, a to je podle mě u SGA velký krok kupředu.

Na 4 sérii se i přes změny těším, i když doufám, že se zachrání nějak normálně a ne že jim přiletí na pomoc zrovna Carterová :?

Ve chvíli, kdy aktivovali štít a zároveň tam letěl ten paprsek, jsem zatínala zuby, to se mi už dlouho u něčeho nestalo.
Myslím, že to byl zatím nejlepší cliffhanger, s pomalejším rozjezdem a skvělým koncem...jen ta Elizabeth mi dělá starosti...copak s ní asi provedou? Bude se léčit, učit znovu chodit? To by mohla být nějaká ta její linie, o níž mluvili. A kdo bude na Atlantis zatím velet? Sheppard? Asi by to nechtěl, je to spíš člověk do terénu s týmem. Ellis, popř. Caldwell? Nevím...podle toho, jak Elizabeth říkala, že se IOA líbí, že mají ve velení civilistu, ale v krizi přebírá velení armáda, by to mohl být někdo, kdo je tak trochu obojí...

Tolik otázek a tak málo odpovědí. Doufejme, že dají nové epizody už v červenci. Už je červenec? :(
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 07.2.2007 11:19:48
Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Miluju lidi, co všude musí najít chyby, proč si ten díl prostě neužijou ??? Já jsem si ho teda užil a řeknu vám, že takhle to má vypadat. Perfekt :thumright: 10/10
Tricking is not just a sport, Its a way of LIFE
http://www.youtube.com/watch?v=Rx2CzJ6sKDM

Příspěvek 07.2.2007 11:52:24
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nádhera, tenhle díl předčil moje očekávání. Konečně to vytvořilo atmosféru podobné té když jsem se díval na trojdíl obležení. Prostě nádhera.. napínavý,zajímavý, (prostě Radek) atd. atd.

Dostávalo mě jak se tam Radek hádal z Rodnym o tom kdo komu vlastně velí, to bylo suprový :D, pak tam příjde John kterej nikdy nic kloudnýho nevymyslel a tačne jím tam do toho kecat, sranda.

Hned úvodem jak přilétlo Appollo tak jsem si řika, určitě další nudnej plukovník kterej bude velet novýmu miláčkovi ;) a ono tohle tvrdej a zajímavej charakter úplně nový postavy. Hned nabízel Johnovy že může bejt velitelem Atlantis :D to mě prostě dostalo.

Johnův nápad na odlet s městem byl skvostnej, užíval jsem si to jak Rodney neví a vždycky ho někdo v poslední chvilce zachrání viz. Weir (vypni štit) prostě paráda. v tomhle díle bylo snad všechno co se do kvalitního dílu dá naskládat a moc sem si ho užil a doufám že druhá čast dílu na takhle vysoce položenou laťku bude stzejně kvalitní a může bejt i lepší, akorát jediná nevýhoda tohohle dílu je v tom, že jeho pokračování je bohužel v nedehlednu... :cry:

HODNOCENÍ 10/10

Edit ještě přídam něco co sem si prostě musel vyfotit.

[img][images/thumbs/Sith_bscap0034.jpg]http://www.rozhlednise.unas.cz/bscap0034.jpg[/img]
Naposledy upravil Lordkolol dne 07.2.2007 12:33:25, celkově upraveno 1

Příspěvek 07.2.2007 11:56:33
athoscity Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Díl byl úžasnej, o tom nemá cenu diskutovat.
Ale ta uniforma z Apolla... neměli na insigniích na levém rameni symbol Země, ale nějaký jiný. Co je to za symbol?

[img][images/thumbs/athoscity_jjmv0.png]http://img151.imageshack.us/img151/4282/jjmv0.png[/img]
Naposledy upravil athoscity dne 07.2.2007 12:00:21, celkově upraveno 2
Obrázek

Příspěvek 07.2.2007 11:59:16
Daffon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak to bol zatial z celej tretej serie asi najlepsi diel....fakt super 10/10

Příspěvek 07.2.2007 13:42:24
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tohle byl díl s velkým "D" opravdu exelentní završení 3 řady SGA, líp a krásněji zpracované jsem si to ani nepředstavoval, až na Apolla myslel jsem že to bude nový tip a ne BC 304 ještě k tomu uváděná záběry Deadalusu. Efekty no prostě nádhera, potápějící město no vlastně i vzlétající, škoda že vynoření bylo stejné jako v první epizodě akorát přidali štít, no chyb to asi mělo víc ale to neni podstatný. Jak Sith vyfotil opravdu je to záběr který bere dech, na Atlantis bych se s foťákem asi dost vyřádil :lol: jinak hudební doprovod byl taky dost pěknej a variace barev jak dopadal paprsek na štít no ani se to slovi nedá popsat hodnocení naplno 10/10 Nakonec za zmínku stojím Jawel jsem rád že tam je :D
Obrázek

Příspěvek 07.2.2007 14:32:59
Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Takže, protože jsem nachcípanej a mám hodně času, tak jsem si dovolil udělat teaser/trailer/musicvideo whatever na tento díl. Je to moje třetí video v životě, ale snad se bude líbit :)

Doba trvání 01:05
Velikost: cca 10mb
Kvalita: dobrá
Video samozřejmě obsahuje spoilery na tento díl, takže jsem ho hodil radši sem.

edisk:
http://data2.edisk.cz/stahni/37779/SGA_03x20_teaser_-SPOILER-.rar_9.56MB.html

youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=Yy-uTlluPHA&eurl=

EDIT: Odkazy mimo fórum do Code. Klenotka
Ups, sorry já jsem nevěděl jestli do CODE nebo URL a jak už to tak bývá vybraj jsem špatně :D

EDIT2: Jinak pěkné videjko :D Klenotka
Naposledy upravil Nameless dne 07.2.2007 21:55:29, celkově upraveno 1
Tricking is not just a sport, Its a way of LIFE
http://www.youtube.com/watch?v=Rx2CzJ6sKDM

Příspěvek 07.2.2007 14:41:06
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nameless: Moc pěkný video, všechna čest :wink:
Obrázek

Příspěvek 07.2.2007 14:53:34
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

2Nameless: opravdu vydařená prácička ;)

Příspěvek 07.2.2007 15:50:01
Iskr Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jokou ma tento díl stopáž? Je to normální 40minutový díl nebo je delší?

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách