Wow. Teda, přiznám se, moc se mi nedařilo se na tuhle epizodu soustředit, kvůli tomu reprtu z conu a tak, ale když jsem viděla Rodneyho v té nové uniformě, tak mě to chytlo. Nejsem si tím úplně jistá, jestli chtějí každou sérii měnit oblečení, ale to je detail.
Efetky byly naprosto úžasné a při vodě, stoupající kolem štítu, jsem ani nedutala. Upřímně jsem trochu nepochopila, kde tu energii vzali, ale hlavně že to vyšlo
Chyběl mi Caldwell, mohlo být zajímavé sledovat střet dvou plukovníků, z nichž jeden z nich Weir už respektuje a druhý ne. Na druhou stranu je to trochu klišé, nový plukovník, ať už velitele lodi či ne (Everett, Caldwell, Ellis), přijde, odstrčí ji a pak uzná chybu. A použít stejný záběr na Apollo, který použili u Daedalusu, to mi nepřijde chytré.
Ale na druhou stranu bylo v téhle epizodě tolik věcí, které se mi líbily. Rodney a Radek stojící pod hlavicí a uvažující, jestli ji nemají vyřadit. Rodney a John na začátku u Elizabeth v kanceláři, když po nich chce, aby každý z nich ohodnotil své podřízené. Rodney uznává, že většinu z nich nezná a nezajímá ho to (má přece Zelenku

) a Sheppard je prostě ohodnotí výborně. Pak ten rozhvor Shepparda s Teylou a Rononem, kteří toho moc na práci neměli, ale Ronon mi přišel celkem v pohodě a i ta Teyla až na ten její ustaraný výraz, který nasadila hned na začátku.
Rodney se Sheppardem se zase jednou skvěle doplňovali a to, jak přišli spolu na ten nápad (netuším, co to vlastně bylo

), bylo jako za starých časů.
Rodney! Konečně z něj udělali normálního člověka, neblábolil, choval se jako v Siege, kde se jim naposledy povedlo jeho osobnost nějak normálně napsat.
Záběr na Shepparda, jak sedí v křesle byl docela inovativní a to mi dává naději, že si snad režiséři ještě s příběhem umí pohrát.
To že Jewel v téhle epizodě bude, jsem tušila, aspoň to teda naznačila v jednom rozhovoru a rozhodně vypadá zajímavě. Mám ji ráda už z Firefly, kde sice měla úplně jinou roli, ale docela se mi líbila. Doufám, že z ní neudělají jen doktorku s prsama, co bude chrlit lékařské termíny.
Ale co mi vadí je, jako by se v posledních epizodách snažili dohnat tříleté manko. Mezi Elizabeth a Teylou nikdy žádný vztah nebyl, sotva spolu promluvily a najednou chodí na oběd a mluví o velení.
Elizabeth se mi tu líbila. Nevím, jak se k její postavě postavit. Někdy dělá jeden kopanec za druhým a jindy jenom zírám, jak je dobrá.
Taky tu někdo zmiňoval to, jak se jim chyby vrací a já říkám "it was hell about time". V SG1 tohle nikdy neřešili, a to je podle mě u SGA velký krok kupředu.
Na 4 sérii se i přes změny těším, i když doufám, že se zachrání nějak normálně a ne že jim přiletí na pomoc zrovna Carterová
Ve chvíli, kdy aktivovali štít a zároveň tam letěl ten paprsek, jsem zatínala zuby, to se mi už dlouho u něčeho nestalo.
Myslím, že to byl zatím nejlepší cliffhanger, s pomalejším rozjezdem a skvělým koncem...jen ta Elizabeth mi dělá starosti...copak s ní asi provedou? Bude se léčit, učit znovu chodit? To by mohla být nějaká ta její linie, o níž mluvili. A kdo bude na Atlantis zatím velet? Sheppard? Asi by to nechtěl, je to spíš člověk do terénu s týmem. Ellis, popř. Caldwell? Nevím...podle toho, jak Elizabeth říkala, že se IOA líbí, že mají ve velení civilistu, ale v krizi přebírá velení armáda, by to mohl být někdo, kdo je tak trochu obojí...
Tolik otázek a tak málo odpovědí. Doufejme, že dají nové epizody už v červenci. Už je červenec?

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.