Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 6.2.2007 - review epizody 319

6.2.2007 - review epizody 319

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 02.2.2007 21:52:17
Anubis.22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Takže po druhém skouknutí tohoto dílu oficiálně prohlašuje tenhle díl za nejlepší ze třetí sezóny, a možná i nejlepší díl atlantis vůbec. 10/10.

Hlavně ať se tam ty potvory i Michael objevují dál, a ať těch potvor ještě přibejvá, do milionů.
Jinak byly opravdu mnohem lepší než trapní Asurani. Kéž by tohle byli hlavní záporňáci.
Opravdu by mně teď naštvali kdyby Michaela hned zabili. V té postavě je potenciál.

Příspěvek 02.2.2007 22:29:09
Zumik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Anubis.22 píše:
Takže po druhém skouknutí tohoto dílu oficiálně prohlašuje tenhle díl za nejlepší ze třetí sezóny, a možná i nejlepší díl atlantis vůbec. 10/10.

Hlavně ať se tam ty potvory i Michael objevují dál, a ať těch potvor ještě přibejvá, do milionů.
Jinak byly opravdu mnohem lepší než trapní Asurani. Kéž by tohle byli hlavní záporňáci.
Opravdu by mně teď naštvali kdyby Michaela hned zabili. V té postavě je potenciál.

kdyby ho chtěli zabít tak by to udělali v tomhle díle, takle si myslim že s náma ještě chvíli vydrží

Příspěvek 02.2.2007 22:34:08
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tenhle díl se mi celkově líbil. Akorát mě trochu vadí pitomý (netaktický) chování postav. Teyla vleze sama do místnosti, Ronon taky aniž by se ozval, mariňáci, na který letí stíhačka, běžej k sobě místo od sebe, Shepp nenabere Michaela (i když tady chápu že by to pak asi moc nemohlo pokračovat), Ronon stojí a čumí, jak ho obkličují, místo aby střílel (nevěděl přece kolik jich je). Bugpeople jsou dobrý, ale chytěj celkem 3x někoho z týmu a jediný zranění je škrábanec na obličejí Rodneyho. Kdyby s tímhle napadl Wraithy tak by se asi umlátiti k smíchu (i když zase můžou být odolní proti omračovačům, ale jak chtějí ty Wraithy zabíjet když jejich útok přežijou i lidi?). A co by mě taky hodně zajímalo - kde se bere pára v těch trubkách když je to léta nepoužívaný komplex? To tam má Michael jako nějaký topení nebo teplou vodu? :D A že jim vůbec není divný že se tam všude svítí? Fuj to jsem se rozohnil, ale stejně jsem se moc bavil - těším se na další vývoj.

Příspěvek 02.2.2007 22:34:15
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wenca píše:
clie píše:
Nedávno jsem si řikal že jde Atlantis do kytek, většinu třetí série se nudim a tak jsem si tenhle díl pustil, že si u toho budu něco dělat. Sem se nějak zadíval a najednou konec :D fakt dobrej díl, doufám že v tom budou pokračovat. Poslední 2 díly opravdu za něco stály a Ronon dokonce použil krom svalů i mozek, snad to nebylo na dlouhou dobu naposled :D . Jen tak dál

Tak mě se tenhle díl teda moc nelibil .... :oops:

Každému se líbí něco jiného ;-)

Příspěvek 02.2.2007 22:44:40
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kanzaki píše:
Tenhle díl se mi celkově líbil. Akorát mě trochu vadí pitomý (netaktický) chování postav. Teyla vleze sama do místnosti, Ronon taky aniž by se ozval, mariňáci, na který letí stíhačka, běžej k sobě místo od sebe, Shepp nenabere Michaela (i když tady chápu že by to pak asi moc nemohlo pokračovat), Ronon stojí a čumí, jak ho obkličují, místo aby střílel (nevěděl přece kolik jich je). Bugpeople jsou dobrý, ale chytěj celkem 3x někoho z týmu a jediný zranění je škrábanec na obličejí Rodneyho. Kdyby s tímhle napadl Wraithy tak by se asi umlátiti k smíchu (i když zase můžou být odolní proti omračovačům, ale jak chtějí ty Wraithy zabíjet když jejich útok přežijou i lidi?). A co by mě taky hodně zajímalo - kde se bere pára v těch trubkách když je to léta nepoužívaný komplex? To tam má Michael jako nějaký topení nebo teplou vodu? :D A že jim vůbec není divný že se tam všude svítí? Fuj to jsem se rozohnil, ale stejně jsem se moc bavil - těším se na další vývoj.

Je pravda že ty potvory celkem nic zajímavého nepředvedly. Mariňáky vlastně dostal Michael stíhačkou, takže ve větším počtu by možná někoho mohli umlátit čepicema, kdyby ovšem nějaké měly :lol: . Je jasné že hlavním postavám se nic stát nemůže, ta pára byla efektivní, kdyby tam nebyla elektřina tak toho moc nevidíme, chovají se divně, ale o čem by to pak bylo a hlavně ... tohle je sci-fi :wink:

Příspěvek 02.2.2007 23:43:54
Neználek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hm, tak jsem to teda taky viděla a popravdě-moc se mi to nelíbilo...
Je fakt, že mě hooodně ovlivnila SG-1...taky Vetřelce moc nemusím, honění po chodbách taky ne (jak poprvé skočil na Ronona, tak jsem se fakt lekla... :cry: )
A to, že se úzkostlivě snažili neukázat toho příšerobrouka, mi přišlo trochu "starý"
A Shepp je asi fakt dobrej pilot, když nenabral ani jednoho brouka... :wink:
Ale na druhou stranu-to že se vrátil Michael je fajn...
Dobrej byl ten začátek s Rodneym v tělocvičně :D (i když mi přijde divný, kde se na Atlantis vzalo príma kimono se žlutým páskem...pochybuju, že bylo jeho vlastní-a jestli opravdu nebylo, tak určitě neměl právo brát si hnedle žlutej pásek, ale to je trochu OT)...připomnělo mi to moje začátky s bojovým uměním a hlavně první závody-to jsem fakt schytala pěknejch pár kopanců do břicha... :( (to je ještě víc OT...pardon)
Ale určitě to nebyla nejhorší epizoda...a přibylo jim pěknejch pár starostí... 8)

Příspěvek 03.2.2007 01:25:00
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem se právě dodíval a přemýšlím, jak tuhle epizodu ohodnotit. Nejdřív jí tedy rozeberu a nakonec se rozhodnu.

Vetřelci. Mírné zklamání. Musím říct, že tady nebylo to stínování a ukrývání příšer před divákovými zraky na efekt, ale spíš proto, že jim nic moc nezbývalo. Když je z dálky ukázali celé, tak prostě vypadali jako lidé navlečení do maškarních oblečků. Možná jsem to trochu přehnal, ale tak mi to připadá. Doufám, že než se vetřelci znovu objeví, tak na nich zapracují. Být jimi, tak bych možná přemýšlel vyměnit jen kostýmy za kombinaci kostýmů a CGI animace. Vím, bylo by to dražší, ale rozhodně by to vypadalo o hodně líp. Na detaily by používali masky a z dálky animaci.

Ale tohle byl snad jediný zápor téhle epizody. I když veliký. Teď už budu jen chválit. Největší plus tohohle dílu byl bezesporu Michael. Panečku to je záporák. Konečně dostávají bad guys nějakou tvář. On je padouch, jakého mám ze všech nejraději a to dvojznačný. Na jednu stranu parchant, který páchá zvěrstva a na druhou "oběť lidí", který dělá co může, jen aby přežil a přeci jen ho člověk musí trochu chápat. Conor je v té roli naprosto skvělý a doufám, že to s Asuřany vyřeší co nejrychleji a hlavním záporákem se stane Michael.

Dále doufám, že Ronon bude nadále učit Rodneyho sebeobraně a nebude to jen epizodní záležitost. Rád bych jednou viděl Rodneyho v akci a ne jen vystrašeného a krčícího se. A jinak vůbec Ronon byl v téhle epizodě, jak už tady mnohokrát padlo, hodně dobrý. A Teyla mi ani moc nevadila, takže taky dobré. :wink:

Jinak si přeju, aby v tomhle příběhu pokračovali, protože kdyby se z toho stala třeba ve čtvrté sérii hlavní příběhová linie seriálu, byl by to opravdu nářez.

Teď jsem si ještě vzpomněl. Další menší výtka je k akci. Připadá mi hrozně stereotypní. Co se akce týče, je mým nejoblíbenějším dílem Sateda. Konečně nějaký inovativní přístup, zpomalené záběry, špičkové kaskadérské kousky. Ale to byla očividně bohužel jen epizodní záležitost. Teď je to jenom střílení z P90ek na všechny strany. Sice dobré, ale rozhodně ne dechberoucí. Prostě si myslím, že by to tu akci chtělo nějak oživit, právě jako ve zmíněné Satedě. Ale to není výtka k tomuhle dílu, ale spíš obecně k Atlantis.

Tak teď k bodovému ohodnocení. SG-1 jsem dal 9/10. Ale tohle byly natolik odlišné díly, že je rozhodně nehodlám srovnávat, nehledě na to, že nemám rád porovnávání obou seriálů a předhánění se v názorech, který že díl byl tentokrát lepší. Takže dal bych 8/10, protože se musím příznat, že se mi minulý díl asi líbil o něco víc. Ale přeci jenom Michael ten bodík ještě přihodí a možnost, že tahle story line bude pokračovat dál se mi hrozně líbí. Tudíž konečný verdikt 9/10. A doufám, že příště už konečně šahnu po nejvyšším hodnocení. :wink:

Příspěvek 03.2.2007 05:09:05
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to clie: Já vím že je to sci-fi, ale není to milatary-fi :D Navíc mi prostě už od dob StarTreku přijde strašně ohraný, že když hlavní hrdiny někdo doprovází, tak už na začátku dílu přesně vím, kdo zemře. :(

Příspěvek 03.2.2007 14:24:52
Wenca Airman
Airman

Odpovědět s citací

To Markus:
Musím souhlasit, jak běžel ten brouk tak vypadal jako člověk s maškarním oblečkem, toto vyjádření je podle mě zcela přesné. Oni jsou všichni lidi (Unasové, Wraithové, Lido-Brouci, Asgardi z dob minulích (jak byli zamrzlí) a je toho více...

EDIT: Nemusíš citovat celý sáhodlouhý příspěvek, zvlášť když je jen o jeden/dva příspěvky na tebou. Stačí napsat krátce na koho reaguješ, tak je není forum tak roztahané a je přehlednější. Pomeranc

Příspěvek 03.2.2007 19:34:16
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak nevím jak vám ,ale mě přišlo že čerpaj z SG-1: Anubis-Michael byly oba vyvrhelové vrátily se .Anubisovy supervojci a Michaelovi super brouci není vám to podobný??Mě to příjde velmi podobný .Jinak fakt dobrej díl a taky jsem se leknul :lol: :lol: Ale jak tu stíhačku dokázal pilotovat :?
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 03.2.2007 21:50:33
Asgard007 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to Phebeus: souhlas, podobnost s Anubisem a jeho zbrojním programem je více než zřejmá, možná i proto končí SG-1, aby se "scénáře vývoje" příběhu příliš často neopakovali (to admin´s: sorry za drobnou odchylku od tématu, buďte schovívaví). John pilotoval wraitskou stíhačku několikrát, takže není divný, že ji využil i tentokrát.
Thor : „...senátor Kinsey. O’Neill navrhoval, abych vás za vaše činy poslal na nějakou vzdálenou planetu. Ale jsem si jistý, že to myslel jen jako žert.“
Kinsey: „To určitě, veliteli...“
Thor: „‘Nejvyšší’ veliteli!

Příspěvek 03.2.2007 22:32:23
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kanzaki píše:
to clie: Já vím že je to sci-fi, ale není to milatary-fi :D Navíc mi prostě už od dob StarTreku přijde strašně ohraný, že když hlavní hrdiny někdo doprovází, tak už na začátku dílu přesně vím, kdo zemře. :(

Jo je to trapný a kdyby tam ti mariňáci nebyli, tak by bylo akorát o 4 mrtvoly méně a to, že se neozvaly, by se dalo ve scénáři vyřešit jinak. Jak bylo v Galaxy Questu: "Já jsem jenom člen posádky číslo šest. Zabili by mě hned na začátku." :lol:

Příspěvek 04.2.2007 00:20:17
Ronon_Sokol Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Díl super, já sem jenom doufal že dostane Rodney větší nášup od Ronona a on má ještě k tomu chránič na břicho, měl mu dát aspoň do hlavy :lol: . Jinak taky sem se podivil nad kimonem a žlutým páskem, třeba si ho ale Rodney objednal ze Země, protože se rozhodl že se zlepší v boji muže proti "muži" (Rodny :D ).
Jinak Ronon si to pěkně dával akorát ty potvory byli nějak slabý, sice vydržely ale že když nic neudělaly Rononovi ani Rodneymu nevim jak by si dávali Wraithy což sou pěkný korby :D
Ronon is the best!!!

Příspěvek 04.2.2007 07:34:19
Dragoon_X Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Si nemůžu pomoct ale mě se tento díl nějak moc nelíbil mno :(
Teal’c: „The crew appears to have abandoned ship, General Hammond.“
Hammond: „That’s good news! I don’t mind telling you, we’re all been holding our breath down here.“
Teal’c: „That is most unwise.“
Hammond: „Yes, of course, Teal’c.“

Příspěvek 04.2.2007 15:20:03
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Díl se mi líbil. Taková pěkná hororová atmosféra (i když já horory moc nemusim, ale proto, že tam umírají lidé *pokrčění rameny s úsměvem*). A team byl opravdu team :).

Znovuotevření linie s Michaelem je skvělé, doufám, že ot rozvedou. Michael je jediný Wraith, ke kterému cítím sympatie (i když je to pěknej hajzlík, ale kdo by se divil poté, co mu všichni udělali...;-)...i když vyvraždění národa...). Jednak nemá rád lidi a jednak vlastně ani Wraithy :).

Ronon s Teylou zase něco řekli, i víc než jedno slovo a smysluplného (ovšem velice blbé mi přišlo, když se beze slova odpojili od skupiny - co to sakra bylo???).

PS: Rodney opravdu nemá na žlutý pásek právo...:? (to je ta komická vložka, no, ale jinak byla scéna dobrá :)).

EDIT: Ještě jsem zapomenula zmínit: Je ji jedno, v jakém pořadí se to točilo. Mají si to hlídat. Měli několik možností, jak by se mohli zmínit o Carsonovi...a opět nic. Přece toho nechci tolik...jen víc než nic :x
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách