Každopádně pěkná epizoda, i když se přiznám, že jak mě jednu z mála bavilo The Ark, tak tady jsem se zase nudila já.
Atmosféra byla budovaná pěkně, to zase jo. A je fajn vidět, že jeden Wraith dokáže udělat pěknou paseku a Rodney (!) do ní musel vyprázdnit celý zásobník a to ji ještě neskolilo. Rodney in action, to se mi vůbec líbilo
Líbil se mi přístup všech ke královně, žádné kamarádíčkování, pěkně tvrdě a to už pochopila i Elizabeth.
Teyla a "souboj vůlí", to bylo moc fajn, konečně zase měla co dělat a vlastně všechny zachránila.
Tentokrát je ale vidět, že Ken Cuperus je nováček a úplně všechny postavy nevystihl. Třeba se mi nezdálo, že by Rodney Teyle nevěřil, když to byl on, kdo jí přesvědčil, že dokáže letět s Wraithskou lodí.
Nejvíc se mi líbila procházka ve skafandrech po mořském dně, protože já sice klaustrofobií netrpím, ale když jsem viděla, jak jsou bytelné a jak jim ruce jen tak bezvládně v těch skafandrech visí, no, řekněme, že bych tam nechtěla být.
Jen mi trochu vadila ta úvodní scéna, kdy zase trochu shodili Rodneyho...jako, nechci se nějak zastávat toho, že si nepamatuje jména svých vědců, ale...je to výborný vědec, který většinu (i volného) času tráví v laboratoři a pokud to není vyloženě někdo úplně zapamatovatelný, tak jsou pro něj něco jako jména nedůležitá. Vždyť jen zapamatovat si Zelenku mu trvalo půl roku
Ronon se mi tu, nevím proč, líbil. Byl stejná vrčící bestie jako jindy, ale jeho odpověď na Teylinu žádost, aby neváhal, když ji královna ovládne, mě opravdu pobavila...mně stačí málo
Jen jsem trochu nepobrala, proč s nimi byla Elizabeth...a kdo sakra celému tomu cirkusu ve městě velí, když jsou dva (nebo vlastně tři) nejvyšší velící někde v tahu.
Velké plus je nepřítomnost hudby. Myslím, že takové pěkné ticho dokáže vybudovat atmosféru líp než dunící orchestrálka a tady jim to vyšlo. Jen by to příště chtělo, aby zase nezabíjeli červená trika/vedlejší postavy, ale to je u SG normální a u SGA to zase tak časté není, tak jim to odpustím.
Ale opravdu jsem se trošku nudila. Moc běhání po chodbách a prostě nějak jsem po nadšených reakcích čekala víc.
Carsona nezmínili, což snad příště napraví, ale silně o tom pochybuju.

A Sheppardovo "OK kids, ..." když uklidňoval Ronona a McKaye při hádce, nemělo chybu