Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 6.2.2007 - review epizody 318

6.2.2007 - review epizody 318

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.1.2007 22:44:26
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Hmm, tak ta verze, co jsem si stáhla, mi poskočila asi o deset vteřin, tak úplně nevím pointu, ale dobrý :D
Každopádně pěkná epizoda, i když se přiznám, že jak mě jednu z mála bavilo The Ark, tak tady jsem se zase nudila já.

Atmosféra byla budovaná pěkně, to zase jo. A je fajn vidět, že jeden Wraith dokáže udělat pěknou paseku a Rodney (!) do ní musel vyprázdnit celý zásobník a to ji ještě neskolilo. Rodney in action, to se mi vůbec líbilo :D
Líbil se mi přístup všech ke královně, žádné kamarádíčkování, pěkně tvrdě a to už pochopila i Elizabeth.
Teyla a "souboj vůlí", to bylo moc fajn, konečně zase měla co dělat a vlastně všechny zachránila.
Tentokrát je ale vidět, že Ken Cuperus je nováček a úplně všechny postavy nevystihl. Třeba se mi nezdálo, že by Rodney Teyle nevěřil, když to byl on, kdo jí přesvědčil, že dokáže letět s Wraithskou lodí.
Nejvíc se mi líbila procházka ve skafandrech po mořském dně, protože já sice klaustrofobií netrpím, ale když jsem viděla, jak jsou bytelné a jak jim ruce jen tak bezvládně v těch skafandrech visí, no, řekněme, že bych tam nechtěla být.

Jen mi trochu vadila ta úvodní scéna, kdy zase trochu shodili Rodneyho...jako, nechci se nějak zastávat toho, že si nepamatuje jména svých vědců, ale...je to výborný vědec, který většinu (i volného) času tráví v laboratoři a pokud to není vyloženě někdo úplně zapamatovatelný, tak jsou pro něj něco jako jména nedůležitá. Vždyť jen zapamatovat si Zelenku mu trvalo půl roku :wink: Ale zase bylo fajn ho vidět, že dokáže dávat jasné a přesné rozkazy a rozhodně nijak nepanikařil nebo nekecal blbosti jako jindy, to mi asi musí stačit :roll:

Ronon se mi tu, nevím proč, líbil. Byl stejná vrčící bestie jako jindy, ale jeho odpověď na Teylinu žádost, aby neváhal, když ji královna ovládne, mě opravdu pobavila...mně stačí málo :lol:

Jen jsem trochu nepobrala, proč s nimi byla Elizabeth...a kdo sakra celému tomu cirkusu ve městě velí, když jsou dva (nebo vlastně tři) nejvyšší velící někde v tahu.

Velké plus je nepřítomnost hudby. Myslím, že takové pěkné ticho dokáže vybudovat atmosféru líp než dunící orchestrálka a tady jim to vyšlo. Jen by to příště chtělo, aby zase nezabíjeli červená trika/vedlejší postavy, ale to je u SG normální a u SGA to zase tak časté není, tak jim to odpustím.

Ale opravdu jsem se trošku nudila. Moc běhání po chodbách a prostě nějak jsem po nadšených reakcích čekala víc.

Carsona nezmínili, což snad příště napraví, ale silně o tom pochybuju.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.1.2007 21:57:36
tommi86 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Docela pěknej díl, ale potom předchozím mě to příliš nenadchlo, sice po dlouhé době byli v akci Wraithové (resp. 1 wraithka), ale bylo to opravdu moc běhání z místa na místo a celkem takové nic moc, hudba ta tam (ale je to plus).
Jinak v akci i Zelenka a docela měl i prostor. :) A Sheppardovo "OK kids, ..." když uklidňoval Ronona a McKaye při hádce, nemělo chybu :D

A jinak nebyl sem zas tak daleko od toho, že bude ovlivňování mysli :wink:

Příspěvek 25.1.2007 08:10:57
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tentokrát musím zcela ve všem souhlasit s Klenotkou. Přesně vystihla to, co jsem si z té epizody odnesla já. Podle mě se z toho námětu dalo vytřískat víc, přesně tak, trošku jsem se nudila. Teyla konečně aspoň jednou nebyla páté kolo u vozu, ale i tak mi je její postava čím dál víc nesympatická.
Všichni jsme se konečně dočkali Wraithů (teda aspoň jednoho), ale mohlo to být mnohem napínavější. I tak nebyla tahle epizoda špatná.
To, že nezmínili Carsona, mi opravdu vadilo.

Jinak, asi mi to taky nějak uniklo. Proč tam tedy vlasně s nimi byla Elisabeth?
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 25.1.2007 08:28:34
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě se to líbilo, líbilo a líbilo!!! MOC! Seděla jsem u toho od začátku do konce a adrenalin mi pomalu stoupal od žaludku někam do krku - pěkně vystupňované napětí - dokonce jsem se i bála. Ta královna byla pěkná stvůra a já si tolik přála dalšího Wraitha - na oplátku se mi zdálo celou noc o invazi Wraithů na Zem. Pěkně temně hučely jejich plavidla oblohou - a víte kde byla nejlepší skrýš? Ve škole!
After hard working I like hard playing

Příspěvek 25.1.2007 17:57:04
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda bylo hodně zajímavá. A konečně po osmi dílech (počítám li Phantoms) se tu objevil Wraith. Jinak většinu věcí tady už většina z vás vystihla takže akorát taky jenom řeknu, že to, že se nezmínili o Carsonovi mě taky docela naštvalo. 4/5
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 25.1.2007 20:17:00
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

pokial som pochopil, tak ta zakladna na morskom dne je ta ista, na ktorej predtym sedela Atlantis, ked bola potopena, ze??

Pekne velka...

Příspěvek 25.1.2007 20:30:48
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Díl byl moc pěkný, napětí bylo cítit a to se mi moc líbilo. Běhaání po chodbách mi nevadilo. Že zabíjejí vedlejší postavy? A koho by teda měli zabíjet? Minule to odlesl Carson a půlka lidí kolabovala :D
Radek byl taky fajn, i když všechny jeho věty byly takové, no jak to říct poviné. např. ''Na senzorech nic není.'' apod.

By mě zajímalo co z toho teda nakonec vytěží, jestli nějak využijí tu stanici, nebo Wraithský cruiser? :D

Tahle epizoda mi přišla tentokrát o chloupek zajímavější než SG-1. :wink:

EDIT: Téma pročištěno.

Jo a ještě, Carson tam byl hned dvakrát, 1) V minulých dílech jste viděli a 2) v titulcích (překvapivě). Ale samozřejmě mi je jasné o co vám šlo. Ale tak se nejde moc divit, vemte si ten způsob jak se epizody točí = různě napřeskáčku. No a v tu chvíli se ještě neví v jakém pořadí se budou vysílat, tak než by něco zmiňovali tak tu postavu radši vynechají úplně. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 26.1.2007 00:04:02
General
General

Odpovědět s citací

Že zabíjejí vedlejší postavy? A koho by teda měli zabíjet? Minule to odlesl Carson a půlka lidí kolabovala :D

Moc hezky řečeno :lol: Nadáváme na umírání červených triček a když to pak opravdu někdo odnese, tak je z toho málem povstání (tady je to pohoda, koukněte na GW fórum :D )

By mě zajímalo co z toho teda nakonec vytěží, jestli nějak využijí tu stanici, nebo Wraithský cruiser?

Já bych řekla, že asi jo. Epizody už bývají ke konci více méně propojené a řekla bych, že ta stanice...no, jak tak znám naše scénáristy, tak přijdou o ten cruiser i o tu stanici, ale určitě ji využijou :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.1.2007 12:18:03
Chaotic Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Do zápletky zase po delší době konečně i zapojili nějakého toho wraitha, abychom nezapoměli, kde se vlastně skrývá "zlo".
Provedení se jim docela povedlo, člověk v postupných pasážích dokonce i získal nejistotu s tím, jakýže je konečný počet "návštěvníků" a tím zde přišla i stísněnost, zda-li nepřišli wraithové s nějakou novou fintou na dobytí atlantis, narozdíl od většinou nalinkovaného děje. Ovšem, kdyby zas nezařvali dvě "noname" postavy, ale kdyby byl třeba místo nich těžce raněn Sheppard, určitě by to diváka přivázalo k obrazovce pevněji a nebyl by zde onen "untouchable hero" efekt. (viz. trapme své postavy v BSG :) )

To, že povýšili Teylu pro tento díl na post herce a nikoliv křoví jako obvykle, je zajisté plus, jen mi není zcela jasné kdo s tím nápadem oklamat královnu přišel. Navíc její vzpurný výraz při "rozhovoru" s Weirovou dává člověku naděje, že by se její postava mohla teoreticky i vyvíjet (na což zas tak zvyklí v SG nejsme).
Narozdíl od Teyly Ronon hrál o5 svou stálou roli, kýčovitě okořeněnou čelním střetem se silovým polem (u Mitchela mi to přišlo vtipné, ale tady už ne...).
Dost mě udivilo, že Shep neměl nahnáno, jak Rodney začal střílet na královnu, protože jak si vzpomenu na předešlý díl, kdy v Orionu Rodney střílel s otočenou hlavou vzad a zavřenýma očima po nepříteli :) , tak tohle mi příjde jako dost velká cesta jež ušel... Jinak řekl bych že Rodney je jediná znatelně vyvíjejícíse postava. Je hlavně vidět posun od naprostého "posery" který odevšaď vezme roha a prchá do bezpečí, v mnohem menšího poseru, který když je třeba už i udrží zbraň a hlavně je hned "hrr" pro záchranou akci.
Jinak ještě by mě zajímalo, jak dlouho (a jestli vůbec) jim v arzenálu vydrží wraithský křižník...(a když jsem si scénáristi vzpoměli na wraithy, tak by mě zajímalo copak se stalo s Aidnem Fordem...)

No, takže až na trochu balamutění s faktickými reáliemi, si atlantis stále drží svou neměnnou kvalitu.

P.S.(alias EDIT) Čekal jsem, agresivnější reakce. :wink:
Naposledy upravil Chaotic dne 26.1.2007 19:10:33, celkově upraveno 1
[img][http://www.anis.xf.cz/ban.gif]http://www.anis.xf.cz/ban.gifhttp://[/img]
Vše je o úhlu pohledu...

Příspěvek 26.1.2007 14:37:14
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tvoje blbé tlachy začínají lézt uživatelům tohoto fóra pěkně na nervy...
A začínáš se pěkně podobat jistému člověku.....
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 26.1.2007 15:33:26
General
General

Odpovědět s citací

Chaoticu, na kritiku máš jistě právo, ale psát o nějakém vyměšování...jako to nám nikdy neřekli ani ve FS, natož v SG, nemluvě o tom, že je to pěkně nechutné téma.:?
A pak, napsat "P.P.S. Blbé tlachy? Nikdo vás to nenutí(l) číst." to je přímo výzva k tomu, aby se s tebou začal někdo hádat a vyvoláváš tak flame. Takže se trochu mírni ve výrazech a kroť vášně.

Příspěvek 26.1.2007 17:09:24
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Asi tak no, jestli ti SG vadí, tak jak jsi nám to nalíčil, tak si to radši piš do poznámkového bloku a neotravuj s tím ostatní lidi. Nebo se přestaň dívat na SG, ať pak nemáš co kritizovat;-).

Příspěvek 26.1.2007 19:10:45
Shorty

Odpovědět s citací

Chaotic píše:
A co hůř, zase budou z lidí dělat debily. Jakmile řekli, že výbuch wraithské lodě zXnásobí "geotermální energie" což zasáhne i Atlantis tak sem to málem vypínal. Jaký výbuch... co to melou jak co znásobí?
Jakože nevím, co je na tom k nepochopení? Jestli to nedokážeš inteligenčně pobrat, tak to je mi tě vážně líto. Jaký výbuch? No přece autodestrukce křižníku. Všem ostatním to asi došlo. A co znásobí? Já ti nevím, ale když někde, kde je tenká planetární kůra, že by ji mohl "protrhnout" nějaký výbuch, vybuchne wraithský křižník, tak dá celkem rozum, že to uvolní tu energii, která je pod tou kůrou. A to je ta "geotermální energie". Mimochodem je to celkem běžně používaný pojem. :wink: Ale ty ho zřejmě asi slyšíš poprvé.

Příspěvek 26.1.2007 19:57:58
Lipper Airman
Airman

Odpovědět s citací

nooo thak asi sa vas Chaotic zlakol ludia kedze cely svoj prispevok zmenil :).... tedi si to aspon myslim kedze v tomto nic nekritizuje a niekto tu dal quote na to co v tom prispevku teraz nieje :D
00000010 01000111 01110010 01100001 01110100 01110101 01101100 01110101 01101010 01100101 01101101 00101110 00100000 01001101 01100001 01110011 00100000 01001001 01010001 00100000 01101110 01100001 01100100 00100000 00110001 00110000
http://www.paulschou.com/tools/xlate/
( Help na rozlustenie :) )

Příspěvek 26.1.2007 22:02:42
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě se tento díl líbil asi skoro nejvice s celé 3 sezony v tomhle díle je zase taková až hororová atmosféra která dílu dodává na zajimavosti na spádu. Prostě skvělý dil který už tu nějakou chvíli nebyl.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách