Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 27.1.2007 - review epizody 314

27.1.2007 - review epizody 314

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 18.1.2007 16:14:59
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tohle je opravdu, ale opravdu špatné...

Vynikající díl, skvěle zpracovaný, ale co je moc, to je moc... Carson patřil (nejen díky své krásné angličtině) mezi to nejlepší v SGA vůbec, a teď je pryč... ani důchod, ani povznesení :cry:

Začínám mít pocit, že každý doktor v sériích SG umře....

OT: Ještě jednou někdo šáhne na Pány Mistry "Titulkáře", nechť ho stihne hrozná kletba Wraithů!
Shal kek nem´ron brother...

Příspěvek 18.1.2007 16:15:22
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pre mňa asi najlepší diel Atlantisu dotera.
5/5. :D
Namakane urobený, super pohľad na mesto rôzne vzťahy, rozhovory. .. čo myslíte o kom hovorila na začiatku Teyla?
No a Carson to bolo strašne zlaté ako presviedčal všetkých aby išli na ryby, proste fascinujúce, o tom že odíde som vedel, ale že zomrie nie, tak ma to dosť prekvapilo - i to ako zomrel. A potom ten dojemný koniec, fakt sila a to na tom móle...
Tento diel som pekne dlho predýchaval.
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 18.1.2007 16:30:09
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Máš asi pravdu Awaste joko kdyby byli doktoři v SG-1 a SGA prokletí. Když umřela Janet tak mě to trochu vzalo ale Beckettova smrt to jsem musel rozdýchvat pořádně
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 18.1.2007 16:32:20
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No pro mě jsou stále nejlepš díly Atlatisu The Siege Part I,II i III ale souhlasím s tím že tenhle díl je jeden z těch lepších dílů :)
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 19.1.2007 12:59:25
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak jelikož do titulků je ještě dost daleko a tohle je přece jen nová epizoda, zkusmo jsem to tu odemkla. Ale jestli se diskuze rozhoří nanovo, tak to zamknu znovu.

Promazala jsem veškerý OT o titulcích a prosím všechny, aby se nenechali vyprovokovat a rádoby chytrolíny a šťouraly, kteří se nutně musí zapojit do každé diskuze, aby si to příště nechali pro sebe nebo to řešili přes PM.

Smazala jsem dvě stránky OT a pokud si někdo chce stěžovat, může, ale mně do pošty.
Takže pokračujte v diskuzi o epizodě a pokud musíte nutně vědět, jak jsou na tom s titulky, a jste tu prvně a nemůžete najít jednu celou velkou sekci o titulcích, tak se ptejte aspoň slušně a bez urážek.
Děkuji.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 19.1.2007 14:21:54
Slejtr Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No neobvyklem (jsou v sekci kde sehnat nove epizody) rozhazel sem to kam me napadlo.Nebo si myslis ze by me nechali zalozit tema v sekci titulky?Muzu to skusit :D (nevyslo to :wink: ) konec :offtopic:

Co se tyce epizody asi se mnou nebudou mnozi souhlasit ale ja sem tomu i rad ze zahynul nekdo z hlavnich postav ne z osobniho duvodu ale ukazuje to na to ze nejsou nesmrtelni a supermani coz se mi v minulych epizodach moc nelibylo (treba jak Sheppard pristal s tou lodi ikdyz to ovladani videl uplne poprve :shock: ) to kouskovani po ruznych casech bylo dobre :) a zase se trochu odhalilo neco z jejich soukrmi, no tet bych si dal zase nakou bitku s wraighty.A taky doufam ze Becketa nahradi nakou kockou jako to udelali v SG1 za fraiserovou :twisted: :lol:

Příspěvek 19.1.2007 15:52:23
Jockey[CZ] Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

hezkej dil po dlouhy dobe hlavne tam nebyl ten hroznej americkej happyend a to se mi libi ale necekal jsem ze mu neco stane potom co ten nador odevzdal tomu pyrotechnikovi a jeste se mi zdalo divny to ze o carsonovi mela weirova proslov o tom pyrotechnikovi ani zminka

Příspěvek 19.1.2007 17:50:12
Anubis.22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, dál vypadá určitě výborně, ale počkám si na titulky a kouknu se na to znovu.
Zatím hodnotím 8/10.

Příspěvek 19.1.2007 20:21:00
Sheppard86 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Možná se budete divit, ale díl Sunday byl pro mě totální zklámání...bylo to příšerné...když vemu v potaz, o co všechno se Carson zasloužil, kolik lidí zachránil (např. z Ronona dostal 2x Wraithskou GPSku, zabil Wraitha, který by ho jinak umlátil, zachránil Sheppa před přeměnou v brouka, našel způsob, jak zneškodnit Luciosův feromon, když do něj byli všichni "zamilovaní" a určitě toho udělal mnohem víc, všechno tu vypisovat nebudu) a oni ho v podstatě takhle odbyli, skoro žádný emoce, obřad úplně trapný, ani tam nebyla ta jeho přítelkyně Cadmanová, což mě úplně zarazilo...

Když si vzpomenu na díl Meridien z SG-1, který byl hrozně smutný a to se Daniel jenom povznesl, nezemřel, ale kolik lidí se sním přišlo rozloučit (i když pravda, Carsona to rozškubalo, takže by si s ním moc nepokecali, ale čekal jsem, že je to víc vezme)...

Rozhodně nechci z SGA nějakou telenovelu, to ne, ale Carson si zasloužil víc, než jenom takové odbytí....

K epizodě bych ještě dodal, že byla v podstatě tak na 20 minut, protože se furt opakovaly tytéž události....no jestli bude takto SGA pokračovat a 4. série bude něco takovýho, tak sbohem SGA

Kde jsou ty časy úplně skvělé první série, kde byly opravdu super díly, Wraithové a plno nápadů....i druhá série nebyla špatná, ale teď? Který z dílů ze třetí série byl opravdu dobrý? No Man's Land, Common Ground, Tao of Rodney? - to je podle mě všechno.... scénáristům docházejí nápady a druhá polovina 3. série je totálně nudná... navíc nám tak nějak zmizeli Wraithové a místo nich přišli opět již v SG-1 tolik populární Replikátoři...no prostě sorry, ale originalita se z SGA odpařuje jako pára z vody s každou novou epizodou...aspoň já to tak vidím :(

P.S. Omlouvám se HAckovi, omylem jsem se překlikl a založil nové téma....samozřejmě jsem to chtěl hodit sem...

Příspěvek 19.1.2007 20:39:42
Jack_xy

Odpovědět s citací

Sheppard86 píše:
např. z Ronona dostal 2x Wraithskou GPSku

Prosím zdrž se podobných komentářů..GPSka je neco naprosto jiného akorát pleteš lidem hlavy.Díky :)

Příspěvek 19.1.2007 20:59:49
Sheppard86 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sorry, myslel jsem to ze srandy... prostě to Wraithské sledovací zařízení, které Rononovi implementovali, když ho chytili a udělali z něj štvance ;)

EDIT: Nemusíš citovat příspěvek hned nad tebou, je to zbytečné. Pomeranc

Příspěvek 19.1.2007 22:23:33
SeNdro Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda byla úplně skvělá. Líbil se mi začátek s Teylou - ale tý kamarádky je taky škoda(pěkná baba :P ) a pak i Ronon a golf... Nevim proč, ale nějak sem čekal, že když Rodney odešel od tý doktorky tak pude za Radkem :) , kterej byl mimochodem taky výbornej(Carson:Rodney se na mě vykašlal-Radek:To se dalo čekat :) ) Akorát mě na celý epizodě mrzelo, že si Carson nezarybařil :( Fakt povedená epizodka dávám 10/10 :D

Příspěvek 19.1.2007 22:30:40
tommi86 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hodně dobrej díl, 10/10.

Zelenka a šachy to nemělo chybu. Ronon a golf to bylo taky super, už když ohejbal tu kovovou hůl jako by nic, a pak ten styl úderů, a jak ho pak zkoušel Shepp napodobit. :D

Škoda smrti Carsona, ten konec byl hodně emotivní (dudy a tak). Takže mně osobně ani moc nevadilo že tam opět nebyl žádný Wraith.

Příspěvek 20.1.2007 00:43:16
george_1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem se konecne dostal k tehle epizode... :( :cry: Carson byl muj nejvetsi oblibenec a oni ho nechaji umrit... mor na scenaristy!

U tehle epizody mi jen vadilo jak se dej porad vracel pred ten vybuch... ale jinak u me 10/10...
[img][http://dentistsmu.eu/images/george/redsig.jpg]http://dentistsmu.eu/images/george/redsig.jpghttp://[/img]

Příspěvek 20.1.2007 01:00:53
MaKovičák Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tohle byl, je a bude zatím jedinej díl, který si už podruhé nepustím a to kvůli tomu, že jsem ještě nikdy u seriálu nebrečel (tedy pokud mě při něm v mládí nemlátil starší bratr) a tento trend bych opravdu nerad porušil.

A teď k epizodě samotné. Nebyl to typicky "stargateovský" díl, že naše oblíbená banda hrdinů někam vlítne, zachrání minimálně jednoho člověka, maximálně celý vesmír a na konci o tom řeknou v klidu pár občas vtipných prupovídek. Byla to komornější epizoda, nepříliš dějová, ale o to více emocionální. Dokonce to vypadalo, jako by se scénáře chopil někdo nový, s lepšími a hlavně originálními nápady.
Je ale pravda, že antické zařízení, dělající z člověka výbušninu shromažďováním látek v lidském těle mi přijde hodně za vlasy přitažené (a vlastně ještě to, že se to rozvíjelo až k výbuchu i poté, co to bylo mimo tělo), ale je to sci-fi...

Zde bych chtěl zdůraznit, že Beckett byl na Atlantis má nejoblíbenější postava. Jeho chování, charakter a i ta skotská angličtina mě vždy potěšilo v díle nejvíc. Byl to prostě člověk, kterého bych chtěl mít za nejlepšího kamaráda.

Ale hlavně se tu musím ohradit proti názoru uživatele Sheppard86 : Carson v tomhle díle rozhodně nebyl odbyt či tak něco. Ba právě naopak. Jak bys chtěl, aby zemřel? Třeba zraněn na Hive ship, obklíčen Wraithy, když by ho Sheppard nechtěl opustit, ale on si vzal do ruky ovladač od C4, poslal Shepparda zpět na Atlantis a těsně po jeho úniku by vyhodil celou Hive ship do povětří? To by byl sice pro postavu hrdinský, ale pro herce potupný konec. Takže jak by měl zemřít doktor? Při záchraně lidských životů. A on vlastně zachránil toho člověka, kterému vyndal nádor. Žádná extra hrdinská smrt, ale smrt se ctí, po odvážném činu a poměrně realistická. A ještě k tomu rotrhání... Pochybuju že byl roztrhán.. Jelikož se k němu dostal až ten oheň, tak byl asi jen řádně sežehnut. A proč na pohřbu nebyly davy? Ono asi zrovna ze Země nepůjdou davy do jiné galaxie a myslím si, že členů expedice tam bylo dost. Jen nevím, kde se tam vzal Skot s dudama. :-)

Čili Carson mi bude chybět, ale změna je život a navíc, zemřel tak jak žil, čili ta smrt mu byla hodna.
Weir : What´s he like?
Sheppard : Oh, you know... He is guy. I didn´t mucha attention him. Sorry

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách