Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 17.1.2007 - review epizody 317

17.1.2007 - review epizody 317

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.1.2007 09:42:43
upi Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

vcera sem to stahnul:
nevim jestli mam dobrou verzi
ale zacina to jak tam rodny stoji v te arše a cele se to tam trepe??

dival sem se na kousicek anglicky ale zjistil sem ze vubec nevim co melou tak sem to vypnul a tet cekám az vydou tytulky

boze to čekání me zabije

muzu si treba neco zaspivat :kapela: aleto neni takova sranda
protoze ja spivat neumím
[img][http://upi.stargate.sk/sig_down.png]http://upi.stargate.sk/sig_down.pnghttp://[/img]
--- stargate.sk ---

Příspěvek 10.1.2007 14:50:09
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mně se to líbilo. Teda, je pravda, že už by to chtělo nějakou akci, ale zase nějaká extrémní nuda to nebyla.
Líbilo se mi, jak tým držel spolu, i když byli rozděleni. Navíc měl každý trochu textu, tak si David nemusí stěžovat, že se musí učit nejvíc textu :D Dokonce i Teyla se mi tu líbila, měla konečně nějaký text a chovala se tak, jak by od ní člověk čekal, ne, jak si to na ní scénaristé vymysleli v jiných epizodách. Paradoxně tohle napsal Ken Cuperus, nováček, který má na svědomí velmi dobrou Common Ground. Na tom je jasně vidět, jak zoufale potřebuje SG novou krev a že tam člověk nemusí být 10 let, aby znal postavy. Myslím, že to, co SGA potřebuje, jsou přesně takoví autoři. Co nejsou příliš nebo vůbec dotčeni SG1. Ale to je OT, zpět k epizodě.

Tu věc, že ji vtáhne do toho zařízení, jsem odhadla dvě minuty předtím, než to udělal. Vcelku se to dalo čekat, ale musím říct, že jeho akci chápu. A přesně jak řekla Teyla Sheppardovi, že by udělal totéž...kdo ne? Tisíc lidí, kteří můžou být zachráněni?
Nevím, ale jeho reakce mi přišla celkem přiměřená. I když to, že ho na konci nechali umřít, aby s ním nemuseli řešit jeho čin, bylo trochu snadné vybruslení.

Ale dost se mi i líbilo, nevím proč, že se tým hlavně snažil zachránit sebe. Nebylo to žádné "zachraňme lidi, vesmír a pojďme domů", ale prostě se snažili hlavně dostat pryč. Kdyby McKay nespustil hlavní energii, nejspíš by si tam toho zařízení a života ani nevšimli, takže se zase nemuseli cítit nijak zodpovědní, vlastně udělali co mohli. Ale Rodney by se vážně mohl naučit na neznámé věci nesahat :lol: Ale líbil se mi tu, vlastně všichni se mi tu líbili. Viděli jsme i Lorna a Becketta (chudinka :cry: ...když vím, co se stane...). Rodney tu byl docela v pohodě, starý dobrý Rodney, na jednu stranu snažící se zachránit si zadek, ale odmítající opustit svůj tým a už o něco méně panikařící (ale vážně jen o kousek :lol: )
Ronon a jeho rameno je věc, která mluví sama za sebe. Pořád je zvyklý starat se o sebe a nečeká tak na Becketta, aby mu ho vrátil zpátky, ale udělá to sám.
A Teyla, o té jsem už mluvila, v té finální scéně, kdy přemlouvala toho...nevím, jak se jmenoval...tak to snad bylo po dlouhé době i něco jako vášeň a zapálení, co jsem u Teyly/Rachel viděla. Jen tak dál.

Jinak teda celkově průměr, ta stanice připomínala jakoukoliv pozemskou základnu, takže to vypadalo trochu jako Koule nebo třeba Hlubina atd. Pobíhající po chodbách, akorát, že se je nic nesnažilo sežrat :D
V jednu chvíli mě dokonce napadlo, jestli bychom i my byli schopní něco takového postavit, kdyby bylo nejhůř.
Takže asi takhle, nikdy nic moc nečekám, ke každé epizodě přistupuju s lehkým skepticismem, a ono se to docela vyplácí (u SG1 ne, tam jsem zklamaná stejně), ale u SGA to většinou, až na dvě výjimky, zatím zabírá. Takže doufám, že budu takhle překvapená i jindy. Jen by to už vážně chtělo nějakou akci...nebo něco výjimečného...jako bude Sunday, už snad příští týden.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 10.1.2007 15:20:07
dejvi_cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pravda nebyl tenhle dil spatnej, sice mi nejaky veci unikali jelikoz moje anglina je stejna asi jako ceskej pravopis :D Vec ktera me prekvapila a kterych si dost vsimam, dali si i bacha kdyz Ronona prasti Sheppard do toho vyhozenyho ramene tak je na nem videt ze ho to boli, ve spouste dilu jak SG1 a SGA sou jako kdyby jim nic nebylo az pak lezej na osetrovne.
Zivot je jen jina realita.

Příspěvek 10.1.2007 18:33:44
Maruxs Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vcelku průměrná epizoda, zklamaný naštěstí nejsem :D, nečekal jsem ani víc ani míň, takže jsem rád, že to tak dopadlo.

Bál jsem se, že to bude napodoběnina Lifeboat z SG-1, ale nakonec nebyla...

Nejlepší z celé epizody bylo jak Rodney stál v řídící místnosti u toho skla, jak to do něho trošku ťuklo, naprosto bezva... trochu mi to připomnělo Ice Age :mrgreen:

Takže verdikt: 3/5, už se moc těším na Sunday, dofám že už bude na programu 8)

Příspěvek 11.1.2007 14:13:50
Jockey[CZ] Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

cela tahle sezona nejak ztraci na predesly dve , ale mezi dilama v tehle sezone neni Archa zas tak zla myslim ze echoes a Irresponsible byli veci blbosti

Příspěvek 11.1.2007 14:40:16
General
General

Odpovědět s citací

Že byla Irresponsible blbost, s tím souhlasím, ale Echoes? To byla skvělá epizoda, týmová, Teyla s Rononem měli text místo aby tam pobíhali jen se zbraní nebo statovali. A byl to návrat k dřívějšímu dílu, a něco se dokonce vyřešilo. O které epizodě se to dá říct?

A pořád si myslím, že třetí série je v mnohém lepší než druhá.
Promiňte OT.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 11.1.2007 16:13:13
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě se to taky líbilo. Akorát by mě zajímalo, jak teď v 1000 lidech budou obnovovat celou planetu. To by taky nemusel být špatný seriál :-) Škoda, že je málokdy vidět, jak přeba probíhá kontakt takovýchto civilizací s námi přeba po roce.

Příspěvek 11.1.2007 17:03:48
Acheron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Námět byl moc dobrej, zpracování už bylo horší. Tak 5/10.

Příspěvek 11.1.2007 19:46:40
Etin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak čekal jsem trochu víc :-( mohli zapřáhnout ten asteroid za několik jumperů a snažit se ho odtáhnout nebo tak něco, aby to chytlo na dramatičnosti... :lol: takhle jsem se ani moc nebál, že nepřežijí... epizoda dopadla pod mé očekávání, přesto jí dávám 6/10 - to protože se mi líbil výbuch :-D

Myslím (a doufám), že zbytek 10. sezóny SG-1 spolehlivě převálcuje 3. SGA ;-) už jen dvojdílem The Quest k tomu má velmi namířeno... vlastně už je za lajnou :-) :-) :-) :!:
Až do úplného zblbnutí... ;)

Příspěvek 11.1.2007 20:17:30
Chaotic Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Tak sem to zkouk a krom delaye na zvuku zapříčiněného nekvalitním ripem do 350MB (což není vada seriálu, ale těch lolqů, takže sem to ani nemusel uvádět :) ) jedna z lepších episod...

Taky sem si říkal, co bych provedl na místě toho vědce sabotéra, ale bo sem impulsivní člověk, tak bych v afektu asi taky toužil po pomstě... Když nebude žít má milá s potomkem, proč by měli ostatní... :idea: (Sobecké zničit celou rasu, ale když člověk chytne nerva, pohněte s ním...)

Nadruhou stranu mě docela štvalo, že nikdo z našeho SG týmu nechtěl najít nějaké řešení, aby zachránili celou rasu a místo toho chtěli spokojeně odhopsat :? (Asi jim rasa se zaostalou technologií nepřišla vhod), ale jakmile tam byla Teyla, tak nájednou řešení našli :evil: . BTW. zaostalejší rasa, ale vesmírná loď přežila pád na zem :lol: ... Chtěl bych vidět náš raketoplán tohle vydržet (nebo i ty F-302, Daedala a pod :) ).

Nejvíc se mi ale na dílech líbí, když tam odhalí kousek historie nějaké staré civilizace, takže tady jak vyprávěl ten děda o jejich sebevražedné fintě mé srdce plesalo radostí :)

Tenhle díl si narozdíl od ostatních i zapamatuju (hmm už ani nevím o čem bylo prvních 11 z 3tí sezóny...) a byl jsem příjemně (scénářem) i nepříjemně (chováním sg týmu) překvapen.
[img][http://www.anis.xf.cz/ban.gif]http://www.anis.xf.cz/ban.gifhttp://[/img]
Vše je o úhlu pohledu...

Příspěvek 11.1.2007 20:33:13
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě se tenhle díl celkem líbil. Byl dobře napsaný a to, že se chtěli radši zachránit, když v té chvíli toho pro ty zamrzlí nemohli stejně moc udělat, se mi líbilo. A tu "nehodu" konečně taky způsobil někdo jiný, než nemotorní pozemšťani. :)

Příspěvek 11.1.2007 20:36:58
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Chci se zeptat. Vím, že to sem nepatří, ale jak se bude jmenovat příští epizoda? SUBMERSION? Alespoň tak je to psaný v pořadí epizod a nebo už konečně SUNDAY?
Díky za odpověď.
Obrázek

Příspěvek 11.1.2007 21:12:03
General
General

Odpovědět s citací

Nadruhou stranu mě docela štvalo, že nikdo z našeho SG týmu nechtěl najít nějaké řešení, aby zachránili celou rasu a místo toho chtěli spokojeně odhopsat :?

Mně se to naopak líbilo. Kdyby tu stanici neoživili, tak by ani nevěděli, že tam nějací lidé jsou a měsíc by shořel tak jako tak. A to, že se o něco nepokusili? Byli odříznutí na kolabující stanici, bez možnosti cokoliv dělat, protože jejich Jumper odnesl ten první výbuch. To, že se někdo rozhodne sebou při sebevraždě vzít společnost bych v tomhle případě sice trochu chápala, ale ohrozil tím i svoje vlastní lidi. To, že se to zařízení nakonec povedlo dostat na zem bylo jen proto, že Sheppard nemůže umřít :lol:

Tenhle díl si narozdíl od ostatních i zapamatuju (hmm už ani nevím o čem bylo prvních 11 z 3tí sezóny...) a byl jsem příjemně (scénářem) i nepříjemně (chováním sg týmu) překvapen.

Já mám tentýž problém, akorát že s SG1, kde si pamatuju poslední epizodu a pak Pegasus Project a to jen proto, že to byl crossover s SGA. :)

Chci se zeptat. Vím, že to sem nepatří, ale jak se bude jmenovat příští epizoda? SUBMERSION? Alespoň tak je to psaný v pořadí epizod a nebo už konečně SUNDAY?
Díky za odpověď.

Většina těchhle témat a dotazů je na hřbitově :) Každpoádně by měla, opakuju, měla být Sunday. Ken Cuperus na GW fóru říkal, že po Tao of Rodney následují The Game a The Ark a pak by měla být Sunday. Ale epizody se točí na přeskáčku a sám GW je prezentuje tak, jak se jim to dostane do ruky, ne tak, jak to je. Čili pořadí není jisté do doby, kdy se epizoda skutečně neodvysílá. A ripeři mají zmatky v číslování právě proto, že se řídí pořadím na GW, které je neaktuální a nejspíš ho aktualizují až potom, co SGA skončí na Sci-fi, čili někdy v květnu.

Příspěvek 12.1.2007 00:42:15
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To Klenotka: Díky moc. Mám v tom totiž zmatek jak sesadili Sunday a pokračovali dál. Takže už bude konečně Sunday. :)
Obrázek

Příspěvek 12.1.2007 12:38:25
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Průměrná epizoda .Kdyby Teylu nevcucnul ten stroj taky by se natu rasu vykašaly přišlo mi to sobecký že to dělal je kvůli Teyle jindy to dělaj kvůli rase a teď na jednou nic a nebo se nědky michaj do jinech ras a zachranujou je ,aby přežily a teďka najednou nic???A proč měl Sheprd P-90, když tam bylo na začátku vakum podle mě nevěděly že je tam něco jako podpora života on ji měl vesele u sebe přitom ve vakuu střílet nejde není tam kyslík i když v SG-1 to lze (jak tam toho týpka z lucianský aliance posaly do vesmíru, jak po nich střílel).
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách