Mně se to líbilo. Teda, je pravda, že už by to chtělo nějakou akci, ale zase nějaká extrémní nuda to nebyla.
Líbilo se mi, jak tým držel spolu, i když byli rozděleni. Navíc měl každý trochu textu, tak si David nemusí stěžovat, že se musí učit nejvíc textu

Dokonce i Teyla se mi tu líbila, měla konečně nějaký text a chovala se tak, jak by od ní člověk čekal, ne, jak si to na ní scénaristé vymysleli v jiných epizodách. Paradoxně tohle napsal Ken Cuperus, nováček, který má na svědomí velmi dobrou Common Ground. Na tom je jasně vidět, jak zoufale potřebuje SG novou krev a že tam člověk nemusí být 10 let, aby znal postavy. Myslím, že to, co SGA potřebuje, jsou přesně takoví autoři. Co nejsou příliš nebo vůbec dotčeni SG1. Ale to je OT, zpět k epizodě.
Tu věc, že ji vtáhne do toho zařízení, jsem odhadla dvě minuty předtím, než to udělal. Vcelku se to dalo čekat, ale musím říct, že jeho akci chápu. A přesně jak řekla Teyla Sheppardovi, že by udělal totéž...kdo ne? Tisíc lidí, kteří můžou být zachráněni?
Nevím, ale jeho reakce mi přišla celkem přiměřená. I když to, že ho na konci nechali umřít, aby s ním nemuseli řešit jeho čin, bylo trochu snadné vybruslení.
Ale dost se mi i líbilo, nevím proč, že se tým hlavně snažil zachránit sebe. Nebylo to žádné "zachraňme lidi, vesmír a pojďme domů", ale prostě se snažili hlavně dostat pryč. Kdyby McKay nespustil hlavní energii, nejspíš by si tam toho zařízení a života ani nevšimli, takže se zase nemuseli cítit nijak zodpovědní, vlastně udělali co mohli. Ale Rodney by se vážně mohl naučit na neznámé věci nesahat

Ale líbil se mi tu, vlastně všichni se mi tu líbili. Viděli jsme i Lorna a Becketta (chudinka

...když vím, co se stane...). Rodney tu byl docela v pohodě, starý dobrý Rodney, na jednu stranu snažící se zachránit si zadek, ale odmítající opustit svůj tým a už o něco méně panikařící (ale vážně jen o kousek

)
Ronon a jeho rameno je věc, která mluví sama za sebe. Pořád je zvyklý starat se o sebe a nečeká tak na Becketta, aby mu ho vrátil zpátky, ale udělá to sám.
A Teyla, o té jsem už mluvila, v té finální scéně, kdy přemlouvala toho...nevím, jak se jmenoval...tak to snad bylo po dlouhé době i něco jako vášeň a zapálení, co jsem u Teyly/Rachel viděla. Jen tak dál.
Jinak teda celkově průměr, ta stanice připomínala jakoukoliv pozemskou základnu, takže to vypadalo trochu jako Koule nebo třeba Hlubina atd. Pobíhající po chodbách, akorát, že se je nic nesnažilo sežrat
V jednu chvíli mě dokonce napadlo, jestli bychom i my byli schopní něco takového postavit, kdyby bylo nejhůř.
Takže asi takhle, nikdy nic moc nečekám, ke každé epizodě přistupuju s lehkým skepticismem, a ono se to docela vyplácí (u SG1 ne, tam jsem zklamaná stejně), ale u SGA to většinou, až na dvě výjimky, zatím zabírá. Takže doufám, že budu takhle překvapená i jindy. Jen by to už vážně chtělo nějakou akci...nebo něco výjimečného...jako bude Sunday, už snad příští týden.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.