Tak tohle byla jedna z nejhorších epizod, kterou jsem snad v SGA viděl (když nepočítám Iressistible, to byla úplná hovadina). Nevim jestli je problém ve mně nebo jestli je to těma DVD s Galacticou od Ægira (ještě jednou díky Ivo ...

) ale SG se tak něak nemůže "vrátit" na svoje původní místo. Zatím co třeba Unfinished Business nebo Hero (BSG díly 3x08 a 3x07) jsem si pustil, hned jak jsem stáhunl, tak SGA 3x12 mi ležela na disku až do soboty.
To by ale je na delší povídání, který nepatří do týhle sekce ... Takže k dílu.
Měl bych k němu pouze tři slova. WTF ! (co tahle zkratka v angličtině znamená radši nebudu vysvětlovat). Co tohle mělo bejt ?! Tohle snad nemohlo bejt myšlený vážně, tohle neni SGA ale něaký "béčkový" sci-fi natočený partou studentů nebo díl mexický telenoveli. Když nepočítám postavu Lucia (kterou bytostně nesnášim už od pohledu) tak v díle bylo víc chyb než ve školním diktátu.
- zajímavé, že Carson mohl Luciovi odebrat vzorek krve, když měl na sobě štít
- jak si mohl Lucius vyndat štít z kapsy a dát si ho na košili, když se ho Rodney nemohl ani dotknout
- jeho vysvětlení, "I've just found a guy, who activated the shield ..." je docela dobrej blábol. To mu ho mohl aktivovat tak napoprvé ale neříkejte mi, že Lucius pak mohl štít aktivovat jen tim, že na něj pomyslel. Pokud vim, tak k aktivaci a používání antický technologie je potřeba ATA gen ...
- štít jaksi v týhle epizodě fungoval, tak jak se autorům zlíbilo
jednou se ho může někdo normálně dotknout, pak zase ne
mám na mysli to, jak ho vojáci geni topili, jak ho kopalo to dítě a najednou, když mu ho chce v hospodě u stolu někdo sebrat tak mu to nejde
Pak další věc, vojáci geni si tam choděj jako na procházce, lidi z vesnice nikdo nehlídá, stejně jako vězně, takže si k nim může napochodovat a "pokecat" s nima kdo chce.
Celou situaci mohli vyřešit hned na začátku, proboha, dyť na náměstí tou dobou nikdo nebyl, jen vojáci, tak koho by podle Teyly mohli zabít ?!
Kolya jako voják nemumí opravit zaseklou pistol ... nechápu, proč zrovna Kolyu museli zabít tímhle způsobem?

Lepší snad kdyby "uklouz" v koupelně nebo se mu stala jiná píčovina než tenhle SHIT !
Osobně bejt Sheppardem, tak do Lucia vysypu zásobník z Beretty už po prvních pěti vteřinách. Až si budu vypalovat DVD s SGA tak 3x03 ani 3x13 tam zaručeně nebude. Škoda místa na disku.
Moje hodnocení pro tuhle epizodu je 2/10 (hůř je na tom snad jen Iressistible)
Teď si pudu asi zpravit náladu u Over There. Sice to neni sci-fi ale rozhodně tam neběhaj užavněný, trapný, obltloustlí magoři s obličejem tak akorát na rošlápnutí kanadou ...