Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 11.12.2006 - review epizody 313

11.12.2006 - review epizody 313

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 07.12.2006 21:00:50
george_1 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ja bych rek, ze by mohlo byt i hur, ale par momentu tehle epizode trochu zachranuje povest, viz treba ten jiz parkrat zminovany konec :D
[img][http://dentistsmu.eu/images/george/redsig.jpg]http://dentistsmu.eu/images/george/redsig.jpghttp://[/img]

Příspěvek 07.12.2006 21:12:03
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tohle byla jedna z nejhorších epizod, kterou jsem snad v SGA viděl (když nepočítám Iressistible, to byla úplná hovadina). Nevim jestli je problém ve mně nebo jestli je to těma DVD s Galacticou od Ægira (ještě jednou díky Ivo ... :D ) ale SG se tak něak nemůže "vrátit" na svoje původní místo. Zatím co třeba Unfinished Business nebo Hero (BSG díly 3x08 a 3x07) jsem si pustil, hned jak jsem stáhunl, tak SGA 3x12 mi ležela na disku až do soboty. :roll:
To by ale je na delší povídání, který nepatří do týhle sekce ... Takže k dílu.

Měl bych k němu pouze tři slova. WTF ! (co tahle zkratka v angličtině znamená radši nebudu vysvětlovat). Co tohle mělo bejt ?! Tohle snad nemohlo bejt myšlený vážně, tohle neni SGA ale něaký "béčkový" sci-fi natočený partou studentů nebo díl mexický telenoveli. Když nepočítám postavu Lucia (kterou bytostně nesnášim už od pohledu) tak v díle bylo víc chyb než ve školním diktátu.

- zajímavé, že Carson mohl Luciovi odebrat vzorek krve, když měl na sobě štít
- jak si mohl Lucius vyndat štít z kapsy a dát si ho na košili, když se ho Rodney nemohl ani dotknout
- jeho vysvětlení, "I've just found a guy, who activated the shield ..." je docela dobrej blábol. To mu ho mohl aktivovat tak napoprvé ale neříkejte mi, že Lucius pak mohl štít aktivovat jen tim, že na něj pomyslel. Pokud vim, tak k aktivaci a používání antický technologie je potřeba ATA gen ... :roll:
- štít jaksi v týhle epizodě fungoval, tak jak se autorům zlíbilo
jednou se ho může někdo normálně dotknout, pak zase ne
mám na mysli to, jak ho vojáci geni topili, jak ho kopalo to dítě a najednou, když mu ho chce v hospodě u stolu někdo sebrat tak mu to nejde :roll:

Pak další věc, vojáci geni si tam choděj jako na procházce, lidi z vesnice nikdo nehlídá, stejně jako vězně, takže si k nim může napochodovat a "pokecat" s nima kdo chce.

Celou situaci mohli vyřešit hned na začátku, proboha, dyť na náměstí tou dobou nikdo nebyl, jen vojáci, tak koho by podle Teyly mohli zabít ?!

Kolya jako voják nemumí opravit zaseklou pistol ... nechápu, proč zrovna Kolyu museli zabít tímhle způsobem? :roll: Lepší snad kdyby "uklouz" v koupelně nebo se mu stala jiná píčovina než tenhle SHIT !

Osobně bejt Sheppardem, tak do Lucia vysypu zásobník z Beretty už po prvních pěti vteřinách. Až si budu vypalovat DVD s SGA tak 3x03 ani 3x13 tam zaručeně nebude. Škoda místa na disku.

Moje hodnocení pro tuhle epizodu je 2/10 (hůř je na tom snad jen Iressistible)

Teď si pudu asi zpravit náladu u Over There. Sice to neni sci-fi ale rozhodně tam neběhaj užavněný, trapný, obltloustlí magoři s obličejem tak akorát na rošlápnutí kanadou ... :evil:

Příspěvek 07.12.2006 21:29:17
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

WTF, jo to sedí :wink: Ale musím říct, že 3x12 byla výborná. Proto jsem asi čekala od téhle trochu víc. Asi to záleží na tom, jestli někomu vadí nebo nevadí Lucius. Tedy spíš, kdo ho snese víc a kdo míň. Ve 3x03 mi tolik nevadil, zachránili to Shepp s McKayem, ale tady byl hrozný a celou epizodu to pokazilo. Snad se z toho poučí. Ono po tom fiasku s 3x03, kdy o tom autoři tak strašně básnili a nakonec se z toho vynořil průšvih, už těžko mohli něco dělat, když tahle už byla natočená. Takže snad to už neuvidíme.
A ten fórek na konci byl fajn, jenže já byla tak znechucená, že jsem se ani neusmála :-(

Ale říkám to potřetí... :D ...na Sunday, na tu se těším.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 07.12.2006 21:40:00
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je ta Gerova vysněná episoda?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 07.12.2006 21:43:36
Jack_xy

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ : Over There je klasika.. Dim and Sgt.Scream

Koukam že tadle epka asi nebude jedna z oblibenych :D

Příspěvek 07.12.2006 21:47:11
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Raynor píše:
To je ta Gerova vysněná episoda?

jj, Martin Gero píše rozhodně nadprůměrně, i když taky jednou nebo dvakrát šlápl vedle. Ale rozhodně to nebylo nějaké vyložené fiasko.
Toto je spoiler!!!:
Sunday by měla být o obyčejném odpoledni, kdy mají lidi volno, a ukážou nám, kdo co dělá ve volnu, Zelenka bude hrát šachy, Elizabeth randit :D Ale taky se tam něco semele, nějaký výbuch či co.

Když se o tomhle nápadu Gero zmínil, tak na to na GW bylo dost pozitivních ohlasů a on dostal zelenou k natočení. Takže někteří autoři GW sledují, což je fajn. A velká naděje pro to, že Luciuse už neuvidíme.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 07.12.2006 21:55:25

Odpovědět s citací

achjo... proč na ten díl jen nadáváte?? Koyla zemřel a co?? scénaristi určitě zase něco vymyslí jak ho oživit... a Lucius je mast

k těm bugům: bral mu krev - to mohl když si štít mohl sundat
štít de sundat - no třebas s tím Lucius umí lépe než Rodney, taky rodney hned byl vystraený že nemůže žrát
ATA gen - třebas to byl nějáký štít nebo má Lucius v sobě jen trošku ATA genu...

Příspěvek 07.12.2006 22:14:27
Dablik Airman
Airman

Odpovědět s citací

S.P.!.T píše:
Zkoušel někdo stahovat ten torrent z PirateBay? Jsem ho stáhnul, ale po spuštění mám jen šestiminutovou zelenou obrazovku. GSpot mi říká, že mám všechny potřebné kodeky nainstalované, takže se asi hádají kodeky. Nevěděl by někdo, jak pomoct? :(

P.S. Mám nainstalovaný pouze Codecpack AllIn1

Jo mě to taky nejede a to jsem si stahnul poslední kodeky a nic

Příspěvek 07.12.2006 22:20:29
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

achjo... proč na ten díl jen nadáváte?? Koyla zemřel a co?? scénaristi určitě zase něco vymyslí jak ho oživit...

Tohle opravdu není zrovna ten nejlepší postup jak dělat dobrý příběh. IMO.

Tak Sunday zní dobře, uvidíme :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 07.12.2006 22:47:02
georgAnubis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Asi to záleží na tom, jestli někomu vadí nebo nevadí Lucius. Tedy spíš, kdo ho snese víc a kdo míň.

By mě zajímalo, jestli existuje vůbec někdo komu se líbí. :D

Jinak o čem bude sunday sem nevěděl až do teď , ale vypadá to hodně dobře , už se na to těšim.[/quote]

Příspěvek 07.12.2006 23:12:07
Aegir Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud v Sunday nebude zase Lucius, tak by to mohla být pěkná epizodka :)
No ale teď vážně - 3x03 ještě šlo. Nic moc epizoda, ale jedno šlápnutí vedle se dá snést. Když jsem ale sledoval 3x12, tak jsem chvílemi uvažoval, že to vypnu, a to se mi u SG ještě nikdy nestalo.
A k tomu názoru o možnosti oživení Kolyi - snad z něj scénáristé neudělají Dannyho, ten taky neví, kdy zemřít :lol: Neustálé ascendování a descendování Kolyi by opravdu příběhu moc nepřispělo :lol:
- What do you say?
- Exterminate!
[img][http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sigaegir001gq4.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sigaegir001gq4.pnghttp://[/img]

Příspěvek 08.12.2006 00:05:06
Rubi Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

...
Naposledy upravil Rubi dne 20.4.2009 23:24:43, celkově upraveno 1

Příspěvek 08.12.2006 07:26:00
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dneska jsem viděl tento díl, a řeknu vám, že to patří mezi nejhorší díly, děj docela ušel, ale byly tam nesrovnalosti s tim osobním antickým štítem. Když ho měli popré, tak se nemohl dotkout sama sebe,a taky jedl, vydělával z kapes peníze,masirovali mu nohy atd. Nějak jsem to nepochápal a docela mi to vadilo. Přišlo mi to hodně jako slabý díl

Příspěvek 08.12.2006 10:19:33
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Mě se teda tahle epizoda líbila. Hlavně byli super 2 věci:
Jak šel Sheppard pro Luciuse a tam byla ta bomba "Zlom vaz" :lol:
A pak jak nakonci ho ten kluk kopnul do ......... vy víte kam :lol:

Ale co je divný je (možná se to tu už řešilo já to tady nečet) je že Sheppard si vzal ten štít - jasně čekal jsem to, ale neříkali náhodou, že ten štít je OSOBNÍ? Neboli že si zapamatuje tu osobu co ho měla a na nikom jiným to fungovat nebude?
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 08.12.2006 11:00:43
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Souhlasím s Blackthunderem. Mě se ta epizoda také líbila, ale já musím taky podotknout, že mi Lucius nevadí (měl jsem toho herce rád už v sitcomu Všichni starostovi muži) a pro mě neexistuje epizoda, která by se mi v SG vyloženě nelíbila.

S tím osobním štítem. Vím, že tam bylo chyb nepočítaně. Ale upřímně jsem to nijak neřešil. Když jsem chtěl začít lamentovat, vzpomněl jsem si na epizodu The Other Guys SG-1, kde se rozhodna dvojka "hrdinných" vědců zachránit tým SG-1. Transportují se na loď, vystřílí celý zásobník a nikdo o nich neví, Cumbs si chodí mezi Jaffy s brýlemi a žádný nepojme podezření atd. Prostě, když se jedná o humorný díl, tak jdou chyby stranou.

Jediné co mi vyloženě vadilo bylo městečko, které jako by z oka vypadlo městu z dílu SG-1 Revisions. Už to tady někde zaznělo. To raději mohli postavit pár srubů a bylo by to lepší. Ono se to městečko ani k těm obyvatelům moc nehodilo. Vypadali pěkně primitivně, ale asfaltky stavěli o sto šest. :)

Verdikt 7/10. Já ani epizodám z SG méně nedávám.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách