Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 2.12.2006 - review epizody 312

2.12.2006 - review epizody 312

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 29.11.2006 08:34:14
sk8pr Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jirka0015_cz píše:
Třeba jako drony v minulym díle, kde úhybnej manévr pod vodu byl výbornej (i když naprosto očekávanej), ale sraženej k zemi a zadupanej do prachu asi o pět minut později ve stejnym (!!!!!!) díle, kdy drony najednou pod hladinu mohly... Maximální výsměch, jak jinak to okomentovat 8)

presne moje rec. hned jak sem na to koukal tak to bije do oci... jednou pod vodu muzou jednou ne. ale kdo vi treba to bylo ovlivneny tim ze to ovladal ten asuran :) nejaka lama ktera to s dronama neumi :D (byl jen joke)

Příspěvek 29.11.2006 09:44:35
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Důvod proč poprvé drony do vody nemohly byl ten, že oni ještě neměli spravený "radar" (tím myslím antickou verzi) a tak ten jumper mohl sledovat jen za pomocí těch asuranů co byli venku a dívali se. Ale pak už ten "radar" opravili a proto už do vody mohli. Protože už tam Beckett "viděl"
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 29.11.2006 09:50:49
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak nakonec to nebyl tak špatný díl, docela se mi zalíbil, využít Rodneyho "velké ryby" jako varování před přírodní katastrofou není vůbec špatný. Antikové přeci jen nebyli tak nafoukaní :D
Obrázek

Příspěvek 29.11.2006 19:21:00
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak jsem se na to konečně koukla a musím říct, že jsem docela mile překvapená. Vzhledem k tomu, že jsem o téhle epizodě vůbec nic nevěděla, jsem byla spíš skeptická. Ale hodnocení není zase tak snadné a jednoznačné.

Tak nejdřív co se mi líbilo:
Konečně dali Teyle nějaký text a to její tyčkování vůbec nepůsobilo tak hloupě jako jindy. Taky je napadlo jí konečně dát jiné oblečení, musí to být šílené běhat dva a půl roku ve stejném oblečení :D
I když nejsem moc na dělení týmu na Rodney/Shepp a Teyla/Ronon (měli by pracovat spolu nebo to trochu míchat), tak tady byli všichni perfektní a postavy moc dobře napsali.
Rononovo chrápání, když se ho Teyla snažila naučit dýchat bylo vážně povedené.
Rodney a Shepp na ošetřovně, nejdřív jak na sebe řvali a pak jak se ho Shepp snažil vyprvokovat k akci a dokonce zákeřně zaútočil "Meredithem" :D
U SG všeobecně mi dost vadí, že nechávají příběhy otevřené, tady se hezky vrátili ke GUP a dokonce ukázali i normální, lidský strach Rodneyho z Jumperu pod vodou a Sheppovu starost o něj, aniž by to znělo výsměšně.
Zelenka v tom ohozu mě na začátku dostal a jeho zajímavé scény s Rononem taky.
Nepamatuju si, že by spolu předtím někdy byli sami v nějaké scéně.
To, že se Atlantis podělila o ZPM je celkem logické, opravdu je nepotřebuje a mají rozbitý motor, takže stejně nikam neletí.
Halucinace byly moc zajímavé, a velryby taktéž.

A teď nějaké negativní aspekty:
Bylo to trochu pomalejší, tedy pomalejší rozjezd. Ale nemůžu říct, že by to bylo přímo negativní, protože když to hezky napíšou a zaměří se na postavy, žádná akce není moc potřeba a konec to vynahradil (btw. strašně se těším na epizodu Sunday)
Potom mi hodně chybělo nějaké rozuzlení z minulé epizody. Čekala jsem nějaké opravy, seznam zásob nebo aspoň nějakou zmínku. No, snad se někdy dočkáme.
A pak mi vadila, pánové prominou, psycholožka. Teda, to že tam poslali Teylu, budiž. Ale když pak ty vidiny začala mít i Elizabeth, mělo jim být jasné, že to asi bude něco důležitějšího. Nějaké povídání, odpočívání atd. to bylo naprosto mimo a měli spíš pátrat po tom, co se děje.

Ale jinak myslím, že to byla příjemná epizoda. Opravdu příjemná a víc takových.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.11.2006 20:13:55
Lyonelus Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Pekna epizodka, takova poklidna, prumerna, neuskodi.. :) Jen me tam vadil ten popalenej pilot, dycky kdyz se tam obevi ta pistici zenska, automaticky odkladam sluchatka :). Lekaci momenty nemusim, nato mi stacil dil Michael :D . Celkem hezkej vztak Verlibky s Rodnym, prijde mi to takove roztomile, neco jak zachrante Willho. :lol:
[img][images/thumbs/Lyonelus_Rodney.jpg]http://dr-clan.wz.cz/Rodney.jpg[/img]

Příspěvek 29.11.2006 20:15:20
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

No já nevím (a to na chvíli zapomínám na BSG). Mě ta epizoda přišla na SG moc vláčná. Málem jsem zkonèil jako Ronon (btw: to byl jeden z nejlepších okamžiků dílu). To povídánisi s velkejma rybkama a jejich promítání obrazů radši nebudu komentovat. To jak se Shepp pokoušel upoutat McKayeovu pozornost (Zelenka je chytřejší než ty!) byla další světlá chvilka... A ohledně cvokařky jsem stejného názoru, co klenotka (btw: že by se mi zas tak moc líbila, to říst nemůžu (cvokařka, ne klenotka))
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 29.11.2006 22:29:58
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Titulky vydané, takže přesunuto do Pokecu o epizodách.

Edit by Ashrak: Sakra a já se divil jaktože při přesouvání nemůžu najít Atlantisvskej pokec o epizodách :biglol:
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 29.11.2006 23:38:53
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak teď jsem dokoukal na 3x12 a musím říct, že jsem nad míru spokojen. Musím přiznat, že dvoudíl The Return byl pro mě mírným zklamáním, protože od dvoudílů vždycky očekávám trochu víc - něco jako The Siege 1,2, i když z Jacka jsem nadšený jako každý. Teď zpátky k Echoes. Tahle epizoda byla přesně to, co očekávám od hvězdné brány. Nápětí, humor, interakce mezi hlavními postavami a taky nějaká ta Deadalus akce. Ronon mi po delší době přišel jako sympaťák, Teyla měla konečně alespoň nějakou úlohu. No a Shepp a Rodney jako vždy super. Taky se mi líbila návaznost na epizodu Grace under Pressure, už tehdy jsem si říkal, jestli ten příběh s velrybou někdy rozvedou a dneska se mi dostalo odpovědi. To že získali tři nabyté ZPM, tak to bylo taky moc pěkné. No a na závěr Zelenka bez debat skvělý.

Souhlas s Klenotkou, že by bodla větší návaznost na The Return, ale neva.
Vím, že se mnou možná nebudete souhlasit, ale já dávám 10/10. Dneska jsem prostě po delší době zapomněl, že jsou to jen herci poskakující před kamerou, a to se počítá. :)

Příspěvek 30.11.2006 00:00:48
H2SO4 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Proč si všichni myslíte že si vybili ZPM? si myslim že když Antikové byli v poho s polem přes půl planety(sice měli 3 ale štít měl mnohem větší plochu) proč by to mělo vybít jedno se štítem na tak malý ploše jako je předek Dajdalose.
Jen můj názor.
A mimoto by byl Meredith :D asi proti tomu plánu kdyby vědel že si ho vybijou.

Příspěvek 30.11.2006 00:10:24
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Štít se ti vybíjí, jenom pokud do něj něco naráží. Antici měli jednak tři, ale jednak to do nich nenarazilo takovou silou. My jsme stáli hned u toho, takže nás to zasáhlo větší silou. A navíc. Je klidně možné, že náš způsob získávání energie přes ZPM není tak dokonalý jako antický, tudíž dochází k energetickým ztrátám.
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 30.11.2006 00:17:14
H2SO4 Airman
Airman

Odpovědět s citací

to jo ale řikali taky že štít měly přes půl planety to je sakra plocha takže by se to mělo vybíjet mnohem rychlejc. A na Dajdalosoi můžou i sostředit energii štítu dopředu a čím víc nabitej štít tak tím mín se vybíjí ne?
jo a to získávání energie ze ZPM je jen domněnka (ikdyž to všechno tady že :D ) kdyby se energie ztrácela musela by jít jinam a to budou mít vošetřený

Příspěvek 30.11.2006 01:12:27
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ja myslim ze se vybilo, pac, kdyz meli antici stit pres pul planety, tak stejne do nich neslo tolik toho zareni, pac se rozprsklo vsude mozne, a ne jenom smer planeta atlantis, ale deadalus schytal uplne vsechno co moh.....docela me zajima jak to deadalus vydejchal:))) a hlavne, pokud by to opravdu to ZPMko nevydejchalo, tak uz by to bylo fakt TRAPNY :D
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 30.11.2006 01:53:28
H2SO4 Airman
Airman

Odpovědět s citací

no ja nevim asi to myslim jinak uvedu příklad: máš papír třeba 1*1 cm a fouká proti němu vítr jen tak se neprotrhne ale když máš ten papír 10*10 m tak se ti prostě rozškube. a když ZPM má udržovat pole (papír) v celku tak ho tak nezatíží když ho udržuje na malý ploše ne?.
asi blbej příklad ale nic lepšího mě nenapadlo ;)

Příspěvek 30.11.2006 09:26:26
Beny Airman
Airman

Odpovědět s citací

No já si teda rozhodně nemyslim, že štít do kterého nic nenaráží nežere energii... kdby to bylo tak jednoduchý tak proč štíty zapínaj jen když jsou v ohrožení... takže trochu myslet a dávat bacha a možná se dostanem i ke kloudný teorii! A samozřejmě štít jde do piči mnohem rychleji když musí se za prvé roztáhnout přes půl planety a pojmout ještě k tomu zatížení... Jedno ZPM na tak malý ploše co pokrývá štít Daedala rozhodně není nijak extra zatíženo a navíc na asgardských štítech které jsou velmi efektivní sic na jiné bázy něž antické, ale jsou velmi efektivní tak rozhodně neni problém s vybitím... náš jedinej problem u štítů ej, že je nedokážeme dostatečně nabíjet naše generátory energie a zdroje energie jsou oproti asgardům menší proto bez ZPM je ten štít slabej, ale určo se to ZPM nevybylo. P¨Přece se o něm mluví jako o největším zdroji energie ve vesmíru tak přece musí něco vyddržet ne...?!

Příspěvek 30.11.2006 09:27:28
mi.keee Airman
Airman

Odpovědět s citací

Neuvazujete nekdo nad tim, ze by jste davali nebo prekopirovali odkazy nove epizody na rapidshare nebo jine podobne servery, jak je to treba na prison-break.cz?? Hodne by to ulehcilo a hlavne urychlilo stahovani novych epizod...

Edit by Ashrak: Seš slepej nebo co, za prvý je tenhle příspěvek ve špatný sekci. Za druhý když se podíváš do sekce Kde sehnat nové epizody, topic 3. série Tv-Rip tak tam to najdeš na rapidu i jiných serverech minimálně 10x, tak jsem ti to tontokrát našel: http://www.sga-project.com/forum/viewto ... 901#106901

Edit po druhé: Přečti si pravidla.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách