Tak jsem se na to konečně koukla a musím říct, že jsem docela mile překvapená. Vzhledem k tomu, že jsem o téhle epizodě vůbec nic nevěděla, jsem byla spíš skeptická. Ale hodnocení není zase tak snadné a jednoznačné.
Tak nejdřív co se mi líbilo:
Konečně dali Teyle nějaký text a to její tyčkování vůbec nepůsobilo tak hloupě jako jindy. Taky je napadlo jí konečně dát jiné oblečení, musí to být šílené běhat dva a půl roku ve stejném oblečení
I když nejsem moc na dělení týmu na Rodney/Shepp a Teyla/Ronon (měli by pracovat spolu nebo to trochu míchat), tak tady byli všichni perfektní a postavy moc dobře napsali.
Rononovo chrápání, když se ho Teyla snažila naučit dýchat bylo vážně povedené.
Rodney a Shepp na ošetřovně, nejdřív jak na sebe řvali a pak jak se ho Shepp snažil vyprvokovat k akci a dokonce zákeřně zaútočil "Meredithem"
U SG všeobecně mi dost vadí, že nechávají příběhy otevřené, tady se hezky vrátili ke GUP a dokonce ukázali i normální, lidský strach Rodneyho z Jumperu pod vodou a Sheppovu starost o něj, aniž by to znělo výsměšně.
Zelenka v tom ohozu mě na začátku dostal a jeho zajímavé scény s Rononem taky.
Nepamatuju si, že by spolu předtím někdy byli sami v nějaké scéně.
To, že se Atlantis podělila o ZPM je celkem logické, opravdu je nepotřebuje a mají rozbitý motor, takže stejně nikam neletí.
Halucinace byly moc zajímavé, a velryby taktéž.
A teď nějaké negativní aspekty:
Bylo to trochu pomalejší, tedy pomalejší rozjezd. Ale nemůžu říct, že by to bylo přímo negativní, protože když to hezky napíšou a zaměří se na postavy, žádná akce není moc potřeba a konec to vynahradil (btw. strašně se těším na epizodu Sunday)
Potom mi hodně chybělo nějaké rozuzlení z minulé epizody. Čekala jsem nějaké opravy, seznam zásob nebo aspoň nějakou zmínku. No, snad se někdy dočkáme.
A pak mi vadila, pánové prominou, psycholožka. Teda, to že tam poslali Teylu, budiž. Ale když pak ty vidiny začala mít i Elizabeth, mělo jim být jasné, že to asi bude něco důležitějšího. Nějaké povídání, odpočívání atd. to bylo naprosto mimo a měli spíš pátrat po tom, co se děje.
Ale jinak myslím, že to byla příjemná epizoda. Opravdu příjemná a víc takových.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.