Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 16.10.2006 23:48:28
Stenly Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Christopher Stasheff? A začínáš Únikovou rychlostí? To musíš hezky od začátku série-Čarodějem sobě navzdory :D Mám doma celou sérii, co vyšla u nás. Sice to chvíli trvalo dát to dohromady, ale nelituju. Teda, není to zase nějaký výkvět nebo tak, četla jsem lepší, ale tohle mě zaujalo, protože je to o člověku, který se tak dlouho vydává za čaroděje, až se jím stane...

No já Čarodějem sobě navzdory už čet, taky Vzkříšení krále skřeta, postupně jak ty knížky vycházely, jenže sem je pak přestal kupovat, a únikovou rychlost a čarodějné kameny mám už jen jako ebooky. Jinak si myslím, že je to docela dobrý, jen mi vadí, že Rod Galowglas(dooufám, že sem to napsal správně) stojí pořád proti těm samejm nepřátelům, buď sou to anarchisti nebo totalisti, případně objí a tím pádem to sklouzává tak trochu do stereotypu, co myslíš Klenotko ?
Všichni se jednou dostaneme do vyšších sfér bytí ...... nebo taky jinam !!

Příspěvek 17.10.2006 00:19:07
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

No, je pravda, že už je to dlouho, co jsem to četla, ale nejvíc mě asi bavily ty části, kde i on objevil nějaké ty svoje "čarodějné" schopnosti a postupně to rozvíjel. Bylo zajímavé zjistit, proč jeho děti vlastně umí taky levitovat, když to jeho žena neumí.
Ale s tím stereotypem máš pravdu, nejvíc se mi líbily první čtyři díly, pak už to sklouzávalo do nudy a poslední díl jsem snad už ani nedočetla. Ale jako čtení na dovolenou (kde jsem hezky dlouho nebyla :D ) se to dá a knížky jsou to docela skladné a vejde se jich do tašky hodně dílů :lol:

Takhle mě třeba krutě zklamal Svět čarodějnic. První dva díly byly moc dobré, ale pak se to rozmělnilo a nějak jsem nestíhala kdo je s kým a další díly jsem pak už ani nečetla. A mimochodem, osud hrdinů z obou jmenovaných sérií je docela podobný :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.10.2006 19:55:21
Stenly Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ááááá tak tobě se líbily první čtyři ? No mě se docela líbil i díl Čaroděj se ztratil, kterej byl věnovanej jeho potomkům Roda, docela sem se u toho i nasmál :) a co ty Klenotko ?
Všichni se jednou dostaneme do vyšších sfér bytí ...... nebo taky jinam !!

Příspěvek 17.10.2006 20:21:47
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Jo, to byla taky dobrá kniha. Já jsem tou dobou ale byla nějak zvyklá na Roda a trochu mi tam chyběl. Ale dneska už bych to taky viděla jinak. Když jsem to četla, tak mi bylo snad 16 tuším a to už je hezky dlouho a už si to fakt moc nepamatuju :( Asi to budu muset napravit, jestli na to někdy najdu čas. :roll:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 21.10.2006 21:35:34
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Právě jsem dočetl Hvězdný prach od Gaimana. Docela dobré to bylo, ne sice tak dobré jako Nikdykde, ale líbilo se mi to. A teď zase čtu Belgariad (díky, Vampe :) - neodolal jsem).
A asi před týdenm jsem dočetl jeden díl Jestřába a Rybářky. To se mi taky celkem líbí, i když nejlepší je začátek a konec - Východ modrého měsíce a Za modrým měsícem.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 22.10.2006 09:37:38
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak se chystám přečíst si knihu Flotila Země.Je to docela zajímavá kniha popisuje bitvu mezi Ufounam a lidma ze země .Je to jedna velká vesmírná bitva.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 22.10.2006 11:05:34
LukArcher Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem začal číst Seznam sedmi od Marka Frosta (pro neinformované to je ten pán co spoluutvářel mega extra kultovní Lynchův seriál Twin Peaks) a je to fakt hodně moc dobré, zatím jsem teda jenom na začátku, ale čím dál se prokousávám, tím víc mě to do sebe vcucává. Hlavní postavouje Artur Conan Doyle (ano správně ten co napsal Sherloca Holmese).

Příspěvek 26.10.2006 11:08:06
Verones Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já právě čtu Kromiky Fey od Kristine K. Rusch! Takže kdo má rád hodně magie, která je ještě k tomu originální! Vřele doporučuju.

Příspěvek 04.11.2006 15:43:04
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak já teď čtu prozměnu něco z Hvězdných válek a to Mezigalaktickou výpravu, je to knika z období před klonovými válkami. Ještě se těšim na příští měsís až vyjde kniha o Yodovi. :D

Příspěvek 09.11.2006 23:18:18
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

tak jsem právě dočetla Silmarillion....musím říct...mile mě to překvapilo...fakt pěkný.. :wink: ...teď se chystám na Nikdykde - pro Gaimana mám slabost takže........z toho budu určitě v rauši... :lol:
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

Příspěvek 09.11.2006 23:20:50
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

hmmm... ja teraz mam rozcitane Kroniky Prydainie - Llyrov hrad, celkom pekne fantasy...

Příspěvek 10.11.2006 19:10:59
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sopdet píše:
tak jsem právě dočetla Silmarillion....musím říct...mile mě to překvapilo...fakt pěkný.. :wink: ...teď se chystám na Nikdykde - pro Gaimana mám slabost takže........z toho budu určitě v rauši... :lol:

Ak sa ti páčil Silmarillion odporúčam nedokončené príbehy.
:)
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 11.11.2006 08:35:04
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

10 Malých černoušků.. Od Ahathy Christie... To je thriller nejvyššího kalibru - fakt něco perfektního. Pak Eragaon, Eldest, Harry Potteři, Prachett (doporučuju nečíst ve vlaku, spolucestující vás budou považovat za... Mentálně zaostalého :), Stopařův průvodce po Galaxii.... Jaj, toho je :)
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 11.11.2006 12:30:16
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

jj deset malých černoušků to je super knížka. V půlce stránky jsem se nemohl dočkat na tu další. :D (tohle se mi stalo ještě u šifry mistra Leonarda a méně u Andělů a démonů)
co se týče Stopaře, tak toho jsem přečetl několikrát, ale nikdy jsem se nedostal přes třetí díl. To už mě potom stále víc nebavilo až jsem toho nakonec nechal.
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 12.11.2006 12:49:34
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jonas píše:
Sopdet píše:

Ak sa ti páčil Silmarillion odporúčam nedokončené príbehy.
:)

...jj - jsou v pořadí...mám tu tak 10 knížek a nevím kterou dřív..... :wink:
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

PředchozíDalší

Zpět na Literatura