Jestli ty si pod pojmem politikaření představíš to, že se navzíjem hlavní postavy nesmyslně osočují tak se nevidím, že tě to tak irituje. Faktem je, že v SGA naposledy někdo z main castu zemřel v Siege, jak jistě ví Miss Atlantis. To prostě na zdání "hrozné hrozby" Wraithů je málo. The Return má IMO potenciál být skutečný zlom v kvalitě SGA a vytřít zrak kritikům. Kdyby byli na Atlantis Antikové a Genii, tak by - ano - Weirová by s nima musela soupeřit. Ale tobě se asi líbí, jak si tam pokojně většinou hoví v křesílku a jen čas od času se pohává s IOA. Navíc, směřovalo by to k vznešenému cíli, sjednotit lidské světy Pegasu pod Atlantis, pod nějakou federaci. A tohle by tam taky zatáhlo mytologii, která v SGA vůbec není. Je to překvapivý, ne? Atlantis, seriál pojmenovaný po nejvíce tajemné legendě naší planety, a mytologie se tam vůbec neprobírá. Jediný náznak jsou ty předpovědi Athosanů a jiných lidí, což zmínili přesně po jedný sezóně, naposledy v Lost Boys.
Need je o vzájemném hádání v týmu a překvapivě se o ni writeři SGA zmínili jako o episodě, která stylově Atlantisce velmi chybí. Ať se ti to líbí nebo ne,
názory dělají lidí lidštějšími. Což neznamená, že se nutní musí v týmu nenávidět, ale občas by se rozpory objevit měly. Koukni se na Lost.
Bohužel politikaření v SGčku nedělají tak povedeně jako třeba v BSG. Ty neustálé tahanice Rusů a Američanů o bránu nebo to kafrání IOA mě taky příjde divný, ale v BSG jsou rozpory nedílnou součástí děje. A jsem si jistý, že nejen tam, v Enterprise to bylo btw taky docela dost.
Podle mě, když budou hlavní hrdinové limitováni politikou, nemusejí být limitováni technologickými žvásty. Pak by klidně mohli mít supertechnologie a nepůsobilo by tak okatě, se ještě furt nemají prozkoumaný město.
Hrdinové nemají umírat přirozenou smrtí, mají zemřít heroicky nebo v happyendu odejít někam pokojně žít. Jack pokojně nežije, takže zbývá ..
Mimoto, třeba zničení Korolevu bylo divný. Jo, mysoím, že tam měl být zničený Odyssey. Z interakce ruského velitele, navíc takového, který je v seriálu několik řad, a SG-1, z interakce Ruska a USA, z toho by šlo vytřískat více než z Emersona.
Faktem je, že kdyby Asurani Jacka zabili, nenáviděli by jste je. Zapamatovali by jste si Return jako jeden z nejsilnějších momentů seriálu. Stačí se podívat, jak se vylíváte teď na mě