Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 26.8.2006 - review epizody 307

26.8.2006 - review epizody 307

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 19.8.2006 09:10:58
Hemi First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

3x07 Common ground [společné východisko]
datum vysílání: 26.8.

Zde můžete debatovat o této epizodě, po vydání titulků (je jedno jakým týmem) bude toto téma přesunuto do Pokecu o epizodách. A prosím mluvte pouze o dané epizodě, dohady co bude příště nebo části děje SG-1 si nechte do jiných témat

Podplukovník Sheppard se díky léčce stává vězněm Geniiů. Zatímco se doktorka Weirová snaží přijít na to, kdo jejich spojenci a nepřátelé doopravdy jsou, Sheppard musí risknout neobvyklé spojenectví, aby získal svobodu.
Naposledy upravil Hemi dne 26.8.2006 21:27:14, celkově upraveno 1
[img][http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.png]http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.pnghttp://[/img]

Příspěvek 26.8.2006 12:47:18
Aegir Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nebyl to špatný díl, ale SG-1 byla zase lepší. Tahle epizoda se mi zdála tochu jako vykrádání epizody Abyss :?
Ale děda Sheppard nebyl špatný...škoda, že se vrátil k normálu :(
- What do you say?
- Exterminate!
[img][http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sigaegir001gq4.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sigaegir001gq4.pnghttp://[/img]

Příspěvek 26.8.2006 13:44:09
Darth_Pierre Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo pekna epizoda, zezacatku trochu nudnejsi, ale nakonec se me zalibila.

Příspěvek 26.8.2006 18:09:39
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Pěkná epizoda docela mě překvapila, ten konec byl dobrej :D

Příspěvek 26.8.2006 18:14:24
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

SGA jde dolů,čím dál méně se mi líbí.Sg-1 teda má opravdu lepší díly v poslední době
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 26.8.2006 19:12:01
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak já jsem nečekala vůbec nic a byla jsem hodně příjemně překvapená. To jiskření Sheppard-Wraith fungovalo velmi dobře a je vidět, že Wraitha hraje herec, který opravdu umí hrát.

Tentokrát konečně nic nepokazili a jakkoliv bylo rozhodnutí Ladona nevydat bolestné, bylo správné. Elizabeth se mi tu zase jednou líbila (i když minule taky). Její rozhodnutí bylo pevné a vůbec ne hloupé.

Rodney jak střílel na myš bylo docela vtipné, ale nepřehnali to a spíš to plynulo z toho, že situace byla napjatá a tak prostě vystřelil, když se za ním něco pohnulo a ostatní to ani nekomentovali ani se neušklíbali a to se mi líbilo.Ale taky mě to trochu děsí,protože je vidět, že i Rodney by dokázal střílet kdyby musel. I když je to taky vývoj kupředu. Jeho starost o Shepparda byla vidět a to se mi líbilo.

Ronon-no jeho typické já, jeho loajalita k Sheppardovi je obrovská a bylo to vidět. Mohl by ale trochu ubrat, protože je schopný zruinovat alianci nevhodným chováním. Chápu, že je trochu impulsivní a patří to k němu, ale přece jen by si měl dát pozor. I když poslouchá rozkazy, to je mu ke cti.

Teyla-Rachel je mi líto, a to hodně. Ano, měla nějaký text a i ona projevila obavu pro Shepparda,ale nebylo to tak intezivní jako u ostatních a v podstatě zase neměla co dělat než dodat samozřejmost a pak vyběhnout se zbraní. I když se Rachel snaží, nějak jí neumí napsat tak, abych jí to věřila.

Ale co nechápu, proč s nimi chodí na tyhle akce Beckett? I když je jasné, že Sheppard mohl potřebovat okamžitou pomoc, s Jumperem by to trvalo jen 2 minut déle. Nelíbí se mi, co s ním provádí, jakoby nevěděli, co s ním. Líbil se mi takový ten trochu vyděšený doktor z první série. A chci ho zpět, ne tohohle chladnokrevného člověka se zbraní.

Ale epizoda jinak moc dobrá, hezky temná a já ráda temné věci :D

Příští epizoda za dva týdny, ale já si na ní počkám, protože se mi to čekání vyplatí.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.8.2006 20:40:53
Shorty

Odpovědět s citací

Mám na to podobný názor, jako Klenotka a tahle epizoda se mi líbila. Akorát jsem čekal kdy už ten wraith tomu Sheppovi zase vrátí život.

Příspěvek 26.8.2006 21:37:31
Hemi First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

viz. stargate news zase kradu Saixovi práci

já jsem zase doufal že mu ty léta nevrátí a Shep bude zase o něco starší - vždyť v Epiphany taky o pár měsíců zestárl ne? ale zajímavě objevujeme stále nové a nové schopnosti Wraithů.

Epizoda se mi fakt líbila - kvalitní příběh a konečně se Elizabeth nenechala unést starostmi o Shepparda 8) asi si to dobře prosazuje u scénaristy
[img][http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.png]http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.pnghttp://[/img]

307

Příspěvek 26.8.2006 21:53:03
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já se na tuhle epizodu těšila celý týden asi i déle a osladilo mi to konec prázdnin (na ten jsem se netěšila). Shepperd tak úžasně vypadal jak tak stárnul.. Hrál to skvěle. Já jsem naprosto nadšená - je to inteligentní, napínavé a skvěle obsazené. SG1 nesleduji - tak nemohu posoudit jak moc vede SGA, ale podle mě určitě. Supr scénář - SGA dělají chytrý lidi.
Naposledy upravil Mrs. Sheppard dne 27.8.2006 14:19:20, celkově upraveno 1
After hard working I like hard playing

Příspěvek 26.8.2006 22:06:46
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Klenotko, moc hezký rozbor a rozhodně souhlasím. Mě se epizoda moc líbila, opravdu zase jedna z těch, které si bud pouštět častěji než ostatní. :-) Epizodka byla fakt temná, mě úplně běhal mráz po zádech, chudák John, trpěla jsem s ním. Že nenechali Shepparda staršího je očividné, tak starý už by tam být nemohl a představte si tu práci maskérů při každém natáčení :-)
Rononova loajalita ke Sheppardovi se mi moc líbí, že někdo z úplně jiného světa získá k někomu takový vztah, navíc někdo, jako je Ronon. Myslím, že by tam tohle přátelství mělo dostat trochu větší prostor - třeba ten, který je tam zbytečně věnován Teyle ... To je opravdu nešťasná postava. Myslím, že v tomto díle se postavy docela dost posunuly dopředu, teda hlavně Elisabeth, která se z přehnaně čestné mirkodušínovské postavy vypracovala na chladně uvažující vyjednávačku, a to se mi líbí. Není nic nudnějšího, než když jsou všichni dokonalí ... občas se musí prostě udělat věc, která se nemusí každému líbit ...
Jinak, zajímalo mě, jaký měli plán B pro "starého" Johna, když nevěděli o té věci s Wraithy, že můžou lidem život vrátit zpět. Možná mi to uniklo...
Já jsem se hodně pobavila u scény, kdy odcházejí zachraňovat Shepparda a Rodney má před nimi před bránou ten vojenský proslov, to bylo fakt zábavný:-)
Takže celkově - mooc dobrý. Vůbec obě epizody, jak SGA tak SG1 byly tentokrát výborné.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 27.8.2006 00:00:07
WalhallaCZ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taky souhlasím že tahle epizoda měla grády..., místy i docela vtipný
viz výše zmíněný McKey&Mice - "We wasted two and half hour... and a mice" a pak byla docela zajímavá Rodneyho velitelská povaha (dříve třeba Letter from Pegasus bylo vidět, že má rád Leadership :D) Z mladýho Ernesta Littlefielda se nám taky postupně stává tvrdej hoch (pro ty co nevědí, tak se jedná o Dr.Becketta) - naposledy v Sateedě zabili toho wraitha s jumperem, tedka uz si začíná rozumět s 9mm :D
8.5/10 (holt to nemá na Rodneyho DeathStar, čili 206-Trinity + následnej dialog v 219 o tom, že zvládá antickou technologii dokonale)
Science Core Duo - Dr. Rodney McKey & Dr. Radek Zelenka
RDA Clone : "Daniel, tell them who I am!!!"
Daniel : "OK... Who are you?"
...
T' : "How can a child possess these information???"

Příspěvek 27.8.2006 00:09:43
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Jinak, zajímalo mě, jaký měli plán B pro "starého" Johna, když nevěděli o té věci s Wraithy, že můžou lidem život vrátit zpět. Možná mi to uniklo...

Myslím, že to tam nijak neřešili. Asi spíš počítali s tím, že ho nejdřív přivedou, a následky budou řešit potom.

Z mladýho Ernesta Littlefielda se nám taky postupně stává tvrdej hoch (pro ty co nevědí, tak se jedná o Dr.Becketta) - naposledy v Sateedě zabili toho wraitha s jumperem, tedka uz si začíná rozumět s 9mm :D

Mně se to nelíbí. Janet v SG1 taky chodila off-world jen když to bylo nutné a po zbrani sáhla jen v nouzi nejvyšší. A to byla voják, což Beckett není. U McKaye je to jiné, ten je členem Sheppardova týmu, ale třeba taky nechápu, proč šel Beckett s týmem třeba v Duetu. Sice slibovali, že jeho postava na konci 2. řady "potemní", ale tohle je totální obrat postavy a už to není ten roztomilý a milý doktor z 1. série, což mě osobně dost mrzí.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 27.8.2006 00:45:59
Wild Wolf Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konecne po pozreti epizody mozem tiez nieco napisat nebudem opakovat uz pisane predomnou len este ze ronon ma new kabat neviem co nan poveda nevyzera zle ale ani zas imho dobre nieco medzi holt tam ten co mal predtym sa mi pacil viac
Naposledy upravil Wild Wolf dne 27.8.2006 00:58:12, celkově upraveno 1

Příspěvek 27.8.2006 00:55:35
Stenly Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Klenotka píše:

Myslím, že to tam nijak neřešili. Asi spíš počítali s tím, že ho nejdřív přivedou, a následky budou řešit potom.

Z mladýho Ernesta Littlefielda se nám taky postupně stává tvrdej hoch (pro ty co nevědí, tak se jedná o Dr.Becketta) - naposledy v Sateedě zabili toho wraitha s jumperem, tedka uz si začíná rozumět s 9mm :D

Mně se to nelíbí. Janet v SG1 taky chodila off-world jen když to bylo nutné a po zbrani sáhla jen v nouzi nejvyšší. A to byla voják, což Beckett není. U McKaye je to jiné, ten je členem Sheppardova týmu, ale třeba taky nechápu, proč šel Beckett s týmem třeba v Duetu. Sice slibovali, že jeho postava na konci 2. řady "potemní", ale tohle je totální obrat postavy a už to není ten roztomilý a milý doktor z 1. série, což mě osobně dost mrzí.

Zdá se. že v každý sérii někdo potemní(kromě první). Začátkem druhý série to byl poručík Ford, a teď se zdá, že je řada na Becketovi. Jestli tohle bude pokračovat, tak někdy v patnáctý sérii tam budou úplně jiný lidé. I když je faktem, že nelze srovnávat, co se stalo s fordem a co se děje s Beckettem.
Všichni se jednou dostaneme do vyšších sfér bytí ...... nebo taky jinam !!

Příspěvek 27.8.2006 00:59:20
WalhallaCZ Airman
Airman

Odpovědět s citací

jo ještě jsem si vzpomněl na tu scénu John x wraith - "Ty zase nejsi zase tolik odlišný od wraithů" (nebo aspon neco v tom smyslu :)
Science Core Duo - Dr. Rodney McKey & Dr. Radek Zelenka
RDA Clone : "Daniel, tell them who I am!!!"
Daniel : "OK... Who are you?"
...
T' : "How can a child possess these information???"

Další

Zpět na Pokec o epizodách