Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 12.8.2006 - review epizody 305

12.8.2006 - review epizody 305

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 17.8.2006 20:11:04
vobris Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

no vim ze tendle argument nic nevyresi ale proc by neco neroztrileli (furt nekdo strili do ovladani (-: ) . to se tam vidi porad.

-----------

přišlo mi že ho neovládli úplně bavil se s nima jako by vedel ze mu ovladaj jen ruce, tak mi to prislo, no mozna i nohy.

-----------

tendle dil me celkem zklamal. ten zaver mi hodne pomohl pri rozhodování. ja z toho nabiram ten pocit ze se zadna velka zmena k "dobru" nestane v samostatnym dile.

prece i jen jedna osoba toho druhu na strane atlantidy by byla něco.

ale me se zda ze todle uz pisou podle nejakyho schematu par let. dame jim velkou výhodu kteru jim na konci seberem.

chce to trochu inovace si myslim (moje rychlá improvizace: kdyby ho za deset dílů odhalili jako špiona třeba, byly by to pro asurany větší taktická výhoda než todle. instiktivní jednání mi na tudle rasu moc nesedí. nevim ten restart a tak byl to proste zvrat tak velkyho razu ze mi podlomilo kolena )

EDIT: Používej tlačítko [img][http://www.sga-project.com/forum/templates/subSilver/images/lang_czech/icon_edit.gif]http://www.sga-project.com/forum/templates/subSilver/images/lang_czech/icon_edit.gif[/img] a nepiš více příspěvků pod sebe. Shorty

Příspěvek 17.8.2006 20:27:54
JumpER.ic Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ale vždyť ho během chvilky resetovali, pak ho ovládla jeho zlá polovina, o žádné ovládání tam něšlo a nepiš zbytečně víc příspěvků pod sebe :wink:

A instinktivní chování je práve znakem této rasy, vždyť mají naprogramovanou agresi
[img][http://img78.imageshack.us/img78/7638/tlt2pp3.gif]http://img78.imageshack.us/img78/7638/tlt2pp3.gifhttp://[/img]

Příspěvek 17.8.2006 20:32:38
vobris Airman
Airman

Odpovědět s citací

za to psani pod sebe se omlovam psal sem to ryclejc nez se mi stacili nacitat zmeny na strance. byl sem plnej inspirace.

no zla polovina kdo potom mluvil o tom resetu. myslim ze on jim to sam rekl. varoval je ???

puvodne sem nechtel ale asi se na to podivam jeste jednou. (je to jako kdyz se rekne: "po bitve je kazdy generál". v tu chvili mas ty a ty pocity a druhou sanci rozhodnout jinak nikdo nikdy nedostane)

doufam ze sou asuzařené natolik intligentní aby mi pomohli s interpunkcí

jen me jako nebezpecnej zabijak meprisel, jeho zneškodnění bylo behem nekolika vterin.

Geniové mi přšli jako dost perspektivní protivníci. vývojově kousek za náma tudíž by se od nich musely očekávat jen velmi promyšlené útoky a lsti.a to by se mi líbilo

Příspěvek 19.8.2006 21:02:11
sk8pr Airman
Airman

Odpovědět s citací

raky píše:
Oki, priznam sa nemam rad dr. Weawrovu ci jak sa pise, a ani atlantis sa neda porovnat s SGC. Teraz mam na mysli kvalitu jednotlivych teamov. Trosku podobne Startrek-Eneterprise ( spicka spiciek, ako SGC ) a napr. DS9 ( Lowend ako SGA ).
Teraz sak sa chcem zamisliet nad dejom. Mozno sa mylim ale zda sa mi ze v tomto dieli SGA sa trosku sekli co sa tyka stvorenia replikatorov, lebo v SGC to bolo vysvetlene ako stvorenie od nejakeho tipka na nejakej neznamej planete, ktoru potom stvoritelova "dcera" vytvorenim dalsich replikatorov z nudy zabila.
atd. atd.
ak sa mylim prosim o opravu ;) nikto nieje neomylny
nehovoriac o gramatike :D

nechapu jak muzes rict ze atlantis je horsi nez SGC. ja mam SGC jen jako "bokovku" kdyz dokoukam dil atlantis. samozrejme je to taky fantasticky ale SGA se mi zda drobet lepsi...

a jak uz tu nekdo psal. nechapu proc nedali na jedno ZPM C4ku (nebo si mohli vzit vsechny a hodit do ty mistnosti granat...). mohli mit ZPM ale protoze sou blbi tak maj prd...

Příspěvek 19.8.2006 21:04:33
Damacon Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

já zase nechápu, jak mužeš řít opak..SG-1 je kolébka a i kdyby Atlantis byla sebelepší, SG-1, BYLO, ne je, do osmé řady nepřekonatelný (mno, spíše sedmé řady... :lol: co se dějové stránky týče.................vesměs................pokud to čte Raynor, tak nekritizuje :lol: :lol:
Jsem lama, kdo je víc :D

Příspěvek 19.8.2006 22:39:55
Fluke Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vobris: Sorry, že to tak říkám, ale připadáš mi mírně popletenej.
Za prvé, to že je sám Niam varoval je důsledek, že ještě nebyl zresetovanej.
Za druhé byl zresetován naprosto logicky, protože představuje pro svoji rasu replikantů maximální riziko, asi těžko mu naprogramují na dálku, chovej se jako špión. Mimoto, by jim to asi při uploadu řekl a také by McKay při spravování jejich kódu zjistil, že mají takové podprogramy.
Za třetí heslo US Army "Leave no man behind" asi těžko budou uplatňovat na cizího replikanta. Další věc tohle mají ve zvyku vojáci ne civilisti a jediný pravý voják na palubě Jumperu Sheppard byl rád, že se ho zbavil a Niam je nepozabíjel.

Teď se vrhnu na spojitost replikantů Antiků a těch z SG-1.
To, že jsou to jiná rasa je naprosto scestný už jen z technologickýho a společenskýho hlediska. Replikanti z SG-1 jsou společnost s modelem úlu. Nejsou to naniti a vypadají jako velké Lego, technologicky jsou zaostalejší.
Replikanti z SGA jsou naniti, jsou mikroskopičtí a jejich model společnosti je stejný jako lidský plus vytvářejí mnohonásobně složitější stavby.
Jediná teorie, která mě napadá, že nějakej antik, klidně mohl postavit obě verze, protože mu třeba ta z SGA přišla moc složitá, tak vymyslel takticky jednodušší. Jinak pochybuju, že by byly propojeni nebo jedni z nich vytvořili druhé.

Teď poslední věc, proč antici prostě nehodily na nanity atomovku.
V každé armádě je běžný pro drtivý útok kobercový nálet, bombardování apod. Atomovka je až poslední řešení. Pokud chtěli Antici nanity prostě zničit je logický, že je jen bombardovali, pokud by z nich byly strachy bez sebe, tak potom by možná použily atomovku.

Uff to bylo vyčerpávajcí, ale myslím, že k těmto logickým závěrům dospěli určitě i tvůrci SGA :D

Příspěvek 19.8.2006 22:44:10
Fluke Airman
Airman

Odpovědět s citací

sk8pr píše:
a jak uz tu nekdo psal. nechapu proc nedali na jedno ZPM C4ku (nebo si mohli vzit vsechny a hodit do ty mistnosti granat...). mohli mit ZPM ale protoze sou blbi tak maj prd...

To jsem psal já :) a myslím, že jsem to i odůvodnil, C4 prostě sebou neměli a nevím jestli je to standartní výbava pro výsadky SGA jelikož z minulých dílů bylo dobře vidět, že C4 měli vždycky jen ve zbrojovně, pokud ji nešli na něco použít. Granát tam hodit nemohli, ten se nedá časově připravit, asi by těžko zdrhli k Jumperu během 4 sekund. Mimoto odjisti granát, dej ho na správný místo a uteč, pokud nemáš lepící pásku, tak to nedáš 8)

Příspěvek 19.8.2006 23:04:03
Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tenhle díl mi připoměl jeden nejmenovaný seriál, (BSG) stejně jako to vyhození do vesmíru atd. Díl mě hodně překvapil svojí kvalitou. To sem čuměl :shock: . Jestli to takhle pude dál tak ...
Tricking is not just a sport, Its a way of LIFE
http://www.youtube.com/watch?v=Rx2CzJ6sKDM

Příspěvek 21.8.2006 16:53:18
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fluke píše:

Teď poslední věc, proč antici prostě nehodily na nanity atomovku.
V každé armádě je běžný pro drtivý útok kobercový nálet, bombardování apod. Atomovka je až poslední řešení. Pokud chtěli Antici nanity prostě zničit je logický, že je jen bombardovali, pokud by z nich byly strachy bez sebe, tak potom by možná použily atomovku.

Uff to bylo vyčerpávajcí, ale myslím, že k těmto logickým závěrům dospěli určitě i tvůrci SGA :D

Lenže keby tam hodili atomovku by tá epizóda vobec nebola zaujímavý.

Příspěvek 03.9.2006 14:19:15
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

4/5, no docela dobré. Opět to klidně mohl být dvojdíl. Na druhou stranu dobrý dojem z nových nepřátel a slušné epky kazí ty nesmysly, jako že Replikátoři vypadají stejně jako lidi, vždyť by stroje mohly vypadat třeba jako velká nervová síť, ne? Ale budiš, obkecali to podobáním se Antikům a museli použít interiéry studia. Pak taky to s tím kódem bylo nějaké divné, vždyť teď proti sobě mají záporáky, kteří za to vlastně nemůžou. Oberoth svým arogantním jednáním konečně sympaťák (to Weir nečekala, že s ní Antici takhle vytřou :-)), ta zrada Naima mi přišla trochu ujetá ("takhle si po ránu vstanu a navečer zradím tisíce svých bratří, se kterými žiju tisíce let"), a pak že si Asurani nechají pustit do města (brána bez štítu?) ozbrojené návštěvníky, taky divné. Copak si Atlantis někdy úmyslně pustila do města delegaci Genii s flintama s rukách? Nebo SGC?
Ale jednoznačné plus za výjem zničení Atlantis a za to, že dovolují povznesení i strojům :-) Dobrý nápad.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 20.1.2007 22:15:12
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No dneska (20. 1. 2007) jsem se díval opět na tento díl a napadlo mě jestli by Asurani obchodovali s našimi lidmi kdyby nebyli na Atlantisu.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 20.1.2007 22:37:47
Lipper Airman
Airman

Odpovědět s citací

ak by sme neboli wraithi thak pozno aaano ale aj tak bol ten oberoth protivny a neobchodny... a to uz pred tym ako zistil ze oni su na atlantis
00000010 01000111 01110010 01100001 01110100 01110101 01101100 01110101 01101010 01100101 01101101 00101110 00100000 01001101 01100001 01110011 00100000 01001001 01010001 00100000 01101110 01100001 01100100 00100000 00110001 00110000
http://www.paulschou.com/tools/xlate/
( Help na rozlustenie :) )

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách