JumpER.ic píše:
Ten kód měnili Antikové nejspíš už při tvoření nanitů, určitě nenapochodovali do města, nezměnili kód a pak si hráli na drsňáky a po jednom je stříleli, když by jě mohli rovnou příkazem vyhubit.
Čas 00:26:22 - Vyzvali jsme je, aby byl vyjmut, ale antikové chtěli zbraň. Tehdy vědci přidali příkaz, který by nám nedovolil jim ublížit.
Myslím, že naprosto stejným příkazem mohli antikové zadat, aby nemohli zastavit autodestrukci a jednoduše tím celé město zničit.
Po městě je nechal procházet Niam, který je i propustil aby Rodneyho přesvědčil aby odstranil agresi z jejich kódu.
Nezdá se mi, že kdyby např. Rodney se rozhodl pro propuštění pár Wraithů na základně, aby mu pomohli s antickou databází (čistě hypotetický příklad, který svou závažností odpovídá Liamovému), souhlasila by s tím dr. Weir a nechala tomu volný průběh, tak jako Oberoth.
Vidět vybuchovat na obloze město, by mě překvapilo i na Silvestra. A navíc ne každý obyčejný voják na Atlantis musí vědět o červené tečce na senzorech. Navíc to jak se každý jedinec tváří překvapeně je docela relativní.
S tímhle asi budu muset souhlasit až na 2 věci. Voják nemohl vědět, že jde o město (pokud nevěděl, že se k nim blíží). A kdyby se k základně blížilo létající město a neodpovídalo na volání, byla by ve městě přinejmenším pohotovost a to by i voják věděl.
NIAM A OBEROTH prosím

.. a komunikují mezi sebou na subprostorové frekvenci, tak proč by nemohli?
Za to jméno se omlouvám, ale pro mě zůstane Charlesem.
Že ho zastavili, to chápu. Ale že ho nezastavili, když utíkal s SGA před zničením základny??