Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Atomové bomby a vše kolem toho

Atomové bomby a vše kolem toho

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Skorda Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Shorty píše:
V kazdem sci-fi se najdou krasne lode. Lode v SG se mi libi, ale prosti pro me Galactica rulezzz. To je ta nej lodicka. Jestli totiz lod bez stitu vydrzi naraz 50-ti kilotunnove termonuklearni bomby, tak uz snad vydrzi vsechno.

50-ti kilotunové?To průměrná síla nukleární plutoniové pumy.
Termonukleární se počítají do megatun a obyčejná atomovka tam funguje jako rozbuška,která dodá energii.
Když apophisův hatak a klorelův napadl zemi jeho štít vydržel 1000 megatunovou explozi!
Naposledy upravil Skorda dne 17.8.2006 12:18:52, celkově upraveno 1
Burani jsou jako lidi

Příspěvek 14.8.2006 13:31:41
Shorty

Odpovědět s citací

2Skorda: Je vidět, že o atomovkách víš prd, protože bys věděl, že ten náraz do štítu nebyl atomový výbuch. Ten by byl mnohem větší a poku by náhodou ty lodě nesmetl, tak by jim pěkně zavařil.

Příspěvek 14.8.2006 13:44:52
Skorda Airman
Airman

Odpovědět s citací

O explozích jaderných či termonukleárních vím dost.
Opírám se o fyzikální základ.
Já jsem ten výbuch neviděl.Reagoval jsem na 50-ti kilotunová..
Pochopte že mě to zarazilo 50-ti kilotun je 20000*slabší než 1000 megatun
To jsou jednoduché počty.
1 megatuna je ekvivalent 1000 kilotun (1 kilotuna-1000 tun TNT,1000kilotun-1000000 tun TNT).
1000 megatun tedy 1 miliarda tun TNT.
Z toho vyplývá,že 1000000kilotun TNT(1000 megatun TNT) je ekvivalent 20000*50-ti kilotun TNT.
(nejsilnější skutečná bomba měla 57MT-viz SSSR).
50-ti kilotunová bomba je hodně na loď bez štítů.
Stějně to jsou jen spekulace bez štítu - se štítem.

EDIT: Necituj příspěvek nad sebou. Shorty
Naposledy upravil Skorda dne 17.8.2006 12:43:22, celkově upraveno 2
Burani jsou jako lidi

Příspěvek 14.8.2006 13:49:37
Shorty

Odpovědět s citací

No a že je 50 kilotun 20000* slabší. Víš, v díle, kdy použili tyto atomovky, tak ony vůbec nevybuchly. Jenom se neškodně rozbily o štíty. Kdyby ty atomovky vybuchly už při nárazu do štítů, tak je to dost pochroumá. A věř mi, že pro neoštítovanou loď je 50 kilotun opravdu hodně.

Příspěvek 14.8.2006 14:00:42
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No tušim že nejsilnější bomba má 50MT a ta je veliká jako vagon a při výbuchu se vypaří všechno v okruhu přes 15km. Zatim jsem neviděl žádnou loď, která by něco takovýho dokázala přežít :roll:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2006 14:13:51
Shorty

Odpovědět s citací

Jj, nejsilnější má 50 Mt. Ale i těch 50 kt pro neoštícenou loď je zničujících. Tady jde vidět, jak silná je Galactica.

Příspěvek 14.8.2006 14:17:26
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

hlasovat nebudu mě se líbej všechny je to hodně těžky je to jako mučení.K těm atomovkám já si mylslel že kdy atomovka narazí tak i vybuchne a udělá nějáky škody? :?:

Příspěvek 14.8.2006 14:23:41
Shorty

Odpovědět s citací

Tak to by pak bouchala při každém sebemenším nárazu. Ty atomovky byly nastavenny tak, aby explodovaly při kontaktu s povrchem lodi. Jenomže toho se ani nedotkly, proto nevybuchly.

Příspěvek 14.8.2006 14:33:34
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

to je fakt díky Shorty ale neříkej mi ot že to neexploduje vždyt atomová elektrárna bouchne a taky udělá škody ale tam se ejdna o lod ve vesmíru .ale kdyby narazila na lod taby by bouchla a nebo kdyby ta lod neměla štít a atomovka by bouchla několik metru od ní tak by to udělalo škody ne :?:

Příspěvek 14.8.2006 14:38:53
Shorty

Odpovědět s citací

Nemůžeš srovnávat jadernou elektrárnu a atomovku. Je to na složité vysvětlovánní a do tohto topicu to nepatří, ale atomovka má pojistky, aby neexplodovala při nárazu, ale explodovala ve správný čas (na kdy je nastavená).

Příspěvek 14.8.2006 17:15:07
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Phebeus píše:
to je fakt díky Shorty ale neříkej mi ot že to neexploduje vždyt atomová elektrárna bouchne a taky udělá škody ale tam se ejdna o lod ve vesmíru .ale kdyby narazila na lod taby by bouchla a nebo kdyby ta lod neměla štít a atomovka by bouchla několik metru od ní tak by to udělalo škody ne :?:

Ježiši, když nechceš věřit Shortyho znalostem o atomovkách (a každej přece ví, že atomovka při fyzickém poškození v drtivé většině případů nebouchne), tak si laskavě porovnej explozi obou superbomb o štít Ha´taku vs. útok Deadalovy atomofky na Hive ship v 301. :roll:

Jinak srovnávat elektrárnu s bombou je fakt cool :lol: Jasně, ten účel bomby s elektrárnou .. ten je skoro stejnej:-D Aby jsi nám nezačal tvrdit, že do Skaarova Ha'taku narazila vrátnice z Černobylu.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.8.2006 17:44:26
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

:biglol: :biglol: :laugh: :laugh: :biglol: :biglol:
(sorry za vypatlanej příspěvek, ale nemoch jsem si pomoct :oops: )
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2006 19:32:15
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

já shortymu věřim ale zajíma mě když máš atomovku a dáš na ní C4 tak ta atomovka musí bouchnout,(nesmějte se mě to nedává smysl)

Příspěvek 14.8.2006 19:58:03
Shorty

Odpovědět s citací

Ano, bouchne, protože jsi na ni dal C4, ale nebude to jaderný výbuch. Jen dokonale zničíš atomovku. Nejdřív si zjisti, jak vlastně funguje atomovka. kdybys to věděl, bylo by ti jasné, že takto ji nedosnutíš k atomovýmu výbuchu. :wink:

Příspěvek 14.8.2006 21:48:30
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Atomovka není trochu silnější dynamit, plutonium (či co je náplní) neexploduje, když do něho třískáš kladivem nebo ho nahříváš nad plamenem. Aspoň tak si to myslím, co Shorty?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Další

Zpět na Technologie