Tak jsem už konečně viděla film. Mno, nebylo to tak hrozný, jak jsem čekala. Až tedy na to, že tam, oproti knize, vynechali a pozměnili dost věcí a zvášť ke konci mě s tim pořádně štvali. Jinak speciálně první část filmu mě přišla dost hnaná - hned tahle věc, hned tamta. Já sice vim, že do filmu se toho prostě tolik nevejde, ale tohle bylo...jako vybraný to nejnutnější a ostře osekaný nebo překroucené

.
Ovšem Ian McKellen zářil

. Ten to podle mě vyzdvyhl aspoň o řád. Nádherně zahraná postava. On už se mi Leigh líbil i v knize. Ale zase tu s nim vynechali takový pěkný scény. Ale Leigh Teabing rulezzz (to sice nepouzívám, ale nevim, jak to jinak vyjádřit

).
|
Toto je spoiler!!!:
|
| Konkrétně scénu myslim třeba tu s tim okecáváním letadla. Mno, jenom mě mrzí, jak to s nim holt dopadlo. Ale jak ve svém sídle mluvil o grálu...to bylo prostě vidět, jak o tom mluví s láskou. Ještě ty pohledy. Prostě nádhera *úsměv*. |
Roberta jsem si představovala více takového...jak to říct...ne přímo roztomilejšího...snad nevinějšího...více překvapeného chodem děje...uff, asi ode všeho něco.
A co říci na konec...že Amíci od filmu mají rádi Boha

.