Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG Ancients: Relativity temporis 32. kapitola - Drunken children

SG Ancients: Relativity temporis 32. kapitola - Drunken children

Strýček Forďa Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Děkuju, ale šlo by to trošku rozvést? Co se líbilo, nelíbilo, aby to šlo do další kapitoly vylepšit... :yes:
Feeling borded, call me Fredy idrc...

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak a si presne v tej istej situácii, s akou sa ja potýkam už niekoľko rokov... :twisted:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zkrátka nás Génie, lidi neumí docenit... Jsme proste tak dokonalí, že nám není co vytknout.... :twisted:

A jinak nekecej a kritizuj, já se můžu pokaždé LA kapitole upsat s kritikou (Jo! Po celých dvou kapitolách :twisted: ) a ty se takhle flákáš... :palka:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ehm ehm... géniovia na tomto fore sú, to je pravda. Ale ani ja a obávam sa, že ani ty medzi nich nepatríme, forďasi. Ja by som sa síce mohol porovnávať s takymi legendami ako mackenzie, St0rm či Paci Azanyrmuth, no netrufam si na to. A ty? Trufneš si? Takže nohami naspäť na zem... :sorry:

A ku kritike... bude, až to raz dočitam... :oops:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Moje ega křičí: "Dělej! Porovnej se!" Ale racionální část říká: "Sakra,krychličko, neblbni, na ně nemáš! zatím..."

Jsi moc skromný patříš na stupínek slávy k St0rmovi, Mag a ostatním...

Já se spokojím s tím, že jsem nejlepší v jiných věcech a tady mi stačí být spokojený se svým výkonem a to mi stačí, nicméně při každé další kapitole se pokusit posunout se zase okus dál a zvednout úroveň kapitoly výše než byla u předchozí...

Nerad to říkám, ale nejde být nejlepší ve všem. :)

Upřímně, SGART byl a je, moje úplně první příběh který se rozsahem už blíží ke kratší telenovele, predtím jsem povětšinou psal filozofické úvahy na téma politologie a konvenční logiky. A když mě se hodně nudil, tak jsem párkrát psal i abstraktní úvahy, kde kontrastoval svět racionální logiky vs svět labilních emocí.

Ale zkrátka, jsem fyzik a ne spisovatel a bohužel to je i třeba ve SGATRU vidět, že spousty bitev a technologií jsou občas až moc realisitcké na úkor čtivosti. :)

Btw: S téma Geniama, to byl samozřejmě vtip... ;)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Strýček Forďa: Tak jsem to dočetl a je to pěkný, ale občas jsem se tam ztrácel. Sice máš pěkně daný čas, ale jednou skočíš dopředu a pak v dalším díle se vrátíš zpět. Možná by to pak chtělo i nějaký soupis a charakteristiku postav, občas se mi pletlo, tam Fil a Frix patří (která skupina), ale to je jenom detail.

Také jsem měl pocit, že jsi vzal nápady z několika knih či filmů, spojil to všechno do vesmíru založeném na tom, který má Aiwendill a nalil do toho i dost z St0rmova Odkazu.

Pokud se pletu, tam mi to odpušt, ale mám prostě takový pocit.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

jakob: Konečně jednou nějaká ta kritika... Už jsem upadal do depky z toho jak bylo všechno růžové. Je pravda, že občas je to vzhledem k časům nepřehledné. Nicméně to není nic oproti tomu, jaké to bylo před posledním refreshem celého příběhu. Předtím existovaly cca 4 časové linie, které se navzájem prolínaly a běžely paralelně na sobě a navíc současně. Jenže, to bylo pro čtenáře nepřehledné, takže zůstala jen jedna jediná, ta primární.

Pravdu díž, že díly občas skáčou v čase, ale z toho důvodu, jsem zvolil, tak jednoduché a "přibližné" datování, aby se v tom dalo jednoduše orientovat. Je možné, že se některé postavy občas trošku pletou, dříve existovala jistá databáze, do které jsem zaznamenal všechna použitá jména a třídy lodí, nicméně, neměla dlouhého trvání, ani ne den po jejím vytvoření, vyhořel disk a data byla nenávratně ztracena, ještě dříve, než jsem stihl udělat zálohu a tak nějak mě to otrávilo vytvářet databázi novou, ale možná že bych asi měl udělat.

S Aiwovím universem to má společné názvy a to je asi tak všechno, jinak je typologie ras a všeho naprosto odlišná. Podobnost s různými filmy/knihami se ti může zdát, hlavně u bojových pasáží (vyloďování, boj na zemi...), je to z toho důvodu, že povětšinou inspiraci sbírám z osobních deníků vojáků, kteří třeba danou bitvu prožili. Podobnost s filmem je pak náhodná, protože takových vylodění, jako bylo např na Pláži Omaha, proběhlo několik, téměř stejných, s podobným scénářem, ať už v Evropě, nebo při válce v tichomoří.

Co se týká odkazu, I have no idea, co se ti zdá podobného/převzatého, je sice pravda, že už to nějaký ten pátek bude co jsem ho četl. Jedna z mála podobností může být styl vlády, nicméně monarchie, je nejlepší systém jak udržet impérium v celku a silné a zabránit jeho rozpadu. (nepočítám-li Triumvirát, ale to předbíhám) Což se sice v případě Parlénu, Emě moc nedaří, ale to je vedlejší. Další podobnost mě napadá Phoneix Corporation, tady je podobnost čistě náhodná, protože
Toto je spoiler!!!:
patří rodině Frixovi sestry Less
a ta sídlý a ovládá trpasličí Galaxii Phoneix.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Trpasli%C4%8D%C3%AD_galaxie

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Fordíku: Díky za odpověď. Ten Phoenix byl zrovna jeden z těch případu, kdy mě to připomnělo Odkaz. Pak také nějaké podobné či možná stejné názvy lodí.

Ještě jedna věc:
Jsem JAKOP a ne JAKOB :evil: :evil: :palka: :palka: :-x :-x
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Když se na to podíváš převráceně s hraniční vodorovnou osou, která prodchází nad písmenem b, tak je to vlastně p.

Hned se nečerti, nesluší ti to. ;) Mně zase Aiwe oslovuje: For(vemto)ďas a taky se na něj za to nezlobím. :)

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

že prý se na mne nezlobí... pche! a kto mne minule nadával, že mu to vadí? :yeah:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já nenadával, já tě pouze upozornil, že si to vyprošuji... Ale klidně mi tak říkej, už jsme si zvykl a nevadí mi to...

A vůbec, nekaž mi pointu! :twisted:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

kazisvět šestý, hlavá pomazaná, z boží vuuuuuuuuule král... :king:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

spíše: Kazisvět šestý, hlava namazaná, boží v*ůůůůůůl a král... :king:

To zní líp ne? :twisted:

*namazaná=opilá, nalitá

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

ja, keď som bol namazaný, tak som stvoril svoje najlepšie kapitoly (venušiné osídla a podobne) :twisted:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

To ti dávám za pravdu, že když se člověk namaže, tak to ide ráz dva,
Toto je spoiler!!!:
a to pak vznikají věci jako Baal se Santovskou čepičkou, který s plus O'neillem, který je v kiltu bez trenýrek, přičemž hrajou v SGC golf a snaží se zasáhnout mezinoží povzneseného antika, který má mezi nohama nalepený terč, přičemž ze středu místo kolečka vylučuje velký stříbrný chlupatý- no ehmm... víme co který je za 50 bodů...

Bohužel to tu nezveřejním protože to Kazi mládež. :twisted: :twisted:

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky