Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG Dynasty: The Last of Ancients - 102. Kapitola - Ultimátum

SG Dynasty: The Last of Ancients - 102. Kapitola - Ultimátum

Strýček Forďa Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

1.) Antikové mají senzory, jenže ty senzory musí fungovat podle platných fyzikálních zákonů, takže pokud nemáš FTL senzory, tak nemáš šanci zachytávat údaje ze vzdálenějších míst v reálném čase. Musíš počítat s odezvou... To je fakt... Dobře připusťme, že máš FTL senzory a senzorický obraz je okamžitý. zamíříš, vystřelíš... Ta střela může mít maximální rychlost c, je-li cíl vzdálený např. 1ls, což by podle mě byla poměrně běžná vzdálenost, pokud by došlo na opravdový boj. Nepřítel má 1s na zareagování, může odpálit boční trustery a vyhnout se zásahu do reaktoru. Navíc pokud pálíš na takovou vzdálenost, tak musíš počítat s tím, že budeš muset předměřit, loď se za tu jednu sekundu pohne někam jinam... Takže to ti také zhorší přesnost... A u Projektilových zbraní to platí 100x víc, ty jsou podstatně pomalejší...

2.) Emm... :scratchanym: Nebyl jsi to náhodou ty, kdo napsal, že stíhačky nalétávaly do paprsků a oslabovaly je? :scratchanym: Nebo to byl St0rm? Teď nevím... Nicméně myšlenka zajímavá, další stížení pro tvojí palbu, paprsek nedorazí v plné síle... takže nejdříve musíš eliminovat stíhače...

3.) Musíš si uvědomit, že boj ve vesmíru by nebyl jak to popisují v SG a ostatních sci-fi.... Na jakou vzdálenost si myslíš, že se přestřelovali za WW2 a WW1 bitevní lodě?? Někdy i klidně na 20km... a dneska to je mnohem víc, mohou po sobě pálit rakety loď-loď přes půl planety... Nebo stíhači... Raptor dokáže sestřelit nepřítele až na 50km... A teď jsi vem, že to dělají pomocí radaru, sonaru, infra... primitivní technologie... Proto říkám, že v reálu by po sobě pálili v rámci světelných sekund a ne tělo na tělo, jak neandrtálci v jeskyni. Co se týká senzorů nebudu se hádat a budu to brát jako ústupek kvůli záživnosti.

4.) Nekryly by jí korvety, ale bitevní lodě a těžké křižníky, které jsou poloviční velikosti. Navíc, pokud by se bojovalo prakticky bez vizuálního kontaktu, tak by stačilo uchránit Carier jen před hlavním náporem... Snad má taky své vlastní štíty,ne? Zkrátka vidím, kam letí nepřátelská salva, tak tam loď postavím. Nehledě na to, že Wraiti pálí plazmu, která je o odst pomalejší než foton...

5.) Omyl... i za druhé světové války museli mít bitevní lodě doprovod, povětšinou těžký křižník, který se staral o protileteckou ochranu... Bitevní lodě jí neměli dostatečnou, zatímco bitevní křižníky sice měli slabší pancéřování, ale slušnou protileteckou obranu. Jamato a Musashi měli na svojí třídu lodí (dreadnought) výbornou protileteckou obranu, ale v celkovém měřítku, zahrneme-li i ostatní třídy lodí, byla obrana podprůměrná... Zkrátka jedna loď se nedokáže sama ochránit proti stíhačkám... Proto měli právě bitevní lodě a křižníky jako doprovod fregaty a torpédoborce, kteří se starali o vzdušný perimetr, protože křížová palba z více lodí je smrtící.... Proto existovali fregaty...

6.) Důvod, proč nedávat pancíř na těžké křižníky?? Protože to by to pak byla bitevní loď... Chápej bitevní loď je velká, těžká pomalá kráva... Za to bitevní křižník má skoro stejnou palebnou silu, ale štíhlí mrštný obratný... Sice má slabší pancéřování, ale dokud drží štíty, je v cajku...

7.) BTW: Tohle je věc, co mi vrtala hlavou už v AD, pokud jsou antické lodě tak op jak píšeš, že jim to v AD Anna nandala s jednou flotilkou, proč anitkové prohráli?? Proč nevyráběli stovky ZPM a nemontovali je na lodě?? Proč Aurora neměla ZPM? Proč Hypoferalkus neměl ZPM? Proč? Byly by neporazitelný... A jenom arogance v tom nebyla, nikdo není takhle hloupý, když Je ANNa vyřídila s jednou flotilou a antikové jich měli několik...
Feeling borded, call me Fredy idrc...

david-L Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Aj keď s tebou vo všetkom súhlasím. Uvedom si, že tu platí pravidlo č. 1
AUTOR MÁ VŽDY PRAVDU :D :D :D najmä pri AIWENDILLOVI to platí.
V jeho universe platia odlišné fyzikálne zákony a ďalšie pravidlá,

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Však já se nesnažím přesvědčit ho o svojí pravdě dávám prostor diskuzi. Snažím se pouze pochopit proč... Přijít na to proč to tak je, jak to má vymyšlené, najít domělí systém, kterým to vytvářel... ;)

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

takže zopár definitívnych odpovedí...

1) Antikovia mali FTL senzory. To už bolo dané seriálom. Pokiaľ by ich nemali, tak ako sheppard a spol. teda mohli sledovať v reálnom čase bitku medzi dvoma wraithskými krížnikmi v tej epizóde, keď hľadali na Atlantis bombu? vzdialenosti, na ktoré by sa viedla bitka, by určite neboli v svetelných sekundách. Uvedomuješ si, koľko je jedna svetelná sekunda? 300000 km! to je setsakramentsky ďaleko... teda pre veľké lode nie, ale pre stihačku je to pekných pár minút letu! Takže sa vráť k zdravému rozumu...
1-1) Aby sa nepriateľ mohol vyhnúť zásahu, tak musí mať setsakramentsky dobré senzory, ktoré stihnú okamžite (bavíme sa v rozmedzí piko až nanosekúnd) zachytiť nepriateľský pulz alebo laserový lúč a ešte výkonnejší počítač, ktorý dokáže určiť, či ten nepriateľský výstrel zasiahne loď a kde. A ešte do zostávajúceho času skús vtesnať aktiváciu motorov a odlet z bodu, kde sa nachádzaš, aby ťa to nezasiahlo! Takže naspäť k realite, prosím...

2) Bol som to ja. A práve preto by som na Forlinovom mieste vypustil veľkú salvu dronov, ktorými by som zlikvidoval stíhačky a veselo by som pokračoval v streľbe ťažkými kanónmi. Určite by mi to netrvalo tak dlho ako mojej postave. Prečo som mu napísal bitku tak, ako som napísal, je druhá vec. Bolo to, lebo... Ale to nebudem prezrádzať...

3) v druhej svetovej a aj predtým sa postreľovali na takú vzdialenosť, na akú sa videli. Jeden z najvzdialenejších zásahov drží myslím Scharnhorst a to strieľali na nejakých dvadsať kilometrov! Teda na hranici dostrelu kanónov a pekne ďaleko za obzor... Neviem, či si bol na mori ale ja áno. Dohľad nie je až taký veľký ako sa zdá. Pokiaľ je niečo takých desať kilometrov ďaleko, tak to vidíš už len ako špendlíkovú hlavičku... vesmírne bitky by určite neboli na vzdialenosť svetelných sekúnd - to som popísal trochu vyššie. Bolo by to telo na telo, možno na niekoľko kilometrov až desiatok kilometrov, aby mohli využiť všetky výhody svojích zbraní. Drony tiež majú určitý dostrel a na vzdialenosť svetelných sekúnd by ti boli naprd.

4) na mieste nepriateľa by som v prípade, že by si kryl svoj carrier takýmto spôsobom, rozostavil svoju flotilu tak, aby na tvoju eskadru pálila zo všetkých možných smerov - zhora, zdola, sprava, zľava, spredu, zozadu a aj diagonálne... dokážeš pokryť také množstvo vektorov? Pochybujem...

5) Za druhej svetovej mali bitevné lode sprievod hlavne vo forme torpédoborcov a to preto, lebo tak dokázali pokryť svojími radarmi väčšiu plochu. Veľmi zriedkakedy (prakticky len pri presune) chránili sprievodné lode vlajkovú loď svojími trupmi. Furt plávali v určitej vzdialenosti, aby zachytili nepriateľa skôr, ako sa vôbec dostane k hlavnej lodi! Vo vesmíre by ti takáto taktika bola naprd kvôli vzdialenostiam, ktoré sú tam kapánek väčšie. Jamato, Musashi, Prince of Wales a ostatné veľké lode tej doby mali vynikajúcu ochranu proti lietadlám, no boli nasadené tak, že to jednoducho nemohli ustáť kvôli prečísleniu. Keď sa na teba vrhne štyridsať torpédových bombardérov plus bohviekoľko stíhačiek, tak to nezvládneš aj keby si mal akúkoľvek obranu a manévroval akokoľvek dobre. Jednoducho je to vražedná presila. Jamato malo v poslednom boji až DVA sprievodné torpédoborce. Takže to nemal šancu ustať. Samozrejme bavíne sa o tej dobe. Dnes stačí na potopenie lode jeden zásah raketou a je na dne. Naproti tomu vo vesmíre a so silnými štítmi by to bola iná liga. AKo som už popísal vyššie...

6) Uvedom si, že ťažké a ľahké krížniky je len technický termín, ktorý vznikol s Washingtonskou zmluvou o limitácii loďstiev, či dokonca až s Londýnskou dohodou. Bolo to len rozdelenie podľa tonáže a ráže hlavných zbraní, nič viac. A krížniky mali aj tak celkom slušný pancier... Bitevný krížnik bol hybryd bitevnej lode a krížniku, no uvedom si, že v druhej svetovej ich už bojoval sakramentsky málo. Okrem Hooda a tureckého Goebenu ešte z prvej svetovej si na žiadny nespomínam... Okrem toho vývoj vtedy už smeroval k "rýchlym bitevným lodiam" ktoré mali silný pancier, silnú výzbroj, dobrý radar a boli rýchle (trieda Iowa, Montana, Jamato bolo tiež dosť rýchle...) Takže ťažká a pomalá krava platila tak v prvej svetovej. V druhej ani náhodou... Antické bitevné lode by boli rýchle, silné, dobre pancierované a oštítované atď. Prečo ich nemali viac a stavali ťažké krížniky (to je tiež len technický termín, jednoducho neznášam označenie "malá bitevná loď")? Pretože suroviny... Načo stavať tri päťkilometrové lode, keď môžem s tými istými surovinami postaviť päť trojkilometrových, ktoré sú len o trochu slabšie?

7) Prečo? Kvôli príliš širokej fronte a z toho plynúcim stratám. Anna to Wraithom nandala preto, lebo ju nzväzovali konvencie a neváhala bojovať nečestne (použitie strategických bômb mi čestné nepripadá...). Antikovia museli brániť svoje planéty, ona nemusela nič. Mohla sa vyšantiť v boji a nemusela sa obzerať na to, že kde všade sú obývané planéty, kam by musela vyčleniť nejaké tie sily na obranu...
Ono nejde len tak vyrobiť ZPM a namontovať ho na loď. Uvedomuješ si, že by to energetický systém nemusel zvládnuť? Práve tento problém som popísal v AD, keď jej na Tordene buchlo vedenie... Nasadiť do systému niekoľko desiatok ZPM by bola jednoducho samovražda. Systém by to nezvládol. Lorardian pripravovala na výpravu za Destiny pekne dlho, takže tam to určite vyriešila...
Prečo Aurora nemala ZPM? Kto vraví, že namala? Mohlo sa im vyčerpať v bitke... Hippaforalcus bol opravovaný v doku, takže z neho určite presunuli ZPM na potrebnejšie lode...

David-L: ďakujem za uznanie, ale tu ide o to, že Forďas sa snaží posudzovať moje univerzum podľa pravidiel, ktoré si vytvoril pre svoje vlastné univerzum a logicky mu to nezapadá do schémy. Ja som moje univerzum vytváral podľa iných pravidiel než on to svoje. Preto som sa vykašľal na schémy, ktoré platia tu na Zemi a dlho, fakt dlho som špekuloval nad tým, ako by to mohlo vyzerať, aby to fungovalo... :write:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Uff... argumenty dobré nemám čas to teď rozepisovat, snad zítra. Teď jen v rychlosti. Aurory měli mizerný pancíř. V seriálu na to bylo několikrát upozorněno. Slabiny byl např. Mústek. Když jsme viděli v díle Aurora, jak má aurora roztřílenou příď, tak muselo být jasné, že pancéřování je slabé. Bylo to vidět i když roztříleli "Hypa" během chvilinky, když přišel o štíty.

Co se týká posuzování, posuzují podle směsice námořnictva z ww1, ww2 a současnosti.

Na iPhonu se špatně píšou slohovky, takže se už dal o tom dneska nebudu rozprávat a zareagují zítra.

Btw: Aiwe jestli ti už tato debata jako autorovi tak i moderátorovi vadí, můžeme to smáznout se slovy:"AUTOR MÁ VŽDY PRAVDU a jít dál, nemám s tím problém... tvůj topic, tvoje pravidla. :yes:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

ehmmm...

pozrel som sa na fotky z dielu Aurora a je tam poškodená len predná časť...

http://stargate.wikia.com/wiki/File:Aurora.JPG

podľa toho scréénshotu to vyzerá skôr, že prišli o štíty a nepriateľ im potom spredu páli do trupu (myslím, že to bola asi nejaká slepá pozícia, kam nemali dosah ťažké kanóny a drony asi vyčerpali). Napriek tomu však zvyšok lode vydržal relatívne nepoškodený, keďže posádka sa dokázala uložiť do stázových komôr...

Hypo sa držal celkom dobre aj potom, čo prišiel o štíty. Dokázal vystreliť salvu dronov (kvôli ktorej obetovali štíty) a kvôli vzniknutým technickým problémom (to nebolo kvôli zásahom z Wraithských kanónov - loď pohodlne držala pokope) sa posádka (Lorne, zelenka a spol) pohodlne stihla evakuovať. Wraithi ju potom rozstrieľali, to bolo jasne vidieť...

Posudzovanie... znovu a znovu ti opakujem, že vesmírne lode a bitky nemôžeš posudzovať prizmou námorných lodí a bitiek. Musíš do toho pridať 3D rozmer, vzdialenosti a mnoho ďalších vecí. Je to ako posudzovať Airbus 380 pomocou prvej mongolfiery...

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jedna důležitá věc, na fóru je doiskuzní hřbitov, takžr tohle se mohlo napasat tam a né tady :smile:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Preco? Toto je normalna diskusia k teme... :scratchanym:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ach jo, těšil jsem se, že než půjdu do práce, tak si přečtu díl, ale asi mě to čeká až po příchodu domů z odpolední. :evil:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Nova kapitola dnes nebude pre technicke problemy s pc cez mobilný bil to jednoducho nepretlacim...

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já přidávám kapitoly standardně přes mobil... Protože jsem líný zapínat počítač, proto si je prostě stáhnu z iCloud Drive a hodím na fórum...

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Hmm.. moj mobil takuto funkciu bohuzial nema (bohuzial pre vas).

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Google disk???

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Gdisk mi je na dve veci, ked nedokazem oznacit a skopirovat suvisly blok textu, lebo mam blbu dotykovu obrazovku...

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Čeče já ti snad koupím k Vánocům noví telefon...
Mno tak mi to pošlu na mail a pak přidej prázdný příspěvek. Já ho upravím a vložím to tam...

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky