Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG Dynasty: The Last of Ancients - 102. Kapitola - Ultimátum

SG Dynasty: The Last of Ancients - 102. Kapitola - Ultimátum

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Jej, konwcne nejaka pochvala. Vdaka, jakope :wink:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

já tě nechválil :evil: ?

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vynikající díl :bravo:

Strýček Forďa Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

/// Promazáno... šlo to off topic...

Forďas
Feeling borded, call me Fredy idrc...

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Strýček Forďa píše:
/// Promazáno... šlo to off topic...

Forďas

Ako autor ta nemam rad. Ako moderator ti vyslovujem pochvalu pred nastartovanou vetrieskou.

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

je tu pondelok a s nímaj nová kapitola Forlinovho príbehu. Na Atlantis sa začínajú diať čudné veci a asi tušíte, čo sa chystá...

P.S.: Ospravedlňujem sa za cenzúru...

Kapitola 96. – Náznaky

V nasledujúcich týždňoch sa Forlin zaoberal dvoma hlavnými problémami, ktoré si vyžadovali jeho pozornosť. Prvým boli boje proti Wraithom. Na palube Sirty podnikol tri výpravy, počas ktorých aj s podporou krížnikov ESF zásobujúcich mesto evakuoval niekoľko civilizácií, ktoré poodvážal na Oradeu.
Bývalí Salpeánci, ktorí sa teraz stali Oradeáncami, boli v galaxii veľmi známou rasou a s radosťou prijali medzi seba evakuantov, ktorých predtým zasobovali potravinami. Začlenili ich do svojej spoločnosti a dalo sa očakávať, že najneskôr o dve generácie už budú jedinou novou rasou. Niekoľko tisícok schopných rúk im v ich namáhavej práci na poliach len pomôže a vzájomné manželstvá splynutiu tiež napomôžu.
Druhým problémom boli technické záležitosti Atlantídy. Tvrdé pristátie v roku 2009 spôsobilo poškodenie hlavných motorov mesta. Dva z dvanástich motorov boli úplne nefunkčné a nebolo možné ich opraviť bez riadne vybavenej lodenice.
Mesto samozrejme dokázalo fungovať aj bez dvoch motorov. Jeho pohonný systém bol značne predimenzovaný a aj s desiatimi zvyšnými motormi bolo bez problémov schopné medzigalaktického letu. Mesto dokonca dokázalo lietať medzi galaxiami len s jedným motorom, no odzrkadlilo by sa to na znížení rýchlosti, vyššej energetickej spotrebe a ďalších problémoch. Forlin s technikmi Expedície preto odpojil dva poškodené motory a ostatné uviedol do letuschopného stavu.
S vedením Expedície sa totiž dohodol na presune mesta na inú planétu. Baldora bola jednoducho príliš studená a hoci sa mesto nachádzalo presne na rovníku, teploty tu boli ako v severnej Európe počas leta. Mnohí obyvatelia mesta mali radšej teplejšie podnebie, ktoré však táto planéta nebola schopná poskytnúť. Aspoň nie teraz, keď tu vrcholila doba ľadová.
Kým sa vedci hádali, kam presunúť mesto a prehľadávali zoznamy vhodných planét, on s technikmi pripravoval mesto na odlet. Hlavné motory boli skontrolované, manévrovacie trysky na všetkých mólach boli nanovo vyčistené. Dokonca boli opravené aj vodné turbíny, ktoré štandardne slúžili na presun mesta po vode. Expedícia o nich nemala ani tušenia a mesto presúvala len pomocou manévrovacích trysiek. Forlin o nich vedel a tak sa ich rozhodol konečne sfunkčniť, aby šetril trysky.
Práve keď pracoval na oprave dátového vedenia k jednej z pokazených trysiek, dozvedel sa zaujímavé novinky. Hlboko v technickom prístupovom tuneli menil postupne kusy kryštálového vedenia, keď začul hlasy.
Boli to hlasy plukovníka Lornea a doktora Zelenku. Chvíľu sa zmätene obzeral, odkiaľ tie hlasy prichádzajú, no potom si uvedomil, že priamo nad hlavou má vyústenie ventilácie a tie hlasy prichádzajú odtiaľ. Obaja členovia Expedície mohli byť aj niekoľko poschodí nad ním, no ventilačný systém ich hlasy prenášal ako rozhlas...
Nechtiac sa započúval do ich rozhovoru. Práve hovoril Lorne: „Vašu rodinu už očipovali, doktor?“ Zelenka čosi zahundral po česky a Lorne sa zasmial: „To je dobré. Ináč by ich pri evakuácii nenašli.“
Forlin sa zamračil. Akú evakuáciu majú na mysli? Veď Radková manželka žije tu na Atlantis! Azda sem chce presťahovať nejakých ďalších príbuzných? Potom však začul čosi inakšie. K Lorneovi a Zelenkovi sa pripojil nejaký tretí muž. Chvíľu nevedel rozoznať hlas, no potom si uvedomil, že je to major Varnikin, veliteľ teamu SGA-4: „Zásoby, ktoré priviezol Hammond, sme uložili do skladiska 243-B. Do hlásenia som uviedol, že sa poškodili počas prepravy, keď sa loď ocitla v turbulenciách pri zostupe atmosférou. Neboli použiteľné a tak sme ich museli zlikvidovať. Pre istotu som ešte pripísal poznámku, aby nedávali zbraňové mazivá do jednej palety s prikrývkami a oblečením.“
Lorne, ktorý bol zásobovacím dôstojníkom Expedície, sa rozosmial: „To je skvelé. Máte fantáziu, Ivan. Toto tých škrabákov na Zemi upokojí. Okrem toho je to nové. Ďalšie stratené zásoby by už boli podozrivé. Ale poškodené a zničené počas prepravy... to je novinka! Takto budú musieť poslať nové.“
Zelenka sa triezvo opýtal: „Koľko toho už máme?“ Varnikin sa očividne zamyslel, pretože bolo chvíľu ticho. Potom odpovedal: „Dosť pre niekoľko tisícok ľudí. Odkladáme si to už od návratu mesta do Pegasu, ale až posledný rok na tom robíme intenzívnejšie. Je tam už cez osemsto paliet. Pri každom lete ich tam zopár pridáme ako zničené či poškodené zásoby, aby sme mali rezervu. Keď však spustíme našu operáciu, tak budeme musieť dosť veľa vecí vyrobiť v syntetizátoroch. Nasýtiť a vybaviť také množstvo ľudí nie je hračka. McKay už spočítal, že na to padne asi tretina ZPM, takže budeme musieť nejako získať ďalšie.“
Vedúci technikov pokojne povedal: „Nevadí, to zariadim. Forlin vravel, že má ešte k dispozícii zopár modulov. Nahovorím mu, že sa nám podarilo jeden vybiť pri nejakom pokuse a popritom vyrobíme veci, ktoré potrebujeme. Spravte však zoznam toho, čo bude treba zosyntetizovať. Ako to vyzerá na stanovišti Beta?“
Varnikin pokojne odpovedal, pričom jeho obvyklý ťažký ruský prízvuk tentoraz nebol tak výrazný: „Major Meng mi asi pred týždňom hovoril, že tamojšie sklady už viac materiálu nedokážu prijať bez toho, aby to bolo podozrivé. Spolu so svojími ľuďmi ponosili časť tajných zásob do jednej z jaskýň, ktoré objavili. Poručík Normann však mal nejaké blbé otázky a tak to radšej prerušili. Meng vravel, aby sme Normanna a jeho team presunuli na Alphu alebo Gammu.“
Lorne zamyslene povedal: „Súhlasím. Ten kanaďan začína byť otravný. Presunieme ho na Alphu. O´Neill ho už mal stiahnúť na Zem. Neviem prečo otáľa. Budeme to musieť generálovi pripomenúť. Problémom je, že už nemám žiadnu voľnú dovolenku. Nemáte niekto ešte voľné dni, ktoré by ste chceli stráviť na Zemi?“ Zelenka sa ozval: „Ja ešte mám týždeň. Ale bol som na Zemi pred mesiacom. Bude to podozrivé.“
Veliteľ SGA-4 sa opýtal: „Nešlo by to cez Carterovú? Hammond síce už odletel, no ešte je v dosahu komunikačného systému. Mohla by to zariadiť ona?“ Lorne prikývol: „To by šlo. Ale budem to musieť spraviť počas nočnej smeny. Dnes v noci slúžiš ty, Radek?“
Oslovený čosi zahundral a Lorne spokojne povedal: „Výborne. Odstrániš stopy po komunikácii zo systému.“ Zelenka smutne odvetil: „A čo s admirálom? Ako to vyzerá? Počas opráv pohonu sa mi z neho nepodarilo vytiahnúť nič...“
Odpovedal mu Lorne: „Ak bude proti nám, tak použijeme plán D. Vystriehneme ho niekde v chodbe, omráčime a bude pokoj. Viac mi robí starosti tá jeho asistentka. Ukázalo sa, že je veľmi schopná bojovníčka. Budeme musieť eliminovať aj ju, nielen Forlina. Mohla by spôsobiť veľké problémy.“
Zelenka zahundral: „Forlin s nami pekne vybabral, keď ju spravil svojou asistentkou. Myslel som, že je to len nejaká obyčajná sekretárka, ktorú sem poslali, lebo generál nevie robiť poriadnú agendu, no po tom, čo predviedla, keď sa vrátil naposledy z Mliečnej cesty, tak by som sa jej nechcel dostať do rúk. Počuli ste už, čo o nej povedal seržant Tamir?“
Varnikin sa uchechtol: „Ja áno.“ Lorne však namietol: „Nie, nepočul som. Čo o nej povedal?“ Zelenka sa zasmial: „Predtým alebo potom, ako ho zmlátila? Sheppard bol urazený, že sa nechcela pridať do jeho cvičnej partie, lebo mu povedala, že ona hraje inú ligu a tak za ňou poslal Tamira, ktorého ona spomenula ako jediného rovnocenného partnera tu v meste. Ten izraelčan si s ňou dal cvičný súboj a skončilo to tak, že z neho takmer vymlátila dušu. Ešte teraz má modriny. Doktorka Jacobsenová je odvtedy považovaná za najlepšiu bojovníčku na Atlantis. Tamir o nej vyhlásil, že keby nebožtík Ronon a ona spolu bojovali, tak vsadí svoj ročný plat na ňu. Neviete, kde sa naučila tak dobre bojovať? Pýtal som sa Tamira aj Shepparda, ale len krčili plecami.“
Lorne zamyslene povedal: „Mal si sa opýtať rovno jej.“ Zelenka kyslo odvetil: „Na to som nenašiel odvahu. Ale zasa... keby som nebol ženatý, tak by som na ňu šiel ináč. Viete, čo myslím...“ Ostatní sa rozosmiali a potom sa vybrali niekam preč, pretože ich hlasy začali slabnúť.
Forlin pozrel na vetrák a zamyslel sa. O tom, že si Expedícia robí tajné zásoby, aby nemusela byť tak závislá na dodávkach zo Zeme, samozrejme vedel. Všimol si to už dávnejšie. Prekvapila ho však novinka, že na stanovišti Beta majú ďalší sklad zásob. To bolo zaujímavé, no nie nebezpečné. Zásoby sa vždy zídu...
Viac ho ale zaujali zmienky o tom, že niečo chystajú. Plánujú nejakú akciu a na Zemi má byť evakuácia ich rodín. Plánujú azda nejakú vzburu? Ale veď to im nevýjde. V meste je plno vojakov, ktorých sem prevelil O´Neill z SGC. Tí budú loajálne brániť Hviezdny program OSN proti akejkoľvek vzbure.
Potom si však uvedomil, že O´Neill spolupracuje s nimi. Azda sem prevelil svojích verných a tých, ktorí sa nezdáli spoľahliví, poslal na Zem? Žeby vážne plánovali vzburu Expedície? Ale prečo? Veď majú všetko, čo potrebujú a chcú. SAFPE im sem nezasahuje, majú faktickú autonómiu. Robia si, čo len chcú. Tak prečo by plánovali vzburu? Nechápal to.
Potom sa zamyslel nad poslednou časťou ich rozhovoru. Z neho nemajú strach. Myslia si, že ho dokážu buď presvedčiť alebo zneškodniť. Viac starostí im robila Maria. Ich súboj po jeho návrate z Prelas Varanash im ju ukázal v úplne novom svetle. Teraz si myslia, že nie je jeho asistentkou a zástupkyňou ale skôr strážkyňou. Preto sa jej boja...
Z toho, čo zistil z vypočutého rozhovoru, tak sa dalo usudzovať, že chcú presunúť svoje rodiny sem do mesta. Možno sa vzbúria a možno nie. Možno ide o niečo úplne iné. Ale ako to chcú uskutočniť? Toľko ľudí predsa naraz nezvládnu evakuovať! Ani celá ESF by na to nestačila. Stovky členov Expedície znamenali tisícky ich rodinných príslušníkov. To by súčasná pozemská flotila určite nezvládla. Iba ak by si nejaké lode požičali.
Ale od koho, napadlo mu. Okrem Noxov v Mliečnej ceste nebola žiadna rasa, ktorá by mohla Zemi poskytnúť lode schopné medzigalaktického cestovania. A Noxovia im svoje krížniky určite nepožičajú. Aspoň nie pri tej pacifistickej politike, ktorú vyznávajú.
Tiež nevedel prísť na ich motív. Bez motívu sa strácal v celom tomto probléme. Pomyslel si na Mariu, z ktorej mali taký strach. Azda by sa s ňou mal o tejto záležitosti poradiť a nasadiť ju, nech vypátra nejaké ďalšie podrobnosti.
Pustil sa znovu do opravy dátového vedenia. Po niekoľkých metroch si však uvedomil, že sa nesústredí. Po rozume mu stále behali myšlienky súvisiace s tým, čo počul. Stále mu to celé nedávalo zmysel a okrem toho, on mal svojích problémov viac než dosť.
Azda by mohol podniknúť aj on sám nejaké kroky, ktorými by sa priklonil či už na jednu alebo na druhú stranu. Neutralitu nemal rád. Antikovia všeobecne neobľubovali neutralitu. Vždy sa postavili buď na jednu alebo na druhú stranu. Neutralita predstavovala zvyčajne najväčšie zlo zo všetkých. Ale na ktorú stranu sa pridať? Bude si to musieť premyslieť.
Najmä však bude musieť získať viac informácií a to znamenalo, že bude musieť stráviť niekoľko dní až týždňov v Taktickom centre, aby znovu špehoval celú Expedíciu, preosial získané informácie cez sito analýz a dospel k celkovému obrazu situácie. To sa mu však nechcelo robiť, pretože sa chystal presun mesta na inú planétu.
V tom sa zháčil. Azda aj tá požiadavka presunu mesta patrila k plánu na vzburu Expedície? Aby si kryli chrbát v prípade neúspechu? Zamyslel sa nad tým a potom pokrútil hlavou. Nie, chytá ho paranoia. Asi je tu dole už príliš dlho. Mal by sa znovu začať venovať situácii v Pegase...
Dokončil opravu dátového vedenia a preskúšal, či riadne funguje. Bolo bez chybičky a tak ho zapojil do systému. Na tablete vyťukal testovaciu sekvenciu a tryska sa rozbehla bez problémov. Spokojne sa usmial a vysúkal sa z údržbárskeho tunelu. Zavrel za sebou panel v stene a na tablete si vyvolal zoznam úloh. Jednu odškrtol ako vybavenú a začítal sa do ostatných.
Jednu si zvýraznil a vydal sa po chodbe, aby ju vybavil. Popritom premýšľal nad tým, ako dobre spravil, že vtedy presvedčil vedenie Expedície, aby mu pomohlo s opravami podvodných častí mesta. Argumentoval vtedy tým, že im to neskôr uľahčí množstvo iných vecí.
Mal pravdu. Naozaj sa tak stalo a opravené či zavarené priestory v podvodnej časti mesta značne uľahčili opravy či údržbu iných systémov. Mnoho z terajšej roboty by sa nedalo urobiť. Aj teraz bol napríklad v časti, ktorá bola vtedy zaplavená, pretože do susednej sekcie vnikala trhlinou voda. Trhlinu však zavarili a vodu vypumpovali. Do tohto údržbárskeho tunela by sa v skafandri nedostal a manévrovacia tryska by naďalej fungovala na pätinový výkon, ako predtým.

Neskoro večer sa vrátil do svojho apartmánu. Nahádzal špinavé šatstvo na hromadu a zlikvidoval ho v syntetizátore. Úplne nahý prešiel do sprchy a pustil si horúcu vodu. Zmýval zo seba špinu, ktorá sa naňho nalepila v spodných častiach mesta a pritom premýšľal nad udalosťami dnešného dňa.
Zrazu sa ozvalo zaklopanie na dvere a on sa strhol. Do kúpeľne však vošla doktorka Jacobsenová. Ospravedlňujúco sa usmiala: „Prepáč, prišla som ti len podať hlásenie o tom, čo som dnes robila. Počula som však sprchu a tak som si pomyslela, že ti môžem umyť chrbát. Teda popri podávaní hlásenia...“
Jediným plynulým pohybom si rozopla kombinéhu, v ktorej bola oblečená. Ani nie o desať sekúnd neskôr, úplne nahá vošla k nemu do sprchy, vzala do rúk hubku a mydlo a začala mu ňou jemne prechádzať po chrbte.
Forlin sa slastne usmial. Maria bola naozaj ženou netušených talentov. Už dávnejšie zistil, že v skutočnosti je dosť romantická. Celkom ľahko prijala zásady sexuálneho života, ktorými sa riadili Antikovia a pravidelne uspokojovala Forlinové chúťky. On jej to v rovnakej miere oplácal. Spoločné sprchovanie nebolo pre nich už ničím neobvyklým...
Namydlila mu chrbát a začala ho umývať. Popritom hovorila: „Dokončila som analýzu pohybov tých Wraithských flotíl okolo Lersie a dospela som k záveru, že zaútočia na sústavu Indalea Varthis. Je tam celkom veľká ľudská civilizácia. Asi stotisíc obyvateľov v štádiu Zeme osemdesiatých rokov dvadsiateho storočia. Podľa správ od Dahlie pred niekoľkými rokmi vymysleli tranzistor. Poslala som jej správu, aby ich kontaktovala a varovala pred hroziacim útokom. Sľúbila, že spraví, čo sa dá. Zasiahneme aj my?“
Zamyslel sa a pokrútil hlavou: „Nie, Lersia a Indalea Varthis sú priveľmi vzdialené, aby sme tam stihli dôjsť včas. Nech to vybaví Dahlia cez hviezdnu bránu. Možno by však stálo za to poslať tam nejaké Cestovateľské lode, ak majú nejaké v okolitých sektoroch. Zariadiš to?“
Prikývla a ďalej mu umývala chrbát. Teraz to už však bolo skôr také nežné hladenie ako umývanie. Otočil sa k nej a jednou rukou si ju pritiahol bližšie. Druhou siahol na ovládanie sprchy a pustil vodu naplno.
Miestnosť naplnilo šumenie sprchy a on objal svoju milenku aj druhou rukou. Nahol sa k nej a ich pery sa spojili vo vášnivom bozku. Na chvíľku sa od seba odtrhli, aby nabrali vzduch do pľúc a on potom pokračoval v bozkoch. Postupoval po jej hrdle k uchu, kde sa zastavil.
Chvíľku jej cmúľal ušný lalôčik a potom zrazu ticho zašepkal priamo do jej ucha: „Zajtra pozorne prezrieš môj aj svoj apartmán a odstrániš všetky sledovacie zariadenia, ktoré nájdeš! V Expedícii sa niečo chystá a ja by som sa nerád nechal prekvapiť.“
Na malý okamžik stuhla pre ten neočakávaný príkaz, no potom rovnako ticho zašepkala do jeho ucha, pričom ho rukami hladila po chrbte a po zadku: „Myslíš, že nás odpočúvajú?“ Slabo prikývol: „Som si tým istý. Musíme si dávať pozor na jazyk.“
Chvíľu sa len tak objímali, no nakoniec sa Forlin zdvihol a pomohol na nohy aj jej so slovami: „Som hladný. Poďme sa najesť!“ Rýchlo sa osprchovali a očistili od potu. Potom sa obliekli do nových odevov, ktoré vyrobil v syntetizátore a spoločne sa vybrali na večeru do veľkej jedálne. Mali si toho veľa čo povedať...

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

O hohó! I ty jeden intrikáři!
:ok:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:twisted: :twisted: :twisted:

Občas mám svoje slabé chvíle...

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vynikající díl :bravo:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Whait... jaká cenzura? O_o

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Jop... pdf verzia ma priblizne o stranu viac... :write:

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Škoda žes to sem hodils až v jedenáct. Něco mi říká, že sis schválně počkal, ale no nic. Jinak jsem čeka že tam bude minimálně půl stránky cenzura :D

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tsss... drzoun a ještě nám to provokativně nahlásí.... :palka:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Pridavanie kapitol skoro rano je u mna zriedkavost, takze o jedenastej je celkom normalny cas...

A s tou cenzurou si hadal spravne...

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Strýček Forďa: Tak tobě je 18, tak když pěkně poprosíš, tak třeba i pošle.

Aiwe: Pěkně prosím za poslání necenzurované verze. :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky