Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Ancient Aliens

Ancient Aliens

Příspěvek 10.11.2011 07:24:35
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak poslední díl South Parku si to vzal na mušku, nářez!!!
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 10.11.2011 19:39:07
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dal jsem si ten South Park, jehož celá satira je desetkrát geniálnější než všech konspirační teorií, a jsem nadšen. Zkombinování s Thorem je jen třešnička na dortu.

Což mi připomnělo, že se musím pochlubit. Dal jsem si z rozmaru dokument I Know What I Saw (k nalezení pod tímtéž jménem na YouTube) o tom, že UFO jsou teda emzáci, a je tam k nalezení přesně to, co mi vadí prakticky na všech podobných věcech. Na první pohled jde o legitimní dílko plné vědců, kteří říkají famózní věci. Problémem je, že dávají minimum ohledů na protiargumentaci, a takhle se prostě věda dělat nedá.

Modelová příklad #1: tzv. Phoenix Lights. Jde o incident, při němž stovky lidí (včetně guvernéru státu!) viděli zvláštní světla nad městem Phoenix a přilehlým okolím. Je to natočené v nevalné kvalitě, ale zato od mnoha lidí. V dokumentech typu I Know What I Saw se dozvíme, že oficiální vysvětlení "jde o světlice shozené z A-10" smrdí, protože objekt zakrýval oblohu. Svědci jasně uvedli, že objekt byl před pohořím a zničeho nic zmizel. JENŽE, debunkeři kontaktovali člověka ze zvláštních efektů, kterému dali video mizejících světěl. Pán nafilmoval ze stejné lokace za dne pohoří, obě filmové stopy dal dohromady a ukázalo se, že světla "shodou okolností" mizejí přesně tak, jako kdyby byly za pohořím a jednoduše klesaly k zemi. Problém vyřešen, protože důkazy jasně převládají nad očitým svědectvím (je důkaz, že světla zmizela za pohořím, což jde proti tvrzení svědků, ale není z videa důkaz, že šlo o masivní objekt; a to nemluvím o tom, že světlice vytvářejí kouř, takže zakrytí oblohy mohl byl prostě tento efekt).
Samozřejmě, podobné řešení se v I Know What I Saw nedočkáme, pouze je tvrzení zesměšněno pomocí filutovského střihu: "Oficiální verze událostí jsou směšná, jak ukazují svědci: Svědek X: 'Bylo to obrovské, zakrývalo to oblohu!' A armádní vysvětlení? 'Malé klesající světlice.'"

Takhle se nedělá věda, takhle se dělá manipulace. Děkuji, nechci. Netvrdím, že mám patent na rozum, a ze scifi tušíme, že tam někde venku klidně mohou být emzáci. Ale podobná manipulace médii spíše ukazuje na to, že někdo rád natočí "dokument" na atraktivní téma a pak si na něm namastí kapsu a vytvoří si živnost na "řešení" záhad.

A nejsmutnější je, že lidi jim žerou a přitom si myslí, jak to nerozkrývá nějakou světopravdu (viz. überhovadina Zeitgeist). Pak se nemůžeme divit, že s podobnýma fantasmagoriema branýma za skutečnost je populace cynická vůči SKUTEČNÝM problémům.

Modelový přiklad #2: Znáte dokument "Zachraňte Edwardse"? Jistě, že ne. Je to české dílko o velmi pohnutém a velmi bozarním životě rodiny, jež má postižené dítě. TOHLE je hmatatelné, TOMUHLE sami můžete předejít a dokonce i sami pomoct rodině. Jenže to není natolik poutavé, jako se nechat unášet na vlnách snů s Ancient Aliens, I Know What I Saw, Zeitgeistem a podobně. Vedle globální konspirací je nějaký Edwardsův syndrom přece prkotina...

Abych jen nenadával, Cometa Report (google it!) zní skutečně zajímavě, protože jde o skorovládní počin, který tvdí, že pár procent UFO je nevysvětlitelných a nejpravděpodobnější vysvětlení je, že jde o mimozemské stroje. Nezabíhá do absurdních metateorií (typu "nevíme, co je UFO, takže musí jít o emzáky, což znamená, že je má ve sklepe americký prezident, což znamená, že US Army má jejich technologii, což znamená, že Kennedyho zabili muži v černém" apod.), ale soustřeďuje se na zvlášní fakta.
Na druhou stranu, musím si ještě najít protiargumenty na Cometu.

Je to trochu OT, ale snad mi to prominete. S emzáky to přecijen souvisí.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 11.11.2011 13:20:41
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Posledné epizody ako:

Aliens and the Founding Fathers
Aliens and the Undead
Aliens and Deadly Cults

boli riadne hovadiny a zväčšej časti to s AA nemalo nič spoločné. Celkovo však 3.seria je fail, veľa vecí sa tam už opakuje z predošlích častí ... furt je to len o Peru, Egypte a Indii o tychto ich bohoch, tam melú dookola to isté ... Mohli priblížiť čo to aj o slovanskych bohoch.
Obrázek

Příspěvek 01.12.2011 15:56:28
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Posledná epizoda sa dala hoci opäť z časti už bolo povedané to čo už dávali v predošlých epizodach ...

Annunaki a Adam a Eva vyrobený genetickým inžinierstvom, strom poznania ala DNA.

Aspoň že bude 4.seria a snáď už viac kreatívna.
Obrázek

Příspěvek 01.12.2011 19:21:40
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Upřímně, já nevím, co čekáš. Není to televizní seriál, ale "dokument" (uvozovky jsou schválně), takže si asi nemůžou (až tak moc) vymýšlet nový obsah - historie sahá jen určitou dobu dozadu, a AFAIK vládní konspirace oni moc neřeší, takže není divu, že jim docházejí "nápady" a musejí řešit metahovadiny typu Aliens and the Founding Fathers...

Ancient astronauts theory je tu cca. 40 let a už ve době Danikena a Setchina byla vcelku koherentní (byť stále stejně nesmyslná) a nové objevy ji nemají moc jak rozšířit. Pokud teda nechceš začít řešit nové evoluční objevy jako "hobity" a včlenit je do toho. To by mohlo stačit na dva tři nové díly.

Příspěvek 01.12.2011 19:35:20
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Däniken alebo Sitchin má dosť kníh a už len o Anunnaki by toho mohli natočiť 3.serie, trebars ako zrazili planéty Tiamat a Marduk alebo o planete Nibiru ... lenže oni ich vždy spomenú na 5min a vždy povedia to isté ... o Nibiru tam ešte nepadla zmienka ... Atlantíde, Lemúrii sa tiež poriadne nepovenovali.

Ešte by tam mohli zakomponovať niečo Bosnianskych pyramídach alebo trebárs o Cydonii na Marse ... majú ešte dosť materialu, ale robia to blbo ... keby sa v jednej epizode venovali jednej téme, tak by to bolo OK.
Obrázek

Příspěvek 31.1.2012 17:44:03
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

17.2. začína 4 seria.
Obrázek

Příspěvek 20.9.2013 09:49:40
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mnohem lepší než celé AA:

https://www.youtube.com/watch?v=j9w-i5oZqaQ

Příspěvek 11.10.2013 13:36:08
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Začala nová serie, první díl o číslu 3 a jeho mystickým možnostem,, na odreagování k vodnici to ujde...................... :rflmao: :rflmao: :rflmao:
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Předchozí

Zpět na Další seriály